- 27 Eylül 2012
- 2.647
- 842
- 198
- Konu Sahibi fistikli_dondurma
-
korktum şimdi inşallah geçer bizimkiYanıklarda Anadolu da hep kantaron yağı kullanılır. Faydasını görenler olmuştur bende yara vs de kullanırım geçirir. Yanık yarası için benimde kardeşim küçükken kaynar su döküldü üstüne doktora gitti işte pansuman krem vs verdi. Ama bir türlü o iltihap geçmedi ileri derece yanıktı. Halam eski tip insanlardandır bilir öle işleri duyunca babama bir karışım hazırladı onu sürünce üç günde yara kurudu geçti iz bile kalmadı diye hatırlıyorum. Karışımda hatırladığım kadarıyla viks, zeytin yağı filan vardı.
canım çok sagolcok gecmıs olsun doktora götursenız ıyı olur
aslınde bende çocuk hemşiresiyim
bu sıkıntıyla yatan bebek ve çocuklra yapılabilecek herşeyi yaptım
çalıştığım çocuk uzmanlarıylada irtibattayım
ama işte ne sürsem elinı suya koyuyor hemen
çok yanıyor galiba
atladıgım bilmedıgım bırşeyler vardır diye danışmak istedim
yani farklı extra bişey yapabileceklerını bılsem hemen götürürdüm
ama bilen yaşayan vardır ne zaman geçer ne yapılır...
çok üzgünüm aklım çok karışık
daha iyi canım arada yokluyor ama unutturuyorum bır şekildecanım oğlun nasıl oldu bu gün daha iyidir inşallah
Tahmin ettim bu yüzden nedenini sormuştum :)
Acil şifalar diliyorum minik yavrunuza..
Durumu ne suan pekı nasıl oldu su topladımıçok çok çok kötüyüm
bir anlık dalgınlık bir anlık hata
22 aylık oğlumun eline kaynar su döküldü
anlattıkça hatırladıkça kalbim yerınden çıkacak gibi oluyor...
hemen suyun altına tuttuk ancak
2 parmagından büller oluştu
sabahtan beridir eli suyun içinde birkaç saniye çıkaracak olsam
ağlamaya başlıyor
belli canımın canı yanıyor
arkadaşlar ne olur bişey deyın bıldıgınız bır yöntem herhangı bışey
yokmu acısını dındırecek
bişeyde yemedı sabahtan beri
yanıkk kremi sürüyorum ama elini hemen suya koydugu için etkisi kalmıyor
aklım durdu beynim çalışmıyor
bişeyler söyleyin ne olur
bır arkadaş daha önermiş bu kremi hemen temin etmeye çalışacagım sagolun....
büller patladıktan sonra ne sürdünüz ?
evet su topladı ve patladı bıraz daha iyiDurumu ne suan pekı nasıl oldu su topladımı
silverdin ve anestol karıştırıp kapalı pansuman yapıyorum bakayımsilverdin herkes tarafından çok övgü alıyor. geçen yıl yurt dışında benimde kaynar sudan elim yandı, oda arkadaşımda silverdin varmış. sürdük, ama acısı hiç azalmadı yandıkça yandı. ilk günler ağrı kesici falan içtim. sonra yaşlıların derileri varya, buruş buruş elim öyle oldu. su toplamamıştı ama iz kalıcak diye çok korktum. günlerce elma kabuğu sarıp yattım iz kalmaması için. allaha şükür şimdi hiç birşey yok. inşallah oğlunuzdada birşey kalmaz. bebekken de elim sobaya değmiş, annem diyorki davul gibi olmuştu. şimdi nokta kadar izi var parmağımda. allah acil şifalar versin inşallah..
o ilk günki acısı yok amaaklınıza olsun, yanık yere bal sürerseniz acısını hemen alıyor, kısa süredede iyileşiyor
geçmiş olsun oğlunuza, Allah birdaha kötü şeyler yaşatmasın
kaşıntı olabilecegini hiç düşünmemiştimantibiyotikli bi krem verebilir doktor yada eczane çünkü çok kötü kaşınır o patlayınca off yawrum yaa( bikaç tene krem veriyolar genelde onları karıştırıp sürüyosunuz ama kaşıntı için bi jel krem var ismini hatırlamıyorum hametam diye bi krem var birde ismini yanlış yazmış olabilirim ama bun ayakın bi ismi vardı...ben geçen sene güneş yanığında çok kötü oldum kaşıntı için jel kremi verdi eczane güzel kokulu şeffaf bi krem o çok iyi geliyor bi dak.ismini bulup yazıcam size...
anestolu sürüyorumanestol pomad.....stilex jel ikisini karıştırın ayriyetten eczane bi krem daha verebilir enfeksiyon için onuda sürersiniz...netten araştırın bu kremler bi mucize...nekadar az kaşırsa okadar mikrop kapma ihtimali azalır ve yara erken kapanır...çok geçmiş olsun tekrar...
FENİSTİLi, bebeklerin ve küçük çocukların geniş cilt alanlarında, özellikle soyulma ya da enflamasyon varsa, kullanmayınız.Yanıklarda Fenistil Jel ilk sürülecek şeydir bence
Mucizevi bi ilaç..
Anestol isminde bir pomad var, yanığın acısını alıyor. Ben kullanıp çok memnun kalmıştım.
gecmıs olsun ınsallah ız kalcak.
inşallah sağolun...pardon kalmayacak yazmak ıstedım kalmaz ınsallah ızve acısı bıan once gecer ınsallah
sürüyorum canım sağol.anestol sürersen uyşur rahatlar böylece....
evet önerdi çoğu kişi bu ilacı bugün danışıp yazdırıcam mutlaka sağolun...Cnm cok gecmis olsun oncelikle anestol ve silverdin en iyi cozum iz kalmamasi icinde contraxtubex die krem var plastik cerrahi yazabiliyor bitek danismani oneririm
sızede çok çok geçmiş olsunbenim oğlum 24 aylıkken koluna çay döküldü biz hemen ilk iş soğuk suya tutup hemen hastanenin acil servisine gittik. orada baya bir pansuman ağrı kesici filan yaptılar 2 hafta boyunca gün aşırı doktora gittik pansumanını yaptırdık daha sonra contratubex ve silverdin ile açık yara tedavisini evde yaptık. bayağı kötüydü görüntüsü kalbim duracak gibi olmuştu hatta şu an yazarken bile çok kötü oldum. ama oğlum şu anda 6 yaşında hiç iz kalmadı. ayrıca şunu söylemek isterim hastanenin yanık servisinde tedavi olduk. neler çektiğimi ben bilirim. oğlumun canı yandıkça kalbim sızlıyordu. bana kalırsa mutlaka uzman doktora gidin görsünler en azından sonra çok iz kalır pişman olmayın. çok geçmiş olsun.
silverdin herkes tarafından çok övgü alıyor. geçen yıl yurt dışında benimde kaynar sudan elim yandı, oda arkadaşımda silverdin varmış. sürdük, ama acısı hiç azalmadı yandıkça yandı. ilk günler ağrı kesici falan içtim. sonra yaşlıların derileri varya, buruş buruş elim öyle oldu. su toplamamıştı ama iz kalıcak diye çok korktum. günlerce elma kabuğu sarıp yattım iz kalmaması için. allaha şükür şimdi hiç birşey yok. inşallah oğlunuzdada birşey kalmaz. bebekken de elim sobaya değmiş, annem diyorki davul gibi olmuştu. şimdi nokta kadar izi var parmağımda. allah acil şifalar versin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?