- Konu Sahibi Cicekkkk01
Bilmediginiz bir çok riske girmişsiniz ama gelmiş geçmiş şükür... Şimdi siz ve kucağınızdaki bebeğiniz sağlıklı sihhatlisiniz ya önemli olan da bu...
Umayumay35

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öğrendiğimde son haftalardaydim aldirmak için aslında ölü doğumm için 7 aylık bir bebek öyle düşünün yaniİçim titredi okurken,Allah'ım sağlıkla getirsin inşallah yavrunuzu dünyaya.güclu bir insan hissiyatı verdiniz bana.soylemesi bize kolay belki ama birakmayin kendinizi,derdi zorluğu veren Allah dermanı da verir.Doktorlar ne kadarlikken aldirmanizi soylediler
Bebeğiniz doğdumu iyi misiniz önce anne iyi olacak olmalı zorundaŞuan 36 haftalık hamileyim doktorlar bebeğime hidrosefali ve spina bifida teşhisi koydular aynı zamanda kafasının şuanda normal bebeklere göre bir aydan fazla küçük olduğunu da eklediler doğduktan sonra belindeki açıklıktan dolayı ameliyat olacağını yüzde bilmem kaç engelli olacağını da söylediler. Bu haberi aldığımdan beri kendimi hep iyiyim diye bazen inandirip bazense avutuyorum. 3 buçuk yaşına yakın da bir kızım var için paramparça anlayacağınız bir günüm bir günümu tutmuyor. Bugünde o tutmayan günlerden bir tanesi sabahtan beri yatıyorum eve ve kızıma bakmam gerek neyseki bir aya yakındır annem yanımda kalıyor ama her ne kadar doğuma haftalar kalsada onu evine yollama istiyorum çünkü içim rahat etmiyor onunda evi var düzeni var doğumdan sonra zaten tekrar geri gelecek inşaallah. Farklı şehirlerde yaşıyoruz gitmesi içimi daha rahatlatıyor o yüzden gitsin istiyorum. Doğumunda nasıl olacağı belli değil ama normal sanırım benim aklım almıyor sırtinda açıklık olan bir bebek nasıl normal doğar ki bunu hiç anlamadım o yüzden bundan dolayı da içim daralıyor. Ben nasıl ayağa kalkıp silkelenecegim kızlar nasıl kendime geleceğim napacagim.ben ruhum daralıyor..
Evet bebeğim doğdu 5 gün önce spina bfidali doğdu dünde ameliyat oldu şuan gözetim altında yavrumu ilk gördüğümde dedimki iyiki aldirmamisim dedim melek gibi bir bebek duayla onu en kısa sürede yanıma geleceği zamanı bekliyorum psikolojimde yerle bir değil üzülüyorum tabi ama ben buna dayanabileceği mi düşünüyorumBebeğiniz doğdumu iyi misiniz önce anne iyi olacak olmalı zorunda
Annesi üzülmeyi bırak kendini topla ve neler yapılacağuna odaklan benim kızımda spina bifida ben doğum yapıp eve geldikten sonra kendim fark ettim ama annr karnında öğrensende bir tedavisi yok danırım bu açıdan ah niye öğrenmedim demedim bende senin gibi aldırmazfım zaten boş boş daha fazla üzülürdüm
Doğdu 5 gün önce dünde ameliyata girdi şuan gözetim altında kafasına küçük demişlerdi kafa çapı olarak 5 hafta küçük demişlerdi fakat çok normal ölçüde doğdu buna çok sevindimBebeğiniz doğdu mu? İnşallah iyidir küçük melek.
Bu hastalık sonradan da gelişebiliyor o zaman tüm hastaları öldürelim zaten ülke şartları malum. Bu realistlik falan değil. Kalbi atan bir canlıdan bahsediyorsunuz ve hasta olduğu için onu öldürmek gerektiğini söylüyorsunuz. Her canlının vadesi dolana kadar yaşam hakkı vardır. Doğmuş ve ya doğmamış olsun! Ve bu hakkı hasta diye elindek almak kimsenin haddine değildir..linç edilme pahasına biraz realistik yaklaşmak durumundayım..
sadece şüphe değil, bir tane de değil, birden fazla sorunun varlığı olan bir bebek söz konusu olduğunda ben kesinlikle doğumu gerçekleştirmezdim, zira bir annenin bebeğine muhteşem ötesi bakacağına inancım tam olsa dahi anneden sonra o çocuğa ne olacağı, bu ülkede nasıl bir tedavi ve sorun sarmalı ile boğuşulacağı düşünüldüğünde böyle bir riski kabul etmezdim. (olasılıklı down sendromu, olasılıklı otizm gibi gebelikleri bunun dışında tutuyorum çünkü o durumlarda gerçekten bebek doğmadan %100 bir karar veremiyor doktorlar)
fakat siz doğurmaya karar vermişsiniz. bir tane de çocuğunuz var. bu karar alındıktan sonra süreci mevcut evladınızla birlikte yürütebilmek için psikolojik destek almanız şart. kabullenmeli ve kendinizi ne yapacağız biz şimdi psikolojisine sokarak iyice dibe götürmemelisiniz. sonuçta seçimlerimizi yaşıyoruz ve sağlıklı da bir çocuğunuz var.. öyle düz dua ile inşallah maaşallah ile psikolojinizin düzelmesini umut etmek yerine bunların yanısıra psikolojik destek almanızın öncelikle siz akabinde tüm aileniz için en hayırlısı olacağını düşünüyorum.
Size sonuna kadar katılıyorum sonuna kadarBu hastalık sonradan da gelişebiliyor o zaman tüm hastaları öldürelim zaten ülke şartları malum. Bu realistlik falan değil. Kalbi atan bir canlıdan bahsediyorsunuz ve hasta olduğu için onu öldürmek gerektiğini söylüyorsunuz. Her canlının vadesi dolana kadar yaşam hakkı vardır. Doğmuş ve ya doğmamış olsun! Ve bu hakkı hasta diye elindek almak kimsenin haddine değildir..
Rabbim biran önce şifa versin inşaAllah.Doğdu 5 gün önce dünde ameliyata girdi şuan gözetim altında kafasına küçük demişlerdi kafa çapı olarak 5 hafta küçük demişlerdi fakat çok normal ölçüde doğdu buna çok sevindimdua ediyorum en kısa zamanda sağlıkla kucagima almak için
Amin aminRabbim biran önce şifa versin inşaAllah.
Siz çok güçlü bir annesiniz ve bence yavrunuzda bunu çok iyi biliyor.
İnşaAllah rabbim sizin doğmamış yavrunuza gösterdiğiniz merhametin karşılığını misliyle verir..
sağlıkla, huzurla, mutlulukla büyütün inşaAllah.
Canim Allah sifasini verir insallah o ameliyat la düzelir çok zor evlat la sinanmakŞuan 36 haftalık hamileyim doktorlar bebeğime hidrosefali ve spina bifida teşhisi koydular aynı zamanda kafasının şuanda normal bebeklere göre bir aydan fazla küçük olduğunu da eklediler doğduktan sonra belindeki açıklıktan dolayı ameliyat olacağını yüzde bilmem kaç engelli olacağını da söylediler. Bu haberi aldığımdan beri kendimi hep iyiyim diye bazen inandirip bazense avutuyorum. 3 buçuk yaşına yakın da bir kızım var için paramparça anlayacağınız bir günüm bir günümu tutmuyor. Bugünde o tutmayan günlerden bir tanesi sabahtan beri yatıyorum eve ve kızıma bakmam gerek neyseki bir aya yakındır annem yanımda kalıyor ama her ne kadar doğuma haftalar kalsada onu evine yollama istiyorum çünkü içim rahat etmiyor onunda evi var düzeni var doğumdan sonra zaten tekrar geri gelecek inşaallah. Farklı şehirlerde yaşıyoruz gitmesi içimi daha rahatlatıyor o yüzden gitsin istiyorum. Doğumunda nasıl olacağı belli değil ama normal sanırım benim aklım almıyor sırtinda açıklık olan bir bebek nasıl normal doğar ki bunu hiç anlamadım o yüzden bundan dolayı da içim daralıyor. Ben nasıl ayağa kalkıp silkelenecegim kızlar nasıl kendime geleceğim napacagim.ben ruhum daralıyor..
Benim ablam da spina bifidalı, iki ayağı tutmuyor ama geri her şeyi sağlıklı çok şükür. O da ameliyat oldu bebekken, şimdi ikinci üniversitesini okuyorŞuan 36 haftalık hamileyim doktorlar bebeğime hidrosefali ve spina bifida teşhisi koydular aynı zamanda kafasının şuanda normal bebeklere göre bir aydan fazla küçük olduğunu da eklediler doğduktan sonra belindeki açıklıktan dolayı ameliyat olacağını yüzde bilmem kaç engelli olacağını da söylediler. Bu haberi aldığımdan beri kendimi hep iyiyim diye bazen inandirip bazense avutuyorum. 3 buçuk yaşına yakın da bir kızım var için paramparça anlayacağınız bir günüm bir günümu tutmuyor. Bugünde o tutmayan günlerden bir tanesi sabahtan beri yatıyorum eve ve kızıma bakmam gerek neyseki bir aya yakındır annem yanımda kalıyor ama her ne kadar doğuma haftalar kalsada onu evine yollama istiyorum çünkü içim rahat etmiyor onunda evi var düzeni var doğumdan sonra zaten tekrar geri gelecek inşaallah. Farklı şehirlerde yaşıyoruz gitmesi içimi daha rahatlatıyor o yüzden gitsin istiyorum. Doğumunda nasıl olacağı belli değil ama normal sanırım benim aklım almıyor sırtinda açıklık olan bir bebek nasıl normal doğar ki bunu hiç anlamadım o yüzden bundan dolayı da içim daralıyor. Ben nasıl ayağa kalkıp silkelenecegim kızlar nasıl kendime geleceğim napacagim.ben ruhum daralıyor..
Tarifsiz en acı imtihanCanim Allah sifasini verir insallah o ameliyat la düzelir çok zor evlat la sinanmak![]()
Canım özellikle konuna yazıyorum takibimde kalsın diye. Hiç belli olmaz bazı seyler. Umuyorum sağlıkla dünyaya gelir bebişin.Öğrendiğimde son haftalardaydim aldirmak için aslında ölü doğumm için 7 aylık bir bebek öyle düşünün yani
Bu hastalık sonradan da gelişebiliyor o zaman tüm hastaları öldürelim zaten ülke şartları malum. Bu realistlik falan değil. Kalbi atan bir canlıdan bahsediyorsunuz ve hasta olduğu için onu öldürmek gerektiğini söylüyorsunuz. Her canlının vadesi dolana kadar yaşam hakkı vardır. Doğmuş ve ya doğmamış olsun! Ve bu hakkı hasta diye elindek almak kimsenin haddine değildir..
Valla ortada bir can üzerinden fikir beyan etmek kimsenin haddine değil bence.hanımefendi ben fikrimi belirtmişim ve herkes böyle yapmalı gibi bir söylemde bulunmamışım. benim fikrim bu yönde, ben olsam böyle yapardım ve bu kimseyi ilgilendirmez. fikrim sebebi ile kimse bana had bildiremez.. hasta olmasa bile kürtaj olmak isteyen kadınlara da saygım sonsuz.. kimse hiçbir şeyi kitabına göre yaşamak zorunda değil.. asıl bu dayatma kimsenin haddine değildir.. gereksiz duyarlarınızı az ötede kasın lütfen..
Valla ortada bir can üzerinden fikir beyan etmek kimsenin haddine değil bence.
Ben had bildirmedim fikrinize kendi fikrimle karşı çıktım.
Hele hele tecavüz ve anne hayatını tehlikeye atan hamilelikler dışında kesinlikle sahip olamadığı bir tarafı yüzünden sağlıklı bebek katletmeye(kürtaja) de son derece karşıyım.
Fikrinizi yanlış konuda, hasta olma ihtimali olan çocuğunun doğumunu bekleyen bir anneye yanlış şekilde beyan ediyorsunuz.
Kaldı ki kafa ölçüleri normal doğmuş ama işte ihtimaller dahilinde daha doğmadı diye can almayı hak bilen kişiler kafasında olsaydı annesi simdi meleği olmayacaktı.
Bir canlının kalbi atmaya başladıktan sonra o artık bizimle tüm haklara sahiptir. Sağlıklı insanlarda sonradan gelişen hastalıklar yüzünden nasıl kimseyi öldürmüyorsak anne karnında da bunu yapmaya hakkımız yok!
İstediğim duyguyu istediğim yerde kasarım size soracak değilim.