İçim daralıyor

size duyarlarınızla mutluluklar o zaman.. ben kürtaj hakkını da istediği kararı alabilme hakkını da kendimde de bütün kadınlarda da görüyorum.. siz karşıysanız size de saygı duyarım. .
siz ve sizin gibi kendi fikirleri haricindeki fikirlere kapalı olanlara ise asla saygı duymam..
ayrıca ne yazdığımı dönüp bir daha okuyun isterseniz. canınız birilerine sataşmak istiyorsa da daha kaliteli sataşmalar deneyin zira konu sahibine neden aldırmadınız gibi bir yorumda bulunmadığım gün gibi aşikar.
çok sağolun(!) tecavüz ve anne hayatını tehlikeye atma kategorilerini ekleyerek kadınlara lütufta bulunmuşsunuz... bebek katli vb kelimeleriniz beni minnacık etkilemediği gibi burda bu cümlelerle de alkış toplama çabanız da ayrıca takdire(!) şayan...
Kelimelerimin sizi etkilemesini beklemiyorum zaten ve öyle bir niyetimde yok :)
Kimseye bir şey lütfetmedim ayrıca. İsteyen istediğini yapıyor .
Ben kendi gözümdeki yerlerini belirttim.
Bir çok korunma yöntemi olduğu halde keyfiyen hamile kalıp aldıran benim gözümde canidir ve benim inandığım dine göre de katildir..

Geriside teferruattır..

Kelimelerimin sizi etkilemesini beklemiyorum zaten ve öyle bir niyetimde yok :)
Kimseye bir şey lütfetmedim ayrıca. İsteyen istediğini yapıyor .
Ben kendi gözümdeki yerlerini belirttim.
Bir çok korunma yöntemi olduğu halde keyfiyen hamile kalıp aldıran benim gözümde canidir ve benim inandığım dine göre de katildir..

Geriside teferruattır..

öncelikle inandığınız dini düşüncelerinizi kendinize saklayın.. kimseye dini inançlarınız doğrultusunda yorum yapamazsınız.. hele bu forumda hiç..
ayrıca kendinizi haklı çıkarmak için de kürtajı korunma yöntemi olarak değerlendiren zihniyeti önümüze getirmeyin. zira bunu kimse savunmuyor. konu da burdan çıkmadı. burda hasta doğan bebeklerden, geleceklerinden, kendilerinin ve ebeveynlerinin yaşadıkları/yaşayacakları, bunu kaldırıp kaldıramamak vs konuşulurken kimse korunulmamış ilişkiden kaynaklanan kürtajla ilgili fikir beyan etmiyor.
ya yazılanları okumayı bilmiyorsunuz ya da savunduğunuz şey dini inancınızdan öteye gidemediği için saçmalamakta beis görmüyorsunuz..
daha fazla dini yorum olmaması için Mune Mune buraya bakabilirsen memnun olurum..

Valla ortada bir can üzerinden fikir beyan etmek kimsenin haddine değil bence.
Ben had bildirmedim fikrinize kendi fikrimle karşı çıktım.
Hele hele tecavüz ve anne hayatını tehlikeye atan hamilelikler dışında kesinlikle sahip olamadığı bir tarafı yüzünden sağlıklı bebek katletmeye(kürtaja) de son derece karşıyım.
Fikrinizi yanlış konuda, hasta olma ihtimali olan çocuğunun doğumunu bekleyen bir anneye yanlış şekilde beyan ediyorsunuz.
Kaldı ki kafa ölçüleri normal doğmuş ama işte ihtimaller dahilinde daha doğmadı diye can almayı hak bilen kişiler kafasında olsaydı annesi simdi meleği olmayacaktı.

Bir canlının kalbi atmaya başladıktan sonra o artık bizimle tüm haklara sahiptir. Sağlıklı insanlarda sonradan gelişen hastalıklar yüzünden nasıl kimseyi öldürmüyorsak anne karnında da bunu yapmaya hakkımız yok!

İstediğim duyguyu istediğim yerde kasarım size soracak değilim.
Hiç yorum yapmıyorum sadece bir soru kafama takıldı. Tecavüz hamilelikler hariç demişsiniz. O hamilelikte ki bebeğin kalbi atmaya başlamıyor mu? O yüzden mi aldirilabilir?

Merhabalar çok geçmiş olsun. Doktorlara güvenin. Dua edin. Hamileliğinizde folik asit kullanmadınız mı ?

Hanımları rica ediyorum sakin olur musunuz?
Ve yine rica ediyorum polemiğe girmeyin, dini yorumlar yazmayın ve üsluplara dikkat edin lütfen.

Konu sahibinden bağımsız söylüyorum...bırakın kürtaj durumlarını daha akraba evliliği konusu çözümlenememişken, çoğu insan aynı gen havuzunda dayi teyze amca oğluyla evlilikler yaparken, dizilimi bozuk genleri çocuklarına aktarirken kürtajın bir seçim olduğunu kabulendirmek imkansız birşey.
Ki ben tercih etmem orası ayrı. ..ama tercih edene de saygım sonsuz eleştirel bir bakisim yok her iki seçime de.

öncelikle inandığınız dini düşüncelerinizi kendinize saklayın.. kimseye dini inançlarınız doğrultusunda yorum yapamazsınız.. hele bu forumda hiç..
ayrıca kendinizi haklı çıkarmak için de kürtajı korunma yöntemi olarak değerlendiren zihniyeti önümüze getirmeyin. zira bunu kimse savunmuyor. konu da burdan çıkmadı. burda hasta doğan bebeklerden, geleceklerinden, kendilerinin ve ebeveynlerinin yaşadıkları/yaşayacakları, bunu kaldırıp kaldıramamak vs konuşulurken kimse korunulmamış ilişkiden kaynaklanan kürtajla ilgili fikir beyan etmiyor.
ya yazılanları okumayı bilmiyorsunuz ya da savunduğunuz şey dini inancınızdan öteye gidemediği için saçmalamakta beis görmüyorsunuz..
daha fazla dini yorum olmaması için Mune Mune buraya bakabilirsen memnun olurum..
Ah yaa canım siz hoşunuza gitmeyince Mune'yemi şikayet ettiniz. 🤣
bak şimdi üzüldüm 🤣🤣🤣

Ben zaten bana göre dedim kimseyebir şey dayatmadım.
Yahu zaten sizinle daha fazla vakit kaybetmeyeceğim, hadi kendi yolunuza..

Sevgili Mune; herhangi bir ihlalim varsa cezama razıyım. 😘

Evet bebeğim doğdu 5 gün önce spina bfidali doğdu dünde ameliyat oldu şuan gözetim altında yavrumu ilk gördüğümde dedimki iyiki aldirmamisim dedim melek gibi bir bebek duayla onu en kısa sürede yanıma geleceği zamanı bekliyorum psikolojimde yerle bir değil üzülüyorum tabi ama ben buna dayanabileceği mi düşünüyorum 😊

Gözünüz aydin. Allah acil sifalar versin bebeginize. Allah size de güc kuvvet versin ❤

Doğdu 5 gün önce dünde ameliyata girdi şuan gözetim altında kafasına küçük demişlerdi kafa çapı olarak 5 hafta küçük demişlerdi fakat çok normal ölçüde doğdu buna çok sevindim 😊 dua ediyorum en kısa zamanda sağlıkla kucagima almak için
Çok sevindim. Rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin.

Bende de 4lü testte sırtta açıklık riski çok yüksek çıkmıştı, bu yüzden 3 hafta arayla 2 kez detaylı ultrasona girdim, sorun görünmedi. O dönem yaşadığım korku inanılmazdı, sizi anlıyorum.

Bebeği doğurmaya karar vermişsiniz, umarım hayt kolaylıklar getirir size.
Bebegınız saglıkla dogdumu 4lude kac cıkmıstı rısk

Ay masallah ne guzel ıns benım yavrumda saglıkla dogar coook sevındım banada duanet nolursun
Unlar tarama testleri, tanı için değil, o yüzden 2li 4lü test sonuçlarından korkmayın. Tanı için doktorunuz ileri tetkik istemiştir sanırım, yaptırın içiniz rahatlasın.

Back
X