• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim daraliyor

Winstinlayt

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
225
107
303
Bi haftadır nefes problemi yaşıyorum tam geçti dedim bu aksam tekrar başladı. Sanki boğazımda yumruk var. Dışarı cikmiyorum çok ta mutlu hissetmiyorum ve hep olumsuz düşünüyorum bana yardim edebilecek birileri var mi

Nefes problemi hakkında önerim dışarı sabahın erken vakitleri yürüyün iyi gelicektir ama sizin mutsuzluğunuzun asıl sebebini söylerseniz belki daha iyi yardımcı olabiliriz

Eşim polis 4 aydır ayrı yerlerdeyiz. Bademciklerim iltihaplanmıştı ona bağlamıştım ama değil sanırım. Bu durumu geçirmek için öneriniz var mi ? Aglayamiyorum bile

Olumsuz düşüncelerin sebebi eşiniz mi? Görevinden dolayı mı yoksa daha özel problemleriniz mi var? Veya yaşadığınız yerde çevreniz arkadaşınız yakınınız mı yok ?

Bi haftadır nefes problemi yaşıyorum tam geçti dedim bu aksam tekrar başladı. Sanki boğazımda yumruk var. Dışarı cikmiyorum çok ta mutlu hissetmiyorum ve hep olumsuz düşünüyorum bana yardim edebilecek birileri var mi
Aynı boğazımda yumru yutkunduğum zaman takılan birşey var gibi geliyordu.Troidlerime kadar baktırdım bişey çıkmadı.Derken peşine derin nefes alamama problemim başladı.Yani iç çekmek istersiniz fakat çekemezsiniz öyle düşünün.Daha sonrada sol tarafımda kolumda ağırlık,kuru ağrı başladı.Dayanamadım kardiyoloğa göründüm ve sonuç mitral kapak yetmezliği.Boğazdaki yumruyla alakalı mı onu sormayı akıl edemedim ama genelde çok üzüldüğüm zamanlarda stresli anlarda trkrarlıyor.Doktora görünmenizdr fayda var.

Olumsuz düşüncelerin sebebi eşiniz mi? Görevinden dolayı mı yoksa daha özel problemleriniz mi var? Veya yaşadığınız yerde çevreniz arkadaşınız yakınınız mı yok ?

görevinden dolayı az çok kafaya takiyorum. Ever yaşadığım yerde arkadaşımda yok maalsef

Aynı boğazımda yumru yutkunduğum zaman takılan birşey var gibi geliyordu.Troidlerime kadar baktırdım bişey çıkmadı.Derken peşine derin nefes alamama problemim başladı.Yani iç çekmek istersiniz fakat çekemezsiniz öyle düşünün.Daha sonrada sol tarafımda kolumda ağırlık,kuru ağrı başladı.Dayanamadım kardiyoloğa göründüm ve sonuç mitral kapak yetmezliği.Boğazdaki yumruyla alakalı mı onu sormayı akıl edemedim ama genelde çok üzüldüğüm zamanlarda stresli anlarda trkrarlıyor.Doktora görünmenizdr fayda var.

Çok geçmiş olsun yakin zamanda eşimin yanına gidicem ordayken de geçmezse doktora görünürüm

Anksiyete başlangıcı olabilir. Doktora görünmelisin.
Aynini bende diycektim :) bende de anksiyete belirtiler boyle baslamisti
Sevgili konubsahibi esin polis 4 ayda ayri oldugun icin muhtemelen kaygilaniyorsun onun icin boyle hissediyorsun maglum hergun olaylar oluyor sende bunu kafana takiyor olabilirsin ve kaygo bozuklugu baslamis olabilir :( mutlaka bir doktora basvur derim

Sana iyi gelecek şeyler yapmayı dene. Belki komik gelecek ama, oyun müziği aç ve oyna, okumak, komedi filmi izlemek, yemek-pasta gibi şeyler yaparak kendini oyala. Bu tarz sevdiğin şeyleri yapmak seni psikolojik olarak rahatlatıp daha iyi olmanı sağlayacak.

doktor olmadan kendim geçiremez miyim
Anksiyete kendi kendine geçen bir şey değil. Doktorun verdiği ilacı doktorun söylediği şekilde aksatmadan süreyi tamamlayarak kullanmalısın. Ben de yaşadım. 6 ay düzenli ilaç kullandım. Yılların birikimi son yaşadığım üzücü olay sebebiyle nefes darlığı, boğulma hissi, kalabalık ortamda fenalık hissi yaşıyordum. Canım ne bir şey yapmak istiyor ne de varolmak istiyordum. Yaşayan ölü gibiydim. Kendi kendine geçmesi bir yana daha da kötüleşiyordu. Olmayan şeyleri sanki "ya olursa" diyerek düşünüp üzülüyordum. Panik atağa doğru giderken doktora gittim. İlaç verdi. Usulune göre kullandım. Şu an daha iyiyim. Kafamda kurma huyum hala devam ediyor ama yaşamış gibi üzülmüyorum artık. O yüzden siz bi doktora görünün derim. Bazen kendi başımıza yeterli olmuyoruz be yazık ki.

Hepinize teşekkür ediyorum. Bi hafta oldu dışarı çıkmadım telefonla sadece eşimle konuşmak iyi geliyor. Onun haricinde çok ta konuşmuyorum. İnşallah eşimin yanına gitmek iyi gelicek diye düşünüyorum. Yaptığım hiç bisey yok boş boş oturmaktan başka bu da kurma dediğimiz olayı beraberinde getiriyor

Back
X