İçim Öfke ve Sevgi Dolu

Gelmezoldu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2019
8
3
1
32
Merhaba Hanımlar,

Ben de herkes gibi uzun zamandır uzaktan uzağa takip edenlerdenim fakat size danışmak istediğim bir konu var. Umarım sıkmadan anlatabilirim.

Yaklaşık 11 yıldır liseden beri süren bir ilişkim var. Son 2 yılı iş nedeni ile uzaktan olarak yürütüyoruz ve görüşmelerimiz 4-5 ayda bir farklı şehir veya ülkelerde oluyor.

Son bir senedir gerek uzak olmamızdan gerekse gurbette olmasından ilişkimizi kendisi oldukça yıprattı ve ben yapamıyorum diyerek ayrıldı. 2 aya yakın bir süre ayrı kaldık. 11 senede ilk kez böyle bir şey oluyordu. Ben bir kere adım attım ve ondan yine olumsuz yanıt alınca vazgeçtim.
Bu süreç benim için çok zor geçti çok üzüldüm. Evet uzakta yaşıyorduk ama bunu bir hayal uğruna geleceğimiz uğrana yapıyorduk. Gelecek sene sonunda bu uzaktan ilişki durumu bitecekti ki onun işi için buna katlanıyorduk. Bu ben de çok büyük bir yıkım yaptı hanımlar. Her şeye olan inancım bitti en çok da kendime kızdım nasıl böyle bir duruma kendimi düşürdüğüme. 2 aylık süreç sonunda kendisi geldi o sıra kötü bir zaman geçirdiğini bensiz olamayacağını anlayarak döndüğünü söyledi ki ben de 11 senemin hatrına ve emeğine barıştım.

Barıştık ama ben eskisi gibi değilim çok kırgınım deli gibi hem de kırgınlığım. İçten içe affedemiyorum. Hatta yapamayıp ayrılmak istediğimi söyledim biraz daha zaman ver gönlünü alacağım dedi ama uzakta iken alması zaten çok zor kaldı ki benim de içim kırgın. Bana bir şey almasını yapmasını istemiyorum. Bugün hediye göndermiş yılbaşı için bir sevmeyeceğim bir şey iki kullanmak istemiyorum. Bir bahane bulup iade edeceğim ki tam bahanede sayılmaz bozuk gibi çıktı uzakta olduğu için internet üzerinden gönderim iade edebilirim. Değiştirip kullanmak istemiyorum. Önceden severek kullandığım onun aldığı ne varsa hiç bir şeyi kullanmıyorum. İstemiyorum.

Sizce haksızlık mı veya şımarıklık mı yapıyorum? Aslında bir şey geldiğini görünce çok heyecanlandım sevindim ama eski olaylar aklıma gelince değersizleşti.

Biraz içimi rahatlatırsanız sevinirim hanımlar

Sevgiler,

Geçmiş yılların emeğine fatiha şerifini dağıtalım, bitmiş. Soğumuşsunuz bunun hiç geri dönüşü yok.

işin kötü yanı şu böyle konuştuğum zaman da kendimi iki yüzlü kötü hissediyorum. Hem soğudum hem düzelmesini istiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için

Bedel ödemesi gerekiyor. Göze alabiliyorsa sehrinize taşınsın. Sizin icin cok büyük seyler yaparsa ilişkinize tekrar inanmaya başlarsınız. Orada oturduk yerden seni seviyorumlar, ciciş hediyeler kurtarmaz. Sevgilinize çok sinirlendim çünkü yaşadığınız hissi çok iyi anlayabiliyorum.

Evet soğumuşsunuz. O an adı her neyse kırılmış içinizde. O olmadan 2 ay geçirdiniz ve aslında yaşadığınızı farkettiniz. Kafanızda bitirdiğiniz için istemiyorsunuz.

işin kötü yanı şu böyle konuştuğum zaman da kendimi iki yüzlü kötü hissediyorum. Hem soğudum hem düzelmesini istiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için
Her şeyin çözümü var. Kırılganlığın, kızgınlığın, hataların, kavgaların, tartışmaların her seyin.. insanlar sık sık hata yapar ve birbirinin degerini anlamak icin özlemler ayrılıklar olusabilir sans verilebilir herkes hakeder bunu. Bir ilişkide iniş-cıkıs türlü türlü herseyi yasayabilirsiniz bu inis-cıkısların kuvvetliliği ilişkiyi ayakta tutar. Ama en zoru ve çözümü olmayan sey nedir biliyor musunuz?
Soğumak, buz olmak deli gibi isterken bir şeylerin eskisi gibi olmasını beklerken bu duygu izin vermiyor artık insanın bir tarafına ufo soksalar bile ısınamıyor.
Hakkında hayırlısı olsun. Sevmek için fazla zamanın var, bol bol sevin insanlar gelir gider ömür tükeniyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Siz onun için vazgeçilebilir olduğunuzu görmüşsünüz ve ayrılık süresince sizde ondan vazgeçmeyi göze alabilmişsiniz. Bu bir ilişki için önemli bir eşiktir. Özellikle uzun süren sevgililiklerde ve mesafe ilişkilerinde ilişkiyi canlı tutan en önemli şeydir vazgeçememek, taraflar kendini öyle motive eder, zorluklarada o yüzden katlanır. Çünkü siz onun oda sizin vazgeçilmezinizdir.
Muhtemelen ayrılıktan önceki süreçte karşı tarafta ilgisizlikte oluşmuştur ve artık onun sizden vazgeçebildiğini ve üzüntünüze kıymet vermediğini gördünüz. Bu da sizin ilişkinize olan inancı ve aşkınızı öldürdü. Sizin şuan kendini savunma mekanizmanız ve mantığınız devrede, siz bu adama yıllarınızı adadınız ama o sizi hem terk etti hemde bir şansı çok gördü, sadece daha iyisini bulamadığı için geri döndü diye düşünüyorsunuz. Aşk perdeniz kalktığı için hareketleri ve yanlışlarıda gözünüze batıyor, o hediye gibi mesela adamla 11 yıldır berabersiniz ama adam daha hoşunuza gidecek hediyeyi bile bilememiş, şimdi bunu fark ediyorsunız.
Size şu aşamada verebileceğim tek tavsiye akışına bırakmak olur. Ama bu süreçte hiçbirşeyi içinizde tutmayın. Çünkü bu kadar uzun süreli bir ilişki biterse insan söylediklerinden daha çok söyleyemediğine üzülür. İçinizde ne varsa söyleyin. Eğer sizi seviyorsa mücadele edecek olan o . Sizin ona vefa borcunuz yok, ilişkinizi bu hale getiren ve sizin hislerinizi körelten onun hareketleri. Boş yere kendinizi suçlamayın.

Höh ,11sene nasıl dayandınız ya.
Sevgiliniz darlanmış , gezmiş tozmuş yatmıl kalkmış , içindekileri atınca size geri dönmüş.
Nasıl olsa bekler nasıl olsa affeder mantığı.
Ama dönünce evdeki hesap çarşıya uymamış.
E Allahın sopası yok,sizdeki o eski duyguları alıvermiş içinizden.
Canım sen soğumuşsun.
Artık eskisi gibi olmaz hüçbişey ayrıca suçlu sen değilsin.
Yoluna bak salla.

11yil evlilikler bile surmuyor bence cok uzun bir zaman bosverin zaten sogumussunuz hayatiniza daha baska biri girer ve boyle uzatip nasil desem siradan sikici olmadan guzel bir evlilik yaparsiniz insallah.

Gazlamak kolay. Yorum yazanlarin içinde 11 yillik evli olan bile yoktur. Bu işler zor hayirlisi neyse o olsun hakkinizda. Ama samimiyse ve ayni sehirde olmaniza az zaman kaldiysa yeniden deneyin. 11 yillik ilişkinin ardindan yeni birini bulmaniz alismaniz cok zor. 11 yil diye illaki evlenin demiyorum ama deneyin

Merhaba Hanımlar,

Ben de herkes gibi uzun zamandır uzaktan uzağa takip edenlerdenim fakat size danışmak istediğim bir konu var. Umarım sıkmadan anlatabilirim.

Yaklaşık 11 yıldır liseden beri süren bir ilişkim var. Son 2 yılı iş nedeni ile uzaktan olarak yürütüyoruz ve görüşmelerimiz 4-5 ayda bir farklı şehir veya ülkelerde oluyor.

Son bir senedir gerek uzak olmamızdan gerekse gurbette olmasından ilişkimizi kendisi oldukça yıprattı ve ben yapamıyorum diyerek ayrıldı. 2 aya yakın bir süre ayrı kaldık. 11 senede ilk kez böyle bir şey oluyordu. Ben bir kere adım attım ve ondan yine olumsuz yanıt alınca vazgeçtim.
Bu süreç benim için çok zor geçti çok üzüldüm. Evet uzakta yaşıyorduk ama bunu bir hayal uğruna geleceğimiz uğrana yapıyorduk. Gelecek sene sonunda bu uzaktan ilişki durumu bitecekti ki onun işi için buna katlanıyorduk. Bu ben de çok büyük bir yıkım yaptı hanımlar. Her şeye olan inancım bitti en çok da kendime kızdım nasıl böyle bir duruma kendimi düşürdüğüme. 2 aylık süreç sonunda kendisi geldi o sıra kötü bir zaman geçirdiğini bensiz olamayacağını anlayarak döndüğünü söyledi ki ben de 11 senemin hatrına ve emeğine barıştım.

Barıştık ama ben eskisi gibi değilim çok kırgınım deli gibi hem de kırgınlığım. İçten içe affedemiyorum. Hatta yapamayıp ayrılmak istediğimi söyledim biraz daha zaman ver gönlünü alacağım dedi ama uzakta iken alması zaten çok zor kaldı ki benim de içim kırgın. Bana bir şey almasını yapmasını istemiyorum. Bugün hediye göndermiş yılbaşı için bir sevmeyeceğim bir şey iki kullanmak istemiyorum. Bir bahane bulup iade edeceğim ki tam bahanede sayılmaz bozuk gibi çıktı uzakta olduğu için internet üzerinden gönderim iade edebilirim. Değiştirip kullanmak istemiyorum. Önceden severek kullandığım onun aldığı ne varsa hiç bir şeyi kullanmıyorum. İstemiyorum.

Sizce haksızlık mı veya şımarıklık mı yapıyorum? Aslında bir şey geldiğini görünce çok heyecanlandım sevindim ama eski olaylar aklıma gelince değersizleşti.

Biraz içimi rahatlatırsanız sevinirim hanımlar

Sevgiler,
Valla seni en iyi ben anlarım. Geri dönüşü yok diyenlere çok takılma çünkü bunu yazanların çoğu zaten 11 seneleik ilişki yaşamamış.
Ben de eşimle görüşmemizin 9. yılında ayrıldım bana hakaretli bir cümle kurduğu için ve yaklaşık 1 yıl ayrı kaldık. Biz de sizin gibi farklı ülkelerdeydik ve ben o bir yılda kendimi mahvolmuş hissetsem de asla geri dönmem diyordum çünkü içim öyle kırgındı ki, kızamıyordum bile. Neyse 1 yılın sonunda herşey eski haline döndü ve ben eşime hep söylerim ben sana 2 defa aşık oldum diye. Çünkü gerçekten o ayrılıkta o denli soğumuştum ki sanki bir yabancı gibiydi ama sonra tekrar aşkla bakmaya başladım. 11. yılın sonunda da evlendik :) Bence karamsar olmayın eğer gerçekten pişmasa bırakın kırdığını tamir etsin, size de iyi gelir.

Arkadaşlar merhaba,

Tüm gece uyuyamadım, döndüm durdum. Sabah uyandığımda da oldukça düşündüm biraz da ağladım :(

Öncelikle hepinize yanıtları için çok teşekkür ederim. Farklı düşünceleri görmek bana iyi geldi biraz daha rahatladım.

O kadar emeğim var sakin kafa karar verip ya kendimi bu ilişkiye hakkı ile vermem gerekli ya da bitirmem. Çok büyük ihtimalle en azından gelmesini bekleyeceğim.

Evet soğumuşsunuz. O an adı her neyse kırılmış içinizde. O olmadan 2 ay geçirdiniz ve aslında yaşadığınızı farkettiniz. Kafanızda bitirdiğiniz için istemiyorsunuz.

Beni en çok düşündüren kısım buydu zaten yaşıyorum ve kendime de değer vermeye başlıyordum. Bu kadar süreyi onu bekleyerek geçirmiştim artık kendi isteklerime önem veriyordum.

Siz onun için vazgeçilebilir olduğunuzu görmüşsünüz ve ayrılık süresince sizde ondan vazgeçmeyi göze alabilmişsiniz. Bu bir ilişki için önemli bir eşiktir. Özellikle uzun süren sevgililiklerde ve mesafe ilişkilerinde ilişkiyi canlı tutan en önemli şeydir vazgeçememek, taraflar kendini öyle motive eder, zorluklarada o yüzden katlanır. Çünkü siz onun oda sizin vazgeçilmezinizdir.
Muhtemelen ayrılıktan önceki süreçte karşı tarafta ilgisizlikte oluşmuştur ve artık onun sizden vazgeçebildiğini ve üzüntünüze kıymet vermediğini gördünüz. Bu da sizin ilişkinize olan inancı ve aşkınızı öldürdü. Sizin şuan kendini savunma mekanizmanız ve mantığınız devrede, siz bu adama yıllarınızı adadınız ama o sizi hem terk etti hemde bir şansı çok gördü, sadece daha iyisini bulamadığı için geri döndü diye düşünüyorsunuz. Aşk perdeniz kalktığı için hareketleri ve yanlışlarıda gözünüze batıyor, o hediye gibi mesela adamla 11 yıldır berabersiniz ama adam daha hoşunuza gidecek hediyeyi bile bilememiş, şimdi bunu fark ediyorsunız.
Size şu aşamada verebileceğim tek tavsiye akışına bırakmak olur. Ama bu süreçte hiçbirşeyi içinizde tutmayın. Çünkü bu kadar uzun süreli bir ilişki biterse insan söylediklerinden daha çok söyleyemediğine üzülür. İçinizde ne varsa söyleyin. Eğer sizi seviyorsa mücadele edecek olan o . Sizin ona vefa borcunuz yok, ilişkinizi bu hale getiren ve sizin hislerinizi körelten onun hareketleri. Boş yere kendinizi suçlamayın.

Hissettiklerimi o kadar iyi ifade etmişsiniz ki

Gönlünüz kırılmış ama en önemlisi güveniniz yok olmuş, bu kırılan bir bardağa benzer, izleri kalır,
Kendinizi duygusal olarak ne hissettiğinizi çok iyi analşz etmeden nikah masasına oturmayın, evlendikten sonra ayrılmak daha yıkıcı olabilir, demek ki sizi yeterince sevmiyormuş, tekrar buna benzer hareket yapabilir, çokta fazla güvenmeyin

Back
X