Neye dayanarak bunu soyluyorsunuz? Turkiyede cinsiyet değişiminin toplumda nasıl karsilandigini neye dayanarak bu kadar iyi biliyorsunuz ?
Tahmin mi ? Eminlik mi ?
Ikiz arkadaşlarım rüzgarın cinsiyet değişimi haberinden sonra uyuyamayip gece aynı odada yatmislardi korkup
Sinem veya Sanem diye birisi vardı erkek gibi davranıyordu ben küçüktüm o zamanlar bi dugunde gormustum ailesi hocaya filan okutmaya calisiyordu en son eve kapattılar evlendirmisler diye duydum ki söz konusu kişi beden eğitimi öğretmeniyim
Birisi daha vardı adını unuttum pantolonlari utuleyip firmalara mi gönderiyorlardi ne öyle bir iş yapıyorlardı ailesi reddetmis orada yatıp kalkiyordu psikolojisi berbat diye duydum en son herkes dalga geçiyordu şimdi ne durumda bilemem
3 örnek var önümde
2 kişi var
2 kişide asla mutlu değil , mutlu bir hayat yaşamadilar
Ailemizden izinsiz yaptigimiz evliliklerinin bile tepki aldığı yerde
bir insanın böyle bir şeye cesaret edememesini mağdur pozlarına girmemeye gerek yok diye yorumlamak için ya çok dar bakmak lazım ,ya bilmeden boş konuşmak lazım , veya türkiyede yasamamak hadi türkiyede yaşıyorsa son derece aydın bir çevrede büyümek lazım .
Toplum en ufak bir farklılığı olana benzer baskıyı uyguluyor zaten. Bunlarla mücadele edebildiği ölçüde kimliğini muhafaza edebilir insan. Konu sahibinin durumuna ve içinde bulunduğu şartlara göre konuştum, ama bu durumun dışında da erkekten kadına dönen bireyin durumuna göre, kadından erkeğe dönen bireyin durumu toplum tarafından daha kolay kabullenilebilirdir, yukarıda da sebeplerini yazdım. Bu da tahmin ya da kişisel yaşantıya değil sosyolojık gerçeklere dayanıyor. Ameliyatını olup mutlu bir şekilde hayatına devam eden, kendini topluma kabullendiren evlenebilen aile kuran insanlar var ve bu insanlar uzayda yaşamıyor.Başta kendisi kendini ötekileşirmekten ve acımaktan kurtulması lazım. Ve hayır, son derece aydın değil standart normlardaki bir çevrede yaşıyorum.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/824452-cinsiyet-degistirme-hakkinda-her-sey