Pedagojide “güvenli bağlanma”terimi var. Benim çocukluğum ve ergenliğim çok kötü geçmişti. Bunları bile yeni yeni görebiliyorum. Çok çok yanlış birisiyle evlendim ve şu an küçük çocuğum varken boşanma aşamasındayım. Pedagojiyle ilgili kitaplar okuyunca insanın duygu dünyasının, iradesinin, yaşam sevincinin çocukluğuyla çok ilgili olduğunu görmeye başladım. Sizin durumunuz da bağlanmamanız gereken birisine bağlanmış ve şimdi o bağı koparmakta güçlük çekiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bunun sebebi de güçlü bir benlik yapınızın olmaması olabilir. Ailenizle küçüklüğünüzden beri problemli bir ilişkiniz var mı bunu gözden geçirebilirsiniz. Eski sevgiliniz sizin içinizdeki boşluğu görmenize vesile olmuş sadece. Belki de bu vesileyle siz kendi değerinizi görecek ve benlik yapınızı güçlendireceksiniz. İşte o zaman sağlıklı bir ilişki yaşarsınız zaten. Psikolojik destek almayı düşünmeniz bile hala objektif bakabildiğinizi ve o kadar da kötü durumda olmadığınızı düşündürdü. Ben sizin bu durumun üstesinden rahatlıkla gelebileceğinizi tahmin ediyorum. Bu yolda başarılar dilerim.