böyle bir şey var diyelim. ama ne bu?
uyku saatlerini düzenleme konusuna gelince; sabah ezanını duyunca, güneş doğmaya başlayıp, hava biraz olsun aydınlanınca uyuyabiliyorum. ondada sürekli bir ürperti. çok ürperdiğim zamanlar bildiğim duaları okuyorum dalana kadar besmele çekiyorum ama yok bu korku,rahatsızlık hissi bırakmıyor yakamı.
eskiden bende senin gibiydim. çocukluğumdan evlenene kadar geceleri hep korktum ve artık uykusuzluktan sızacak duruma gelene kadar uykuya direndim. sonra dediğin gibi geceleri banyo yapsamda korkudan ödüm patlardı biran önce yıkanıp çıkmaya çalışırdım. sürekli cinlerle ilgili rüyalar görerdim. ünivde oda arkadaşım vardı öyle bile uyuyamıyordum yataklarımızı birleştirip uyuyordum ancak yine korka korka. ışığı kapatıp yattığımda sürekli kapıyı izlerdim birisi girermi diye. bana karabasan gibi birşeyde çok sık oluyordu. gerçekten çok zor birşey canım. bende mesela senin gibi sabah ezanına kadar uyanık kalıp sonra yatıyordum ve bu yüzdende hayatım berbat bir şekil almıştı. psikiyatrada hiç gitmedim çünkü ailem fln önemsemiyordu anlamıyordu bu hallerimi. bende senin gibi annemle ailemle sürekli kavga halindeydim ablama çok gıcık oluyordum tersliyordum sürekli. 1 senedir evliyim ve inan bunların hiçbiri kalmadı bende. ne korku ne uykusuzluk ne de aileyle geçimsizlik. ama sen mutlaka psikiyatra git benim gibi yapıp ömrünün yarısını bu korkularla heba etme.
canim bu karabasan dedigimiz sanki kalkmak isteyip kalkamamak ve bagirmak isteyip bagiramamak mi Rüyada?
Gusülsüz nefes bile alma buna çok dikkat et,ayrıca yatarkende namaz abdesti al.Nas,Felak ve Ayet-el Kürsü'yi dilinden düşürme,odanda yüksek bir yerde Kuran-ı kerim bulundur,banyoda çok uzun müddet kalma,gece yatarken üzerini ört.Annem eskiden müslin ile yıkanılır,banyoda tamamen çıplak kalınmaz ve yattığınız odada ayna bulundurmayın derdi.Bu konularda gerçek ve hurafe birbirine çok karışmış durumda ama bazı şeylerin varlığıda gerçek, kuran-ı kerim de bildirilmiştir.Ama hiç bir şey Allah'ın kudretinden üstün değildir.Bol bol dua et.Bu arada doktora da gitmeyi ihmal etme, çünkü bazen aklımızda oyunlar oynayabiliyor.Umarım en kısa zamanda düzelirsin.
ben aAllah'a inanıyorum. ama şöyle bir şey var. ciddi anlamda ben inanıyorum diye düşündükçe içimde bir ses hani nerde diyor sanki. ama inanmaya çalışıyorum. ben hergün banyodayım zaten. saatlerce kalırım banyoda. annemde banyoda çok kalma diyor. elim dua kitaplarına gitmiyor. cevşen alıp takıcam. uyuyana kadar besmele çekiyorum ama gitmiyor ürperti
Dikkatimi çeken küçük bir ayrıntı var. Erkek arkadaşımla aram çok iyi diye vurgulamışsın. Sonra da ailesini benim için karşısına alıyor demişsin. Ailemle iyiyiz demişsin. Sonra telefonumu elimden aldılar demişsin.
Gerçek duygularını bastırdığın için bilinçaltın sana oyun oynuyor gibi.
Duaların gücüne inan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?