İçimde nefretten başka hiç bir şey yok

böyle bir şey var diyelim. ama ne bu?

Yani mesela cok duygusalsan ailenle olan sorunlar seni icten ice yiyor olabilir,bunun belki bilincinde degilsin.4

yani belki sen kacmak isterken ailenle olan sorunlardan ve hatta onlara öfkelisin diye fazlada erkek arkadasina odaklanmamalisin...

canim diyorum ya,gercekten insanoglunun beyni komplex olmasi ile birlikte,bircok düsünceyede aciktir.

eskiden bende senin gibiydim. çocukluğumdan evlenene kadar geceleri hep korktum ve artık uykusuzluktan sızacak duruma gelene kadar uykuya direndim. sonra dediğin gibi geceleri banyo yapsamda korkudan ödüm patlardı biran önce yıkanıp çıkmaya çalışırdım. sürekli cinlerle ilgili rüyalar görerdim. ünivde oda arkadaşım vardı öyle bile uyuyamıyordum yataklarımızı birleştirip uyuyordum ancak yine korka korka. ışığı kapatıp yattığımda sürekli kapıyı izlerdim birisi girermi diye. bana karabasan gibi birşeyde çok sık oluyordu. gerçekten çok zor birşey canım. bende mesela senin gibi sabah ezanına kadar uyanık kalıp sonra yatıyordum ve bu yüzdende hayatım berbat bir şekil almıştı. psikiyatrada hiç gitmedim çünkü ailem fln önemsemiyordu anlamıyordu bu hallerimi. bende senin gibi annemle ailemle sürekli kavga halindeydim ablama çok gıcık oluyordum tersliyordum sürekli. 1 senedir evliyim ve inan bunların hiçbiri kalmadı bende. ne korku ne uykusuzluk ne de aileyle geçimsizlik. ama sen mutlaka psikiyatra git benim gibi yapıp ömrünün yarısını bu korkularla heba etme.

Son düzenleme:
depresyon bencede,sen depresyonluk bi üzüntüm yokki diyorsun ama hassas insanlar böyle boş anlarında çabuk alabora olabiliyorlar..

bende senden farksızım diyebilirim,kötü rüyalar,kalp atışımdan korkmalar,devamlı değişik bi suretle karşılaşma korkusu,bir türlü mutlu olamama hali..

doktora gittin mi dersen hayır,benim doktorum Rabbim bide kendim..kulluğumu yokluyorum bakıyorumki eksiğim,sonra bi silkiniyorum ona güvenip yöneliyorum kuş gibi oluyorum..bide düzensiz hayatı yoluna koydun mu tamamdır..yeme içme uyuma..bunlar evdeyken olmaz,çalışmakla herhangi bi aktivite ile olur..çalışmıyorken aynı anlattığın gibiydim şimdi düşüp kalıyorum valla ne korku ne bişi..

yor kendini,bak bakalım uykusuzlukdan gece yatarken bişi düşünmeye vakit kalıyomu,dalar gidersin..

bide seni uyarayım arkadaşım,şu görünmezlerin üzerinde fazla durma vesvese yapma olur mu..ben din dersleri ağırlıklı olan bir okuldan mezun oldum,dini bilgilerim iyi sayılır..fıkıh hocamız "böyle şeylerin üzerinde fazla durmayın,hassasiyet geliştirmeyin ki sorun oluşmasın"derdi..fazla açık yazmak istemiyorum ama o enerji ile yüklü olma,hani nasıl derler iyi düşünkü iyi olsun iyliği çağır derler ya,o şekil..

ha bide banyo olayı..banyodada çok durma..ben burda uzun uzadıya yazarım ama inanınanı var inanmayanı var şimdi biri kalkıp "ne alakaa"der tepemin tası atar..eğer inanıyorsan oku araştır korktuklarından korunmak için neler yapmalıyım diye..senin elini dua kitabını götürmeyende,nerde bu Allah derdirtende,geceleri nefes nefese bırakanda hep vesvese..

canim bu karabasan dedigimiz sanki kalkmak isteyip kalkamamak ve bagirmak isteyip bagiramamak mi Rüyada?

Son düzenleme:
Polycim bence pesini birakma bu halinin,yani yardim alma yolunda,cünkü ilerisi daha kötü olabilir,yani galiba senin ailenle olan sorunlar seni gercekten bunalima itmis.

ve kötü günlerimizde kötü gücler daha rahat bizi etkileyebiliyor!!!

Allahim yardimci olsun!

ben de çok korkarım böyle şeylerden hele bi de gündüz böyle şeyler duyarsam gece aklıma geliyo çok korkuyorum dua ediyorum ama seninki kadar çok olmuyo bende bana da böyle şeylere kafanı yorma psikolojik bunlar eğer düşünmezsen bi şey olmaz dedi çevremdekiler ama insanın elinde değil ki geliyo aklına şu an da içim ürperdi zaten allahım sen koru hepimizi böyle şeylerden

Gusülsüz nefes bile alma buna çok dikkat et,ayrıca yatarkende namaz abdesti al.Nas,Felak ve Ayet-el Kürsü'yi dilinden düşürme,odanda yüksek bir yerde Kuran-ı kerim bulundur,banyoda çok uzun müddet kalma,gece yatarken üzerini ört.Annem eskiden müslin ile yıkanılır,banyoda tamamen çıplak kalınmaz ve yattığınız odada ayna bulundurmayın derdi.Bu konularda gerçek ve hurafe birbirine çok karışmış durumda ama bazı şeylerin varlığıda gerçek, kuran-ı kerim de bildirilmiştir.Ama hiç bir şey Allah'ın kudretinden üstün değildir.Bol bol dua et.Bu arada doktora da gitmeyi ihmal etme, çünkü bazen aklımızda oyunlar oynayabiliyor.Umarım en kısa zamanda düzelirsin.

canım ben gusülede çok önem verirdim namazda kılardım gece yatmadan nerdeyse hatim indiriyordum. abdest alıp yatıyordum cevşen desen boynumdan çıkarmıyordum.bunlar tabiiki işe yarar hiçbir değişiklik olmasa öbür dünya için birkaç birşey yapmış oluyorsun en azından ama o tarz bir değişikliğe sebep olmuyor maalesef. yanii iş dr a gitmekte belkide ilaç kullanmaktan geçiyor bence.

öncelikle geçmiş olsun canım
benimde kuzenime olmuştu bu gibi durumlar ama o odasına bile giremiyordu gece
gündüz uyuyordu gece uyanık
sonra bir hocaya gittiler hoca bir dua yazdı ve sürekli boynunda taşıdı onu
bence sende bir hocadan yardım al sana dua yazsınlar
tamam psikolojik durumlarla alakalı doktora gidebilirsin
ama cin gibi şeylere inanıyorsan muhakkak bir hocadan yardım al
bence canım insanın annesinden yakın kimse olamaz oyüzden annenle özellikle durumunu paylaş ve yardım iste

dini konular fazla düşünülmeye gelmez... akıl Allah'ın kudretini anlamaktan acizdir.. bol bol dua edin.. ve bi dr a görünün..

Dikkatimi çeken küçük bir ayrıntı var. Erkek arkadaşımla aram çok iyi diye vurgulamışsın. Sonra da ailesini benim için karşısına alıyor demişsin. Ailemle iyiyiz demişsin. Sonra telefonumu elimden aldılar demişsin.

Gerçek duygularını bastırdığın için bilinçaltın sana oyun oynuyor gibi.

Duaların gücüne inan.

Yaşadığına çok benzer durumlar olmuştu bende de. Gece uyuyamıyordum sabah ezanına kadar. Çok uykusuz kalıyordum bu yüzden. Durduk yere ürperti ve korku geliyordu. Ama cidden çok abartılı bir korku hissiydi. Kaç gece annemi yanıma çağırdım ya da odalarına gidip annem ve babamla uyumaya çalıştım. Bazen onlarlayken, özellikle de annemleyken iyi hissediyordum kendimi ama bazı zamanlar hiçbir şey, hiç kimse bana yardımcı olamıyordu. O berbat korku, ürperti gitmiyordu üstümden. Gündüz vakti bile evde tek kalamaz olmuştum. Ki önceden hiç korkmazdım, çok rahattım. Bir de boğulma hissi, yok ses duydum da gölge gördüm de vs. Bir dolu kötü, rahatsız edici olay yaşadım. Ama 3-4 ay sonra yani bu durumlar yavaş yavaş sona erdiğinde anladım ki sadece benden kaynaklı bu problem.

Aslında ortada bir şey yokmuş. O kadar içten içe kasıyormuşum ki kendimi korkunun yanında titremeye de başlamıştım ben artık. Bir de ölecek gibi olmalar falan... Annem de ağlamaya başladı bir gün bana bir şey olur korkusuyla, o derece feci bir zaman dilimiydi. Sevdiğim insandan aniden ayrılmıştım, o şok dönemiyle beraber başladı tüm bunlar fakat sonradan farkına vardım ben tüm bunların o mevzuyla alakalı olduğunun.

Yani bence sen de çok büyük ihtimalle kendine edindiğin bir takım dertler yüzünden yaşıyorsun bunları. Bu sıkıntıların ne olduğunun farkında olmayabilirsin, o önemli değil zaten şu an için. Sonra anlarsın büyük ihtimalle. Üç harfliler meselesi olsa Allah korusun çok daha farklı şeyler yaşardın. Hiç onları düşünme, kendine çekme negatifleri. Sadece kendine uğraşlar bul. En aptalca bir şey de olabilir bu, yalnızca kafan meşgul olsun; birkaç dakika bile önemli olur bu anlamda. Canım bir şey yapmak istemiyor deyip bir köşeye çekilme zorla kendini biraz. Eminim ki aşarsın bir müddet sonra. Bol bol da dua et tabi ki. İnşallah düzelirsin kısa zamanda.

evet kesinlikle bastırıyorum onları. gerçek duygularımı

Gercek duygularini bu kadar bastiriyosan,buyuk ihtimalle sebep bu.Benligin ikilemde kalmis gibi,bu durumda tuhaf seyler yasaman normal.Bence bir psikologa git ve kendini rahatlatmaya bak canim

Gizli depresyon sanirim.biraz arastir cozumu olmali.kendinle basbasa kal ancak sen anlarsin sorunu.basbasa kal ama bos kalma hayatini gozden gecir

canım geç olsun öncelikle.bende buna benzer şeyler yaşadım yani bir türlü bunalım..uzun uzun yazmayayım şimdi..sana tavsiyem en tehlikeli şey gusül abdesti almanı geciktirmen..zaten cin şeytan o durumlarda yaklaşabilir sana Allah korusun..annen çok haklı banyoda uzun süre kalmamak lazım..hemen duşunu al çık..birde mutlaka ayetel kürsiyi okumadan yatma..ayetel kürsiyi okduktan sonra sana kimse bişey yapamaz..bunlar herkesin başına gelebilir inançlarını sorgulama sorguladıkça batarsın..illa soracağın bişey varsa aç kuranın türkçe meaalini oku merak ettiğini öğren sonrada biliorsan arapçadan okursun.inan iyi gelecek...bunları yapmak zor geliyorsa yada üşeniyorsan halinden şikayet etmeyecksin ozman :)

Yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım; çünkü bu benim bana göre hayattaki en büyük teorilerimden biridir :) Benim de hayatımda erkek arkadaşımın dahi sen delisin diye dalga geçtiği böyle gerçeküstü olaylara tanık olduğum bir dönemim olmuştu. O zaman kafama taktığım şeyler vardı. Üzüldüğüm yani. Üzüntü hissediyorsun sen derinlerde. Hayatında değiştirmek istediğin ama yapamadığın bir şeyler var. Üzüntü ve korku, sigara ve alkol gibi antagonist çalışır. Kelime olarak değil ama his olarak zıt hisler yaratır bedende. (Bunlar benim teorilerim tabi). Yani basitçe anlatayım: Korktuğun zaman hüzünlü bir olay düşünürsen korkun geçer. Aynı şekilde eğer üzgünken korkarsan üzüntünü unutursun. Beden ruhun acı çekmemesi için elinden geleni yapar. Atıyorum ağrın varsa tansiyonu düşürür ki ağrıyı hissetmeyesin. Aynı şekilde üzgünken acı çekiyorsan korkutur ki acı çekmeyesin. Bunlar zihnin oyunları yani işin özü. Çözüm: Hayatında ters giden şeyler varsa onları düzelt. Seni sen o kadar umursamasan da alttan alttan yaralayan şeyler var. 1. si ailenle aranı düzelt. 2.si erkek arkadaşımla problemim yok demişsin ama seni üzen şey monotonluk da olabilir unutma. Biraz kendini araştır. Bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…