hani diyorlar ya yazma söyleme ....
ben yazardım öfkemi ama hiç birşey değimedi. Kafamın dikine gittim kendimce haklıydım. içimde bir öfke vardı. söylemediğim konuşamadım çok şey vardı benim. yüz yüze konuşamadan ben daha ne olduğunu bile anlamadan olaylar gelişti. ne kendimi ona anlatabildim ne de o bana bir açıklama yaptı. kusur yada sevgisizlik hepsi bahane kaçtıkları yalanları yada korkuları var kimbilir. Herşey Allahtan nasip etmediyse vardır bir hikmeti. Çok şükür demek lazım. Allah bize daha iyilerini nasip etsin. dönmesi için de dua etme daha hayırlısı için kymet bilen biri için dua et.
Şunu söylemek isterim, ruhsal sıkıntılar yaşamamak için yaz...
içine atacağına boş sayfalara yaz... yaz rahatla ...belki hatalarını kendi gözlerinle görürsün. onun yaptıklarını yaz, onun nasıl biri olduğunu görürsün .yazdıkça içindeki öfke azalacak. yazdıkça daha rahat hissedeksin. aklına geldiği an boş bir kağıt bul yaz. yazdıklarını sakla bir hafta sonra oku. sonra yırt at. ona aşkını anlatma ama sakın geçirdğin kötü şeyleri yaz. sana yaptılarını yaz. mutlaka yakalayacaksın kopan ayrıntıları. bundan sonrada geçmişe dönme. yazdıkça eskisi kadar dönmeyeceksin geçmişe yavaş yavaş bitecek içindekiler...
kısaca yazdıkça rahatlayacaksın. İnsan içinde biriktirdikçe hasta olur bunu yapma. öfkeni ona anlatsanda bir işe yaramayacak ama şu var ben yazdım içimden ne geçiyorsa öfkem çok büyüktü ve sonra bir baktım ki söyeleyecek bir şey kalmadı bütün öfkem dindi.
mehmet çoşkun denizin dediği gibi süre
1 inkar
2 öfke
3-kabullenme
4 duruma alışma ve unutma
benim tavsiyem geometri matematik gibi zihnine sayısal verilrle kafanı yorman :)
Kısaca zaman su gibi akıp gidiyor.
Allah güzel insanlarla karşılaştırsın.