- Konu Sahibi karbeyaz00
.
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde aklima acik ogretim fakultesi geldi.. Bu arada Allah kolaylik ve sabir versin canim. Evde senden baska calisan yok mu
bu çok zor bi durum, ben de senle aynı durumdayım bu sene dgsyi kazandım ama gitmedim okula 3 yıl okumak zor geldi bana da.benimki maddi açıdan değil ama gözümde büyüdü, işe giricem.
sana şunu söyleyim, evet onlar senin ailen.ama onların maddi yükünü sırtlamaya kalkarsan senden beklentileri hiç bitmeyebilir.yarın bigün borç harcı üzerine alacağın için evlenemezsin bile.seni evlendirmek bile istemeyebilirler, ben seninkine benzer pek çok olay gördüm ve sonu da bu oldu.hatta bi örnekteki insanlar nası olsa evimize para giriyo artık diye ite kaka çalıştıkları işlerini de bırakıp iyice kendilerini saldılar ve çocuklarına dayadılar sırtlarını.
hayatını mahvedersin, yapma.
Kimsenin, heleki annenin babanin sorumlulugunu almak zorunda degilsin cnm.
Bu senin hayatin, onlar senin evebeynlerin, sen onlarin degil.
Ev almakmis, evi gecindirmekmis senin gorevlerin degil.
Cok iyi anliyorum seni, evdeki durumuda.
Ayni seyleri bende yasadim cunku.
Onlisans mezunuyum bende ve ne yazikki devamini da getiremedim.
Neden ne peki, seninkiyle ayniydi.
Simdide babam ayni sorumlulugu kardesime yaslamaya calisiyorum.
Onada ayni seyleri soyluyorum.
Bu senin gelecegim, senin hayatin.
Ne istiyorsan onu yap cnm.
Bak ben evlendim de, kpssyi kazanabildim.
Huzursuz bir ortamda olmuyormus, bunu hep beraber gormus olduk.
Babamin gozlerini asil simdi gormek istiyorum.
Canım okul işini çok fazla bişey bilmiyorum ben lise mezunuyum...ama arkadaşlar sanırım dışardan bitirebileceğini söylmiş..
Diğer konuda arkadaşlara katılıyorum evin yükü üstüne alırsan.....borçları ödemeye yada hep yükleneceğini hissettirirsen malesef sonu gelmez..
Ben senin sebeplerinden 18 yaşımda evlendim...rabbime çok şükürki hayırlı ve merhametli biri ile evlendimde çok mutluyum...
Ama babam annem hiççç değişmedi...evlenmeseydim babamın borçlarını ödemeye ya devam ederdim yada evin geçimini....
22 yaşında erkek kardeşim var geçen gün ne dedi biliyormusun erkek çocuğu bu ben bu evde huzur bulamıyorum abla...
Askerliğini erteletiyor dışarıdan okuyor....okulu bırakıp askere gdieceğim gelincede evleneceğim dedi....
Kendi evim huzurumu istiyorum dedi....ünv. Bile kendi imkanları ile okudu bitirdi....ailem hiç para yollamadı eski işyeri burs verdi...bazı hafta sonları okul tatillerinde geldi çalıştı...........
çokkk uzattım ama benceee anneniz için en çok üzülüyorusunuz annenizin yada babanınız ssk durumuna bakıp yaşı vs. Varsa malulen de olsa emeklilik şanslarına bak cnm...
Benimde 23 yasindaki erkek kardesim, gecen sabahin korunde aradi beni.
Nasil bunalmiski, dayanamamis artik.
Ve dedigi laf, abla sen evlendin, kurtuldun.
Peki ben napiyim? oldu.
Evin sorumluluklarini ustune almak, hayirli evlat olmak anlamina gelmiyor bence.
Calisamayacak durumda olurlar, hasta olurlar, bakima muhtac olurlar,
basimizin uzerinde tasiriz elbette.
Ama kendi sorumluluklarini, sana yuklemeye calismalari cok yanlis.
konunuzu okurken diğer yorum yapan arkadaşlar gibi benimde aklıma aöf geldi..hemçalışabilir hemde okuyabilirsiniz..ailenize yardım etmeyi düşünmeniz onların gelevekleri ile ilgili kaygıya kapılmanız sizin hayırlı evlat olduğunuzu gösterir,Allah razı olsun sizden..inşallah herşey yoluna zamanla girecektir..İmkanlarınız dahilinde babanızn yada annenizin dışarıdan ssksını yatırmaya onları zorlayın..
Zaten evlenirsem en çok kardeşime üzülürüm onu bıraktığıma tabi sonra anneme ..:/
dışardan ssk olayı nasıl annem için arastırmıstım bir ara 10 sene ödemek gerekiyodu ona da kalkısamadım iş bu ne olur belli olmaz hem 10 yıl dile kolay ..
Cnm yasin kac bilmiyorum.
Buradaki konulari ne kadar takip ediyorsun onuda bilmiyorum.
Bir ara, sorunlu ailelerin arada kalmis cocuklari gb, bir baslik acilmisti.
Oraya goz atmani tavsiye ederim.
Sen annen icin uzuluyorsun, peki o sizin bu ortamda yasiyor olmaniz adina uzuluyor mu?
Yada bu durumu degistirme adina bir sey yapiyor mu?
Kızlar bana yardım edin lütfen..
Şmdi ben 2 yıllık mezunuyum. Şuan bir işim var . Dikey geçiş ile 4 yıllığa tamamlamayı bunun içinde bu sene iş yanında dershane düşünüyorum(dşünüyordum). Paramı da biriktirdm 2 ay oluyor işe gireli neyse tam herşey hazır babamla konustum 'yeniden okula mı gideceksn bence gerek yok işin güzel filan dedi' ailemin durumu hiç iyi değil babam şuan calısmıyor zten genelde calısmaz kendisi hep işten cıkar filan ama alıstım napim artık hiçbirşey değişmiyor bu yüzden de evde geçimsizlik var annem babama trip yapıyor diye kavgalar v.s.. Borç harç yüzünden hzursuzluk .
Bütün bunlara karşın şimdi okula gitcem desem pra kazanamıcm bi 3 yıl daha okul bni zorlucak biliyorum ma lisans diplomasını da istiyorm ilerde daha iyi iş bulurum belki diye :/
Diğer şık da iş hayatını seçmek okula devamı boşvermek böylece aileme yardım etmek onlara ev almak lazım ama nasıl yapıcam ki bu imkansız gibi babamn sigortası da yok emekli olamıck napıcaklar yaşlanınca bilmiyorum . Tavsiyesi olan varmı ne yapabilirim bu durumda onlar ve kendim için.. Lütfen baban düşünsn sanane sen oku demeyin olmuyor işte evde huzursuzlk fakirlk gercekten cekilmiyor sıkıstım arada ...![]()