Merhaba son birkaç gündür aklıma takılan bir derdimi size anlatmak istiyorum,biraz da vereceğiniz fikirlere ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Ben İktisat (iibf) 3. sınıfı bitirdim, Allah nasip ederse bu yıl 4. sınıf olacağım ve 2016'da mezun olacağım hayırlısıyla bir aksilik çıkmazsa. Evimden uzakta okuyorum, şimdiki aklım olsaydı üniversite sınavına daha iyi hazırlanırdım, Ege veya Dokuz Eylül kazanmaya çalışırdım, alanım Türkçe Matematik. Ben okulu her sene bırakmayı düşündüm ama hep vazgeçip devam etme kararı aldım, başladığım işi yarım bırakmak istemedim, sonuç olarak 2016'da mezun olucam yani. Yaşım 22, mezun olunca 23 olacak. Seneye üniversite sınavına girip Ege yada Dokuz Eylül'de daha iyi bir bölüm kazanmak için çabalasam mı diye düşünüyorum son birkaç gündür. İkinci bir üniversite ve farklı bir bölüm için yani. Öte yandan mezun olunca KPSS'ye de girmem lazım, gireceğim yani. Sizce ne yapmalıyım? Bu sene KPSS'ye yoğunlaşmalı, olmazsa da özel sektörde falan bir işe girip kendi ayaklarım üzerinde durmaya mı çabalamalıyım? Yoksa KPSS'yi falan boşverip bütün sene YGS LYS'ye yoğunlaşıp İzmir'de ikinci bir 4 yıllık bölüm için mi çabalamalıyım? Şu anki okulumu okuyabilmek için kyk'nin öğrenim kredisini alıyorum, o olmadan okuyamazdım çünkü, 4 yıllık kredi, az buz bi borç değil, yani devlete kredi borcum var mezun olup işe girince ödemem gereken. O da aklıma takılıyor. Öte yandan düşünüyorum 4 yıl daha okusam mezun olduğumda yaşım 27 olacak en iyimser ihtimalle. Bilmiyorum bu bölümü okuyorum, mezun olacağım ama kesmiyor beni, yetersiz geliyor. Boşuna okumuşum gibi hissediyorum.... Siz olsanız ne yapardınız? KPSS'ye yoğunlaşıp o olmazsa da işe girmek için mi çabalardınız yoksa 4 yıllık iyi bir bölüm için (ikinci üniversite) bütün sene KPSS'yi falan boşverip sadece okul derslerime ve YGS LYS'ye mi odaklanırdınız? Uzun oldu k.bakmayın ama bu da benim içime dert oldu. Lütfen konu taşınmasın gerçekten bunu sorun ettim, dert ettim kendime. Yorum yapan herkese teşekkürler.
EGE veya DOKUZ EYLÜL diye belirtmemin sebebi ben İzmir'de yaşıyorum ama şu an okumakta olduğum okul İzmir'de değil, o sebeple ikinci üni. için bu iki üniversiteyi belirttim.
EGE veya DOKUZ EYLÜL diye belirtmemin sebebi ben İzmir'de yaşıyorum ama şu an okumakta olduğum okul İzmir'de değil, o sebeple ikinci üni. için bu iki üniversiteyi belirttim.