İçime dert oldu artık, bıktım bu çevre baskısından!

zaten sorun kendisinde,seven insan çevre ne der diye düşünmez,akıl etmez

Belki moralini bozan bir örnek olacak ama birebir tanık olduğum için yazmak istedim..

Ablam gibi gördüğüm bir tanıdığım var.. 21 yaşındayken 35 yaşında bir sevgilisi vardı. Adam dünya iyisi bir adam hiç yanlış yapmadı, her konuda uyuşurlardı, çevre bile bu yaş farkına rağmen bu kadar iyi anlaşmalarına imrenirdi..
Kız işe girdi üniversite bitince o iş heyecanı, yeni ortam, yeni insanlar, arkadaşlıklar derken birbirlerinden gittikçe koptular çünkü bu yeni heyecanlar adam için çok eskiden yaşanmış ve bitmişti..

Ablam diretti ilişki için, aileleri zar zor ikna edip evlendiler..

Geçen gün konuştum hayatta yaptığım en büyük hata bu evlilik oldu dedi. Şuan arkadaşım 28 yaşında adam ise 42 haliyle zevkler, ortamlar hep değişti. Adam işten yorgun geldiği için bütün akşam dinlenmek istiyor. Arkadaş kokteyllere, sinemaya gitmek istiyor.. Her gün tartışma çıkıyormuş evlerinde. Eşi kendi arkadaşlarıyla beraber olmasını istiyormuş ve hepsi çok daha yaşlı kişiler tabi hep bir uyumsuzluk oluyormuş..
Dağ gibi adam da çökmüş valla baba-kız gibi duruyorlar ne yalan söyleyeyim..

Sadece çok benzettim sizi çünkü hatırlıyorum ablam da bana hep aynı cümleleri kurardı 21 yaşındayken o zamanlar rüya gibi gelirdi ona bu ilişki.. Sonra kabus oldu o ayrı.. Umarım sizin ilişkinizin sonu farklı biter canım..

Yok zaten küçücük kız gelip telefonunu istedi 15 yaşında ya da bir başka yerde de üniversiteli bir kız yine istemişti, ben bıraksam yine gence gidecek o belli Uyum konusunda hiç problemimiz yok, hiçkimseyle bu kadar rahat konuşmamış, bu kadar iyi anlaşılmamıştım da zaten...

Onun fikirleri biraz daha geleceğe yönelik evet ama ben de bunları düşünmek zorundayım ona açtığımda da bozulmuyor bu gibi olumsuzlukları, konuyu açtıktan sonra fark ettim biraz daha beklemek gerekiyor sanırım bazı şeyleri görebilmem için ama benim derdim de bu arada çevrenin tepkisini almak istememek...

Arkadaşların söylediği gibi yaş farkının getirdiği olumsuzluklar vardır, olabilir tabi canım ona lafım yok ama aradaki uyum da çok önemli, birbirimize ayak uydurabilecek miyiz konusu önemli. ''hiç olmuyor,birlikte büyüyoruz,herşeyi birlikte keşfediyoruz'' lafı beni biraz düşündürmüyor değildi belki yaşıt olmak daha iyi diyordum ama sağolun yıktınız bunu Çevre öyle saçma bir şey işte canım, bundan önce de sevgilim oldu ona da buldular bir şey zaten işleri güçleri bu gibi Dediğiniz kadar ağır tepkileri hak etmiyor bence yaş farkı ilişkileri

sen mutluysan etrafa fazla takılma....
ama dışarıdan bakan insanlar bazı şeyleri senden daha net görebilir...
sen aşık olduğun için görmezsin yada görmek istemezsin...
bunuda unutma...

Tabi ki. Zaten görüş almak için sordum soruyu da aramızdaki ilişkiyi bilemeseniz de objektif yorumlar, örnekler görebilirim diye düşündüm

Ne gibi farklar gördünüz ki? :44: Muhabbeti, sohbeti, paylaşımı o kadar iyiyse neden düşünmediğinizi anlamadım güzel olabilirdi tabi bana düşmez :44:

Kesinlikle öyle olgun, koruyucu, ufak şeyleri büyütmüyor, tüm kaprislerimi çekebiliyor ses etmeden, hatta yap sen yapmayacaksan kim yapacak diyor. Rahatız o konuda. Yaşıtlarımla bir çok anlamda geçinemiyorum bu yüzden. Mutlaka vardır yine olgun olanı ama geneli sadece eğlence peşinde gibi. Ben de benimle gelsin hemen yüzük taksın demiyorum ama karşındakini dikkate aldığını, saygı duyduğunu hissettirmek ayrı bir güzel...

Birlikte çalışırız özel sektörde diye düşünüyoruz ama bakalım. Her erkek için geçerli değil tabi ki zaman zaman çocuk gibi oluyor zaten ama tatlı anlamda bu yoksa ciddileşmek gerekirse olgun bir tavır takınıyor...

Kendi hayatımı kurmadım ki tatlım daha okuyorum Desteğin için teşekkür ederim ben bu problemi aşmak ve erkek arkadaşıma yansıtmamak istiyorum artık, onu çok seviyorum ve yanıbaşımda istiyorum...

Yok yanlış olmasın tabi ki malı mülkü olmak zorunda değil ama beni o kısmı ilgilendirmiyor demek istedim, evini de görmedim henüz bilmiyorum ne kadar zengindir değildir, ilgilenmiyorum da kendi kendini geçindirdiğine göre gerisi beni alakadar etmez ki onun yardımına ihtiyacım olmayacak zaten çalışacağım... Sizin gibi insanları görmek bana umut veriyor İnşallah meyveniz de gelir canım :116: Çok haklısınız kimse kimsenin derdini umursamıyor aslında, çekecek olan da benim o kararları alınca ama kendilerine saklasınlar istiyorum hatta saklayacak bir şeyleri olmasın insanları dışarıdan bakıp yargılamak ne kadar kolay...

Ne mutlu annenizle babanıza ya... Çok da gençlermiş. Bana da böylesi nasip olsun inşallah

zaten sorun kendisinde,seven insan çevre ne der diye düşünmez,akıl etmez

Öyle de bir düşünüyor ki ablacım işte örnekteki ben gibi Yoruluyorum insanlara açıklama yapmaktan, şimdi ne tepki verecekler hadi bakalım gerilimini yaşamaktan

Çökmesini ben de hiç istemiyorum, korkuyorum da. Ama bu yüzden yine hislerim bitmez dış olarak çökse de tabi dediğiniz gibi olursa sonu nasıl aşarız bilmiyorum çünkü durgunluktan nefret ederim... Ben de umuyorum canım...

Gün gelip bitmesinden, bu heyecanları kaybetmekten de korkuyorum zaten...

15 yaş benim için çok büyük bi sorun sizin içinde ilerde sorun olurmu bilmiyorum ama şuanda her şey iyi gidiyorsa çok düşünme oluruna bırak.
Bakalım zaman neler göstercek belkide aranızdaki uyum yaş farkını kapatcak...

yaşıtız canım ve bence maksimum 5 yaş olmalı.. elbette siparişle olmuyor ama dizginleye bilmeliyiz. şahsen ben yapabiliyorum:) çevrenin baskısı nedeniyle de değil. çünkü insan içinden gelerek yapmazsa dışarıdan gelenler sadece gecici yavaşlık sağlıyo. ben bir kızın 20-25 yaşlarında böyle büyük yaş farkının oluru olacağına inanmıyorum. yeri geliyor yaş farkı 3 olan kardeşler bile aynı pencereden bakamıyor. fakat 28den sonra 10 yaş farka çıkabiliyor. ve gayette uyumlu oluyorlar:) ancak 15 yaş gerçekten oluru yok lütfen yanlış anlama.. kuzenim evlendi hala da birlikteler allah bozmasın ama çokta hayalini gerçekleştirdiğini düşünmüyorum. onceden deli dolu olan, eğlenmeyi seven, hayatın tadını çıkaran kız gitti yerine bambaşka biri geldi. ablası ise 5-6 yaş farkla evlendi 28 yaşında. kızın miladi oldu resmen. hayatın tadını çıkarıyor doya doya. ve aşırı mutlu. bende böyle yapmayı düşünüyorum allah nasip ederse:) sana da yap diyemem elbette kararın ne olursa olsun umarım mutlu olursun..

Son düzenleme:

Ben de durduk yere bir şeylerin önüne köstek koymak istemiyorum işte, ortada bir problem olsa yaş farkından mı diyeceğim ama yok yokk

Bu da değişik bir bakış açısı olmuş teşekkür ederim fikir belirttiğiniz için iyice korktum şimdi ama aşkımıza da güveniyorum :26:

İlişkimi devam ettirmek çok istiyorum ama sonu bir yerlere gideceği belli olan bir şeyi nasıl oluruna bırakıp görmek mümkün olabilir ki değil mi? Bu dediklerinizin hiçbiri onda yok, şuan yok tabi 50sine gelmiş hatta geçmiş bir adam olarak babam var ama onda da yok bu özellikler, sizinki kişilik olarak farklı belki de kızmayın bana tabi :44:[/QUOTE]

Neden kızayım canım =)

Çevrem bana hep olabilir telkininde bulundu ama ben yapamadım, ölçtüm,biçtim hoşuma gitmedi keza ortada aşk falan yok. Belki aşık olsaydım bir önceki mesajımda yazdıklarım hiç gözüme görünmeyecekti =)

Bu benim yaşadığım bir deneyimdi sadece, gözlemledim ve gördüklerimden hoşlanmadım, bir tecrube olarak aktardım sadece; senin kide böyle olacak diye bir kural yok ki, ilişkini yürütmek ya da yürütmemek senin vereceğin bir karar. Bizler burada, birbirimizden fikir almak için yazışıyoruz.

kim ne isterse onu düşünsün. mutlu olmalıyız mutluluğu nerde kiminle yakaladıysak onunla olmalıyız. unutma sen üzülünce de sevinince de, mutlu olunca da o laf söyleyecek olanlar senin gib yaşamıyor seninle yaşamıyor. bir çok örnek verilmiş . doğrudur. ama kişiye indirgemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. benim çevremde de var. hatta öz amcam çocukluk arkadaşımla evlendi. 18 yaş var. şimdi 2 çocukları var. harika anlaşıyorlar. amcamda , yengem (arkadaşımda) bir daha dünyaya gelsem yine seninle evlenirdim diyolar. bence sen kendini test et. ilerisini düşün. kişiliklerinizi koy ortaya. onun yaşlanışını görmek, belli bir noktadan sonra onun eli kolu olmak istercesine seviyorsan düşünme artık. işte aşkın kimi nerde kiminle yakalayacağı belli olmuyor.

kurdugunuz cumlelerın aynısını erkek arkadasım bana defalarca söyledi...

bizim aramızda 11 yaş var.tabıkı benden oldukca olgun ve benım cogu ılk heyecanım onun ıcın ılk degıl.bunların olabılecegını en basından bılıyorduk.sorunlar ve dusunce ayrılıklarıda yasıyoruz zaman zaman.bırkac arkadasın bahsettıgı gıbı prenses muamelesı gorme gıbı bır durumum yok :) yanı oyle aman aman bır sımartılma yok.en guzel kısmı herseyı konusabılıyorum onunla.fıkırlerıne deger verıyorum ve hergun yenı bırsey ogrenıyorum.kendımın farkındayım, onun kadar yasamıslıgım yok bunun bılıncındeyım buyuzdende o benımle zaman ılerledıkce konusabılıyor.cunku bende hergun bıraz daha buyuyorum.senınde belırttıgın gıbı bırbırımızden herhangı bır cıkarımız yok.maddı yada farklı acılardan.senın yazdıklarını okuyunca kendımle cok karsılastırdım.o kendınden once benım ıyı bır hayatım olmasını onemsıyor ve bunun ıcın bana ınanılmaz destek verıyor.ailem tanıyor ve cok sevıyorlar.yaşıyla ılgılı kımseden olumsuz bır tepkı almadım.sanada şunu soylıyebılırım sen aranızdakı yas farkını kendın dert ettıgın ıcın bu konuyu acmıssın.cevre vs cok sonrakı faktorler.bu konuda dusuncelı olmaktada cok cok haklısın.bızler henuz evlılık ıcın cok gencız.cunku duygular degısebılır.duygular yerını sabıt seylere bıraktıgı zaman ancak saglıklı bır evlılık gerceklestırebılırız.yoksa ne yazıkkı husran olur.ama sunuda unutmamak gerek sen zamana bırakabılırsın yada zamanla sonucu gormek ısteyebılırsın,ama hayatındakı ınsanın en kıymetlı yasları suanda.genclıgını artık orta yaşa dogru bırakma evresınde.bu yuzden olabıldıgınce mantıklı dusunmeye calıs lutfen.duygularını hıc hesaba katmadan onun gıbı bırını dusun (onun sevdıgın adam oldugunu unut) ,yasam tarzıyla gorunusuyle zevklerıyle davranıslarıyla..bu adamla hayatını gecırmek ıstıyor musun ? ornegın sevmedıgın bır kac huyu olabılır ama sen ona asık oldugun ıcın bunları gozunde buyutmeyıp sineye cekersın.ama askın yerını sevgıye bırakırken o olgunlasma anında bunların hepsı senın gozune batabılır.ıste o zaman herseyı bırakıp gıdebılırsın,ama belkıde o adamın hayatının son kozuydun? umarım anlatabılmısımdır.bıraz uzun yazdım okurken yorduysam senı kusuruma bakma canım :) vıcdanınla ve mantıgınla dusun.ıkınızıde dusun.sadece kendını degıl.onada zarar gelmesın sana da.

sen böyle düşündükçe hep sana bunları söyleyecek insanlar. böyle düşündüğün için kendine çekeceksin...

ee savaşma kimseyle seviyormusun? evet seviliyormusun evet.. o zaman kim ne derse boş ver parasını mı yiyorsun diyorlar evet de onlara başka savaş kapısı açmazsın işte :) evet de ya ne olacak. kimee nee.. sen kendini bildikten sonra başkaları öyle düşünse ne olur..

Hayır, tam aksine asıl siz böylesine uzun uzun yazmışsınız yorulmadan, yorulmak ne demek çok mutlu oldum teşekkür ederim zaman ayırdığınız için :) Biz genciz demişsin ya kaç yaşındasın sen canım? Yani diyorsun ki ben daha şanslı bir konumdayım. Başlangıçta bunu çok düşündüm ben de. Nasıl cesaret ediyor benimle olmaya diye. Çünkü ben her ne kadar çok aşığım desem de gelecek planları kurmamıştım. O da takıyorsa da belli etmiyor bunu pek. O biraz daha geleceğe dönük bakıyor ilişkimize, her fırsatta zaten bundan sonra beraber olacağımızı söylüyor. Evlilik konusu da açılınca ben gerildim, panikledim sanırım biraz. Hazır değilim böyle şeyler düşünmeye. O da farketti bir daha açmadı bu konuyu. Bu adamlayken çok eğleniyorum, onunla muhabbet etmek bile başlı başına bir zevk haline geldi benim için. Çünkü -nasıl anlatılır bu- iki parçayı birleştirmişsin gibi bir tatmin hissi yaratıyor bende onunla olmak. Problemlerimiz var yaşa bağlı olmayan, bazen tartışıyoruz filan ama illa biri alttan alıp konuyu çözme yolunda adım atıyor. Daha çok yeniyiz ya bir de oturuyor yavaş yavaş işler. Siz ne kadardır berabersiniz?

Pozitif düşünce gücü! :) Aslında biraz aştım gibi. Ne kaybedebilirim ki diye düşünüyorum. Benim gönlüm onu sevdi, seçti. Ve o adama şans vermek istiyor. Buna kim engel olabilir? Ya da zaten kim engel olmak istesin, kimin umrunda ki değil mi O da giyimine, kendisine özen gösteriyor. Sanırım ben abartıyorum biraz :44: Zaten insanlar çalışıyormuşum zannediyor beni öğrenciden çok

nasıl guzel seyler hıssettıgını cok ıyı anlıyabılıyorum.hıslerıne guvenıyorsan onların arkasında ol ve sahıp cık .suan yenısınız evet zamanla dahada rayına oturucaktır.sana yazmamın sebebi ,belki aklındakı karısıklıga bır nebze olsun yardımda bulunabılırım dıye.ben ınsanların kalbını kırmaktan cok korkarım ınan.sende deger verdıgın ınsanın kalbını ıncıtme canım.kendınden emın olmadıgını hıssettıgın anda bırak onu. ne kadar erken o kadar az acı.cunku ınsanın yaşı ılerledıkce bazı seylerı aşması dahada zorlasır.bu arada deger verıp okudugun ıcın ve herkesın yanıtlarını cevapladıgın ıcınde ayrıca tesekkur edıyorum.ben 22 yasındayım yaklaşık 1 yıldır beraberız canım.

canım özel mesaj atamıyorum doldurmaya calısıyorum 100 ü. 20 tane fılan kaldı sanırım. :)

niye dert ediyorsun ki?
senın karnını mı doyuruyorlar? sana çevre mi bakıyor??

boşver hayatına bak sen.

Son düzenleme:

aynen pozitif düşünce gücü :) kime ne bu kadar basit sen deneyimlemek mutluluğu seçmek istedin ve seçtin gerisi boş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…