Size birşey söyleyemem, ama yazınca kendim için düşündümde, 23 yaşındayım, 30 yaşındaki erkekler bana büyük geliyor. 26 28 en iyisi diye düşünüyorum. Bana göre 15 yaş çoook fazla, çooook.
annen için o kadar zor ki kocaman bir adam herhangi bir durumda ne akıl verebilir ne oturup derdini sorabilir...kendisiyle yaşıt bir adam insan eve girip çıkışlarında yada gece kaldıklarında bile insan kendini rahatsız hissediyor....arkalarından bakarken içim eziliyordu benimgüzelim kızımın bu kart adamla ne işi olur... nedir bu başıma gelen diyordum...herkes kızı boşanınca üzülür ben inan ki sevindim...o benim hiç damadım olamadı hep o adam olarak kaldı....he kötü bir adammıydı?asla çok iyi,çok zengin,çok kibar bir adamdı...ama davul bile dengi dengine...sırıtıyordu ya... her yönden sırıtıyordu...genç adammı kalmadı dünyada ne diye eskimişini alacaksınız...bak gene aklıma geldi kızımla da böyle çekişmiştim ve ben kaybetmiştim...evlenirken tek şartım uzun bir süre bebek yapmamasıydı söz almıştım sonrada artık konuşmayı kesip beklemeye başlamıştım...tam 16 ay sonra asla hiçbir baskımız olmadan bu işin bittiğini boşanmak istediğini söyledi...şimdi de bırakmıyor tabii bulmuş gencecik kızı bırakmak ister mi?14 ay oldu dava açılalı inşallah 4.mahkeme son olur...hiçbir şey istemiyoruz hiçbir şey... ne tazminat, ne nafaka, ne ev, ne araba yeter ki düşsün yakamızdan....
Umarım ve buradaki arkadaşlar gibi dilerim ki her şey gönlünce olur. AMA zor bir işe giriyorsun bunu göz ardı edemediğinin farkında olduğun için de soruyorsun.
Yaş farkı denilince akla hemen fiziksel efor ve cinsellik gelir bunların bir şekilde tolere edildiğini düşünelim daha önemlisi şu: Eşinizin kişiliği kemikleşmiş zevkleri alışkanlıkları değişime direnç kazanmış, sizinse en hızlı değiştiğiniz yaşlar.
Siz değişirken O " ben seni böyle sevmedim" çok değiştin diyecektir. Peki değişmemek elde mi?
Değişmediğini ona olan sevginin ilginin devam ettiğini her gün arttığını kanıtlarken, Topluma ( o çok önemsediğiniz Kamuoyuna: Çok lazımmış gibi) bir şeyleri kanıtlarken , hayat karşısındaki seçimleriniz öncelikleriniz ve kişiliğiniz sıkışıp kalabilir bu duvarlar arasına. Çok üzgünüm bunları yazmam belki hoş değil ama birinin söylemesi gerekiyor. Kızabilirsiniz bu riski alıyorum.
Siz bırakın 35 yaşındaki biri ile evlenme konusunu, bana sorsanız ki mükemmel bir ilişki içindeyim 20 yaşındayım evleneyim mi? Ben bekleyin derim.
Çünkü evlilik bazı sorumlulukları ve bazı alışkanlıklarımızdan feragat tmeyi de beraberinde getiriyor. 20 yaş rutin bir hayata girmek için biraz erken.
Sonra evlendiğinizde ailecek görüştüğünüz kişiler sizin arkadaşınız olunca eşiniz, eşinizin arkadaşları olunca siz zorlanacaksınız. Enç bir bayan olgun bir beyin yanında prenses muamelesi görecek ama zamanla bir çocuk değil o evde , o ilişkide karar mercii olan ayakları yere basan bir KADIN olarak yerinizi almak istediğinizde ilk yıllarda başlayan o alışkanlık zincirini kırmak her ikiniz için de zor olacak.
Eşinizin bir hatasını yada alışkanlığını kabullenemezseniz sonra bir daha konusunu açmak bile zor olacak
Evet çok sevecek sizinle gurur duyacak gelişimize şahitlik edecek bunadan yaşama gücü bulacak, ama kendine de hep pay çıkaracak bir çocuğu sabırla büyütmüş olmak gururunu hissedecek. Oysa siz O olmasa da zaten gelişeceksiniz.
Zamanla sizi başkaları ( arkadaş çevreniz iş çevreniz ..vb. ) ile paylaşmada zorluk yaşayabilir. Yetersizlik hissi yaşayabilir.
Şu an Ona hayran olabilir , karizmatik, kişilikli şefkatli bulabilirsiniz. Belki unutmamamız gereken bir şey var " Biriyle olmak ile, biri gibi olmak arasında fark vardır" hayran olmak AŞK anlamını taşımayabilir.
Toplumun karşı çıktığı ve çıkma olasılığını dikkate alarak bir olaya girdiğimizde ne yazıkki onlara verilecek cevapları hazırda bulundurmak telaşı, bizim sıl tartmamız gereken konuyu aşabiliyor.
Şöyle düşün lütfen
Söz konusu kişiyi ( sevdiğiniz kişi) hiç tanımasanız ve görücü gelse. Aileniz, toplum ve bütün çevre " aman çok uygun bir kişi, evlen bu kişiyle prensesler gibi yaşarsın, korur, kollar sahip çıkar sana( sanki nerede yaşıyoruz da birileri birilerini koruyacaksa artık bilemedim )
Siz o zaman da bu kişiye yakından tanıma fırsatı verir miydiniz?
Eşiniz çok iyi Türkiye tarihi, futbol, felsefe, siyaset, gazete okuma, kitaplar, edebiyat şiir , romantizim, yaşama görgüsü vs. her konuda yetkin olma olasılığı yüksek olabilir. İşte Arkadaş ve aile toplantılarında belki de baş başa kaldığınız her şeyin en iyisini bilmesi kaçınılmaz. Hal böyle olunca da siz hep bir adım geri kalabilirsiniz. Siz erkenden olgunlaşmaya çalışırken, eşiniz çocuk kalmak isteyecek, bazı davranışları size yaşının hakkını vermiyor diye kabullenmesi güç gelebilir. Kişiliğiniz açısında buna göğüs gerebilecekseniz, hep başkaları her şeyi sizden daha iyi bilecek kararlarınızı tek tekrara gözden geçirmek zorunda kalacaksanız. Aşırı derecede hassas davranmayı eşinizi üzmemek adına bir çok toplumsal kurala daha fazla dikkat edecek ve olağan kişisel başarılarınızdan başkaları olması gerekenden daha çok kendine pay çıkaracak ve O'nu rahat rahat eleştirmeyeceksiniz. buna "peki" diyecekseniz;
Ben bir şey diyemem. Özelinize burnumu sokmuş ve ya çok bilmiş gibi olmak istemem. Şimdiden kusura bakmayın derim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.
Görünüş, fiziksel efor, yaşam anlayışı ve her şeyi bilen birinin yanında kendini gerçekleştirmek, mükemmeli oynamak: Bunları biraz düşünün. Kısa sürede evliliğe taşımayın derim.
bence yaşın küçük olduğu için şu anda sana karizmatik geliyor olabilir
ama zaman ilerledikçe erkekler zaten odunlaşıyor, ve yaş farkı fazla olunca da yaşanmışlığı çok olduğu için sizin hevesleriniz daha çok heba oluyor.
ablam ve eşi arasında 13 yaş var.
çocukların nasıl yetişeceğinden tutun da dışarda nasıl davranılacağına kadar her konuda tartışabiliyorlar.
hayata tamamen farklı gözlerle bakıyorlar, ablam 3 çocuğu olduğu için katlanıyor malesef.
benimle sevgilim arasında da 6 yaş var. eğer 15 gibi bir yaş farkı olsaydı mutlaka 2 kez düşünürdüm.
çünkü ben aşkın gözü kör ettiğine inanmıyorum. insanlar sadece görmek istemedikleri için görmezler gerçeği.
Babanla aran nasıl?
Ben de genelde kendimden büyük erkeklere aşık olurdum, yukarıdaki cümleyle bağlantıyı kurduğumdan beri "bu aşk değil, yine baba şefkati peşindeyim" deyip kendimi frenliyorum.
Bu arada bana göre çevreden kimse sana bir şey demeden sen stres olduğuna göre bu kadar, muhtemelen dile getiremesen de kafanda bir yerlerde sen takıksın bu duruma.
15 yaş aslında iki ciftin anlaşması için çok fazla bi fark. Yani zevkler falan farklı olabilir diye düşünüyor insan.
Ama her zaman bu böyle olacak diye birşey yok. Benim arkadaşım da kendinden 14 yaş büyük biri ile evlendi.
Tabi önce millet biraz yadırgadı ama şuan bebekleri oldu ve çok mutlulular.
Eşi çok olgun ve anlayışlı biri.
Birde şu yönden düşünmek lazım aslında sen 40 yaşındayken kocan 55 yaşında olacak. Yani o zamanlar yaş farkından kaynaklanan sorunlar daha fazla olabilir. Ama inşallah sizin öyle birşey olmaz canım. Yani ben kötü ihtimali de söyledim ki herşeyi göze aldıysan bunu da düşün diye. Yine kafanı karıştırmak istemem sonuçta hayat senin hayatın kim ne derse desin sen yaşayacaksın. İnşallah hakkında hayırlısı olur.
Kızlar ben 20 yaşındayım ve sevgilimle aramda 15 yaş fark var. Tamam ben bu farkı hazmettim artık takmıyorum ama çevreden gelebilecek tepkilerden çok çekiniyorum, pek kimselere de söyleyemiyorum ama ben sevgilimi çok seviyorum, ayrılmak, bırakmak istemiyorumSevgilimin maaşı nedir ne kadardır bilmem, bir kez olsun para istemedim ondan ya da arabasının modelini de bilmem bir kez olsun da binmedim arabasına şimdi birisi kalkıp da adamın parasını yiyor derse cinnet geçiririm sinirden Ya da bu kadar güzel ve özel bir ilişki kurmuşken, dokunmaya kıyamazken birisi kalkıp da o adam bu kızı kullanıyor derse ben yine cinnet geçiririm sinirden Neden insanlar bu kadar fesat? Neden aşk denen bir duyguya ihtimal vermiyorlar? Neden burunlarını sokuyorlar başkalarının işine? Yoksa gerçekten haklılar mı, yürümez mi bu ilişki? Ben çok güzel yürüttüğümüzü düşünüyorum keşke dışarıdan bakıp da ahkam kesenler de olmasa Gerçi şu an yok bize karışan ama ben gelebilecek olası tepkilere ve nasıl mücadele edeceğime hazırlıyorum sanırım kendimi... Sanki yaşıt olan herkes çok mu mutlu oluyor? Hiç mi ayrılmıyor? Bir fikir verin, yorum yapın kızlar çok bunaldım ya siz olsanız öğrenseniz böyle bir yaş farkını nasıl tepki verirsiniz? Sevgilimle rahat ve mutlu olmak istiyorum ben bunları düşünüp endişelenmek istemiyorum artık İnsanlar biz yılları devirdikçe ne kadar ciddi olduğumuzu anlayabilirler diye umuyorum sadece umuyorum
hazmetmek,eminmisin hazmettiğinden.insan çevredekilere göremi sever.sevsen kimsenin dediğini umursamazsın.hatta,körkütük aşık,hiçbir şeyin farkında değil derlertepkilere göre de hayat yaşanmaz
hem niçin sevgilinden para isteyeceksin.sevgilisinin parasını yiyenlere bence başka birşey derler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?