Ben de tam bu kadar takıntılıyımBenim üniversitede sevgilisi duş sonrası ‘saatler olsun’ yazdı diye ayrılan arkadaşım vardı‘saat yazdı bildiğin koldaki saat’ diye sinir krizi geçirmişti bide, senelerce bunu diyip güldük, ha yeni bir ilişkiydi ve yaşlar küçüktü tabi (şimdi okusa şunu tanır beni, sonuçta bu sebeple ayrılan kaç kişi vardır ). Şimdikilere duş aldım desen, ‘aaa bensiz mi? Bi nuda atsana’ der ayılar bunlara bakınca o çocuk iyiymiş gerçi, ben de bunlardan bağımsız değerlendirmenizi ancak değerlendirirken bunu da gözardı etmemenizi önerebilirim
Herkes bir şekilde yazım yanlışı yapıyor siz de yapmışsınız mesela.Evet önemli ben üniversite okurken markette kasiyerlik yapan biri bir şekilde numaramı bulup bana ısrarla yazıyordu. Aile yerine “ayle” yazdı direkt def ettim. Ayrıca “direkt” yazanı bulmak çok zor oldu herkes direk yazıyor şaka gibi.. bazen magazin sayfalarında ünlülerin giyimini falan eleştiren cahil kesim hep “herkez, beyenmedim” gibi yanlış Türkçe kelimeler kullanıyorlar . Cahil olduklarını düşünüyorum. Vizyonsuzluk bence
TDK'uNeden?
Bana göre de aşırı iticiMerhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
Ben bu şekilde düşünmüyorum, yaptıysam da göze çarpmayan bir yanlıştır. Mükemmel olduğumu söylemedim zaten. Davul bile dengi dengine demek istedimHerkes bir şekilde yazım yanlışı yapıyor siz de yapmışsınız mesela.
Ama herkes yerine herkes yazmak, yanlış yerine yalnış yazmak vs göz kanatan yanlışlar gerçekten
Karedeniz, prezarratif. Bi sey daha vardi ama unuttum yillarr oncede kalmis bir arkadasimdir kendisi ve mufettisti. S.ortacin dedigi gibi bazen okumakla da adam olmuyorBenim favorim “askeri” ücret. Daha kötüsü gelmez sanmıyorum.
Keşke ona da birileri kızaydıAy ben çocukken öyle diyordum, annem hep kızıyordu insan içinde öyle deme rezil olursun öğren diye
Büyük harflerle yapılan kısaltmalarda ekler,kısaltmanın son harfine uygun olacak şekilde eklenir. Kısaltmanın açık haliyle okunuşuna göre değil de harfin yazılışına göre düşünmemiz gerekiyor.Türk Dil Kurumu’nun kısaltması TDK değil mi? Yanlışım da olabilir elbet ama TDK’ya şeklinde yazınca nasıl okuyorsunuz?
Düzeltme: Mesaj tekrarı.
Ay benim de vardı böyle bööğrek , diyer, şarz, gzl, derdi hep her dediğinde düzeltirdim sinir olurduMerhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
Ben düzeltiyorum ama o yine aynen devam ediyorAy benim de vardı böyle bööğrek , diyer, şarz, gzl, derdi hep her dediğinde düzeltirdim sinir olurdu
Büyük harflerle yapılan kısaltmalarda ekler,kısaltmanın son harfine uygun olacak şekilde eklenir. Kısaltmanın açık haliyle okunuşuna göre değil de harfin yazılışına göre düşünmemiz gerekiyor.
YKS sebebiyle yazım kuralları anlata anlata delirmiş bir öğretmen olarak kendime engel olamadım yanlış anlamayın.
Ben de düzgün sanıp görüştüm bunlar önemsiz şeyler sonuçta ve aynı düşünceye sahiptim dışarda herkes günü birlik ilişki derdinde bu düzgün dedim 1,5 yıl birlikteydim ve beni aldatmışBen düzeltiyorum ama o yine aynen devam ediyordayanamadım konuşmayalım dedim ama ufak çaplı bi pişmanlık yaşıyorum çünkü üzerime düşüyordu romantikti ilgisi güzeldi dışarıda bi dünya sapık adam varken bu çok iyi hissettirmişti bilemedim şimdi
miğde de yazıyorsa engellerdimMerhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
ne yapmış ben bulamadımHerkes bir şekilde yazım yanlışı yapıyor siz de yapmışsınız mesela.
Ama herkes yerine herkes yazmak, yanlış yerine yalnış yazmak vs göz kanatan yanlışlar gerçekten
Defetmek sözcüğünü ayrı yazmış.ne yapmış ben bulamadım
Aynen itici bir husus.Merhaba arkadaşlar uzun süredir benimle tanışmak isteyen biri vardı beğeniyordum ama hayatımda kimseyi istemediğim için reddettim hep. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu kişi kendini geliştirmişse düzenli bi işi varsa böyle şeylere takılmam ben. Neyse bi kez deneyeyim konuşayım dedim bi kaç gündür konuşuyoruz güzelde anlaşıyoruz bana yaklaşımı düşünceleri de gayet güzel ama içime sinmeyen şeyler adamın konulma şeklini hiç sevmedim yazışırken bazı kelimeleri şu tarz yazıyo: ewet, herkez,sağdece.. sonra geliyom gidiyom filan size de itici gelir miydi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?