içime sinmeyen şeyler

Ama klavye de geliyom yazmaz ki,hızlı yazarsan bikaç harfi yanlış yazar ama bu arkadaş belli ki öyle alışmış

Alınmayın ama “TDK’ u” şeklinde kullanımı olan bir kelime yok Türkçede.

Türk Dil Kurumu’nun kısaltması TDK değil mi? Yanlışım da olabilir elbet ama TDK’ya şeklinde yazınca nasıl okuyorsunuz?

Inanilmaz takintili oldugum bir konu bu. Kendi anadilini duzgun yazamayan insan kitap okumuyordur, boyle biriyle de benim isim olmaz. Kesinlikle soguma sebebi olurdu benim icin, devam edemezdim gorusmeye.

Bence eğitim seviyesinin önemi yok ama kültür seviyesi kesinlikle denk olmalı. Çünkü bir zaman sonra anlaşmazlıklar çıkıyor. Çok farklı kafalarda olabiliniyor. Bir de siz ne kadar kendinizi inandırsanız da bence bir kadın saygı duymadığı bir adamı sevemiyor. Benim de böyle dengesiz bir ilişkim oldu. Hemen olmadı ama bir zaman sonra saygı duymadığımı fark ettim sevgim de bitti. Bir de erkekler aşağılık kompleksine girip aşağılamaya başlıyor ki elinde tutmak için. Çok kötü yerlere gidebiliyor.bence hiç risk almayın

Evet önemli ben üniversite okurken markette kasiyerlik yapan biri bir şekilde numaramı bulup bana ısrarla yazıyordu. Aile yerine “ayle” yazdı direkt def ettim. Ayrıca “direkt” yazanı bulmak çok zor oldu herkes direk yazıyor şaka gibi.. bazen magazin sayfalarında ünlülerin giyimini falan eleştiren cahil kesim hep “herkez, beyenmedim” gibi yanlış Türkçe kelimeler kullanıyorlar . Cahil olduklarını düşünüyorum. Vizyonsuzluk bence

Benim favorim “askeri” ücret. Daha kötüsü gelmez sanmıyorum.

Herkez ve sağdece de kalp krizi geçirmiştim çoktan

Mesela gideceğim kelimesi öyle yazmasını beklemiyorum gidecem yazsa da kabul ama adam gtcem yazıyor
Sağdece ve herkez, gtcem ifadesinden daha kötü bence. Gtcem kısaltılmış gibi affedilebilir ama diğerleri ben Türkçe bilmiyorum demek:)

Konu sahibinden çok sana takıldım.

Yazım yanlışları o kadar yaygın ki; bayağı yerine baya diyen insanlar var ve artık herkes kanıksadı bunu, bir de mide yerine miğde deniyor, inanın kendi bilgimden şüpheye düşer oldum. Eşim yanlış yanlışı yapsaydı soğumazdım ondan. Ama mesela biz mesajlaşırken o bir şey yerine birşey yazdıysa doğrusunu yaza yaza düzelttirdim onu.

Benim üniversitede sevgilisi duş sonrası ‘saatler olsun’ yazdı diye ayrılan arkadaşım vardı ‘saat yazdı bildiğin koldaki saat’ diye sinir krizi geçirmişti bide, senelerce bunu diyip güldük, ha yeni bir ilişkiydi ve yaşlar küçüktü tabi (şimdi okusa şunu tanır beni, sonuçta bu sebeple ayrılan kaç kişi vardır). Şimdikilere duş aldım desen, ‘aaa bensiz mi? Bi nuda atsana’ der ayılar bunlara bakınca o çocuk iyiymiş gerçi, ben de bunlardan bağımsız değerlendirmenizi ancak değerlendirirken bunu da gözardı etmemenizi önerebilirim

Bana da itici gelir böyle bir erkek ama eğer ya böyle yazmasan mı acaba falan dediğinde düzeltecek yapıda biriyse çok da sorun etme bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…