içime sinmeyen şeyler

Bende takılırım eşimin yegeni gelcem gitcem yapcam falan diyor ona bile sinir oluyorum. Esim böyle konuşan birisi olsa deliririm sanirim bu arada elimde değil biraz takıntılıyım

Napcen be o da oğleymis deyivercen netcen ^hdhxhxhxh ay mumkun degil catlarim vxvxvvx

Defetmek sözcüğünü ayrı yazmış.
Direkt kelimesinin hemen yanında olduğu için dikkatimi çekti benim de:)
ha onu fark ettim de satır yetmemiş olabilir diye düşündüm
çok fena bu kk üyeleri evlerden ırak

Kelimelerin yanlış yazılmasına çok takıntılı olduğum için bana itici gelirdi. Üniversite mezunu olması şart değil ama kendini geliştiren biri olmuş olsaydı bol bol kitap okumuş olur ve bu tür yazım yanlışları yapmazdı, hatta konuşurken de "sadece" değil de "sağdece" diyor demek ki, (konuştuğu gibi yazıyordur) bu şekilde konuşması da itici sonuç olarak bu kişi kendini geliştirmiş birine benzemiyor

Bence de öyle. Aslında muhabbeti güzel ağzı iyi laf yapıyor onunla konuşurken yüzüm gülüyor esprili konuşkan bi yapısı var ama işte yazmayı bilmeyince diğer güzel yanlarına da sevinemiyorum

Bence de öyle. Aslında muhabbeti güzel ağzı iyi laf yapıyor onunla konuşurken yüzüm gülüyor esprili konuşkan bi yapısı var ama işte yazmayı bilmeyince diğer güzel yanlarına da sevinemiyorum
Muhabbetini beğeniyor ve keyif alıyorsanız süre daha devam edin öyleyse bir de ileride sizin eğitim seviyenizin kendisinin eğitim seviyesinden yüksek olmasını sorun eder mi bunu iyi gözlemleyin bu çok önemli

Şöyle sorayım sen hayatına eş mi arıyorsun yoksa Türk dil kurumuna çalışacak personel mi? Bence yazım yanlışları falan önemli değil sınava sokup not mu vereceğim bu saatten sonra... Tabi ki de yanında konuşmasını bilmeyen, oturup kalkmasını bilmeyen birisi ise uzatma yol ver gitsin.

Yazmayı değil,o kelimenin doğrusunu bilmiyor o yüzden konuştuğu gibi yazıyor,yani üni mezunu değil ama merak edip bir kitap dergi bile okumamış çok üzücü

TDK’ye sanki Türk Dil Kurumu şeklinde yazmışsınız gibi “u” eklemek doğru bir kullanım değil. Büyük harflerle yapılan kısaltmalarda son harfe göre ek gelir.

Yazmayı değil,o kelimenin doğrusunu bilmiyor o yüzden konuştuğu gibi yazıyor,yani üni mezunu değil ama merak edip bir kitap dergi bile okumamış çok üzücü
Üniversite mezunu olmayıp kitap okumayıp çok düzgün konuşabilen kişiler de var ama o cahil kalmış nedense

Bunun üniversite mezunu olmakla alakası yok. Ben liseye giderken de yazım kurallarına ve kelimelerin doğru yazılışlarına dikkat ederdim. Liseyi bitirmiş herkes bunu yapabilir çünkü esas olarak lisede öğretilir bunlar. Ana dili doğru kullanmak için en büyük kriter bol kitap okumaktır. Kitap okumayan bir insanın bu yanlışları yapması olası. Üniversite mezunu birçok insan tanıyorum kelimeleri yanlış yazan, bağlaçları doğru kullanamayan, noktalama işareti kullanmadan 1000 kelimelik paragraf yazan :)

Gelirdi, net. Bu tamamen doğrusunu bilmediği için kullandığı kelimeler gibi gelirdi bana bu kadar eğitimsiz birini istemezdim acikcasi. Herkesi ilkokulda öğretiyorlar. Sagdece ne ya orda film kopardı zaten

Gelirdi, net. Bu tamamen doğrusunu bilmediği için kullandığı kelimeler gibi gelirdi bana bu kadar eğitimsiz birini istemezdim acikcasi. Herkesi ilkokulda öğretiyorlar. Sagdece ne ya orda film
Gelirdi, net. Bu tamamen doğrusunu bilmediği için kullandığı kelimeler gibi gelirdi bana bu kadar eğitimsiz birini istemezdim acikcasi. Herkesi ilkokulda öğretiyorlar. Sagdece ne ya orda film kopardı zaten
Sadece o olsa takılmazdım sanırım ama mesela şüpheye de şüpe diyor

İç Anadolulu muydu
Bunca yillik ic anadoluluyum, falan yerine ney yazmak hic aklimdan gecmemisti.

Atalar, davul bile dengi dengine derken oyle haklilar ki emin olun, evlendiginizde ya da iliski ilerlediginde ben ne yaptim da bu adami koluma taktim sokaga ciktim dersiniz.

Yarin lise mezunu oldugu icin yaninizda komplekse girecek, bir arkadasinizin bakisindan rahatsizlik duyacak, arkadas ortaminizda sohbetten geri kalacak, etek giyeceksiniz konuşacak, size yetemedigini dusunup herseye laf edecek.

Kendinizi ya ama cok iyi biri diye kandirmayin, iyi biri olmasi komplekse girmesine engel olmayacak.

birisi var diyelim, attığı mesaj:
"eed askimm dugunden yeni geldim sen napionnnn"
yazmış. o iğrelti gelmez.
başka birisi var diyelim
(daha çok konu sahibesinin bahsettiği gibi tam içimize sinmeyen birisi olsun) attığı mesaj:
"ewt aşkımm düyünden yeni geldim sen nabıyon" yazıyor
ve o iğrelti gelir...

bence görüntü, kişilik, hitabet vs... bir paket bence ve kişiyi o şekilde algılıyoruz, yargılıyoruz. yoksa ikiside yazım yanlışı. ben benimsediğim jargona yakın olduğu sürece sorun etmiyorum. tabi ciddi meseleler konuşulurken başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…