İçimi acıtan şeyler..

ozgeoz341

Mühendis hanım
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
636
700
53
Mutlu bir yuva kurmuşken, gerçekten beni anlayan seven hoşgörülü, en ufak surat asıklığımda beni güldürmek için kılıktan kılığa giren, tüm ailemin hatta sülalemin ne kadar beyefendi saygılı sıcakkanlı diye övdüğü,asla kötü bir sözü olmayan, dünya iyisi bir adamı ne hale getirdim.. öfkeli vurup kıran saygısız biri haline soktum. Tek sebebi de ailesini sevmemem, onların da benden çok hoşlanmaması ama oğullarını kaybetmemek için seviyor gibi yapmaları, benim de keza Nişanlımı sevdiğim için onlara saygılı olmam ama en ufak tartışmamızda geçmişi açmam, bize yaşattıkları sıkıntıları Nişanlımın yüzüne vurmam.. her zaman kendimden önce ailemin mutluluğunu düşünmem, bazen nişanlımla aldığım kararlarda anneme danışıp kararımı değiştirmem...

Düğünümüze 1 ay var, evimizi tuttuk, eşyalarımızı aldık..
Ama ben boş boğazlığım yüzünden nişanlımı kaybetmek üzere gibiyim.. biliyorum beni bırakmaz, çok seviyorum, hayallerimizi terketmez ama ama işte..
Telefonlarıma bakmıyor, kaçıyor, konuşmak istemiyor...
Ve istemiyorum diyor.. ama dilde biliyorum, gözlerine bakınca ne kadar yorulduğumu yıprandığını bıktığını görüyorum her şeyden...

Beraber özene bezene kurduğumuz yuvada bekliyorum..
Benim için Dua eder misiniz..

bazen nişanlımla aldığım kararlarda anneme danışıp kararımı değiştirmem...

Hicbisey olmasa sirf şunun icin bile evliligi bi kez daha dusunurdum.
Birey olup, kendi kararlarinizi veremiyorsaniz evlenmeyin. Annenizin kararlariyla yasayin madem. Bir baskasi, annenizin sizi, dolayli yoldan kendisini yonetmesiyle yasamak zorunda degil.

Konuların cok tutarsız
Bence haklısın ama sırf onu kaybetmeyim diye haksızım benim yüzümden oldu demeye başladın. Oluruna bırak hayırlısı olsun.

Daha önceki konularına istinaden ayrılsan daha iyi olur gibi düşünüyorum , ama bir konuda farklı diğer konuda farklı bakış açılarıyla yazıyorsun

Yanlış anlattım sanırım. Eşim de bana baskı yapmaz. Eşimin ailesi nişanlımı benden kıskandığı için geçmişte sıkıntılar çıkardılar ve nişanlımda ailesini sildi aylarca görüşmedi. Sonra ben barıştırdım ailesi ile. Şimdide benim ailemi sevmek zorundasın aramak zorundasın vs asla demedi demez. Ama ben onların geçmişte yaşattıklarını sürekli nişanlıma söylüyorum ve ister istemez bıktı sanırım.

Bence sizde kendi ailenizi karıştırmayın ilişkinize. Aldığınız kararlara. Hatalarınızın farkında olmanız güzel. Ama önemli olan, uygulayabilmek. Böyle giderse, nişanlınız günden güne soğur sizden. Uzaklaşır. O zaman inanın geri dönüşü yok. Kimse vazgeçilmez değil. Öyle bi vazgeçer ki aklınız şaşar. Geçmişi deşip durmayın. Ailesinden hoşlanmayabilirsiniz, ama onların yaptıklarının faturasını nişanlınıza kesmeyin... Bu onu da sizi de yorar... Kıymetini bilin. Çok geç olmadan,gözünüzün önüne bakın.

Kendini eleştirebilmen ne kadar da güzel..
Günümüzde bencilliklerinden dolayı çok az insan farkına varıyor hatalarının.
Tebrik ederim bu konuda..

Tüm bunları nişanlınla açık yüreklilikle paylaş,
Aldığın dersi ve onu kaybetme korkusunun seni kendine getirdiğinden bahset.

Biraz zaman iste, artık önceliği kendi çekirdek ailenize verdiğini ispat etmek için..

Bundan sonra da çabala ve gerisi nasip..

Bende çok haklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü aylarca ailesi ile hiç görüşmeyip ailesinin ağır laflar söylediği yaptığı kişiler ile şimdi her gün araşmaları tuhafıma gidiyor. Ve sebepsiz yere annemi hiç arayıp sormaması da içten içe anneme kinli olduğunu gösteriyor. Annemin bana akıl verdiğini söylüyor.

Eğer bu ilişki biterse %80 sorumlusu ben olurum sanırım. Her defasında öfkeme yenilip nişanlıma ağır konuşmamdan ve bu iş bitsin dememden.. Şuan çaresiz bekliyorum..

" O bırakmaz" dediğimiz niceleri bırakıp gitti. Çokta güvenme.
Haklısınız...
Ama herkesin dediğine göre " okyanusu geçtiniz dere de boğuluyorsunuz" oluyor. Çok engel aşıp geldik buraya kadar. Şimdi böyle saçma sapan yaptığım konuşma yüzünden ilişkimi yuvamı bitirmek istemem.

Bu oğlan sana nişan diye tutturan illa 2 kez nişan olacak diye tuhaflıklar yapan değil mi, yanlış mı hatırlıyorum

Şimdi sorunlar böyle baş göstermişken evlendikten sonra da zorlanmaya devam edeceksin, bilmiyorum hayırlısı olsun ama bazen olmaması daha hayırlıdır

İkinizde çok yormuşsunuz birbirinizi de ilişkinizi de. Alın karşınıza burada yazdığınız gibi konuşun.Olan olmuş bitmiş devam etmek istiyorsanız, her şeyi geride bırakıp önünüze bakın.Sürekli geçmişte olanları yüzüne vurup kavga çıkartırsanız kendinizden bıktırırsınız.Benden vazgeçemez demeyin,şaşırırsınız.

Eskiyi açarak çok büyük hatalar yapıyorsun bende çok yaptım ve aynı şeyleri yaşadım şimdi yapmadığım için aynı saygıyı sevgisini gösteriyor. Biz bayanlar bazen cenemizi kapatabiliriz eskidendi işte adamı sık boğaz etme yaptılar esin senin yanında daha ne olsun ki diyip susmuyoruz bende geç anladım ama iyi ki anladım artık kavga gürültü yok artık birşey yaptıklarında gülerek anlatıyorum

mühendis hanım dünkü konunuzu biliyorum

annenizin davranışından sonra işiniz çok zor,
sen nasıl nişanlının ailesi için aynı şeyleri düşünüyorsa,
nişanlında seninin ailen için aynı şeyleri dünüyor,size annenizle ilgili düşüncelerini beyan etmiş

diyorsunya bunlar düğünü iptal ettiklerini duyurmadılar diye

bazı şeyler susmakla,tavırla, davranışlarla ifade edilir, cıngarlıkla değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…