Biz de eşimin mesleğinden ötürü gurbet gurbet geziyoruz. Ailemden, ve sevdiklerimden uzak kalıyorum çoğu zaman. İlk evlendiğimde eşim göreve giderdi saatlerce, ben evde yalnız kalırdım. Üstüne üstlük, mahrum bir yerdeydik, ışıklar sabah 06:00 gibi kesilir, 12 saat boyunca gelmezdi. Sularımız kesilirdi, 1 ay boyunca sular gelmezdi. Ben eşim olmadığı zamanlarda karanlıkta otururdum. Acıkırdım, bulaşıklar birikmesin, sular kesik diye yemek bile hazırlamaya cesaret edemezdim kendime. Sürekli uyurdum. Camın kenarına oturur, diğer evlerin ahırlarındaki koyunları gözetlerdim. Kışın kar yağardı, 24 saat elektriğin gelmediği olurdu, camın kenarına oturur, dışardaki karın yağışını seğrederdim. Yalnızlık zor olurdu. Evin içinde yüksek sesle şarkılar söylerdim. Çarşıymış, pazarmış nerdeee? En yakın çarşı bize 29 km uzaktaydı. Oraya da gidebilmek için oraya buraya telefon açıp, iznimizi onaylatmamız gerekirdi. Çok zor günler geçirdim be arkadaşım.. Eşim evde olmazdı, gürül gürül yağmur yağardı, bir bakardım, tavanlardan eşyalarımın üzerine şıpır şıpır sular akıyor! Oturur, hüngür hüngür ağlardım.. Çok yalnız hissederdim kendimi çok. Üstelik, bu saydığım şeyleri yaşarken de hamileydim :) Ne zaman yavrumu kucağıma aldım, o zaman yalnızlığım bitti. Sıkıntılarım bitti. Şimdilik çok şükür o dağın başından kurtulduk, 2 çocuk sahibiyim şimdi. Allah'ım sana hayırlısı ile eli ayağı düzgün, vatana millete hayırlı evlatlar nasip etsin.. Anlatmak istediğim, ben senden daha mahrum yerlerde kaldım. İçini ferah tut. Allah her kuluna bir çıkış kapısı gösteriyor emin ol.
arkadaşım bu durumu dibine kadar yaşamış biri olarak durumunu benden iyi kimse anlayamaz...
zamanla çocuğun olunca durumun değişecek ve kendine ait hayatın keyfini çıkaracaksın inşallah...
komşularımın kapılarındaki ayakkabılara bakıp üzülürdüm evliliğimin ilk yıllarında,senin gibi bende allahım bana bir kız çocuğu ver yalnızlığımı paylaşayım diye çok dua ettim...bazen teselliyi iskambil kağıtlarıyla fal açmakta aradım ,hemde onlarca kez,bazen fotoğraflarıma bakıp ağladım....ve insanların çok mesafeli olduğu bir yerde yaşadım tüm yalnızlığımı ,aylar olurdu ki kapıma ,bir sucu bir postacıdan başka kimse ayak basmazdı...çok ama çok zordu....
ben yine gurbetteyim ,yine çok zor ama şuan ilkokul ikiye geçmiş bir kızım var,onun okulu öğretmeni,arkadaşlarının aneneleri derken,iyi kötü bir çevre edindim....ama bu zamana kadar ne gözyaşları döktüm bir allah bir ben bilirim...
eğitminle ilgili bir uğraş bulursan veya bir kursa yazılırsan seni mutlaka teselli edecektir...
eşin sabahtan akşama kadar çalıştığı için pek empati yapamaz zorlama....
inşallah yalnızlığından kurtulursun,çünkü yalnızlık sadece allaha yakışıyor ve kul için çok ağır bir durum...
bende yalnızlığı severim tek sabebi ise yyalnızken kimse bana zarar veremiyor kimse üzemiyor tek nedeni bu yalnızlığı sevmemin
Bende annemi yolcu ettim....gecen sene yolcu ettim...son yolcuguna ugurladim onu...Bir daha göremicem, sesini duyamicam...basim dertde oldugu vakit yetis diyemicem...hepimizin vademiz dolduguna gideceye yere gitti Annem......
Ne kadar sanlisinki yinede ayda bir defa bile yüzünü görebilecegin, canin istedigi zaman telefon actiginda sesini duyabilecegin, gidiyorum dediginde cantani toplayip gidebilecegim Annen daha hayatta....Rabbim basinizdan eksik etmesin....
Sevdiklerinle bir arada olmasan bile onlarin saglikli ve hayatta oldugnu bilmek bile yanliz olmadignin göstergesidir arkadasim....
Allah yardimcin olsun
Rabbim inş. en kısa zamanda yanlızlığına paylaşabileceğin,, bütün sevginle bir annelik yapabileceğin bir evlat nasip eder inş..:Saruboceq: :1hug:
İnsan ne kadar büyüse de hep çocuk kalmak, anne ve babasının dizlerinde şımarmak istiyor..
Ben de babasızım..
Anneme her baktığımda onsuzluk içimi sızım sızım sızlatıyor..
Hani üstadın bir sözü var ya; "sızıyı dindiren su, suyun sızladığını kimseler bilmez" diye işte öyle bir haletteyiz..
Yine şükrediyorum Peygamber sünneti üzerineyiz.. O da yetimdi, O da öksüzdü..
Sahibimiz Allah, kaçtıkça ona sığınıyoruz bu hasret girdaplarında..
Bir gün evet birgün ben yeniden babamın kızı olacağım, dizlerine oturup şımaracağım..
O gün için yaşıyorum..
amin canım Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah hayattaki tek isteğim bu dua edin sizde nolur bunu isteyen o kadar çok insan var ki :CüvCüv:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?