• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istedim

BayanCandyCrush

Oğlum paşam benim
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
58
41
18
Merhaba,

Ben doğum yapalı 19 gün oldu. Dünyalar tatlısı oğlum oldu. Çok şükür rabbime.. Fakat lohusalık dönemim zor geçiyor çünkü çok yanlızım. Eşim bu konuda çok ilgisiz. Oğluyla pek ilgilenmiyor. Ben surat asarsam ancak o zaman kucağına alıyor o kadar. Ağlayınca, " Annesi oğlun seni istiyor." diye hemen elime tutuşturuyor. Ev işlerinde bile yardımcı değil bütün iş bana kalıyor. Zaten uykusuz kalıyorum dinlenemiyorum doğru düzgün. Eşimle konuştum kaç kere. Onun ilgisiz olduğunu oğluyla vakit geçirmesini başka bişey yapmadığını güzel dille anlattım fakat bana dediği tek şey : onun annesi sensin ben mi meme vericem çocuğa ! biraz sabır et büyüyünce ben ilgilenirim dedi. Sanki ben 10 tane çocuk büyütmüşüm gibi konuşuyor. Çok acemiyim. Lohusayım ve sezeryanlıyım. Annem yarım saatlik yolda oturuyor. Çalışıyor ve boş vakitlerinde bize geliyor. O zaman çok rahatım çünkü sağolsun bana çok yardım ediyor. Cidden ana gibi yar olmazmış ben bunu anladım. Eşimin göstermediği ilgiyi annem bana fazlasıyla gösteriyor. Sağolsun. Akşama doğru evine dönünce arkasından baka kalıyorum. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Gitme diyesim geliyor. Üzüntüden sütüm kesilecek diye endişeleniyorum. Hatta bayram sabahı annem bizi almaya gelmişti. Çünkü eşim çalışıyordu ve yalnız kalmayalım istedi. Bizde gittik çocuklar gibi sevinmiştim. Eşim işten geç çıktığı için gelemedi ve bunun sayesinde 5 gün kaldık. 5ci günün sonunda bizi almaya geldi. Hiç gitmek istemiyordum. Ama elden ne gelir. Mecbur eve döndük. Evde aç kaldığı ve bizi özlediği için bizi almaya gelmiş. Hamileyken eşim daha bi ilgiliydi ev işine yardım ediyordu. O zaman rahattım ve çocuk oldu artık ilgisi azaldı. Onuda anlıyorum sabah erkenden işe gidiyor. Bize ekmek parası kazanıyor ama benimde ilgiye ve yardıma ihtiyacım var. Tek istediğim bana ev işlerinde yardım etsin. Zaten oğluma bakıyorum. Artık biran önce şu lohusalık dönemimi atlatmak istiyorum. Buraya yazmamın amacı içimi dökmek ve rahatlamak. Başınızı şişirdiysem affola....

Canim Allah yardimcin olsun gercekten zor. Bende ilk bebegime hamileyim ve bu tur endiselerim var.. esime ev isi konusunda guveniyorum ama bakim ve destek konusunda insallah ilgili olur dua ediyorum. Hamilelik zaten basli basina hormonal duygusal bir surec ve dogum sonrasi hem kendi agrilarin olsun hemde acemiligin getirdigi stres var. Bu adamlar bebek ister ister sonra dogunca annesi seni istiyor. Mesela sen sut sagsan sutunu o verse belkide boyle boyle bakimina alisir.

hayatta yanliz dglsin merak etme benwbeterin beteriyim ya calisiyorum 6yas kizim 3yas oglum var ev is cocuk. hepsi bana bakiyo esim isten gelir koltuga ayagini uzatir yemek,cay,meyva bekler yer icer tv segreder cocuklar aglamadigi süsece oynar. yatar budur yani ramazanda bile oruc oldugu icin 1 e kadar yatardi bende orucum ama o uyur ben sbh 7de uyanam 2 cocukla onlara susun babaniz uyanmasin diye cile cekerim herkes 30 oruc tuttu ben 60 diger konularda iyidır evine bagli bizi mutlu etmek icin ugrasir gezdirir işteklerime önem verir ama cocuk bakimi ve ev isi konusunda asla karişmaz cok ugraştm pes ettim 2.cocuk bu adama asla yapmam dedim oda kaza kurSunuydu

Merhaba,

Ben doğum yapalı 19 gün oldu. Dünyalar tatlısı oğlum oldu. Çok şükür rabbime.. Fakat lohusalık dönemim zor geçiyor çünkü çok yanlızım. Eşim bu konuda çok ilgisiz. Oğluyla pek ilgilenmiyor. Ben surat asarsam ancak o zaman kucağına alıyor o kadar. Ağlayınca, " Annesi oğlun seni istiyor." diye hemen elime tutuşturuyor. Ev işlerinde bile yardımcı değil bütün iş bana kalıyor. Zaten uykusuz kalıyorum dinlenemiyorum doğru düzgün. Eşimle konuştum kaç kere. Onun ilgisiz olduğunu oğluyla vakit geçirmesini başka bişey yapmadığını güzel dille anlattım fakat bana dediği tek şey : onun annesi sensin ben mi meme vericem çocuğa ! biraz sabır et büyüyünce ben ilgilenirim dedi. Sanki ben 10 tane çocuk büyütmüşüm gibi konuşuyor. Çok acemiyim. Lohusayım ve sezeryanlıyım. Annem yarım saatlik yolda oturuyor. Çalışıyor ve boş vakitlerinde bize geliyor. O zaman çok rahatım çünkü sağolsun bana çok yardım ediyor. Cidden ana gibi yar olmazmış ben bunu anladım. Eşimin göstermediği ilgiyi annem bana fazlasıyla gösteriyor. Sağolsun. Akşama doğru evine dönünce arkasından baka kalıyorum. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Gitme diyesim geliyor. Üzüntüden sütüm kesilecek diye endişeleniyorum. Hatta bayram sabahı annem bizi almaya gelmişti. Çünkü eşim çalışıyordu ve yalnız kalmayalım istedi. Bizde gittik çocuklar gibi sevinmiştim. Eşim işten geç çıktığı için gelemedi ve bunun sayesinde 5 gün kaldık. 5ci günün sonunda bizi almaya geldi. Hiç gitmek istemiyordum. Ama elden ne gelir. Mecbur eve döndük. Evde aç kaldığı ve bizi özlediği için bizi almaya gelmiş. Hamileyken eşim daha bi ilgiliydi ev işine yardım ediyordu. O zaman rahattım ve çocuk oldu artık ilgisi azaldı. Onuda anlıyorum sabah erkenden işe gidiyor. Bize ekmek parası kazanıyor ama benimde ilgiye ve yardıma ihtiyacım var. Tek istediğim bana ev işlerinde yardım etsin. Zaten oğluma bakıyorum. Artık biran önce şu lohusalık dönemimi atlatmak istiyorum. Buraya yazmamın amacı içimi dökmek ve rahatlamak. Başınızı şişirdiysem affola....

abimde öyleydi ilk zamanlar bebekle pek ilgilenmezdi, büyüdükçe kucağından düşürmüyor sizinkide öyle olur inş, sezeryan geç iyileşiyor sanırım Allah yardım etsin size, erkekler pek anlamıyor malesef durumdan

Merhaba,

kızkardeşin falan yok mu canım arkadaşın falan, gelip ev işi yapmasalar bile en azından iki sohbetleri yeter, bence arkadaşın varsa bol bol çaya kahveye çağır
eşin o kadar küçük bebekle ne yapacağını bilmiyor olabilir, bebeği nasıl tutacağını bile aylar sonra öğreniyor bazısı
ama ev işlerinde yardım etmeli kesinlikle, bence sen ona tatlı dille şunu yapalım bunu edelim diye işler ver
bu bi alışma süreci hayatınız sonsuza kadar değişti, merak etme zamanla herşey yerine oturur
zaten az kalmış canım çok yakında bitecek lohusalığında, hayırlı ömürlü olsun bebeğin

Canim Allah yardimcin olsun gercekten zor. Bende ilk bebegime hamileyim ve bu tur endiselerim var.. esime ev isi konusunda guveniyorum ama bakim ve destek konusunda insallah ilgili olur dua ediyorum. Hamilelik zaten basli basina hormonal duygusal bir surec ve dogum sonrasi hem kendi agrilarin olsun hemde acemiligin getirdigi stres var. Bu adamlar bebek ister ister sonra dogunca annesi seni istiyor. Mesela sen sut sagsan sutunu o verse belkide boyle boyle bakimina alisir.

öncelikle hayirli olsun. Insallah hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin. Esler hep çocuk diye tutturuyor sonrada ilgisiz kaliyorlar. Lohusalikta birine muhtaç oluyoruz, iste o zaman eslerin destek olmasi lazim. Rabbim yardimcimiz olsun.

abimde öyleydi ilk zamanlar bebekle pek ilgilenmezdi, büyüdükçe kucağından düşürmüyor sizinkide öyle olur inş, sezeryan geç iyileşiyor sanırım Allah yardım etsin size, erkekler pek anlamıyor malesef durumdan

Insallah.. Öyle çok istiyorumki ogluyla ilgilensin diye. Sanki pek bi ilgisiz ama belkide küçük diyemi korkuyor olabilir. Sezeryan kolay geçti fakat sonrasi zordu. Normal istedim ama çok sancim oldugu için bebeginde ritimleri yavasladi onun için mecbur sezeryana aldilar. neyse oglum saglikli olsun baska bisey istemem.

kızkardeşin falan yok mu canım arkadaşın falan, gelip ev işi yapmasalar bile en azından iki sohbetleri yeter, bence arkadaşın varsa bol bol çaya kahveye çağır
eşin o kadar küçük bebekle ne yapacağını bilmiyor olabilir, bebeği nasıl tutacağını bile aylar sonra öğreniyor bazısı
ama ev işlerinde yardım etmeli kesinlikle, bence sen ona tatlı dille şunu yapalım bunu edelim diye işler ver
bu bi alışma süreci hayatınız sonsuza kadar değişti, merak etme zamanla herşey yerine oturur
zaten az kalmış canım çok yakında bitecek lohusalığında, hayırlı ömürlü olsun bebeğin

Aslinda bir tek komsum var anlasabildigim oda tatile gitti malesef. Ablam calisiyor pek vakti yok. Annemde öyle vakit buldukça geliyor fakat o gidince o kadar zor oluyor ki bütün yük benim omuzlarimda. Arkadas çevrem yok. Hayirlisi artik bu duruma alisana kadar katlanicam insallah. Esimde biraz yardim etse ne güzel olurdu. Sans iste..

anlattiklarinizi birebir aynisini yasadim
ama ben yurt disindayim annem Turkiyede
cok ama cok yalnizdim
esimin cocuga alismasi cok zaman aldi
simdi kizim 3 yasinda
esim ama sizin esiniz gibi degil evde her isi yapiyordu
cocukla ilgisi cok azdi
neyseki atlattik ama hala benim abimler gibi bir baba degil
sanirim olamazda

siz yinede sanslisiniz kapiniz calan bir anneniz var
arada sirada olsada iyi gelir
cocugunuz yeni olmus biraz zaman verin
zamanla hersey duzelir

Son düzenleme:
sizi cok iyi anliyorum. ben de ailemden uzakta sezeryan dogum yaptim simdi de ikinci bebegimi bekliyorum.

sunu unutmayin, ev islerini yemekleri vs bu kadar zorlanmaniza ragmen yapmaya devam ederseniz esiniz de diger insanlar da herseyin yolunda oldugunu dusunur. ne kadar anlatsaniz da isler yapildigi surece kimse empati kuramaz annenizden baska, (islerine gelmez) hic beklemeyin. ev isi de yapmayin yemek de. agrim var, sancim var kotuyum deyin yataktan cikmayin sadece bebekle ilgilenin. bikac gun sonra durumun ciddiyetini kavrar esiniz. size birsey olsa ne yapacak?

canım Allah kolaylık versin..
çoğumuz geçtik bu süreçten..
öncelikle şunu söyliyim ki "geçici bir süreç"..
bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama ben aşırı ağır bir lohusa depresyonuna girmiştim.. (intiharı düşündüğüm oldu , göğüs uçlarım kopmak üzere sallanıyordu vs.. )
bebeğim 3 aylık olduğu zaman yavaş yavaş her şey düzelmeye başladı ..
sanırım o dönemde alıştım anneliğe, bebek bakımına falan..
aynı dediğin gibi annem giderken camdan arkasından bakakalıyordum köşeyi dönüp de gözden kaybolana kadar.. sanki canımdan can kopuyordu..
ağlıyordum "gene gelsin" diye :43: bak hatırladım şimdi :)

hepsi geçicek canım.. sen sadece oğluna odaklan şu anda ve de kendi rahatına..
ev işi fasa fiso...
kocan aç mı kalmış boşver kahvaltı etsin akşamları.. lahmacun söylesin.. "yapamadım, yetiştiremedim" de..
zaten zamanla oturacak her şey..

havalar güzel.. bebeğini al dışarı çık boş boş dolaş.. bi parkta otur temiz hava alın ikiniz de..
sonra hatırlarsın bu günleri gülersin bizim gibi :)

sizi cok iyi anliyorum. ben de ailemden uzakta sezeryan dogum yaptim simdi de ikinci bebegimi bekliyorum.

sunu unutmayin, ev islerini yemekleri vs bu kadar zorlanmaniza ragmen yapmaya devam ederseniz esiniz de diger insanlar da herseyin yolunda oldugunu dusunur. ne kadar anlatsaniz da isler yapildigi surece kimse empati kuramaz annenizden baska, (islerine gelmez) hic beklemeyin. ev isi de yapmayin yemek de. agrim var, sancim var kotuyum deyin yataktan cikmayin sadece bebekle ilgilenin. bikac gun sonra durumun ciddiyetini kavrar esiniz. size birsey olsa ne yapacak?

:46:

Aynen öyle gözlemlediklerimden, yaptıkça fazlasını bekliyorlar, zaten görevi, beceriyor da, yapsın işte diyorlar. Uyuz oluyorum bu erkeklere toptan...çocuk çocuk diye ısrar eden hep onlar, çocuk olunca da kadın iki kat cepte zaten.

.

bebeginizi saglıkla büyütün:nazar::nazar:
bu dönemlerden hepimiz geçti
ama benim hem annem hemde kayınvalidem yakınımdalar
bende kayınvalidemden bunaldım
çünkü 7/24 tepemdelerdi
hatta evime yerleştiler
sabahtan gelip gece yatana kadar kaldılar
bu aslında iyi degil biliyomusun bundanda sıkılıyor insan
rahat olup yatamıyorsun çünkü
istedigin gibi bebegini emziremiyorsun
hatta işin boyutun o kadar ileri gitti
kayınvalidenin komşuları oturmaya bana geldiler
misafirlerini benim evimde agırladılar:26:
işlerinide oldugu kadar yap
eşin gelince çocukla oyalansın sen yemeklik hazırla
yada annen gelince
yaprak sarıp dolaba koyun mantı yapın
poça börek pişirin buzluga atın
hazır döner güvendiginiz markalardan
hatta dondurulmuş lahmacun falan al
buzluga at eşin yesin

:46: cok yerinde bir yorum.

Back
X