İçimi dökmek istiyorum

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
103
34
Merhaba.Yeni evlendim ve eşimin memleketine tayinim çıktı istemesem de başka tercih gelmedi.Evi yarım yalamalak kurduk.Her gün bi tamirat bi parça eşya vs geliyor ve ikimizde çaliştiğimiz için eşimin ailesinin evi de yakın olduğu için anahtarı kayınpedere verdik ve o geliyor genelde.Ama işler o kadar cığırdan cikti ki kendi evimde ben ne zaman iş cıkısı gelsem babası var.Ya kombiciyi bekliyor ya bilmem nereyi yapiyor.

Yaptığı ufak tefek işler için teşekkür ediyorum zaten.Bu insan bize evlenirken bir gr destek olmadı.Maddi durumları yok diye.Ufacık bir taksit bile ödeyeyim demediler.Şimdi sürekli evimde.Hala eksiklerimiz var bu evde niye küllük yok, niye çay kutusu yok, bu inoxların bu kadar leke yaptığını biliyodun kızım da niye aldin gibi sürekli canımı sıkan yorumlar yapiyor.En son da baba madem eksik sen alsana biz diyerek lafımı söyledim.Eşime de ben her iş cıkısı babanı evimde görmek istemiyorum.İş yapılacaksa sen geldiğind yada haftasonu gelsin.Bu şekilde etik de değil.Ya da ben her gece sabah baban bize gelir diye donumu mutfağimi toplamak zorunda değilim dedim.O da senin anan baban gelsin de koşsun o zaman peşinden dedi.Olayı saptirdi ve atiştik.

Bunun dışında eşim iş cıkısı önce babasının evine gidiyor.Dolabımız daha gelmedi, o da takım giymek zorunda.Sürekli şunu almaya geldim vs diyor ama benim canımı sıkıyor.Bugün de babası balık yemeğe çağirmiş bana sen gelme yap yemeğini ye dedi.Ve hala evde yok.Bende topladım eşyalarimi defolup gidiyorum bu durumdan babamın haberi olacak dedim

İnanın babam bilse ben burda eşim orda onu öldürür.Eş kişisi hala babasının sünepe ufak oğlu modunda.Evimde bir erkek istemiyorum baban da olsa sen yokken dedim ve sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyorum.

Sizce abartıyor muyum?

Son düzenleme:
Bnce haklisin kesinlikle ama bismillah de bi sakin ol önce hemen eşyalarınızı toplayıp gitmeyin önce ikiniz bi sakinleşip konuşun çözüm ve anlayış bekleyin olmazsa gidin

Niye yarım yamalak eve evlendiniz. Bu isler sımdı yapılmasa hafta sonu full siz evdeyken yapılsa nasıl olacak yemegı cayı kahvaltısı haksızsın bence evden gitmeye kalkma hele

Ben sizi haksız buldum sonuçta adam kendince yardım etmek istemiş ha deseydiniz ki kp işler bahanesiyle sürekli geliyor şimdi bitti ama yinede gelip benim evimde oturuyor işten gelince oturmuş salonumda çay içerken buluyorum o zaman ne alaka derdim ama adam yerleşmenize yardım etmiş çok sert eleştiri yapmışsınız babanı evimde istemiyorum demişsiniz oda sizi baba evine götürmemiş ikinizde çok sert tavırlar sergiliyorsunuz bence

Bana bu olay memlekete dönen oğulun ailesiyle yaşamaya çalılması gibi geldi. Çok fevri davranmayın derim ama tedbir alınması gerek gibi. Birde kusura bakmayın ama ben çok takıldım ya öldürür babam onu falan hiç hoş düşünceler değil. Ayrıca sizin babanızda o zaman çok baskın hayatınızda.

Suç sende be kızım. Hiç memnun olmuyorsunuz hiç. Kp in ne yapsın adamcağız ilgileniyor. Eşinin Çan’ını da sıkıyorsun boşuna .
Bir de vebanla eşini papaz edeceksin. Çok bencilsiniz kızlar. Yazık be ne eşlikten anlıyorsunuz ne mutlu olmaktan az şu bencillikten kurtul . Yoksa bırak git kocanın ne suçu var yahu mutsuzluktan başka ne veriyorsun.

Kp ne suçu var anlayamadım? Bence siz zamanında size yardım etmedikleri için dolusunuz onlara karşı. Baştan anahtarı veren sizsiniz, madem haftasonu veya eşinizin evde olduğu zamanlara ayarlama seçeneğiniz vardı neden kp i soktunuz işin içine? Adam evinize çöreklenmemiş ki, işleriniz için geliyormuş. Ben kp den rahatsızlık duymam mesela yalnız kaldığımızda, baba hükmünde çünkü..
Babanızı eşinize karşı kullanmanız da çok kötü bi durum. Eşiniz nasıl sessiz kaldı bunlar karşısında :/

evin anahtarini siz vermissiniz adama ufak tefek islerinizi yapiyor neyi bukadar abarttiniz ayrica kimse sizin evinize bisey almak zorunda degil trilyonerde olsa alirsada lütfetmiş olur
gelme seni keserim babam onu öldürür ben burda esim orda dediginiz adam anasinin evinde yemek yemis alti ustu sanki gazino kapatmis gibi konusuyorsunuz belki hakli oldugunuz noktalarda vardir ama bana sizin davranislarinizda biraz fevri geldi

Düğün içindeysek olmadıysa ev düzenlenirken yardım ediyor iyi bir şey değil mi ?

Yani illa evde birinin olması lazım anladığım kadarıyla , eee siz izin alıp evde bu işlerle uğraşacağınıza evde aileden birinin olması bence lütuf gibi .. bir de neden etik değil ? O da sizin babanız sayılır ..

Ama sen gelme yemeği hazırla ye muhabbeti gerçekten hoş değil ..

Aileyle aranız mı iyi değil acaba ? Yani eşinizin ailesinden mi hoşlanmıyorsunuz ? Eşiniz sizi oraya çağırıp zorlamak istemediği için mi böyle dedi ?

Ben en çok eşinizle konuşma şeklinizi ve üslubunuzu yadırgadım.
'Seni keserim' nedir?
Hem çirkin hem de boş bir tehdit.

'Babam bilse onu öldürür' cümlesini ise nasıl yorumlasam bilemedim.
Kaç yaşındasınız siz kuzum?
Sanki evlilik yürütecek olgunlukta değilsiniz,
en azından bana öyle geldi diyeyim de beni de asıp kesmeyin Allah muhafaza.
İnsan size yorum yapmaya da korkuyor.

Şimdi insan her akşam her akşam evde usta görünce bıkkınlık yaşıyor, yaşadım biliyorum. Ama bir yandan da işiniz görülüyor. Olacak bunlar yaşanması lazım kaçarınız yok. İş çıkışı hemen eve gelmeyin çıkın gezin geç gelin. Kp fazla muhatap olmayın, geçin oturun ya da yemeğe girişin. Köprüyü geçene kadar durumu... evden gitmeye falan kalkmayın. Ayrıca babanızın sizi haksız bulması yüksek ihtimal. Büyükler hep sabır der.

Herkesi cinsiyetiyle değerlendirdiğimiz sürece toplum düzelmeyecek.

Siz ona baba, o size kızı gözüyle bakmalı.

Hayatımızdaki insanlar önce cinsiyetleriyle değil hayatımızdaki konumlarıyla varolmalılar.

Biz böyle bir öğretiyle büyüdük ki doğrusu bu.Aksi olduğunda toplumun durumu ortada.

Adamdan yardım istemişsiniz oda yardım etmiş olay olmuş ne var bunda onu anlamadımki :işsiz: yardım etmeseydi dahamı iyiydi ?
Kesmeler, öldürmeler :duduk:

Hem adama anahtar vernissiniz hem kizip laf sokmussunuz maden evde istemiyodunuz ozaman kebdi isinizi kendi bos zamaniniza ayarlayip kendiniz yapicaktiniz bu benim fikrim.. sonucta adam bos bos evinde oturmuyo kombici o bu sunu bekliyor baslarinda duruyo.. esiniz size gelip deden anneni yada babani evimde görmek isteniyorum diye siz ne düsünürdünüz? Yanlissiniz bence hata zaten basta önce evinizi kurup döseyip sonra gelicektiniz mümkün dwgildiyse herseyiyle kendiniz ugrascaktiniz bu tip seyler icinde pilini oirtini toplamakla olmaz esinle otur konus ve alttan al fevri davrandim kusura bakma de bence nacizane fikrim

Sizin yemeğe çağırılmamanız dışında haksızsınız bence

Back
X