• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istiyorum çok doldum

Merhaba arkadaşlar. Ben eşimden iki yıl önce ayrıldım hala devam eden bir mahkememiz var. Bebeğim bir buçuk yaşında ben annem ve babamın evinde yaşıyorum. Canımı sıkan bir konu var acaba alınganlık mi yapıyorum ama gerçekten çok moralim bozuluyor. Kızım yaramaz ve hareketli bir çocuk. Annem bu yüzden salonunu odalarını vs kilitliyor genelde kendi odamızdayız. Çocuğum sıkılıyor bunalıyor sık sık parka götürüyorum ama şuan havalar da çok sıcak pek fazla çıkamıyoruz. Bayram geçti mesela arkadaşlar yalnızdım 😔 yemeğimi yalnız yiyorum kızım simariyor rahatsız oluyorlar diye. Bir çay kahve içecek kimsem yok. İş meselesine gelince çağrı merkezi gibi yerlere başvurdum ama kızımdan dolayı yapabilir miyim bilmiyorum cevap da gelmedi henüz. Temizlik işlerine başvurdum çocuk var diye kimse dönüş yapmadı.Devlet kreşi üç yaşında alıyor özeller pahalı. Part time işe girsem yine dediğim gibi kiralar pahalı. Ne yapsam bilmiyorum. Anneme dile getirdim sen bizi salonuna almıyorsun diye tabi almam ben temizliyorum orayı dedi. Ama ben çocuğumun kirlettigi heryeri temizliyorum pis bırakmıyoruz ki. Biliyorum konu çok dağınık oldu ama kafam karışık içim çok dolu kimsem yok😔
Resmi olarak boşandığınızda sed başvurusu yapın.Bir sene düzenli ödeme veriliyor,en azından nafaka ile beraber sizi çocuk kreş yaşına gelene kadar idare eder.Maalesef çocukla, anneniz bakmadığı sürece çalışmanız mümkün görünmüyor.Sabır edin,dua edin ve ne olur stresinizi çocuğunuza yansıtmayan.

Hepsine başvurdum ilan açılırsa yine başvuruyorum öz bakımını yapabilen yaşlı refakatçiliği için bile başvurdum ama hiç dönüş olmuyor
ilandan ziyade böyle şeyler kulaktan kulağa oluyor
yaşadığınız yerde muhtara filan gidin derim
çevrede özellikle okullarda filan aktif görev yapan anneler filan varsa onlara filan diyin, ben böyle böyle çocuk bakarım, yaşlı bakarım, yemek yaparım gibi

ailenizin yaşadığığ yer olduğuna göre etrafı tanıyorsunuzdur vardır her mahallede böyle herkesten taşınandan kaynanası felç geçirenden, boşanandan kaçandan, bebeğe bakıcısı işi bırakandan vs vs haberi olan teyzeler.

ilandan ziyade böyle şeyler kulaktan kulağa oluyor
yaşadığınız yerde muhtara filan gidin derim
çevrede özellikle okullarda filan aktif görev yapan anneler filan varsa onlara filan diyin, ben böyle böyle çocuk bakarım, yaşlı bakarım, yemek yaparım gibi

ailenizin yaşadığığ yer olduğuna göre etrafı tanıyorsunuzdur vardır her mahallede böyle herkesten taşınandan kaynanası felç geçirenden, boşanandan kaçandan, bebeğe bakıcısı işi bırakandan vs vs haberi olan teyzeler.
Parkta gördüğüm insanlara söylüyorum olursa haber veririz diyorlar komşumuza söyledim o da aynı şekilde ben sana haber veririm dedi bakalım inşallah..

Resmi olarak boşandığınızda sed başvurusu yapın.Bir sene düzenli ödeme veriliyor,en azından nafaka ile beraber sizi çocuk kreş yaşına gelene kadar idare eder.Maalesef çocukla, anneniz bakmadığı sürece çalışmanız mümkün görünmüyor.Sabır edin,dua edin ve ne olur stresinizi çocuğunuza yansıtmayan.
Umarım teşekkür ederim 🤲🏻

Parkta gördüğüm insanlara söylüyorum olursa haber veririz diyorlar komşumuza söyledim o da aynı şekilde ben sana haber veririm dedi bakalım inşallah..
inşallah olur.

bu arada anne gibi olmaz ama mesea benim de yeğenlerim var. teyzeyim.

çok seviyor muyum seviyorum. kardeşimi de çok severim. ama ben düşünemiyorum gelip devamlı bende kaldıklarını.

gelip devamlı annemlerde kaldıklarını da düşünemiyorum mesela, aynı şekilde. annem sabırlıdır ama babam 2 gün dayanır 3. gün kıyamet kopar. ki benim babam 69 yaşında ve hala çalışan birisi sadece akşam 6 dan sonra 2 saat filan görürdü evde çocuk olsa. üstelik evde erkek kardeşim var mesela ve kız kardeşim evlendiğinden beri kocam da kocam dediği için erkek kardeşimle küs. (boşanma durumları yok, zaten boşansa kendine ev açar ama aile evine geri dönme durumu olsa olacak durumu bi düşünün)

bu kolay birşey değil. siz hatalı bir evlilik yaptınız diye anne babanız tüm düzenini size adayamaz, ev üstüne ev olmaz, boşa demiyoruz. keşke daha ılımlı olsalardı tabi. kim istemezdi? daha kolay olurdu elbette ama zorla güzellik de olmaz.

şu anda mecbursunuz, ve evet yaşadıklarınız üzücü ama öyle.

inşallah olur.

bu arada anne gibi olmaz ama mesea benim de yeğenlerim var. teyzeyim.

çok seviyor muyum seviyorum. kardeşimi de çok severim. ama ben düşünemiyorum gelip devamlı bende kaldıklarını.

gelip devamlı annemlerde kaldıklarını da düşünemiyorum mesela, aynı şekilde. annem sabırlıdır ama babam 2 gün dayanır 3. gün kıyamet kopar. ki benim babam 69 yaşında ve hala çalışan birisi sadece akşam 6 dan sonra 2 saat filan görürdü evde çocuk olsa. üstelik evde erkek kardeşim var mesela ve kız kardeşim evlendiğinden beri kocam da kocam dediği için erkek kardeşimle küs. (boşanma durumları yok, zaten boşansa kendine ev açar ama aile evine geri dönme durumu olsa olacak durumu bi düşünün)

bu kolay birşey değil. siz hatalı bir evlilik yaptınız diye anne babanız tüm düzenini size adayamaz, ev üstüne ev olmaz, boşa demiyoruz. keşke daha ılımlı olsalardı tabi. kim istemezdi? daha kolay olurdu elbette ama zorla güzellik de olmaz.

şu anda mecbursunuz, ve evet yaşadıklarınız üzücü ama öyle.
Böyle bir beklentim yok ev üstüne ev olmuyor tabii ki bende istemem ama şuan mecburum.. herşeyime katlansinlar sürekli başlarında olalım diye bir şey de demiyorum sadece biraz anlayış istiyorum ben onları anlıyorum ama ben de anlaşılmak istiyorum bazen delirecek gibi oluyorum..

dürüst olayım
ben "doğurduysan 30 yaşında da 50 yaşında da çocuğunun her türlü çilesini sonuna kadar çekeceksin" lafını fazla büyük buluyorum

yani keşke her aile çocuğun her türlü destek olabilse, ideali odur belki
ama
zaten sizi bebekle eve almışlar, kira ödemiyorsunuz kalıyorsunuz. annenizin dünyasında bebeğinizin psikolojisinden filan daha önemlidir salonun temizliği. bunu değiştirmek için de yapacak pek bir şeyimiz yok. hatta siz temizliyor olsanız da zaten çocukla eve dönmüş bir kız ona zaten batıyordur, bizim toplumumuzda batar.

bence insanlar 20lerinden sonra aile evinde kalmamalı, hele bebekle. o yüzden annenizin böyle tepkiler vermesi kötü de olsa yani çok da anlaşılmayacak bişey değil. anne babalarımız böyle. çoğu anne baba böyle.

yani ne biliyim bu tolumda çocukla dönmüş kızı kabul bile etmeyecek bi sürü ev var. yalan mı?

"ama etmeli"?

e o zaman siz de "ama çalışmalı" kendi evinizi tutup kendi düzeninizi kurmalısınız? en ideali bu, değil mi? neticede size anne babanız bir ev vermiş. siz daha kendi çocuğunuza onu vermiyorsunuz. yalan mı?

onlar ideal olamıyor, evet. e siz de ideal olamıyorsunuz ona kalırsa? o nedenle mümkün olduğunca kavga gürültüsüz çocuğu büyütüp iş bulmaya bakın derim eşiniz de umarım nafaka verir.

dilerim en kısa sürede başarırsınız.
İnsanlar topluca yaşamak zorunda olan varliklardir, hiç yardıma ihtiyac duymasak tek olarak yaşayabilirdik, naturamiza ters gelmezdi.

Zor zamanlardan geçerken en önemli dayanagimiz, bizi tekrardan ayağa kaldıracak tek güç ailedir, aileden de böyle bir davranış görmek çok acıtıcı tahmin ediyorum ki.

Annemin evine her yasimda, her sorunumda hesapsızca gidebilirim, neden geldin denmez ya da bu tür bir muamele ile karşılaşmam, kendimi yeniden inşaa edebileceğim tek yerdir, keske herkesin böyle bir şansı olsa...

Böyle bir beklentim yok ev üstüne ev olmuyor tabii ki bende istemem ama şuan mecburum.. herşeyime katlansinlar sürekli başlarında olalım diye bir şey de demiyorum sadece biraz anlayış istiyorum ben onları anlıyorum ama ben de anlaşılmak istiyorum bazen delirecek gibi oluyorum..
2 sene tek başınıza çocuk büyütüp boşanmak istediğiniz adamdan hala boşanamamış olarak -bakın aile evinde değil kendi evinizde olsaydınız bile- zor geçecekti.

aile evinde evet mutlaka daha zordur onların bu tutumlarıyla ama en azından sokakta bırakmamışlar. onların dünyası bu. bu toplumda daha anlayışlı, sefkatli, yapıcı aileye denk gelebilmek için şanslı doğmuş olmak gerekiyor. hepimiz o kadar şanslı değiliz. keşke olsaydık.

siz de hatalı br tercih yapmışsınız mesela evlenmek için, keşke olmasaydı, mesela deil mi?

keşke diyerek bir şey elde edmiyoruz

delirmeyin lütfen. Çabalamak zorundasınız. hepimiz öyleyiz.

bir de iş bulamasanız da bir çay kahve içecek birileri bari bulabilirsiniz sanki? çok mu kapalı bir semtte yaşıyorsunuz?

2 sene tek başınıza çocuk büyütüp boşanmak istediğiniz adamdan hala boşanamamış olarak -bakın aile evinde değil kendi evinizde olsaydınız bile- zor geçecekti.

aile evinde evet mutlaka daha zordur onların bu tutumlarıyla ama en azından sokakta bırakmamışlar. onların dünyası bu. bu toplumda daha anlayışlı, sefkatli, yapıcı aileye denk gelebilmek için şanslı doğmuş olmak gerekiyor. hepimiz o kadar şanslı değiliz. keşke olsaydık.

siz de hatalı br tercih yapmışsınız mesela evlenmek için, keşke olmasaydı, mesela deil mi?

keşke diyerek bir şey elde edmiyoruz

delirmeyin lütfen. Çabalamak zorundasınız. hepimiz öyleyiz.

bir de iş bulamasanız da bir çay kahve içecek birileri bari bulabilirsiniz sanki? çok mu kapalı bir semtte yaşıyorsunuz?
Aslında çok kapalı bir semt değil ama insanlar artık asosyal kimse kimseyle görüşmek istemiyor tabii herkesin hayat telaşı var.. ya da bana mı denk geliyor acaba bilemiyorum 🫤

Aslında çok kapalı bir semt değil ama insanlar artık asosyal kimse kimseyle görüşmek istemiyor tabii herkesin hayat telaşı var.. ya da bana mı denk geliyor acaba bilemiyorum 🫤
belki sizin yaşınızdaki insanlar bebekli değildir? bebekli anneler genelde kendi aralarında görüşüyorlar

bir de aileniz siz evlendikten sonra başka yere mi taşındı?
okul mahalle vs eski arkadaşlarınız yok mu ?

Annen kötü biri bence. Ben de senle aynı durumdayım. Biz de annem kendi odasını kiltliyor sadece. Geri kalan her yer çocuklara ait. Ne var temizliyorsa?? Ne yapabilir 1,5 yaş çocuk! 3 gün misafirliğe gittik kardeşimde sıkıntıdan çatladık yani. İnş güzel bir
İş bulursun bebeğini de kreşe verirsin. Şöyle yapsan. Asgari ücrette olsa bir işe girsen bebeği de kreşe versen. Maaşın yarısı gitse de sigortan işler biraz paran olur. Bebek de sıkılmaz enerjisini atar.

bir de aileniz siz evlendikten sonra başka yere mi taşındı?
okul mahalle vs eski arkadaşlarınız yok mu ?
Evlendikten sonra değil ama daha önce taşındık eski okulumdan da çok fazla başka şehre taşınanlar oldu şuanda da annem pek misafir sevmediği için kimseyi tanımıyoruz

Annen kötü biri bence. Ben de senle aynı durumdayım. Biz de annem kendi odasını kiltliyor sadece. Geri kalan her yer çocuklara ait. Ne var temizliyorsa?? Ne yapabilir 1,5 yaş çocuk! 3 gün misafirliğe gittik kardeşimde sıkıntıdan çatladık yani. İnş güzel bir
İş bulursun bebeğini de kreşe verirsin. Şöyle yapsan. Asgari ücrette olsa bir işe girsen bebeği de kreşe versen. Maaşın yarısı gitse de sigortan işler biraz paran olur. Bebek de sıkılmaz enerjisini atar.
Dediğiniz gibi de olabilir tabii ama marketler mağazalar çok uzun çalışma saatlerine sahip fabrika vardiyalı oluyor genelde.. ne yapsam.bilemiyorum 🫤

asgari ücretli işlerin %90ında çalışma saatleri kreşe uymaz maalesef

sabah kadın giderken kreşe bıraksa bile )hadi servis mervis de gerekmesin)
birinin gidip çocuğu kreşten alması, anne gelene kadar yedirip bakması gerekir + asgari ücret 22 bin kreşe yarısını verecekse 10-11 bin lira kreş ücreti olan bir yere 1.5 yaş çocuk verebilmesi çok zor. 3-4 yaşa o paraları alıyorlar. zaten kendisi demiş özeller pahalı diye, 1.5 yaşa ayda 15-20 bin istemeleri olası.

asgari ücretli işlerin %90ında çalışma saatleri kreşe uymaz maalesef

sabah kadın giderken kreşe bıraksa bile )hadi servis mervis de gerekmesin)
birinin gidip çocuğu kreşten alması, anne gelene kadar yedirip bakması gerekir + asgari ücret 22 bin kreşe yarısını verecekse 10-11 bin lira kreş ücreti olan bir yere 1.5 yaş çocuk verebilmesi çok zor. 3-4 yaşa o paraları alıyorlar. zaten kendisi demiş özeller pahalı diye, 1.5 yaşa ayda 15-20 bin istemeleri olası.
Evet tam da dediğiniz gibi maalesef 🫤

Back
X