• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istiyorum çok doldum

Kafasını kaldırmamasını, arada huysuzlanmasını anlayabilirim de sonuçta olan olmuş, kızının bu kadar travmatik bir dönemden geçtiği de göz önünde bulundurulursa, el kadar da bebe, vicdanı olanda biraz şefkat olurdu, anne olmasından bile bağımsız😢
Az önce misafir vardı onların yanında bile götür artık şu çocuğu diye bağırdı bana, ben de ona bağırdım tabii bu zamana kadar annemdir diye susuyordum ama artık dayanamıyorum

Ablam boşanmak üzere ve 4 aydır annemin evinde. Psikolojik rahatsızlığı olan 20 yaşında bir kızı var. Yeğenim sürekli çeşme açar, suları hep açar, tedavi görüyor ama böyle takıntısı var, anneme çok fazla su faturası gelmeye başladı ama annem bi şey demez, siz iyi olun da yavrum der. Yemeklerini temizliklerini de annem yapar. Ablamın torunu var o da anneme gelir her haftasonu, annem çok sever içine katar. Bakar öper. Boşan kızım yanındayım her zaman der ki ablamın kızları cidden sorun çıkarıyorlar ama annem bir gün of demez. Biz o kadar gideriz onun yanına asla of demez. Çünkü böyle olmalı. Doğurduysan 70inde de bakacaksın arkadaş bitti!
Başkası gelip salonu temiz bulsun diye böyle yapıyor. Çünkü sizin anneniz “el iyisi” size kötü ve cidden çok kötü. Ben de s….. böyle salona da eve de.. O yavrucak için de çok üzüldüm. Keşke şartlar çok daha başka olsaydı. Allah annenize babanıza merhamet versin yazık..
Annem misafir de sevmiyor az önce misafirler vardı çok sinirliydi sonra da şu çocuğu götür diye bana bağırdı ben de bağırdım öyle herkesin içinde rezillik yaşadık maalesef 😪

Merhaba arkadaşlar. Ben eşimden iki yıl önce ayrıldım hala devam eden bir mahkememiz var. Bebeğim bir buçuk yaşında ben annem ve babamın evinde yaşıyorum. Canımı sıkan bir konu var acaba alınganlık mi yapıyorum ama gerçekten çok moralim bozuluyor. Kızım yaramaz ve hareketli bir çocuk. Annem bu yüzden salonunu odalarını vs kilitliyor genelde kendi odamızdayız. Çocuğum sıkılıyor bunalıyor sık sık parka götürüyorum ama şuan havalar da çok sıcak pek fazla çıkamıyoruz. Bayram geçti mesela arkadaşlar yalnızdım 😔 yemeğimi yalnız yiyorum kızım simariyor rahatsız oluyorlar diye. Bir çay kahve içecek kimsem yok. İş meselesine gelince çağrı merkezi gibi yerlere başvurdum ama kızımdan dolayı yapabilir miyim bilmiyorum cevap da gelmedi henüz. Temizlik işlerine başvurdum çocuk var diye kimse dönüş yapmadı.Devlet kreşi üç yaşında alıyor özeller pahalı. Part time işe girsem yine dediğim gibi kiralar pahalı. Ne yapsam bilmiyorum. Anneme dile getirdim sen bizi salonuna almıyorsun diye tabi almam ben temizliyorum orayı dedi. Ama ben çocuğumun kirlettigi heryeri temizliyorum pis bırakmıyoruz ki. Biliyorum konu çok dağınık oldu ama kafam karışık içim çok dolu kimsem yok😔
Yazık yaa annenize babanız kafayı yemiş galiba..çocukla siz baya hapissiniz odada. İnsan yedi kat yabancıya yapmaz. Sabredin inş çocuk kreş yasına gelsin bir iş bulursunuz . Sonra düzeniniz olur. Çok üzücü cidden. Sosyal devlet olsaydık da devlet keşke kadınlara boşanınca maaş, iş, meslek yoksa meslek edindirme , kreş desteği olsa. Aah ah o kadar yapılabilir birşey ki bunlar..nerelere nerelere ne paralar harcanıyor. Üstelik bu dediğimde iki üç yıla kadın zaten kendini gećindirmeye başlıyor. Sosyal hayata giriyor. Tabiri caizse devlet vatandasını ele güne muhtaç etmiyor. Üç kuruş dalga geçer gibi bir nafakaya böyle ana babaya vs

Yazık yaa annenize babanız kafayı yemiş galiba..çocukla siz baya hapissiniz odada. İnsan yedi kat yabancıya yapmaz. Sabredin inş çocuk kreş yasına gelsin bir iş bulursunuz . Sonra düzeniniz olur. Çok üzücü cidden. Sosyal devlet olsaydık da devlet keşke kadınlara boşanınca maaş, iş, meslek yoksa meslek edindirme , kreş desteği olsa. Aah ah o kadar yapılabilir birşey ki bunlar..nerelere nerelere ne paralar harcanıyor. Üstelik bu dediğimde iki üç yıla kadın zaten kendini gećindirmeye başlıyor. Sosyal hayata giriyor. Tabiri caizse devlet vatandasını ele güne muhtaç etmiyor. Üç kuruş dalga geçer gibi bir nafakaya böyle ana babaya vs
Evet hapisiz 🫤 bugün misafir vardı millet şüphe etmesin diye çocuğu salona aldılar bir saat sonra başladı götür uyut diye bağırdı.. bazen hiç dayanamiyorum öyle yalnızım ki Allah herkesin yardımcısı olsun.. inşallah zamanla hepsi olur 😔

Şu an o eve ve annenize muhtaçsınız. Onların size sağladığı imkanı kabul etmek zorundasınız.
O yüzden öncelikle bakışınızı değiştirin. 1+1 evde yaşıyormuş gibi düşünün, hatta 1+0. Çocuğunuzla tek yemek yemeyi dert etmeyin. Evli kadınlar da günboyu çocuklarıyla yalnız yemek yiyor zaten.
Çocuğunuza her ay 8 bin gider nasıl oluyor? Her ay o kadar bez kıyafet oyuncak alınmaz. Harcamalarınızı gözden geçirin. Ben internetten 3 aylık bez alıyorum, bin lira tutuyor. Oyuncak zaten sürekli alınmaz. Kıyafeti de kolay büyüdüklerinden bir beden büyük alıyorum, seneye de giyiyor, sık sık almıyorum.
Kenara olabildiğince para ayırıp altona çevirin. Şu an çalışırsanız bebeğe anneniz bakmaz. Kreşe kadar bu fikri unutun. Evet sıkıntı çekiyorsunuz ama sonu güzel olacak öyle düşünün.
Çocuğunuz hiperaktivite açısından değerlendirildi mi?

Şu an o eve ve annenize muhtaçsınız. Onların size sağladığı imkanı kabul etmek zorundasınız.
O yüzden öncelikle bakışınızı değiştirin. 1+1 evde yaşıyormuş gibi düşünün, hatta 1+0. Çocuğunuzla tek yemek yemeyi dert etmeyin. Evli kadınlar da günboyu çocuklarıyla yalnız yemek yiyor zaten.
Çocuğunuza her ay 8 bin gider nasıl oluyor? Her ay o kadar bez kıyafet oyuncak alınmaz. Harcamalarınızı gözden geçirin. Ben internetten 3 aylık bez alıyorum, bin lira tutuyor. Oyuncak zaten sürekli alınmaz. Kıyafeti de kolay büyüdüklerinden bir beden büyük alıyorum, seneye de giyiyor, sık sık almıyorum.
Kenara olabildiğince para ayırıp altona çevirin. Şu an çalışırsanız bebeğe anneniz bakmaz. Kreşe kadar bu fikri unutun. Evet sıkıntı çekiyorsunuz ama sonu güzel olacak öyle düşünün.
Tabii ki her ay oyuncak almıyorum ama mutlaka bir eksik oluyor evde vs kendi yediğimiz içtiğimiz çocuğun canı çeken bir şey veya en basitinden faturam ve KYK borcum bin lirası ona gidiyor zaten

Hayır hiperaktivite testi yapılmadi 🥲

asgari ücretli işlerin %90ında çalışma saatleri kreşe uymaz maalesef

sabah kadın giderken kreşe bıraksa bile )hadi servis mervis de gerekmesin)
birinin gidip çocuğu kreşten alması, anne gelene kadar yedirip bakması gerekir + asgari ücret 22 bin kreşe yarısını verecekse 10-11 bin lira kreş ücreti olan bir yere 1.5 yaş çocuk verebilmesi çok zor. 3-4 yaşa o paraları alıyorlar. zaten kendisi demiş özeller pahalı diye, 1.5 yaşa ayda 15-20 bin istemeleri olası.
Yaşadığı şehir ve şartlar nedir bilmiyorum tabi. Ben kamu da çalışıyorum. Sürekli olmasa da işkur üzerinden temizlik görevlisi alımı var hep. Bu kişiler en az 6 ay çalışıyor. Saatleri kreşe uygun. Benim yaşadığım şehirde var 11-12 bine kreş. Detayları okumadım belki konusahibi daha büyük bir ildedir yoktur. Ama inş bir yol bulur. Bebeğiyle mutlu bir hayatı olur 🥲

Dediğiniz gibi de olabilir tabii ama marketler mağazalar çok uzun çalışma saatlerine sahip fabrika vardiyalı oluyor genelde.. ne yapsam.bilemiyorum 🫤
İşkura bir git. Orda memura bu özel durumunu anlat. Kadın memur olursa daha iyi olur. Belki kamuda typ alımı yapan ildesindir. Ona göre yerleştirirler seni. 6 ay bile çalışsan sana ve bebeğine iyi gelir. Sonrası Allah büyük. Anladığım kadarıyla üniversite mezunusun. Ben günde 2 saat ders çalışarak atanmıştım. Sabah işe giderdim akşam gelir ders çalışırdım. Çalış mutlaka asla pes etme. Atanmak için elinden geleni yap. Bebeğinle mutlu bir hayat diliyorum

Back
X