• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istiyorum çok doldum

Durum gerçekten zor , ama şimdi çocuğunuz heryeri karıştırıp dağıtıyordur. Eşyaları kırıp , çekmeceleri dağıtabilir. Anneniz de kendince haklı, evi değilsin istemiyor, kafası kaldırmıyor insanın belirli bir yaştan sonra , ayrıca sizi eve almışlar maddi ihtiyaçlarınızı karşılıyorlar , ellerinden geleni yapıyorlar.
Çocuğunuzu yazın açılan eğlence parklarına, kreş derslerine götürebilirsiniz. Haftada 2-3 kez bir kaç saatliğine çocuklarla kaynaşır, siz de başında olursunuz.
çocuğunuz gerçekten aşırı hareketli anladığım kadarı ile, eğer anneniz rahatsız oluyorsa ilk önce ona yemek yedirin, etrafın dağılmaması için üzerine önlük altına örtü serin. Ben bebek ile yalnız yemek yemenizde bir sorun göremedim. Mutlaka hepimiz beraber oturmak zorunda değilsiniz, çocuğunuzun rutinine göre hareket etmeniz lazım.
Bir çay kahve içeçek kimsenizin olmaması, ne aileniz ne de bebeğinizin suçu. Benim de aynı yaşlarda evde çocuğuna bakan arkadaşlarım var, özellikle oyun grupları içinde çocukları beraber oynatıp, buluşuyorlar.
İş meselesine pek anlam veremedim , şu an çalışmanız mümkün değil, çocuğunuz var , temel sorumluluğunuz o. Ayrıca siz ilteyken kim bakacak , siz iş arıyorsunuz anlamadım.
Siz evliliğiniz tam oturmadan hamile kalıp , ayrılmışsınız, eminim düşündüğünüz evlilik , hamilelik, annelik bu değildi, ama önemli olan çocuğunuzun gelişimi , annelik zor evet ama o çocukla ilgilenecek başka bir kişi yok şu an.
Annem iş konusunda baskı yaptığı için iş arıyorum fakat bakmak da istemiyor, o yüzden onunla beraber çalışabileceğim yerler aradım ama maalesef 😔

Kurulu bir düzenimiz yoktu eşyalı evde kalıyorduk o yüzden gitmek zorunda kaldım eğer kurulu düzenimiz olsaydı dediğiniz çok daha doğru tabiiki😔
Kızınız 2 yaşı doldurunca bence nafaka güncellemesi yapın kreşi eski eşiniz ödesin ya da en azından 2/3 sini ödesin,siz de çalışın hayatınızı ayırmaya çalışın.

Kızınız 2 yaşı doldurunca bence nafaka güncellemesi yapın kreşi eski eşiniz ödesin ya da en azından 2/3 sini ödesin,siz de çalışın hayatınızı ayırmaya çalışın.
Geçici nafaka olduğu için artmaz dedi avukat , o da kumar oynuyor aç karnını zor doyuran biri verir mi bilemiyorum 🫤

Annem iş konusunda baskı yaptığı için iş arıyorum fakat bakmak da istemiyor, o yüzden onunla beraber çalışabileceğim yerler aradım ama maalesef 😔
1.5 yaşında çocuğa anneniz de bakmıyorsa beraber iş yapmanız bir de hareketli çocukla, nasıl olacak ki?

semtinize yakın daha üst ekonomik düzeyde semyler varsa ütü ve yemek gibi şeyler yapabilirsiniz belki, tüm ev temizliği değil de sadece ütü yapmak ve sadece yeme yapıp günlük bırakmak gibi işler olabiliyor. ya da evde içli köfte sarma yapmak olabilir. böyle şeyler denemeyi düşünür müsünüz?

tabi çok küçük ve fakir yerde değilseniz.

dürüst olayım
ben "doğurduysan 30 yaşında da 50 yaşında da çocuğunun her türlü çilesini sonuna kadar çekeceksin" lafını fazla büyük buluyorum

yani keşke her aile çocuğun her türlü destek olabilse, ideali odur belki
ama
zaten sizi bebekle eve almışlar, kira ödemiyorsunuz kalıyorsunuz. annenizin dünyasında bebeğinizin psikolojisinden filan daha önemlidir salonun temizliği. bunu değiştirmek için de yapacak pek bir şeyimiz yok. hatta siz temizliyor olsanız da zaten çocukla eve dönmüş bir kız ona zaten batıyordur, bizim toplumumuzda batar.

bence insanlar 20lerinden sonra aile evinde kalmamalı, hele bebekle. o yüzden annenizin böyle tepkiler vermesi kötü de olsa yani çok da anlaşılmayacak bişey değil. anne babalarımız böyle. çoğu anne baba böyle.

yani ne biliyim bu tolumda çocukla dönmüş kızı kabul bile etmeyecek bi sürü ev var. yalan mı?

"ama etmeli"?

e o zaman siz de "ama çalışmalı" kendi evinizi tutup kendi düzeninizi kurmalısınız? en ideali bu, değil mi? neticede size anne babanız bir ev vermiş. siz daha kendi çocuğunuza onu vermiyorsunuz. yalan mı?

onlar ideal olamıyor, evet. e siz de ideal olamıyorsunuz ona kalırsa? o nedenle mümkün olduğunca kavga gürültüsüz çocuğu büyütüp iş bulmaya bakın derim eşiniz de umarım nafaka verir.

dilerim en kısa sürede başarırsınız.
Aslında kesinlikle kimse çilemi derdimi çeksin istemiyorum kimseye yük olmak istemiyorum ama iş durumları şuan için dediğim gibi ayrı ev konusu da şuan dedemin evi boş orda kalmak istedim ona bile izin vermedi babam tek başına olmaz kadın başına diye. Yani anlayacağınız ailem de çok tuhaf

Bazen öyle sinirim bozuluyor ki benimde s.ciyim senin temizliğine diyesim geliyor🫣😩 sırf annem diye susuyorum..
Ya nasıl yanlız yemek yiyorsunuz
Nasıl kahve içecek kimseniz yok
Nasıl odalar kilitlenir
Ya bu torundur candır baldır o şimdi
Anneniz annelik duygularından muaf
Kendinize ve bebeğinize dikkat edin
Fırsatını buluncaya kadar sonra arkanıza bile bakmayın

Kafasını kaldırmamasını, arada huysuzlanmasını anlayabilirim de sonuçta olan olmuş, kızının bu kadar travmatik bir dönemden geçtiği de göz önünde bulundurulursa, el kadar da bebe, vicdanı olanda biraz şefkat olurdu, anne olmasından bile bağımsız😢

Aslında kesinlikle kimse çilemi derdimi çeksin istemiyorum kimseye yük olmak istemiyorum ama iş durumları şuan için dediğim gibi ayrı ev konusu da şuan dedemin evi boş orda kalmak istedim ona bile izin vermedi babam tek başına olmaz kadın başına diye. Yani anlayacağınız ailem de çok tuhaf
ben üniversite mezunu işi gücü olan kadınım
babam da güya üniversite mezunu bir adam

ama ben de aynı şehirde başka eve çıkacam dediğimde (15 sene önce) vuhuuu babam karardı, köpürdü...
ki ben zaten 14 yaşındna beir ailemden ayrı yaşıyor okuyor/çalışıyordum sadece tedavi süreci için kıa bir süre birlikte kalmıştım.

diyorum ya 20lerden sonra birlikte kalınmasını saçma buluyorum, geçici dönemler hariç
ama bunu yaparken illa engeller oluyor

her aile de o kadar güllük güslüstanlık şeyler yaşamıyor. siz de yani kusura bakmayın ama işiniz gücünüz yok mesleğiniz yok ki çocukla çalışamıycak durumdasınız meslek olsa bakıcı tutar maaşınızdan verirdiniz. e şu şartlarda çocuk yapmışınız....

babanız izin vermiyorsa siz ya ikna edeceksiniz ya oldu bittiye getireceksiniz, mesela

ancak hadi izin verse ikna olsa bile şu anda 8 bin nafakayla o ev dönmez ki. eve çıkınca boş duvara mı bakacaksınız?

Nasıl odalar kilitlenir
Teşekkür ederim inşallah bir fırsat bulduğumda gideceğim.. annem gitmemi istiyor babamda istemiyor kadın başına tek kalamazsin diyor bir yandan da onunla mücadele ediyorum😔

Nasıl odalar kilitlenir
Teşekkür ederim inşallah bir fırsat bulduğumda gideceğim.. annem gitmemi istiyor babamda istemiyor kadın başına tek kalamazsin diyor bir yandan da onunla mücadele ediyorum
ben üniversite mezunu işi gücü olan kadınım
babam da güya üniversite mezunu bir adam

ama ben de aynı şehirde başka eve çıkacam dediğimde (15 sene önce) vuhuuu babam karardı, köpürdü...
ki ben zaten 14 yaşındna beir ailemden ayrı yaşıyor okuyor/çalışıyordum sadece tedavi süreci için kıa bir süre birlikte kalmıştım.

diyorum ya 20lerden sonra birlikte kalınmasını saçma buluyorum, geçici dönemler hariç
ama bunu yaparken illa engeller oluyor

her aile de o kadar güllük güslüstanlık şeyler yaşamıyor. siz de yani kusura bakmayın ama işiniz gücünüz yok mesleğiniz yok ki çocukla çalışamıycak durumdasınız meslek olsa bakıcı tutar maaşınızdan verirdiniz. e şu şartlarda çocuk yapmışınız....

babanız izin vermiyorsa siz ya ikna edeceksiniz ya oldu bittiye getireceksiniz, mesela

ancak hadi izin verse ikna olsa bile şu anda 8 bin nafakayla o ev dönmez ki. eve çıkınca boş duvara mı bakacaksınız?
Haklısınız.. her şey için biraz zaman lazım 🫤

Merhaba arkadaşlar. Ben eşimden iki yıl önce ayrıldım hala devam eden bir mahkememiz var. Bebeğim bir buçuk yaşında ben annem ve babamın evinde yaşıyorum. Canımı sıkan bir konu var acaba alınganlık mi yapıyorum ama gerçekten çok moralim bozuluyor. Kızım yaramaz ve hareketli bir çocuk. Annem bu yüzden salonunu odalarını vs kilitliyor genelde kendi odamızdayız. Çocuğum sıkılıyor bunalıyor sık sık parka götürüyorum ama şuan havalar da çok sıcak pek fazla çıkamıyoruz. Bayram geçti mesela arkadaşlar yalnızdım 😔 yemeğimi yalnız yiyorum kızım simariyor rahatsız oluyorlar diye. Bir çay kahve içecek kimsem yok. İş meselesine gelince çağrı merkezi gibi yerlere başvurdum ama kızımdan dolayı yapabilir miyim bilmiyorum cevap da gelmedi henüz. Temizlik işlerine başvurdum çocuk var diye kimse dönüş yapmadı.Devlet kreşi üç yaşında alıyor özeller pahalı. Part time işe girsem yine dediğim gibi kiralar pahalı. Ne yapsam bilmiyorum. Anneme dile getirdim sen bizi salonuna almıyorsun diye tabi almam ben temizliyorum orayı dedi. Ama ben çocuğumun kirlettigi heryeri temizliyorum pis bırakmıyoruz ki. Biliyorum konu çok dağınık oldu ama kafam karışık içim çok dolu kimsem yok😔
Allah yardımcınız olsu, anneniz ne kötüymüş ya insan torununa böyle yaparmı ya. Çocuğunada bakmazki çalışasın. Baban birşey demiyormu bu duruma sonuçta babanında evi orası

1.5 yaşında çocuğa anneniz de bakmıyorsa beraber iş yapmanız bir de hareketli çocukla, nasıl olacak ki?

semtinize yakın daha üst ekonomik düzeyde semyler varsa ütü ve yemek gibi şeyler yapabilirsiniz belki, tüm ev temizliği değil de sadece ütü yapmak ve sadece yeme yapıp günlük bırakmak gibi işler olabiliyor. ya da evde içli köfte sarma yapmak olabilir. böyle şeyler denemeyi düşünür müsünüz?

tabi çok küçük ve fakir yerde değilseniz.
Hepsine başvurdum ilan açılırsa yine başvuruyorum öz bakımını yapabilen yaşlı refakatçiliği için bile başvurdum ama hiç dönüş olmuyor

Allah yardımcınız olsu, anneniz ne kötüymüş ya insan torununa böyle yaparmı ya. Çocuğunada bakmazki çalışasın. Baban birşey demiyormu bu duruma sonuçta babanında evi orası
Amin teşekkür ederim..Babam farkında her şeyin ama anneme gücü yetmiyor

Ablam boşanmak üzere ve 4 aydır annemin evinde. Psikolojik rahatsızlığı olan 20 yaşında bir kızı var. Yeğenim sürekli çeşme açar, suları hep açar, tedavi görüyor ama böyle takıntısı var, anneme çok fazla su faturası gelmeye başladı ama annem bi şey demez, siz iyi olun da yavrum der. Yemeklerini temizliklerini de annem yapar. Ablamın torunu var o da anneme gelir her haftasonu, annem çok sever içine katar. Bakar öper. Boşan kızım yanındayım her zaman der ki ablamın kızları cidden sorun çıkarıyorlar ama annem bir gün of demez. Biz o kadar gideriz onun yanına asla of demez. Çünkü böyle olmalı. Doğurduysan 70inde de bakacaksın arkadaş bitti!
Başkası gelip salonu temiz bulsun diye böyle yapıyor. Çünkü sizin anneniz “el iyisi” size kötü ve cidden çok kötü. Ben de s….. böyle salona da eve de.. O yavrucak için de çok üzüldüm. Keşke şartlar çok daha başka olsaydı. Allah annenize babanıza merhamet versin yazık..

Back
X