içimi dökmeliyim

gecerzaman

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2017
66
33
18
35
İyi geceler,

Öyle belirgin, büyük bir derdim yok. İçimi dökmek istedim sizlere.

3 ay sonra yaşım 28 olacak. biliyorum gencim ama geriye dönüp düşününce ben bu hayattan hiçbir şey anlamadım, diyorum. Kendi kendime diyorum ki, Allah’ım ben bu hayattan hiçbir şey anlamadım, baştan yaşat bana...hep bir koşuşturmaca, bir telaş...doya doya hiç mutlu olamadım. maddi manevi sıkıntılar yaşasam da geçmez dertlerim olmadı belki ama her şey için ekstra çaba harcayıp koşturmak zorunda kaldım. Hayatımın baharı dediğim anlar bile pervasızca geçemedi.

En deli çağlarımda, en tatlı yaşlarımda bile doya doya mutlu olamadım hiç. Öyle gerektirdi hayat. İyi bir mesleğim olacak. Bazı sebeplerden ötürü Üniversiteden geç mezun oldum ve işimi yeni kurabileceğim. 3,5 ay önce erkek arkadaşım beni anlamsız bir şekilde terk etti. Bu olay da beni çok sarstı açıkçası. Zaten şimdiye dek 2 sevgilim oldu. Ne insanlara güvenim kaldı, ne de hevesim..

Biliyorum hayat bir mücadele ama ben yoruldum artık. bugün anneme “ben bu hayattan bir şey anlamadım” dediğimde ağladı; seni ne zaman mutlu göreceğim; dedi. Ne yapalım kabul etmek lazım belki de, bazılarının hayatı böyle olmalıdır. Kabullendim ben de. Şükür etmek için sebepler var onlara odaklanıyorum.

Böyle işte...içimi dökmek iyi gelir diye düşündüm, sağlıcakla kalın.

20den sonrasindan bende bisey anlamadim ne ara geldim otuzlara diyorum.. zaman cook hizli geciyor.. eskiye takilmayi birakin onunuze bakin bundan sonrasini kacirmayin.. ani yasayin.. ne guzel duzeninizi kurmussunuz onunuze bakin artik keyif aldiginiz seylere oncelik verin..

20den sonrasindan bende bisey anlamadim ne ara geldim otuzlara diyorum.. zaman cook hizli geciyor.. eskiye takilmayi birakin onunuze bakin bundan sonrasini kacirmayin.. ani yasayin.. ne guzel duzeninizi kurmussunuz onunuze bakin artik keyif aldiginiz seylere oncelik verin..
Anı yaşamaya gayret ediyorum, kendime sık sık hatırlatıyorum. Düzenimi kuruyor olmak en büyük tesellim zaten

Suan 94 yaşında babannem var o bile hiçbirşey anlamadım diyor. Herkes mutluluktan ölmüyor inanın herkesin hayatı engebeli yollarla kaplı. Şu hayatta baba acısı da yaşadım 9 yaşında yetim kalarak. Evlat acısı da... Herseyden önce sıkı sıkı saril hayata sağlığın kıymetini bil. Yarına bambaşka uyan... Sevgiyle kalın

Bu yasima geldim mutlu olamadim demissin. Mutlak mutluluk yok once bunu soyleyim. Herkesin bir derdi var, dertsiz yok. Ikincisi mutlu olmayi beklersen hic mutlu olamazsin. An'i yasa tadini cikar.
Ben de 45 yasindayim ve hangi ara 45 oldum bilmiyorum. Zaman oyle hizla akip geciyor ki. Saglikli isen huzurun da yerinde ise en buyuk mutluluk bu.

Suan 94 yaşında babannem var o bile hiçbirşey anlamadım diyor. Herkes mutluluktan ölmüyor inanın herkesin hayatı engebeli yollarla kaplı. Şu hayatta baba acısı da yaşadım 9 yaşında yetim kalarak. Evlat acısı da... Herseyden önce sıkı sıkı saril hayata sağlığın kıymetini bil. Yarına bambaşka uyan... Sevgiyle kalın
çok güzel yazmışsınız teşekkürler...benden daha büyük sıkıntılara katlanan insanlar olduğunu biliyorum :( sevgiler

Bu yasima geldim mutlu olamadim demissin. Mutlak mutluluk yok once bunu soyleyim. Herkesin bir derdi var, dertsiz yok. Ikincisi mutlu olmayi beklersen hic mutlu olamazsin. An'i yasa tadini cikar.
Ben de 45 yasindayim ve hangi ara 45 oldum bilmiyorum. Zaman oyle hizla akip geciyor ki. Saglikli isen huzurun da yerinde ise en buyuk mutluluk bu.
“Mutlu çağlar yoktur, mutlu anlar vardır” demiş ya zaten birileri...ama herkesin 1 kat enerji ile yaptığı şeyleri bile 2-3 kat enerji ile yapma şartları sundukça hayat insan yoruluyor işte. çok şükür sağlıklıyım haklısınız

Ben 23 yaşındayım ama 70 gibi hissediyorum ve yorgun hissediyorum kendimi sanki uzunca yaşamışım da yorulmuşum gibi... ruhum yaşlı anam :D

Bazen insan boşlukta hissediyor, belli ki şu an o boşluktasiniz. Boyle zamanlarda atiyorum istedigim birsey olmadi, once uzuluyorum sonra olsun sevdiklerim hayatta , huzurum.iyi vs. telkinlerde bulunuyorum kendime.. Unutmayin hicbirimiz dört dörtlük bir hayata sahip degiliz imtihan dunyasi herkes bir yerden nasibini aliyor. Koskoca kadinlar kulubunde en cok konu bir derdim var da aciliyor. Bardagin boş tarafina bakmayi birakin.. Guzel bir gelecek icin kollari sivayin hemen..

Bundan 4 yil once cok kotu gunler yasadim. Olmeden olmeyi gordum sanki. Ne bir isim vardi ne de yuvam artik. Oglumla ben sap gibi kaldik. Ama o zamanlar bile umidimi hic kesmedim. Su an cok guzel bir isim var ve basimi sokacagim bir evim. Esim yok ama o zamanlar dunya basima yikilmisti gittiginde simdi ise yukumden kurtulmus gibiyim. Diyecegim o ki bakis acisiyla da alakali hersey. Ve biliyorum ki sanci olmadan dogum olmadigi gibi iyi seyler de kotu seylerin arkasindan geliyor. Umidini kaybetme.

Bundan 4 yil once cok kotu gunler yasadim. Olmeden olmeyi gordum sanki. Ne bir isim vardi ne de yuvam artik. Oglumla ben sap gibi kaldik. Ama o zamanlar bile umidimi hic kesmedim. Su an cok guzel bir isim var ve basimi sokacagim bir evim. Esim yok ama o zamanlar dunya basima yikilmisti gittiginde simdi ise yukumden kurtulmus gibiyim. Diyecegim o ki bakis acisiyla da alakali hersey. Ve biliyorum ki sanci olmadan dogum olmadigi gibi iyi seyler de kotu seylerin arkasindan geliyor. Umidini kaybetme.
Sizin gibi kadınlara çok saygı duyuyorum ve örnek alıyorum. Sizin adınıza çok sevindim. Söyledikleriniz bana da umut oldu, sevgiler

39 yasindayim , film gibi gecen bir hayatim oldu
2 saat once koltukta oturup odev yapmaya calisan oglumu ve ona rahat vermeyip odevini almaya calisan kizimi seyrettim bi on dakika kadar , huzur bu dedim..
cok problemli bir donemden geciyoruz ailecek ama onemli olan sorunlara degil mutluluk veren seylere odaklanmak..
benim icin cocuklari izledigim o 10 dakika cok mutluluk verici bir andi , gecmiste yasadiklarim , icinde bulundugum donemde yasadiklarim hepsi uctu gitti 10 dakika boyunca..
kendinize mutlu oldugunuz anlar yaratin yada yasadiklariniz icinde sizi mutlu eden seyleri kesfedip onlara odaklanin..
ve en onemlisi bol bol ani biriktirin , calisin , gezin tozun , icinizde hicbirsey kalmasin
o zaman benim yasima geldiginizde cocuklari seyretmek hayattaki en buyuk mutluluk oluyor tum sorunlara ragmen

2 saat once koltukta oturup odev yapmaya calisan oglumu ve ona rahat vermeyip odevini almaya calisan kizimi seyrettim bi on dakika kadar , huzur bu dedim..
cok problemli bir donemden geciyoruz ailecek ama onemli olan sorunlara degil mutluluk veren seylere odaklanmak..
benim icin cocuklari izledigim o 10 dakika cok mutluluk verici bir andi , gecmiste yasadiklarim , icinde bulundugum donemde yasadiklarim hepsi uctu gitti 10 dakika boyunca..
kendinize mutlu oldugunuz anlar yaratin yada yasadiklariniz icinde sizi mutlu eden seyleri kesfedip onlara odaklanin..
ve en onemlisi bol bol ani biriktirin , calisin , gezin tozun , icinizde hicbirsey kalmasin
o zaman benim yasima geldiginizde cocuklari seyretmek hayattaki en buyuk mutluluk oluyor tum sorunlara ragmen
Ne güzel anlatmışsın. Benim de var öyle “an” larım. Bazen perişan halde ev ahalisini izliyorum. Mesela kediyi. Esniyor bi geriniyor, 10 dk önce tam üzerinde olan güneş 2 cm yana kaymış, totosunu kaldırıp 2 cm kaykılıyor bu da. Lan diyorum it, hayat sana güzel. Onun keyfine mutluluğuna ortak olup nasipleniyorum. Çoluk çocuk izlemek ayrı keyif. Börtü böcek, doğa izlemek, yolda insanları izlemek. Daima iyi tarafından izlemek. Bunlar yetiyo be :)

Çok güzel yazmışsınız; dediğiniz gibi yapacağım:)

Back
X