içimi dökmeliyim

İyi geceler,

Öyle belirgin, büyük bir derdim yok. İçimi dökmek istedim sizlere.

3 ay sonra yaşım 28 olacak. biliyorum gencim ama geriye dönüp düşününce ben bu hayattan hiçbir şey anlamadım, diyorum. Kendi kendime diyorum ki, Allah’ım ben bu hayattan hiçbir şey anlamadım, baştan yaşat bana...hep bir koşuşturmaca, bir telaş...doya doya hiç mutlu olamadım. maddi manevi sıkıntılar yaşasam da geçmez dertlerim olmadı belki ama her şey için ekstra çaba harcayıp koşturmak zorunda kaldım. Hayatımın baharı dediğim anlar bile pervasızca geçemedi.

En deli çağlarımda, en tatlı yaşlarımda bile doya doya mutlu olamadım hiç. Öyle gerektirdi hayat. İyi bir mesleğim olacak. Bazı sebeplerden ötürü Üniversiteden geç mezun oldum ve işimi yeni kurabileceğim. 3,5 ay önce erkek arkadaşım beni anlamsız bir şekilde terk etti. Bu olay da beni çok sarstı açıkçası. Zaten şimdiye dek 2 sevgilim oldu. Ne insanlara güvenim kaldı, ne de hevesim..

Biliyorum hayat bir mücadele ama ben yoruldum artık. bugün anneme “ben bu hayattan bir şey anlamadım” dediğimde ağladı; seni ne zaman mutlu göreceğim; dedi. Ne yapalım kabul etmek lazım belki de, bazılarının hayatı böyle olmalıdır. Kabullendim ben de. Şükür etmek için sebepler var onlara odaklanıyorum.

Böyle işte...içimi dökmek iyi gelir diye düşündüm, sağlıcakla kalın.
24yaşındayım eşim ile ayrıyız .sende ki derdi nimet sayanlar var derler ya o misal bndeki şuan 4 yıllık evliliğinde bir gün iyi ki demedim .
Şuan hiç evlenmemiş olmayı , bunları yaşamamış olmayı çok isterdim .
Okul dersen hala okuyorum , şuan dondurdum .
Hayatımı kuracağım bir işim yok .
Yine de şükürler olsun diyorum .
İnanki şükür mutluluk sebebi .
Senden daha kötüsü var .
Üzüntü kulu Rabbine çevirir .

Son düzenleme:
Ne güzel anlatmışsın. Benim de var öyle “an” larım. Bazen perişan halde ev ahalisini izliyorum. Mesela kediyi. Esniyor bi geriniyor, 10 dk önce tam üzerinde olan güneş 2 cm yana kaymış, totosunu kaldırıp 2 cm kaykılıyor bu da. Lan diyorum it, hayat sana güzel. Onun keyfine mutluluğuna ortak olup nasipleniyorum. Çoluk çocuk izlemek ayrı keyif. Börtü böcek, doğa izlemek, yolda insanları izlemek. Daima iyi tarafından izlemek. Bunlar yetiyo be :)
aynen oyle ;)
mutlu olmak bizim elimizde , pozitif dusunmek , iyiye odaklanmak hep bizim elimizde olan seyler
bu arada ben de sık sık yapiyorum o dedigini:) kedimle kopegimi izlemek de xok mutlu ediyor gercekten

28 yıl çok uzun bir zaman değil. Zaten 22 yılı çocukluk ergenlik erişkinliğe ulaşmayla geçiyor. Böyle düşününce kaybınız (kayıp saymayın şafın gelişi) 6 yıl. O zamanı da eğitime harcamış olun. Bitti gitti.

Hayat adil değil kimseye de mutluluk garantisi vermiyor. Sahip olduğumuz irili ufaklı şeylere şükredip ömrü dolduruyoruz.

Allah büyük sınavlarla sınamasın kimseyi en zoru o. Bana da geç kalmışlık hissi geliyor çoğu zaman ama yapacak pekbir şey yok. Dünü düşünmek bugünü de yaşamayı engelliyor. Bu daha kötü.

24yaşındayım eşim ile ayrıyız .sende ki derdi nimet sayanlar var derler ya o misal bndeki şuan 4 yıllık evliliğinde bir gün iyi ki demedim .
Şuan hiç evlenmemiş olmayı , bunları yaşamamış olmayı çok isterdim .
Okul dersen hala okuyorum , şuan dondurdum .
Hayatımı kuracağım bir işim yok .
Yine de şükürler olsun diyorum .
İnanki şükür mutluluk sebebi .
Senden daha kötüsü var .
Üzüntü kulu Rabbine çevirir .
Allah yardımcınız olsun; bazen şükürsüzlük yaptığımın farkındayım. Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum ama çok gençsiniz okumaktan ve iş sahibi olmaktan sakın vazgeçmeyin.

28 yıl çok uzun bir zaman değil. Zaten 22 yılı çocukluk ergenlik erişkinliğe ulaşmayla geçiyor. Böyle düşününce kaybınız (kayıp saymayın şafın gelişi) 6 yıl. O zamanı da eğitime harcamış olun. Bitti gitti.

Hayat adil değil kimseye de mutluluk garantisi vermiyor. Sahip olduğumuz irili ufaklı şeylere şükredip ömrü dolduruyoruz.

Allah büyük sınavlarla sınamasın kimseyi en zoru o. Bana da geç kalmışlık hissi geliyor çoğu zaman ama yapacak pekbir şey yok. Dünü düşünmek bugünü de yaşamayı engelliyor. Bu daha kötü.
İş kuracak seviyeye gelmem 5 yıl üniversite 1 yıl stajla 6 yılı buldu ama Sonu güZel oldu aslında. Daha pozitif düşüneceğim haklısınız

Bazen haftasonu doga yuruyusu gruplarina katiliyorum. Dinc dinc amcalar teyzeler, hepsi emekli, memur emeklisi filan, 70 yasina gelip de hala en onden yuruyenler, haftaya da rafting yapalim diyenler, onumuzdeki ay da suraya gidiyoruz, surada dalis yapicam vs vs... konusmalar.

30 yasindayim ve ben de hayatin tadini yeni yeni cikarmaya basladim insan eline meslegini alip o parayi ve o bos vakti harcamaya baslayinca super bir donem basliyor bence ;)

Back
X