İçimizin ısınmadığı ama hep beraber olmak zorunda olduğumuz insanlar!!

Pulsar20

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
109
35
13
Sürekli her konuda kendini haklı gören dünya onun etrafında döndüğünü sanan insan sorunsalı. Sevmiyorum sevemiyorum bi sürü açık kapı bırakıyorum ama kanım canım almıyor almıyor... Atsan atılmıyor satsan satılmıyor derler ya birde ailenin en merkezinde. Çıldırmamak elde değil. Söyleyecek o kadar sözüm var ama aile kötü olmasın diye susuyorum yeri geldi mi lafı söylüyorum ama hep aynı utanmak yok yeterki çene çalmak boş konuşmak olsun. Kişiliğini geliştirme sıfır. Her konuda mutlaka tecrübesi var! Biraz çıkarını menfaatini düşünen kendini uyanık sanan birisi. Hersey benim olsun mantığında. Hazmedemiyorum çok doldum. Anlatacak bi sürü şey var aslında.... nasıl başa çıkabilirim böyle insanla ?

Şu anlattığın tipin tıpa tıp aynısı birçok kişinin etrafında var. Kiminin ailesinde kiminin patronu arkadaşı komşusu... ama en zoru aileden olması Çok yakınımda var ordan biliyorum. Laf anlatamadığım durumda suskun kalmayı tercih ediyorum uzaklaşıyorum. Hiç bşy kökten çözüm olmuyor tabi. Bu tarz insanlar asla düzelmez kendini sorgulamaz değiştirmez geliştirmez o yüzden bir çözüm öneremeyeceğim

Çözüm belli soğuk duracaksın, mesafeli olacaksın baktın ki bu durumu anlamıyor mu rahatsız olduğun ilk davranışında tepkini belli et.kavga et.
ayrıca evine geliyorsa ağırlama, ikramda bulunma.işim vardı deyip çarşıya çık

Çok yakınım kardeşimin eşi.

Niye bas etmeniz gereksin ki? Kendi haline birakin, yasayip gitsin. Sizin sinirinizi gecmeye kalktiginda orada dur diyeceksiniz sadece.

Ben hoşlanmadığım insanla görüşmüyorum, konuşmuyorum, zorunlu haller dışında (mesela iş yerinde vs) hiçbir şekilde iletişim kurmuyorum. Kim olursa olsun, isterse babam olsun. Elimde değil duygularımı hemen belli ederim, hemen yüzümün şekli değişir sevmediğim bir durumla karşılaşınca. Bu huyumu sevmiyorum ama elimde değil. Mesela onlarca görümcem var (evet gerçekten de 12 gorumcem var=)) ) Çoğunu çok severim, muhabbet ederim, sarılır öperim, yok arkadaş bi tanesinden hoşlanmıyorum. Nedensiz de değil patavatsızlığından sanırım. Bu da biliyor, hepsiyle şen şakraksın bana gelince soğuksun diyor, yoo sana öyle geliyor diyip geçiştiriyorum. Mecburen aynı ortamda bulunuyoruz, yokmuş gibi davranıyorum. Onu direk beynim blokluyor. Siz de öyle yapın, önemsememeye çalışın. Hoşlanmadığınız bi şey söylediği zaman böyle tepkisiz bi ifadeyle yüzüne bakın, ben bunu bilinçsiz yapıyorum ama çok işe yarıyor, hemen mesafeyi koruyup kendine çeki düzen veriyor karşı taraf =)

Ailenin merkezinde uzak duramazsın ister istemez görüşürsün o yüzden ciddiye alma konuşuyorsa dinleme konu değiştir evine gitme cok telefonlarına bakma birşey sorup duruyorsa en son cevabı o duysun mesela böyle insanları degersizlestireceksin baska cozumu yok

Işte ben bu yüzden bayramlari, seyranlari , düğünleri hic sevmem. Sırf arada akrabalik sıfatı var diye katlanıyorsun boş beleş muhabbetlere.

Bazen çok uzaklara gidesim var kk

Mükemmel bir yazı okumaktan zevk aldım mutlaka uygulayacağım.

Resmen kabuuuusss dun dusundum amazonlarda yasasa keske bgn belgeselde gordum butun orman su altinda kaldi 65 mt su yukselmis ordada sansim yok en iyisi canada da gonullu olarak dogal yasami koruyolar yahayvanlari tedavi ediyola oraya gtmek.(evet esim belgesellerle yine darladi )

Merhaba, işyerinde yokmuş gibi davrandığınızda huzursuzluk olmuyor mu,? Geçen başıma geldi de, odada bikaç kişiyiz, konuşmayınca içimi huzursuzluk kapladı , bi de rahat olamıyorum böyle sus pus. Kurumda da az kişi olduğumuzdan , amirler ve çalışanlar sorunlu gözüyle bakıyor herkesle kötü olana( çoğalıyor aramın bozuk oldukları)
Son bir not; herkesle küs olanın kendisinde sorun olurmuş da öyle düşünüyorlar, ben katılmıyorum , neden sahte olup idare etmek zorunda olalım
Yanılıyor muyum? Öte yandan da uyanık tipler kimse ile arasını bozmuyor

Herkesle iyi geçinen ya iki yüzlüdür ya da taraflardan biri kendinden taviz veriyordur.

Herkesle iyi geçinen ya iki yüzlüdür ya da taraflardan biri kendinden taviz veriyordur.
Evet, normalde haksızlık yaptığına da inandığım birisi. Kimseyle akıllıca kötü olmuyor, birşey sorulsa geçiştiriyor . Herkes tarafından da sevilip sayılıyor . İçten içe sevmeyen de vardır ama görüntüde herkesin gözünde sevilen sayılan birisi

Gelin görümce elti iliskilerinden nefret ediyorum aile olundugu için mutlaka görüşüyorsun

Konu sahibi hiç bir şekilde önemseme o şahıs bi konu açtı konusuyorken sen konuyu dağıt başka konu aç bırak o sinirlensin birazcık

Ahhh ah bende çok kafama takıyorum konuyu takipteyim

Öylelerini iyi bilirim. Otoriter ve çevresi geniştir. Etrafında yönetilmeyi seven ezik tipler vardır. Çünkü onlar kendi başlarına bir birey olamamıştır birilerin boyunduruğu altında yaşamayı güç olarak görürler

Çok mecbur kalmadıkça görüşmeyin, başbaşa hiç görüşmeyin.aile içinde kalabalık içinde biraraya gelin ama onu görmeyin duymayın. Size birşey sorarsa duymamazlıktan gelin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…