İçinden Çıkamadığım Bir Konu

adunul sana yakınımda yaşanan bir hikayeyi anlatacağım..teyzem çok severek ve isteyerek bir evlilik yaptı.kmnse bu evliliğe onay vermese de evlendi..daha nişanllık dönemlerinden itibaren ağır sorunlar yaşamaya başlamış ama anlatamamış..neer yaşamış neler,eşi tam bir psikopat...gerçek anlamda bir ruh hastası.ve geçen sene teyzem bütün yaşadıklarını göz yaşları içinde anlattı herkese..şok olduk çünkü eniştemi melek sanıyorduk,öyle gibiydi..annemler 7 kardeş,hepsi ayaklandı.boşanacaksın,seni o adamla aynı evde brakmayız dediler..peki teyzem ne yaptı sence? annemleri suçladı,eşini sevdiğini ve ayrılmayacağını söyledi.....ve o adama döndü!

diyeceğim o ki,eğer arkadaşın mutsuz olsaydı emin ol birşeyler yapardı.sen yine de konuş,dertleş onunla ama daha ötesinde yapabileceğin birşey olduğunu sanmıyorum.teyzem gibi arkadaşının da bir tür öğrenilmiş çaresizlik yaşadıığını düşünüyorum..nasıl olsa hayatımı değiştiremem deyip yaşadıklarına katlanıyorlar...

Evet tüm mesele bu. Artık hayata bakışları ve doğruları tek. Arkadaşım artık ne yazık ki birey değil. Dünyaya eşinin gözüyle bakan biri.

Böyle tanıdığım çok fazla.

Evlilikte bir taraf aşırı baskınsa ve değişme ihtimali yoksa,diğer eş belkide mecburiyetten baskın tarafın yaşam tarzını,düşüncelerini kendi düşünceleri gibi kabulleniyor.

o yasantıyı tasdiklemiyor olabilrsin ancak bende öyle bi yerede yasamak isteme helede hayvanlarla ortak kullanımdan bahsettiğinden sonra..
am bence ses etme o öyle mutlu
bebek gercekten istese bi yolunu bulurdu
yaa gercekten olmuyor size bi şey demiyor
yada oda doğru olan bu diyor..
kimsenin hayatına müdahele edemeyiz...

kusura bakmayın ama cidden anlamadım arkadaşınızın hayvanlarla ilişkiye giriyor olabileceğinimi ima ettimiz
eğer öyleyse ailesine anlatın

Anladım Kadesa'cığım aynen durum bahsettiğin gibi olur.

Ne kadar doğru söyledin Parkon "baskın tarafın yaşam tarzını,düşüncelerini kendi düşünceleri gibi kabulleniyor" tamda yaşanan bu.

Neyse anladım ki radikal birşey yapamam, zaten ortak arkadaşlarımız karışma demişti, sizlerde karışsam bile birşey değişmeyi yönünde hem fikirsiniz. Ben biraz daha izleyeyim. Zaten hergün konuşuyoruz, bir fırsat bulup 2 gün bile olsa kaçabilirmiyim bakayım.

Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Böylesine vasat bir konuyu 5-6 misafirin okuması beni gerdi. İnşallah biryerlerde rastlamam.

kusura bakmayın ama cidden anlamadım arkadaşınızın hayvanlarla ilişkiye giriyor olabileceğinimi ima ettimiz
eğer öyleyse ailesine anlatın

Yok aman Allah korusun. Ben pislik, hijyen vs anlamında dedim. Öbür türlüsü değil. Hani Tv lere çıkar ya kadının 20 kedisi, 15 köpeği vardır heryer pislik içindedir o durum yani.

Yok aman Allah korusun. Ben pislik, hijyen vs anlamında dedim. Öbür türlüsü değil. Hani Tv lere çıkar ya kadının 20 kedisi, 15 köpeği vardır heryer pislik içindedir o durum yani.

bence o zaman çok paniklemeyin demekki arkadaşınızında hayvan sevgisi varmış
ben kolay kolay dokunamam bile mesela hayvanlara

Bence artık konu hayvanlara yaklaşımlarındaki hijyeniklik ve mesafe olayından çok arkadaşınızın eşinin istediği türde bir yaşam sürmeyi kabullenmiş olması.

Yani siz hayvanlarla ilgili düşüncelerinizi yine de belirtin içinize sinmiyorsa ama olay boyut değiştirip eşinin tutum ve davranışlarına gelirse o zaman 'sana ne' diyebilir belki arkadaşınız.

Arkadasınızın Muhakkak bam telını bılıyosunuzdur O kadar yakın arkadaş olduguunza gore.. Yanı dertlesıp ıcını dokmesını ve her zaman yanında olacagınız hıssıyatını verırsenız belkı rahatlayabılır..Tam oLarak konu hıjyense bunu acık bı sekılde dıle getırebılırsınız... Oncekı hayatıyla sımdıkını mukayese ederek aradakı farklılıktan Mutlu olup olmadıgını sorgulayın..Muhakkak sıze arada bı es bı ses verecektır..Illa dıp dıbe olmanıza gerek yok..bunları telefondada dıle getırebılırsınız.. Konuya kocasından veyahut hayvan sevgısının asırılıgından Şikayet ederek konusmaya baslarsanız begenmedıgınızı yada kucumsedıgınızı dusunerek dıkkate almayabılır..

Bu hayatı kendısı sectı hıc bı kadın ıstemedıgı hayatı yasamaya zorla mahkum edılemez.. Ve hıc bı kadın zaten buna ızın vermez..Anlattıklarınıza gore gayet aklı basında bırıii..Buna ıtıraz etmıyosa Gercekten benımsedıgı ıcın olabılecegı gıbı , aslında gercekten yasamayı ıstedıgı hayatın bu olabılır..

Tercıhlerının dayatma mı yoksa kendı ıstegımı Bunu cozmenız gerek ılk adım bence..

Ben gercek dostumun benımle konusmasını tercıh ederdım..Kafasındakı sorun gordugunu benden saklamasını degıl..Tabi rencıde etmeden kırmadan dokmeden Ictenlıgıne ınanırsam dusuncelerımı baskasıyla paylasıp ıc dunyamı bı baskasına acabılırım..

gün gelir bir yerden patlak verir mutlaka mutsuzsa

o gün gelince yanında olursanız dostluğunuzun gerektirdiği şeyleri yerine getirmiş olursunuz ama ondan önce sizin sallamanızla silkinip kendine gelmez ben ne yapıyorum demez...

ve bir başka ihtimal belki de o hayat tarzıyla mutludur? bu da olabilir herkesin hayali evlilik ve çocuk değildir belki...

arkadaşınızı tanırsınız adam tarafından kullanılıyorsa bılemem ama gerçekten deli gibi isteseydi ne yapar eder o çocuğu doğururdu bence.

adam çocuk istemiyosa nasıl doğurabilirdi acaba? ya da doğursa ne yapıp ne edip(!) babasının istemediği bi çocuk nasıl mutlu olabilirdi ? ne yapıp ne edip nasıl doğuracak ben buna anlam veremedim.

haklısın canım kafam karıştı işte (

haklısın canım. kafam karıştı işte (

adam çocuk istemiyosa nasıl doğurabilirdi acaba? ya da doğursa ne yapıp ne edip(!) babasının istemediği bi çocuk nasıl mutlu olabilirdi ? ne yapıp ne edip nasıl doğuracak ben buna anlam veremedim.

Arkadaşımda sizin gibi düşündü ve isteklerine gem vurup eşini dinledi.

Bende çabalamasını istersim, direnmesini

valla hastalık mı bilmiyorum ama öpüşmeler olmasa da ben de kedilerimle ilgiliyim.gece uyanır yemek veririm,yatağımda uyurlar,herşeyimi onlara göre planlarım,kendim yemeden önce onları beslerim,benim arkadaşlarım da piskopat olduğumu söylüyor kedi konusunda ama ben böyle deşarj oluyorum böyle mutluyum.

arkadaşınıza acımasız davranıyorsunuz,çevremde de çok insan var ve ileri gidip kedi şöyle pis böyle haram diyenlere vicdansız gözüyle bakıyorum.

Bence arkadaşınız çocuk isteğini, özlemini hayvanlarıyla ilgilenerek bastırıyor.
Çocuklarına vereceği ilgiyi, sevgiyi onlara veriyor.
Bence arkadaşının tek kurtuluşu çocuk sahibi olması ama eşi istemiyorsa olmaz.
Ellemeyin siz derim

herkesin mutluluğu farklı boyutlardadır.kimse bizim gibi değil diye mutsuzdur yaftasını yapıştıramayız.nasıl ve neden hoşlandığını yadırgayamayız.size pis görünen bir hayvan, başkası için tertemizdir..mutsuzluğunu dile getirirse yardımcı olursunuz,onun dışında insanları üzmenin,kırmanın anlamı yok.dost acı söyler evet ama bu acı size göre acıysa,arkadaşınıza çok kırıcı olabilir..

en nefret ettiğim insan tipi çocukları çok sevip hayvanlardan iğrenmesidir. o tabaklar makinede yıkanıyo. köpeklerin dilinde bakteri yoktur ama insanların vardır cahil. ay biri de demiş hani evinde 10 15 kedisi falan olur ya pistir bilmemne. siz çok mu temizsiniz. yok psikojik sorunmuş bilmenneymiş asıl sizin psikolojiniz bozuk hayvan sevgisini bilmeyenlere gerçekten acıyorum gerçekten ben başkasının tabağını bardağını asla kullanmam ama hayvanlarımın kullanırım bu sevgidir siz bunu anlamayamassınız. hayvanları umursamamanız sevmemeniz yetmiyor bide başkasının hayvan sevgisini engellemeye çalışıyosunuz ne garip insanlarsınız siz (sözüm meclisten dışarı herkese değil)

belki kadın böyle gerçekten mutlu..
belki çocugu olmuyor da öyle söylüyor..
belki kocasına cok aşık vazgeçmiyor...
belki belki belki insan oalrak ne meraklıyız başkalarının hayatına sanki herkesler biz gibi olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…