Icinden cikamiyorum

Bence yanlış düşünüyorsunuz.Tamam üzülürler ama yarın bir gün başka bir şekilde öğrendiklerinde daha çok üzülecekler.
Onun ailesi aile de sizinki değil mi ? Ben olsam aileme söylerdim.
Benim ailemle ilgili farkli tereddutlerim de var tamam gel kapimiz sana acik der esimin ailesine esip gurlerler 2 gun sonra bana bosandinda cocugunla geldin tarzi laflara maruz kalicagimi dusunuyorum.Beni zorla evlendirmediler sonucta ben kendim istedim de evlendim.

Aileme karsi mahcup olmaktan korkuyorum.bana bir laf derlerseler zoruma gider.
Esimide cok seviyolar dedigim gibi iyi niyetlidir esim herkeze yardim etmeye calisir.ama banada hayati zindan eder.cok iyi bir insan olmasa cok iyi bir es olucagi anlamina gelmezmis.Keske tevrube etmeden bunu bilseydim

Benim babamda kardesimde emniyet teskilatinda annem ablam gibi cok genc duruyor ona soylesem tutmaz durda beni alir ama uzulmesinler istiyorum onlarda esimi seviyolar ama icinde oldugum durumdan hic haberleri yok hicbiseyimi sylemedim onlara bi yerde patlicam ama bilemiyorum

Soyle annenlere ne demek uzmek istemiyorum .Zaten 42 kiloya dustugunde sorun var mi diye sormuyolar mi ?
Isine yarayabilecek herkese soyle yasadiklarini
Gerekirse rest cek
Birazda seni dusunsun koca kisisi !

Benim ailemle ilgili farkli tereddutlerim de var tamam gel kapimiz sana acik der esimin ailesine esip gurlerler 2 gun sonra bana bosandinda cocugunla geldin tarzi laflara maruz kalicagimi dusunuyorum.Beni zorla evlendirmediler sonucta ben kendim istedim de evlendim.
Of işte bu çok kötü. Kendi ailenizin böyle düşünmesi ihtimali çok zor. Çalışıyor musunuz? Eğitiminiz varsa iş bulup çalışsanız kendi aileniz de çocuğunuza baksa.

ailenle konuş. bu şekilde mutlu olamazsın ve zaman geçtikçe daha çok yıpranırsın. ailen arkanda ise eşinle birdaha konuş, böyle olmaz de. baktın hala seni düşünmüyor al çocuğunu çık git yanlarına. seven gelir. sevmiyorsa gelmesin zaten gerek yok.

Bastan bu kadar kotu olacagini dusunemediniz herhalde. Yoksa hem aile apartmani hem ilce hem parasizlik hem de ailenizden uzaga gitmeyi kabul etmenizi sevgiyle aciklayamam. Insan mantigini bu kadar kaybetmemeli.
Hayati boyle geciremeyeceginiz açik. Esiniz konusarak laf anlamayacak gibi. Anlasaydi en azindan bir artisini eksisini tartardi. Esinizle restlesin. Ama blof degil, gercek bir restlesme. Isteklerinizi yerine getirmezse bosanacak kadar.
Bir de çocuğumu alip goturuyorlar ne demek? Sizin de hicbir seye sesiniz cikmiyor anladigim kadariyla. Daha cocugunuzun sizin kontrolunuz disinda oraya buraya goturulmesine bir sey diyemiyorsunuz, esinizi nasil yola getireceksiniz bilemiyorum.

Cok zor bir durum.Esimin ailesi de aile apatmaninda yasiyor.Tahmin ediyorum hemen hemen.Canim üzgünüm ki ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin.Eltimin hic bir guvrncesi yoktu kendini yirtti ama kaynim asla annesinden ayrilmiyor.Annesi olmadan yemek yemek istrmiyormus koca adam .Benim esim kucugu gel gor hic ilgisi yok onla.Bir ara oturduklari yere 120km bir ili tercih edecek oldum .Aman ben istemem dedi .Esfen kaynaklaniyor .Esinizin mizacindan .Ha bende gördüm aile apatmaninda mutlubolan kimse yok.Uzak olunca inan daha tatlısın.Bayrama gidecem ben mesela .Millet toplanip temizlik , kışlık , yün ,hali yapiyor eltilerim .Ben karismiyorumcunku orada yokum.Bana alinmiyor ama ayni ilcedekine aliniyor.Cocuklarin huyu degisiyor hemen .Kizsan cocuguna bana mi laf vurdu diye üzülüyorlar.

Bence cocugunuzunkimseye vermeyin ne demek habersiz koye goturmek bakkala sokmak. Esinizle Allah sabir versin insallah ikna edersiniz.

Çeken bilir diyorum.
Şöyle yap böyle yap (çocuğunu nasil izinsiz alirlar) diyenlere o insanlara laf anlatmak çok zor. Hatta imkansız.
Seni anlıyorum.

Yapman gereken kendini o hayatın içinden çekip çıkartmak. Kocan istiyorsa seninle olur zaten. Sen oğlunla çık yola bir an önce.

Durumda hic degisiklik yok psikologa basladim
Senin degil esinin baslamasi lazim. Neden rest cekmiyorsun?Ailene yakin is ayarla ve esine haber ver,'ben gidiyorum geliyor musun gelmiyor musun' de. Ya da orta yol bulun esin is degistirmesin ama o evden tasinin. Sagligin bozulmasindansa rest cek.

Son düzenleme:
Hayat müşterek. Hep bir tarafın istekleriyle evlilik olmaz. Ben olsam çoktan gitmistim.
Huzurlu değilsem ve esim de bu konuda tam tersi davranıyorsa hic düşünmem bile.

Herseyi kabullenirsen daha çok şey kabullenmek zorunda kalırsın bunun sonu gelmez. Rest çekebilmelisin. Zaten seni seviyor ve değer veriyorsa çabalar ve birseyler düzelebilir.

Bu yaziya baslamak o kadar zorki,nerden baslicagimi bilemiyorum.
Yaklasik 3 yildir evliyim 1.5 yasinda bir evladim var.Esimle universitede tanisarak evlendim o baska sehirde ben baska sehirdeydim.Esim cok iyi bir insandir yardim etmeyi sever,saygili,kimseyi kirmamaya calisir.
Ben fedakarlik yapip esimin yasadigi kucuk bir ilceye tasindim,ben buyuk sehirde yasadim hep memur cocuguydum,orta sinif bir yasantim vardi.Aile binasinda oturmaya basladik halasi,yengesi,eltisi,kayinvalidem herkez orda yasiyor.Hic alisik olmadigim bir yasam sekli,konusmalari bile o kadar degisikki 3 yil oldu hala anliyamadim.
Ben marmara bolgesinde esim karadeniz bolgesinde.
Ayrinti vermemin nedeni durumu daha iyi anlayin diye.
Esimin ailesi ciftcilikle ugrasiyor,durumlari iyi degil,kizlarinin yardimiyla yasiyorlar bizim durumumuzda cok iyi degil kizlarinin durumu iyi.
Geleyim asil konuya inanin elim titreye titreye yaziyorum su cumleleri ben cikis yolu bulamadim.
Oturdugum bina cok eski 45 yillik icini mecburiyetten yaptilar .Ama ben o kadar bunlaliyorumki burda kapim surekli caliniyor ogluma bile bakamiyorum aliyolar goturuyolar bi bakiyorum oglum marletlerde cikiyor bi bakiyorum koye goturmysler benim gaberim bile yok sevicez diye aliyolar giturdukleri yeri sylemiyolar bile apartman o kadar kalabalikki.Ya hangi birini anlatayim bilmiyorum esimle kavga dahi edemiyorum kapiya dayaniyolar niye bagrisiyosunuz diye.disariya cikicam nereya gidiyosu ne yapicaksin diye rapor ustiyorlar 1 saat sonra gelmezsem ariyolar nerde kaldin diye.en iyisi hic cikmayayim diyorum evde ot
Calisayimda cocuguma bakin diyorum onada biz temelli bakamayiz cocuguna diyolar burada zayen is yok merkeze gitmem gerek.esiminde isi iyi degil aldigi ucret belli gecinemiyoruz
Esime dedimki ben yapamiyorum burda bizi burda tutan bisey yok ne isin iyi ne huzurumuz var nede calisabilicek is var merkeze tasinalim evimizdende hic memnun degiliz.Bakici bakar cocugumuza bende is bulayim sende bak is calisalim dedim 3 senedir ayni seyi syluyorum hayir diyor hicbirsekilde yanasmiyor emre yapamiyorum doyorum stresten 42 kg dustum 65 kiloydum gruyor halimi.
Benim ailem 12 saat uzakta sen yine aileme yakin ol 30 km var ailesine hayir diyor kabul etmiyor gitmem ben burdan diyor.esimi 3 senedir ikna edemedim hep bu sebepten kavgamiz ne yapayim ben bana yol gosteren Allah askiniza ne esime sevgim gram sevgim kalmadi.
Yaklasik 3 yildir evliyim 1.5 yasinda bir evladim var.Esimle universitede tanisarak evlendim o baska sehirde ben baska sehirdeydim.Esim cok iyi bir insandir yardim etmeyi sever,saygili,kimseyi kirmamaya calisir.
Ben fedakarlik yapip esimin yasadigi kucuk bir ilceye tasindim,ben buyuk sehirde yasadim hep memur cocuguydum,orta sinif bir yasantim vardi.Aile binasinda oturmaya basladik halasi,yengesi,eltisi,kayinvalidem herkez orda yasiyor.Hic alisik olmadigim bir yasam sekli,konusmalari bile o kadar degisikki 3 yil oldu hala anliyamadim.
Esimin ailesi ciftcilikle ugrasiyor,durumlari iyi degil,kizlarinin yardimiyla yasiyorlar bizim durumumuzda cok iyi degil kizlarinin durumu iyi.
Geleyim asil konuya inanin elim titreye titreye yaziyorum su cumleleri ben cikis yolu bulamadim.
Oturdugum bina cok eski 45 yillik icini mecburiyetten yaptilar .Ama ben o kadar bunlaliyorumki burda kapim surekli caliniyor ogluma bile bakamiyorum aliyolar goturuyolar bi bakiyorum oglum marletlerde cikiyor bi bakiyorum koye goturmysler benim gaberim bile yok sevicez diye aliyolar giturdukleri yeri sylemiyolar bile apartman o kadar kalabalikki.Ya hangi birini anlatayim bilmiyorum esimle kavga dahi edemiyorum kapiya dayaniyolar niye bagrisiyosunuz diye.disariya cikicam nereya gidiyosu ne yapicaksin diye rapor ustiyorlar 1 saat sonra gelmezsem ariyolar nerde kaldin diye.en iyisi hic cikmayayim diyorum evde ot
Calisayimda cocuguma bakin diyorum onada biz temelli bakamayiz cocuguna diyolar burada zayen is yok merkeze gitmem gerek.esiminde isi iyi degil aldigi ucret belli gecinemiyoruz
Esime dedimki ben yapamiyorum burda bizi burda tutan bisey yok ne isin iyi ne huzurumuz var nede calisabilicek is var merkeze tasinalim evimizdende hic memnun degiliz.Bakici bakar cocugumuza bende is bulayim sende bak is calisalim dedim 3 senedir ayni seyi syluyorum hayir diyor hicbirsekilde yanasmiyor emre yapamiyorum doyorum stresten 42 kg dustum 65 kiloydum gruyor halimi.
Benim ailem 12 saat uzakta sen yine aileme yakin ol 30 km var ailesine hayir diyor kabul etmiyor gitmem ben burdan diyor.esimi 3 senedir ikna edemedim hep bu sebepten kavgamiz ne yapayim ben bana yol gosteren Allah askiniza ne esime sevgim gram sevgim kalmadi.
Bence en başta merkezde oturmak için anlaşma yapacaktiniz ve arkadaşlara katılıyorum test cekmen gerek

siz o binadan çıkmadan size rahat yok.
kapımı çeker bağımsızlığımı ilan ederim deseniz bile malesef o binadan çıkmadan size ra hat yok

Aileniz yokmu onlar ne diyorlar bu işe? size destek olmuyorlarmı. Tek başınıza işin içinden çıkmanız çok zor. Karadnizli aileler biraz baskındırlar. Yakın olmayı severler. Erkek çocuklarda inatçı oluyor dediğim dedik ve aileleri genelde ön planda olur. Burada size yardımcı olacak olan aileniz. Ya eşini alıp karşılarına konuşacaklar yada sen herşeyi göze alarak gideceksin.

Ben aileme ufakta olsa citlattim destek gorseydim devaminida anlaticaktim hic annemden boyle bir tepki hic beklemezdim kulagimla duymasaydim inanmazdim bile bosanma kelimesi gectiginde annemin dedigi sen kirlendin artik cocugunla kim ne yapicak seni nereye gidiceksin diye bir cevap aldim sok oldum zaten
Teyzelerimin 2 kizida bosandi kimseye byle bisey sylenmedi ki en medeni olanlarida iclerinden annemdir hic beklemezdim
Dun dr.guttim psikiyatrye major depresyon tanisi koydu biraz uzun anlattim ve konustuk esimle gitmistik konusma sonunda onada olanlari anlatti
Esim hala sessiz....

Ben aileme ufakta olsa citlattim destek gorseydim devaminida anlaticaktim hic annemden boyle bir tepki hic beklemezdim kulagimla duymasaydim inanmazdim bile bosanma kelimesi gectiginde annemin dedigi sen kirlendin artik cocugunla kim ne yapicak seni nereye gidiceksin diye bir cevap aldim sok oldum zaten
Teyzelerimin 2 kizida bosandi kimseye byle bisey sylenmedi ki en medeni olanlarida iclerinden annemdir hic beklemezdim
Dun dr.guttim psikiyatrye major depresyon tanisi koydu biraz uzun anlattim ve konustuk esimle gitmistik konusma sonunda onada olanlari anlatti
Esim hala sessiz....

topluca yaşamaya alışmış eşiniz merkeze gelmeyı kabul etse bıle çok bunalır basınızın etını yer hergun ben istemedim buraya gelmeyı dıye. ve ayrı kültürlerde de evlilik zordur çok :( merkez size çok uzak yol mesafe olur ama bir iş bulsanız merkezde hergun gıdıs gelıs yapamaz mısınız? ya da araba alıp gıdıs gelıs yapamaz mısınız?

Esim hala sessiz....
sen kırlendın nasıl bır kelımedır anlamıyorum. sene olmus 2017 hala böyle annelerin varlığını bılmek çok üzücü:( üzgünüm ama bu durumda sızı anlaması gereken tek kışı eşiniz.

sen kırlendın nasıl bır kelımedır anlamıyorum. sene olmus 2017 hala böyle annelerin varlığını bılmek çok üzücü:KK43: üzgünüm ama bu durumda sızı anlaması gereken tek kışı eşiniz.
O zaten anlamadigindan yada anlasilamaktan boyle oluyor ben bende sorun oldugunu dusunuyorum beynimde bisey var o bana yanlis olan seyleri dogruymus gibi gosteriyor sanirim
Ben burda devlet hastanesinde is buldum veri kayit gorevlisi olarak ama yedekledeyim yani biri dogum iznine ciktiginda yada 1.2 gunluk rapor aldiginda calisiyorum
Zaten artik donup kaliyorum sylenen sozleri anlamiyorum bile kendimi yanliz ve enerjim tukenmis hissediyorum sadece bos bos bir yere bakarken yakaliyorum kendimi dun ozellikle ozel has.psikiyayriye gitmek istedim beni uzun dinleyip yanlis teshis koymasin diye oda yasadiklarin zor seyler birikintilerin cok dedi...
Esime esin agir depresyon geciriyor dedi
Ve sadece sustu...

Back
X