İçinden çıkamıyorum :(

seyircii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
34
3
48
35
Gaziantep
merhabalar arkadaşlar. benim sıkıntım ablamla ilgili ablam benden 2 yaş büyük, 5 sene önce nişanlandı, ailevi nedenlerden dolayı kötü bir şekilde ayrıldılar. ablam bunu atlatamadı, intihara kalkıştı, hep onu bekledi. 2 gün önce nişanlandığını duydum. henüz haberi yok, ağzını aradım, çok kötü etkileneceği belli. ama ben duyduysam o da bi şekilde duyacak. ne yapacağımı bilmiyorum. lütfen bi akıl verin bana

Ablan duymasın diye ne kadar ugrassanda sen duyduğuna göre o da duyar .Yanında ol ona destek ol kafasını dağıtmasi için ortam hazırla ve bence psikolojik destek alsın intihara kalkıştı diyorsun

Çok söyledim ama kabul etmiyor psikolojik destek almayı. sağlıklı değil demeyelim de yaşadıklarını kolay sindiremiyor. o benim için çok değerli tekrar aynı şeyleri yaşamasından çok korkuyorum, ama elimden de bi şey gelmiyor.

Onu al yanına kafasını dağıtacak aktivitelerle ilgilenin.Birlikte sinemaya gidin , bir cafede oturun kahve için , Arkadaşlarınızla buluşun tabu monopoly gibi eğlenceli oyunlar oynayın..Ablanın ihtiyacı olan tek şey temiz bir kafa bu kafada eğlenceli bir hayatla gerçekleşir..Onu yalnız bırakma..

Bence durumunuz varsa onu alip iki uc gunlugune bir yerlere gidin ve ona orada kendiniz soyleyin ama hayatin ne kadar guzel oldugunu bi adam icin oturup karalar baglamanin kimseye faydasi olmadigini kararli bi sekilde soyleyin ..

Bırakmamaya çalışıyorum. evliyim ben, üstelik hamileyim. evimi bıraktım, hep onun yanındayım. defalarca söyledim, üstelik beş para etmezin teki o kadar yasını tuttuğu adam. bilmiyorum ne yapacağımı, hiç çözüm yolu yok gibi

Tatile cikin moral olur

Kötü bi durumda ona yapılacak çok birşey yok, tedaviden başka, kendi yazsa biz akıl verelim derdikte, ne kadar zaman geçti ki üstünden?

Takıntı yapmış belli hiç sağlıklı değil ,psikolog eşliğinde söyleyin.

Keşke psikolojik tedavi görseymiş.Doktor kontrolünde anlatmaktan başka bir çare bulamadım.Siz bence ne yapın ne edin bu tedaviye onu ikna edin.Ayıp değil günah değil.Zor zamanlardan geçen her yetişkinin psikolojik tedavi görmesi normaldir.

Siz ablanizin ogrenebilecegi biyerden mi ogrendiniz ?

evet, ortak arkadaşlarından. aynı zamanda komşumuz da akrabası. bi şekilde duyacak yani.

Kötü bi durumda ona yapılacak çok birşey yok, tedaviden başka, kendi yazsa biz akıl verelim derdikte, ne kadar zaman geçti ki üstünden?

5 yıl bitti, yeni nişanlandı daha 3 gün oluyor.

o zaten buna karşı değil ki, faydası olmayacağını düşünüyor. unutamam diyor, vs.

5 yıldır daha unutamadımı ablan garip yani insan kocasını unutuyor. Saplantı bu resmen doktor şart

Bu da bir nevi karşı olmaktır aslında.İnanmıyor sonuçta.Siz güzel, başarılı örnekler bulup gösterseniz, en kötü ihtimal kendi hatrınızı araya soksanız.En azından gitmeye başlasa..Aslında rahatça konuşabileceği birini bulunca o da sevecek ama önyargıyı kırmak gerek öncelikle.

İlginiz için teşekkür ederim, yardımcı olmaya çalışan herkese. bu arada ablam çalışmıyor, sürekli evde. çalışması için ikna etmeye çalıştım, ortamı değişsin diye, edemedim. son zamanlarda ufak bir dükkan açmak istiyordu. benim de biraz birikmişim var. acaba faydası olur mu ki, kendini toparlamasına bi şeylere tutunmasına, yoksa sorumluluk daha mı kötüleştirir durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…