Benim annem kocaelinin dilovası ilçesinden , babam karamürselli . 7 yıl öncesine kadar gebzede oturuyorduk sonra buraya taşındık. . Ailem 1999 depremine aile apartmanında yakalanıyor. Babannem , amcamın eşi , amcamın küçük oğlu , ve en alt katta kiracı olarak yaşayan öğretmen bir çift ve küçük bebekleri hayatını kaybediyor. Bina en alt kat üstüne oturup arkadaki binaya doğru eğimleniyor . Olay gecesi babam hastanede yatan babasının başındaymış . Annemin babası ve büyük dayım binanın önüne gelip kendi imkanlarıyla ablamı abimi ve annemi kurtarıyor ancak annem ve babamın 17 aylık bebeği süedanur (bana da onun adı verilmiş) kurtarılamıyor daha doğrusu bulunamıyor. Olay gününü kimse net hatırlamıyor halam ve eniştem biz sesini duyduk bir süre sonra hiç sesi çıkmadı diyor. Annem de o ses kiracıların bebeğine aitti benim kızımın sesi değildi diyor. Ne olduğunu bilen yok kurtarılanları bir yere topluyorlar ve enkazlara dönmeye izin verilmiyor. Bebek hiçbir zaman bulunamıyor gıyabi bir mezar yapılmış aile kabristanında . Babam hastaneden binaya çok zor ulaşabilmiş ve o vardığında eğimli duran bina yıkılmış vaziyetteymiş sağ kalması mümkün değil diyor. Annem yıllardır bir rüya görüyor. O bebek küçük bir kız olarak karşısına anneme beni arkanda bıraktın ben yaşıyorum diyormuş . Ben de 4 aylık hamileyken bebeğimin kaybettim ve ne zaman annemle bebeğimin mezarına gitsek hüngür hüngür ağlayarak bana bunu anlatıyor. Geçenlerde aklıma takıldı internette araştırma yaptım ve 99 depreminde birsürü çocuğun kayıp olduğunu farklı ailelere verildiğini ya da kaçırıldığını duydum . Gerçek olabilir mi ya , yani yaşıyor olabilir mi? Neden rüyasına gelir ki sürekli?