İçki ve namaz

Frida Kahloo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
26
147
93
Kızlar bir durumumu izah edicem yardım edin lütfen... Eşimle severek evlendik ama evlenene kadar ağzıma içki koymamıştım eşim de bana bana eşlik etmeni isterim demişti bende istiyor ve evimde huzursuzluk olmasın diye içmeye basladım. Eşim de ben de sosyal içiciyiz yani her gün içenlerden degiliz. Önceleri dine allaha daha yakındım ama şimdi içtiğim için ne namaza yakınım ne de duaya... Namaz kılmak da istiyorum ama eşim de ben namaz kıldıgımda içmediğimde soğur Baska sekilde içme sekline yönelir diye de korkuyorum. Benim gibi olan var mı... İki arada kaldım

Kızlar bir durumumu izah edicem yardım edin lütfen... Eşimle severek evlendik ama evlenene kadar ağzıma içki koymamıştım eşim de bana bana eşlik etmeni isterim demişti bende istiyor ve evimde huzursuzluk olmasın diye içmeye basladım. Eşim de ben de sosyal içiciyiz yani her gün içenlerden degiliz. Önceleri dine allaha daha yakındım ama şimdi içtiğim için ne namaza yakınım ne de duaya... Namaz kılmak da istiyorum ama eşim de ben namaz kıldıgımda içmediğimde soğur Baska sekilde içme sekline yönelir diye de korkuyorum. Benim gibi olan var mı... İki arada kaldım
Eşinizi kendi kişiliğinizden, benliğinizden üstün/öncelikli tuttuğunuzun farkında mısınız?

Nasıl başka şekilde içicek? Başka kadınlarla mı demek istiyorsunuz?

Sen kendini bu şekilde ona bağımlı kılarsan ondan sana duymasını beklememelisin... içmek istiyorsan iç, istemiyorsan içme... yapmak isteyip yapamadığn şeylerden başkasını sorumlu tutma.. siz benim neden içtiğimi nerden bileceksiniz modu oluşur sonra:)

Neden bir şeyi yapmanızı diğer olayın olmama sebebine bağlıyorsunuz ki?
Alkol kullanan biri namaz da kılabilir ,dua da edebilir, çok iyi bir insan da olabilir manevi boyutta.. Örnekler uzar gider.

İnancımız bizden sadece alkolden uzak durmamızı istemiyor.
Dinimiz birçok şey söylüyor. Mesela yalan söyleme diyor, hırsızlık yapma, birinin canını yakma, mazlumu koru zalimle bir olma diyor.
Soruyor: "Cennete nasıl gireceksin, ey bir kalbe giremeyen?" diye soruyor.
Inceliklere bakar mısınız..
Ne kadar vurucu..
Alkol haram! Saç açmak haram! Karşı cins haram!
Denildiği kadar yalan haram, hırsızlık haram, tembellik haram, kalp kırmak haram denilseydi inanın dünya olarak bu hâlde olmazdık.
Biz.. Sanki asıl dikkat etmemiz gerekenleri atlayıp detaylarda boğuluyor gibiyiz, bilemiyorum.
Bence.
İman birkaç eylemi yapmakla bazısından uzak durmak arasında değil bence.
Bir dize tüm düşüncelerimin özeti niteliğinde
"Ehline helaldir, na ehle haram. "

Son düzenleme:
Neden bir şeyi yapmanızı diğer olayın sebebine bağlıyorsunuz ki?
Alkol kullanan biri namaz da kılabilir ,dua da edebilir, çok iyi bir insan da olabilir... Örnekler uzar gider.

İnancımız bizden sadece alkolden uzak durmamızı istemiyor ki.
Dinimiz birçok şey söylüyor. Mesela yalan söyleme diyor, hırsızlık yapma, birinin canını yakma, mazlumu koru zalimle bir olma diyor. Tüm bunları yaptıktan sonra sorununuz zaten rakı ya da şarap olmaz..
Ahh insanlar dini hakikaten anlasa keşke... Iman birkaç eylemi yapmakla bazısından uzak durmak arasında değil ki.
Bir dize tüm düşüncelerimin özeti niteliğinde
"Ehline helaldir, na ehle haram. "
hem içki icip hem namaz kilmak böyle birşey olamazzzzz

Ben sizi şikayet etmem bundan yana şüpheniz olmasın.
Fakat yazacaklarınız banlanmanıza sebep olacak şeylerse sonucu bilemem
şöyle anlatayım haram helal biliyoruz değil.i içkinin haram ama namazın helal oldugunuda bunlar rabbimin bize verdiği yollardır hani ikisini aynı anda yapamayız yapsak yaptığımız sevabın bit anlamı kalmaz okuduğum ve bildiğim kadarı ile bu böyle teşekkür ederim buarada

icme kismina yorum yapmadan diger mevzuya gecis yapalim, eger namaz kilmak istiyorsan kil. Bunun kabulü ve takdiri Allah katindadir.

içmek istemiyosun içme kendin ol eşin seni sen oldugun icin sevsin kötü yola yonelecekse eşin er ya da geç yönelir zaten sen içki içip namaz kilmadiginla kalırsın. hem belki oda sana özenir zamanla içkiyi bırakır namaza başlar

Nice içki içen insan ramazanda oruç tutuyor, ölenlerin mevlidine gidiyor,duasını okuyor
Bence seni rahat hissettiren birseyse sen kıl namazını,et yine duani.
Aynı hesapta İslam dinine göre dedikodu da insan eti çiğnemek gibi, tövbe edilemeyecek tek günah kul hakkı...
İçkiye zinhar diyenler , domuz eti dediğinde titreyenler sanki diğer yaptıkları hiç günah değilmiş gibi herkesi kınamaya/kendilerini yuceltmete devam ediyorlar (ki İslam dinine göre kibir- birini kinamak- hatasını ortaya çıkartmak da çok büyük bir günah. Kaç tane hadis var , başkalarının günahını ortun-ayibini yaymayın diye. Ama bizim insanımız gelininin başını örttürür sonra hakkında ne varsa konuda komşuda yayar. Sonra da 'hayirli öleyim cennetime kavusayim' diye dua eder:halay:
Çok saçma gerçekten...

Yok artık ne alaka
Kocan senle alkol aldıgın icin mi evli
Birbirinizin hayatlarına bu kadar karısıyormusunuz

Sevgili konu sahibi , içki içip içmemek insanın kendi kararı kendi isteği kendi inancı ile ilgili bir durum olmalıdır . İçki içmeyi istemeyen biriysem , eşim istiyor diye içmeyeceğim gibi , bu sebeplede gitmek isteyene yol veririm gider. Namaz Allah’ın emri içki haramdı muhabbetlerine girmeyeceğim . Madem çok inançlı birisiniz , o zaman eşinizi Allah’ın emirlerinden önde tutmayacaksınız . Yada bunu dert ediyor vicdan azabı çekiyorsanız , ona göre biriyle evlenecektiniz. Namaz kılmak istiyorum fakat eşim benden soğur diye kılamıyorum nedemektir Allahaşkına. Namaza inanan biriysen öteki tarafta eşinin bahane olmayacağını da bilirsin herhalde .

Evet var ben.

Alkolü hiç sevmem içemem de. İçmişliğim yok değil ama ergenlikte işte.. son yıllarda din bana daha yakın geliyor. Senede taş çatlasın bir iki kez eşim bana eşlik etmedi hiç demesin diye içmeye kendimi zorlar sonra da tiksintiden uyuyamam.

Her neyse bunlar hep şeytan vesvesesi. Alkol haram, yalan da haram, gıybet de haram vs vs. Namaz kılarken bunların hepsinden uzak durabiliyor musunuz?

Ayrıca bir günahı başka bir günahla örtmek olur bu. Velhasıl, namazınızı kılın, eşiniz içiyorken bazen alkollü bazen alkolsüz içkiyle eşlik edin. O size bu konuda baskı yapmasın, ayarı iyi tutturun.

İçtiğiniz için vicdan yapmak güzel, ama bu vicdanı namaz kılmayarak taçlandırmak şeytanı iki kez sevindirmek olur. “Ne olursan ol yine gel” demiş üstat.

AH şu aşkın gözü kör olsa da kurtulsak...

Son düzenleme:
Back
X