İçki..

Evet haklısıniz sanırim ..bende cok dikkatli davranmaya calisiyorum isin boyutunu bazen daha kötuye taşiyabiliyor yanlis ifade sekilleri..çok sıkmadan derdimi anlatiyorum esime belki anlar beni ..

Evet haklısıniz sanırim ..bende cok dikkatli davranmaya calisiyorum isin boyutunu bazen daha kötuye taşiyabiliyor yanlis ifade sekilleri..çok sıkmadan derdimi anlatiyorum esime belki anlar beni ..

Anlar anlar. Çocuk olunca öncelikler de değişecek zaten. Biraz daha sessiz kalıp gözlemleyin bence.

Bagimlilik konusunu konustuk bagimli degilim dedi gerci kimse bagimliyim demez ama biz denedik bunun1 ay ićmedi 1 ayin sonunda yine icti dayanamadm yeter bak 1 ay durabildim dedi mesela iradeliyim istersem bırakırim icmem ama ben bi zarar görmüyorum zaten hep yanındayim sende hamilesin dısari cikamiyoruz evde bida benim eglencem azalticam merak etme bebegimiz dogsun daha dikkatli olcam üzülme diyor..ben simdi cikip bu konusmanin üstune tedavi ol diyemem ki dinlemez zaten cunku bagimli degil oyle soyluyo

Bene haftada 3-4 gün bir kadeh kırmızı şarap içerim.
Eşimde bana viskisiyle eşlik eder.
Bunu alkolizm ile bağdaştıramazsınız.
Eşinizde de bir problem yok bence. Yanında siz yokken dışarıda içip içip eve gelmiyorsa,
Kendini kaybedip, ona buna size zararı dokunmuyorsa ne sakıncası var.?

Eşinizin derdi sıkıntısı yoksa , ee keyiften de haftada 3-4 gün içilmez bence geriye sadece bağımlılık kalıyor bende sigarayı 2-3 saat içmesem krize giriyorum ama 2 ay da bırakmışlığım var bikaç kere. Bu benim bağımlı olmadığımı göstermiyor, eşinizin 1 ay içmeyip sonra eski sıklıkta içmeye devam etmesi de eşinizin bağımlı olmadığını göstermiyor...

Sagliga zararli ve ictikten sonra hemen uyuması sinirlerimi bozuyor sürekli bana uymasini bekleyemem onunda keyif aldigi sey bu belki ben fazlasini istiyorum ama bilmiyorum ickinin bi faydasi oldugunu düsünmuyorum..

Hicbir derdi yok sadece ısinde cok mükemmelliyetci herseyin en iyisini yapmak istiyor buda onu strese sokuyor ..icerken isinden bahsediyor sürekli sanirim isi onu geriyor ..

Benim babam da aynı tarif ettiğiniz gibi. İçmemeyi bırakın az içtiği gün bile olmadı. İçip bağırıp çağırmaz ama çok içer. Kaç kere hastanelik oldu ölümden döndü ama bırakmadı. Çocukluğumda maddi çok sıkıntı çektik hala çekiyorlar.

Bunun ilerisini şöyle anlatayım, babam bi kere yine böbreklerinden ötürü hastanede yatıyordu. Hemşireden sürekli kolonya istiyormuş. Hemşire de sonunda demiş bu kolonyalar nereye gidiyor böyle falan. Öğrenmişler ki hastanede alkol bulamadığı için onu içiyormuş.

Bence yol yakınken dönsün çünkü yıllar içinde mutlaka bağımlılığa dönüşüyor.

Ne iş yapıyor kı :) merak ettim birde dini Hasas olsa içmezdi korkardı

Cinsellikten girin konuya. Erkeklerin hassas noktasıdır. İçince olmuyor seni kırmak istemediğim için söylememiştim ama eskisi gibi değil, içtiğin zamanlar güzel olmuyor falan diyin

ne kadar ıctıgıne baglı ve ne sureyle bende severım ıckıyı esımde benım kadar olmasada sever ev arada ıcer, ben su an mecburı sebeplerden ıcmıyorum ama sosyal ıcıcıyımdır ortam olsa hayır demem , hem evde ıctıkten sonra bır ıkı bıra yada bır kadeh sarap veyahut rakı ıcıyorsa, sıze veya baskasına satasmıyorsa huyu suyu degısmıyorsa ve baska yere harcayacagı parasını ıckıye yatırmıyorsa cokta karısmayın bırakın ıcsın...
sıgara da aynı sey benım gozumde tek eglencesı o ıse bır ınsanın karısmayın...benım esımın tek eglencesı o mesela, arada az ıc dedıgım olur cunku o yemek yemez sıgara ıcer yerı gelır ama asla bırak demem adam onla kafa dagıtıyor..
kı bende gebelık oncesı ıckı gıbı sıgarada ıcıyordum haftada ıctıgım 3-4 gecmezdı ama yemeklerden sonra falan bır tek ıcerdım keyıf sıgarası olarak , esınız bıle olsa dozajını bılıyorsa karısmayın derım.

Eşiniz evde mi içiyor yoksa sürekli dışarıda mı?Bu önemli bence...
Bir diğeri ne sıklıkta içtiği?
Hiç içmemesi tabi ki daha iyi.Eğer alkol tüketimi hafta da bir- iki ise, başka da arkadaş ortamına girmiyorsa bırak arkadaşım içsin o adam, evinde içiyorsa içsin..
Kimseye de zararı yokmuş, değişmiyor muş da.
Hafta içi iş stresi şu bu derken onunla rahatlıyordur.Hatta arada sırada da sende eşlik et eşine.Mutluluğunuz daim olsun hiiç huzursuzluk çıkarma bu konuda.

hicte normal degil itici bence. illerde coluk cocuk oluncadami evde icecek kötü örnek

evlenmeden önce de içiyormuş. bile bile evlenmişsiniz. şimdi içme deme hakkınız yok. sadece içtipi gece sayısını azaltmasını rica edebilirsiniz.

İçki konusunda bir zamanlar aşırı dertli ve tecrübeli biri olarak size tavsiyelerim olacak.
Öncelikle, eşinizin sözleri benim eşimle aynı. Sanki hepsinin beyni aynı çalışıyor. Önce böyle başlıyorlar sonra artık kendileri zıkkımlanıp sorunları ve stresleri evdekilerin üstüne atıp relax oluyorlar. Size ne derse desin veya içince size zararı olsun yada olmasın hiç farketmez. Bir müddet sonra bünye o içkiyi az bulacak ve içki miktarı artacak, siz itiraz edeceksiniz o yine çeşitli bahaneler bulacak. Olay zamanla çığırından çıkacak. Bir müddet sonra bakacaksınız ki dert sahibi olmuşsunuz.
Ben sonunda boşanmaya karar vermiş ve bunu uygulamıştım ki (eşim her defasında beni güzel sözlerle kandırırdı) eşimin kafasına dank etmiş ve kararlılığımı görünce bırakmaya söz vermişti. Kendisine son şans vermiş ve 1 yudum daha içerse sorgusuz sualsız bu işi bitireceğimi söylemiştim.
5 senedir içmiyor ama ben hala içkiyi bırakmış gözüyle bakamıyorum malesef.
Kıssadan hisse, ya bıraktırın yada bırakın. İkisinin ortası malesef yok. İçki gerçekten tüm kötülüklerin öz be öz annesidir.

Psikoloğa da gitse tedavi de görse, içmek isteyen içiyor. Kendi kafasında bitirmeli, içmek istememeli. Üzgünüm ama sizin yapacağınız birşey yok.

Sık içki içmek bağımlılık değildir, kafadan herkese "bağımlı", "tedavi olsun" demeyin (konu sahibi bu direkt size yönelik değil)

Eşiniz içki içmediğinde yoksunluk belirtileri gösteriyor mu? Krize giriyor mu? Günlük hayatını içki içmek için aksatıyor mu? Sosyal hayatını veya işini etkiliyor mu, bunları idame ettiremeyecek duruma getiriyor mu? İşe sarhoş gidiyor veya sırf içki içmek için işten erken mi çıkıyor? Eğer bunlar varsa evet eşiniz bağımlı. Bunlar yoksa sadece içki içmeyi seven bir insan.

Eğer evde sızacak kadar içiyorsa bu sizin açınızdan sorun yaratır evet o konuda haklısınız. Ama içki içmekten keyif alan bir insan film izlerken bira içmekten keyif alır mesela. O yüzden eşinizle konuşmaktan, sizin açınızdan durumu anlatmaktan başka çareniz yok.

İçkinin azı çoğu keyfi dinlendireni olmaz.Bütün kötülüklerin anasıdır. Nokta.Allah yardım etsin keşke evlenmeden arta bilecegini ya da gün gelince rahatsizlık duyacagınızı dusumseymişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…