- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Şu durumda denmez haklısınız. .o zaman gözlemleyin bebis geldikten sonra devam ederse o zaman söylersiniz..Buarada bebeğiniz sağlıkla doğsun. Musmutlu güzel gunleriniz olsun.Bagimlilik konusunu konustuk bagimli degilim dedi gerci kimse bagimliyim demez ama biz denedik bunun1 ay ićmedi 1 ayin sonunda yine icti dayanamadm yeter bak 1 ay durabildim dedi mesela iradeliyim istersem bırakırim icmem ama ben bi zarar görmüyorum zaten hep yanındayim sende hamilesin dısari cikamiyoruz evde bida benim eglencem azalticam merak etme bebegimiz dogsun daha dikkatli olcam üzülme diyor..ben simdi cikip bu konusmanin üstune tedavi ol diyemem ki dinlemez zaten cunku bagimli degil oyle soyluyo
içmese iyi tabi ama bence evde olması iyi bir şey dışarıya gitsenne yaptığı belli olmaz alkollü kafayla. Ama sık içmesi sağlığı açısından çok zararl. Ne yapsanız bilemedim. Ama dışarıda içmesin daha kötü olur durum bence.Kızlar eşimle bu konuda iletişim kuramıyorum dogru cümleler secemiyorum sanirim cunku her konusma sonunda ayni sey oluyor tamam canım biraz rahat birak bi zararim yok sana deyip geciyor evet bana bi zarari yok huyu suyu degismiyor öyle bagirip cagirmiyor dengesi hic bozulmuyor ama neden bu kadar içiyor..ben çok sıkıldım icip icip horlayip uyumasından istemiyorum ya ama engel de olamiyorum ..nasıl bi yol izlemeliyim şasırdım kaldim..öyle ciddi bi sorunumuz da yok gayet güzel giden bi evliligimiz var bunu da belirtmek istedim evlenmeden oncede iciyordu bu kadar rahatsis olmuyordum ama bu ara iyice sıklastı napabilirim bu konuda belki benzer durumu yasayanlar vardir aranizda..not :genelde evde icer is çıkisi direk evde olur ihmal etmez hic beni mekan detay kaliyor sadece sagligina cok zararli ve vazgecmiyor asil onemli olan bu.
Üslubuna bayıldım bi rahatladım olumlu yönlerini görmeye çalistim şuan tesekkür ederimPandora_x tüm yorumları okudum.
Bence de kişinin alışkanlıklarına göre, her akşam yarım kadeh şarap iyi bile sayılabilir. :)))) yada haftada iki kadeh rakı içip eşle sohbet edip, sonunda da missss ler gibi uyumak.))) ama asla sızmadan, tamam bu kadar yeterliydi diyerek, muhabbete devam ederek.
Olsada içsek :)
Benimde biraz önce yaptığım gibi,
Yurdum insanı mevzuya ne yazık ki çok yönlü bakamıyor. Olaya inanç, Yeşilçam, yada modernizm üçgeninden bakmak sana bir fayda sağlamaz.
Değişmiyorum derken, muhtemel içip içip dağıtmıyorum, sana bağırmıyorum, Evi kırıp dökmüyorum demek istiyor.
Ama ya diğer değişimler, yada içmediğindeki değişimler, halsizlik, isteksizlik, kontrol kaybı, gündüz yaşanan ekstra stres, yada ani inişli çıkışlı öfke, yüz ifadesinde değişim, uyku apnesi yada horlama. Daha çok sayılabilir.
Evden işe işten eve ikileminden, yada direk alkoliksin sen suçlamasından daha geniş açılı bakmalısın mevzuya.
İçmeyen kişi karşısındakini daha rahat gözlemler.
Bence kendine stres yapacağına objektif olarak gözlemlemeye çalış.
Gebelik insanın yaşayacağı en özel zamanlardan biri, hele ki sonlardayken kendini strese sokma. Yakında doğum yapıcaksın şimdi güç toplayıp bebeğe odaklanma zamanı. Zaten doğuma kadar ara vereceğini, doğumdan sonra daha da dikkatli olacağını söylemiş. Sözünü tutarsa strese girecek bir şey yok.
Tutmazsa işte o Zaman kendini yiyip bitirirsin. Şimdi bu hormon değişimi içinde bir de kendine bunu yük edinme.
Git bak bakalım hastane çantan ne durumda.))
Haftanın 3 günu ićiyo bira degil ictigi daha sert ićkiler bugün daha seffaf konustuk eşimin sigara alışkanligi yok mesela 5 yılın sonunda birakti 2 yıldır icmiyor cok rahatsiz oluyo sigaradan ..ben iradeliyim ićmek istemesem ićmem ama bi sakınca görmuyorum gayet mutlu oluyorum ama senin icin azalticam dedi..düsününce hak verdim acikcası cok stresli bi işi var ve hep benim yanımda yani sosyallesmesine engel oldum evlendikten sonra birazda benim hatalarm var dogumdan sonra düzeltiriz ins.Sayfalar geçmiş okuyamadım ama sıklık ne
Adam haftada bir 3-5 bira içip müziği açıp oturuyorsa bir şey olmaz
Sağlık vs demişsiniz de o kadar olumsuz etken var ki bu da olsun fark etmez
Daha az karbonhidrat tüketsin mesela ya da şeker dengeler
Gerginlik yapmaya gerek yok bence adamın size zararı da yokmuş sabah kalkıp işe de gidiyorsa sıkıntı yok biraz rahatlıyor
YaNe iş yapıyor kı :) merak ettim birde dini Hasas olsa içmezdi korkardı
Hassas ama cok degil dine saygı duyuyor kesinlikle..ramazan ayinda 1 ay degilde 3 gün tutar orucunu mesela..farz degil belki ama şukür namazi kılar arada..eşim müteahhit yap -sat isleri yapiyorNe iş yapıyor kı :) merak ettim birde dini Hasas olsa içmezdi korkardı
Hakli olabilirsiniz bende bugüne kaar hic sorun etmedim bunu ićebilir dedim evlenmeden oncede iciyordu bunu bildim her zaman lakin hamilelik ayrı bi ilgi istegi olusturdu bende icki muhabbeti iyi ama daha sonra hemen uyumasi sinirlerimi bozuyo onada hak veriyorum sürekli yanimda evlendikten sonra ikimizde ortamlardan cektik kendimizi üstune hamilelik kaprisler eşimde haklı aslinda.ne kadar ıctıgıne baglı ve ne sureyle bende severım ıckıyı esımde benım kadar olmasada sever ev arada ıcer, ben su an mecburı sebeplerden ıcmıyorum ama sosyal ıcıcıyımdır ortam olsa hayır demem , hem evde ıctıkten sonra bır ıkı bıra yada bır kadeh sarap veyahut rakı ıcıyorsa, sıze veya baskasına satasmıyorsa huyu suyu degısmıyorsa ve baska yere harcayacagı parasını ıckıye yatırmıyorsa cokta karısmayın bırakın ıcsın...
sıgara da aynı sey benım gozumde tek eglencesı o ıse bır ınsanın karısmayın...benım esımın tek eglencesı o mesela, arada az ıc dedıgım olur cunku o yemek yemez sıgara ıcer yerı gelır ama asla bırak demem adam onla kafa dagıtıyor..
kı bende gebelık oncesı ıckı gıbı sıgarada ıcıyordum haftada ıctıgım 3-4 gecmezdı ama yemeklerden sonra falan bır tek ıcerdım keyıf sıgarası olarak , esınız bıle olsa dozajını bılıyorsa karısmayın derım.
Evde içiyor dışarda içmeyi sevmez haftada 1 icerdi eskiden simdi ise 3 e çıktı dozu da artirdi sanırım resmen sızıyor bu beni rahatsiz etti aslinda benimle ilgilensin muhabbet edelim istiyorum ben ama ickiden sonra pek mumkun olmuyor s..cok stresli bir isi var aşirı obsesif hersey iyi olmak zorunda onun icin kendiside söyluyor stres atıyorum sana bi zararm yok lutfen engel olma bak yanındaym evimizdeyim diyor sende hamilesin hic bi aktivitemiz yok dogumdan sonra düşurcem dozu deyip gülüyor bende hak verdim ona konusunca..Eşiniz evde mi içiyor yoksa sürekli dışarıda mı?Bu önemli bence...
Bir diğeri ne sıklıkta içtiği?
Hiç içmemesi tabi ki daha iyi.Eğer alkol tüketimi hafta da bir- iki ise, başka da arkadaş ortamına girmiyorsa bırak arkadaşım içsin o adam, evinde içiyorsa içsin..
Kimseye de zararı yokmuş, değişmiyor muş da.
Hafta içi iş stresi şu bu derken onunla rahatlıyordur.Hatta arada sırada da sende eşlik et eşine.Mutluluğunuz daim olsun hiiç huzursuzluk çıkarma bu konuda.
İsi asla sarhos gitmes cok disiplinlidir,ićki icin hic biseyi ertelemez veya öne sürmez,kriz durumu hiç yok kendisj de söyluyor zaten ićmek istemezsen ićmem ama bunu istiyorum ve lütfen bunu konu bile yapma diyor ..bende bugune kaar hic sorun yapmadigimi ama hamileligimin ikimizi de biraz kısıtladigini ve zaman gecirmek varken icip uyumasimdan rahatsz oldugumu sòyledim oda daha dikkatli olurum uyumam dedi içecek ama sızacak kadar degil demek istedigi bu sanirimSık içki içmek bağımlılık değildir, kafadan herkese "bağımlı", "tedavi olsun" demeyin (konu sahibi bu direkt size yönelik değil)
Eşiniz içki içmediğinde yoksunluk belirtileri gösteriyor mu? Krize giriyor mu? Günlük hayatını içki içmek için aksatıyor mu? Sosyal hayatını veya işini etkiliyor mu, bunları idame ettiremeyecek duruma getiriyor mu? İşe sarhoş gidiyor veya sırf içki içmek için işten erken mi çıkıyor? Eğer bunlar varsa evet eşiniz bağımlı. Bunlar yoksa sadece içki içmeyi seven bir insan.
Eğer evde sızacak kadar içiyorsa bu sizin açınızdan sorun yaratır evet o konuda haklısınız. Ama içki içmekten keyif alan bir insan film izlerken bira içmekten keyif alır mesela. O yüzden eşinizle konuşmaktan, sizin açınızdan durumu anlatmaktan başka çareniz yok.
Kızlar eşimle bu konuda iletişim kuramıyorum dogru cümleler secemiyorum sanirim cunku her konusma sonunda ayni sey oluyor tamam canım biraz rahat birak bi zararim yok sana deyip geciyor evet bana bi zarari yok huyu suyu degismiyor öyle bagirip cagirmiyor dengesi hic bozulmuyor ama neden bu kadar içiyor..ben çok sıkıldım icip icip horlayip uyumasından istemiyorum ya ama engel de olamiyorum ..nasıl bi yol izlemeliyim şasırdım kaldim..öyle ciddi bi sorunumuz da yok gayet güzel giden bi evliligimiz var bunu da belirtmek istedim evlenmeden oncede iciyordu bu kadar rahatsis olmuyordum ama bu ara iyice sıklastı napabilirim bu konuda belki benzer durumu yasayanlar vardir aranizda..not :genelde evde icer is çıkisi direk evde olur ihmal etmez hic beni mekan detay kaliyor sadece sagligina cok zararli ve vazgecmiyor asil onemli olan bu.
Yok ben demek istediğinizi anladım aslında. Bağımlılık konusu için yazdım onları, bağımlılık budur çünkü, öyle haftada birkaç kere keyfine içmek değil.İsi asla sarhos gitmes cok disiplinlidir,ićki icin hic biseyi ertelemez veya öne sürmez,kriz durumu hiç yok kendisj de söyluyor zaten ićmek istemezsen ićmem ama bunu istiyorum ve lütfen bunu konu bile yapma diyor ..bende bugune kaar hic sorun yapmadigimi ama hamileligimin ikimizi de biraz kısıtladigini ve zaman gecirmek varken icip uyumasimdan rahatsz oldugumu sòyledim oda daha dikkatli olurum uyumam dedi içecek ama sızacak kadar degil demek istedigi bu sanirim
sızınkı gebelıkten oturu duygusallık durumu olmus, benım esımde oldum olası sırnasmaz agzından ıkı guzel soz duymamısımdır ancak msj atar , duygularını ıcınde yasar ama bakısından durusundan anlarım bana olan ılgısını, ben bırazda free takılmayı sevdıgımden ne naz yaparım ne kaprıs yeterkı benı kızdıracak bırsey yapmasın hamılelıkte benı oyle ekstra duygusal yapmadı oncesınde neysem oyum ...Hakli olabilirsiniz bende bugüne kaar hic sorun etmedim bunu ićebilir dedim evlenmeden oncede iciyordu bunu bildim her zaman lakin hamilelik ayrı bi ilgi istegi olusturdu bende icki muhabbeti iyi ama daha sonra hemen uyumasi sinirlerimi bozuyo onada hak veriyorum sürekli yanimda evlendikten sonra ikimizde ortamlardan cektik kendimizi üstune hamilelik kaprisler eşimde haklı aslinda.
İçki içmeye en güzel cevap senin durumun bence canımİçkiden menet umuyorsanız içkiyi içenler iki grup şeklinde oluyorlar zevk için dert için sizin kafanızı dinlendiriyorsa sizin ki zevkten öte dert şıkkına daha yakın düşünce ve sıkıntı içinde içen kişi o içki masasında kafası dinlenmiş Olarak malesef kalkamıyor
Teşekkürler inşallah.Tatlımİçki içmeye en güzel cevap senin durumun bence canımAllah bu kötü aliskanliktan herkesi uzak eylesin ..
Kızlar eşimle bu konuda iletişim kuramıyorum dogru cümleler secemiyorum sanirim cunku her konusma sonunda ayni sey oluyor tamam canım biraz rahat birak bi zararim yok sana deyip geciyor evet bana bi zarari yok huyu suyu degismiyor öyle bagirip cagirmiyor dengesi hic bozulmuyor ama neden bu kadar içiyor..ben çok sıkıldım icip icip horlayip uyumasından istemiyorum ya ama engel de olamiyorum ..nasıl bi yol izlemeliyim şasırdım kaldim..öyle ciddi bi sorunumuz da yok gayet güzel giden bi evliligimiz var bunu da belirtmek istedim evlenmeden oncede iciyordu bu kadar rahatsis olmuyordum ama bu ara iyice sıklastı napabilirim bu konuda belki benzer durumu yasayanlar vardir aranizda..not :genelde evde icer is çıkisi direk evde olur ihmal etmez hic beni mekan detay kaliyor sadece sagligina cok zararli ve vazgecmiyor asil onemli olan bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?