• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

icraa.

Bende mobilyacılar arıyo sandım. Avukatın adını isteyin sicil numarası oluyo sanırım her avukatın o numarayı isteyin barodan teyit ettirin. Gerçekten avukat bile olmayabilir. Gerçekten avukatsada şikayet edebilirsiniz yaptığı usulsüz

tebligat gelse mutlaka haberimiz olurdu kçük bi yerde oturuyoruz ama şimdi sordurucam muhtara.
biz telefonunu buldugumuza göre avukat nasıl bulamıyo ama son aradıgında annem vermiş telini açmamış adam addresnide bilmiyoruz bilsek..

Bi halt yapamazlar. Geldiklerinde gözlerinin önünde polisi arayıp usulsüz bi şekilde icraya geldiklerini. Eşyalarınızı gasp etmeye çalıştıklarını söyleyin.
Tekrar ararlarsa bu konuda sizi aramalarından rahatsız olduğunuzu herhangi bir imzanız olmadığı için böyle bir icra gerçekleştirmelerinin yasal olmadığını avukata danışıp öğrendiğini belirtin. Bu yaptıklarının tacize girdiğini gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin.
Adamlar babanızın yurtdışında olduğunu biliyosa sizden belki bişey koparırız diye düşünmüş olabilirler.

eğer gelirlerse polisi aramanız bir ifade etmez. polis bu durumda karşı tarafı tutar.Çünkü dosyada tebligat yapılmışsa ve keisnleşmişse yasal olarak hacze gelme yetkileri var.lakin tebligat gelmediğinden eminseniz( muhtara mutlaka sorun) hiçbir şey yapamazlar.

eğer gelirlerse polisi aramanız bir ifade etmez. polis bu durumda karşı tarafı tutar.Çünkü dosyada tebligat yapılmışsa ve keisnleşmişse yasal olarak hacze gelme yetkileri var.lakin tebligat gelmediğinden eminseniz( muhtara mutlaka sorun) hiçbir şey yapamazlar.
açıkcası ben dolandırıcı olduklarını düşündğüm için polis dedim.
Adamlara verdiğiniz bi imza yok kefillik yok. Borç yüzünden dava açılacak böyle bir durumda bide mahkeme icra kararı verecek. Birde üstelik önce üst kattaki amca aranacak aynı sebeple. Sonra ordan ekmek gelmeyeceği anlaşılıp size dönülecek.
Bence borç ödensin diye psikolojik baskı uyguluyorlar. Olurda birisi korkar icradan parayı getirir verir diye düşünüyorlar.

annem arayan numarayı geri aradıgında istanbul hukuk bürosu demişler telesekreterle bağlanmış yani

açıkcası ben dolandırıcı olduklarını düşündğüm için polis dedim.
Adamlara verdiğiniz bi imza yok kefillik yok. Borç yüzünden dava açılacak böyle bir durumda bide mahkeme icra kararı verecek. Birde üstelik önce üst kattaki amca aranacak aynı sebeple. Sonra ordan ekmek gelmeyeceği anlaşılıp size dönülecek.
Bence borç ödensin diye psikolojik baskı uyguluyorlar. Olurda birisi korkar icradan parayı getirir verir diye düşünüyorlar.

dolandırıclık varsa Savcılığa suç duyurusunda bulunun tabiki. "İstanbul hukuk bürosu"da ne.bu ünvanı katmaları için soyismin İstanbul olması lazım.siz avukatın adını isteyin baroya sorun arkadaşın dediği gibi önce hukuk bürosundan arandığınıza emin olun

Dolandirici ya inanmayin esimi de arayip mesaj falan atmislardi mobilya almissiniz borcunuz kalmis diye. Hatta borc icin pazarlik bile yapmislardi su kadar verin dosyayi kapatalim diye :)

Bende mobilyacılar arıyo sandım. Avukatın adını isteyin sicil numarası oluyo sanırım her avukatın o numarayı isteyin barodan teyit ettirin. Gerçekten avukat bile olmayabilir. Gerçekten avukatsada şikayet edebilirsiniz yaptığı usulsüz

dolandırıclık varsa Savcılığa suç duyurusunda bulunun tabiki. "İstanbul hukuk bürosu"da ne.bu ünvanı katmaları için soyismin İstanbul olması lazım.siz avukatın adını isteyin baroya sorun arkadaşın dediği gibi önce hukuk bürosundan arandığınıza emin olun
birazdan gelicek annem msjda atmışlar icra ile ilgili ama anlamadım telefonda ben arayacagım bakalım.

simdi aradım 2 farklı hukuk bürosu cıkıyor msj atan numarayla bayagı bi tartıştık telefonda tanımıyorum soyisim benzerliği diyorm akrabamısınz diyor sizi sikayet edicm dedim elinizde hiçbişey yok nası icraya gelicez diye taciz ediyosnz dedim yanlışlık wardır flan dedi.
diğer numra da annemin borçlu kişinin eşi oldugunu soyluyor manyakmısınz siz aklınız sıra para kopartacagnızı sanıyorsnz flan dedim tmm tmm dedi kapadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
bildiğin dolandırıcı bunlar telefonla kendilerini polis savcı olarak tanıtanların başka bi versiyonu artık insanların ev adreslerine vs'ye ulaşması hiç zor değil kimseye kapınızı açmayın ve savcılığa gidin.

Ev adresini bırakın adamlar hangi bankada ne kadar paranız olduğunu tc bizi bile öğrenebiliyolar. Böyle tamam tamaö diyip kapattıklarına göre dolandırıcılar. Yoksa dosya no falan verîrlerdi heralde. Geçmîş olsu

merhaba kızlar.
bizim bi akrabamız war ama görüşmeyiz etmeyiz biraz uzaktan aynı köylüyüz ve soyisimlerimiz aynı.Simdiye kadar bu adamın yüzünü en fazla 2 kere flan görmüşüzdür ailecek.Abim ve babam yurtdışında çalışıyor.Ve yaklaşık 1 hafta önce annemi istanbul hukuk bürosundan aramışlar(ist oturmuyorz).
atıyorum Ahmet Yılmaz adlı kişiyi tanıyormusunz diye sormuş annemde tanıyorum ama bi bağlantım görüşmüşlüğüm yok uzaktan bi akraba diyor bu kişi istnbuldan mobilya flan almış senetleri avukata verilmiş sanırım ve bu kişiyi bulamıyorlar buyüzden de bizi arıyorlar daha sonra telefondaki avukat oldugunu söyleyen şahıs abimin ve babamın kimlik bilgilerini veriyor anneme adresimizi flan hepsini soyluyor,icraa için geleceğiz diyor ortada kefillik yok imzamız yok bişey yok bize nasıl icraya geliyorsunuz,tabi annem panik atak konuşamamş telde.biz bu adamın telefonunu bulduk internetten aramış annem bn öderim borcumu flan filan demiş yalan tabi heryeri dolandırmış, adam okulda hizmetli.Dün yine aramışlar annemi pazartesi icraaya gelicez diye annemde imzamız yok nasıl geliyosunuz demiş dosyada isminiz adresniz war demiş bu yeterli mi sizce icraa ya gelmek için çok sacma değilmi,annem pzt savcılıga gidicem diyor sikayet etmek icin ama ne yapalım sizce bi akıl verin lütfen ?
İlamsız icra takibi gelmiş olabilir size. Yalnızca isim ve adres bilginiz yeterli bu durumda.

şimdi dolandırıcı olmadıklarını ve gerçek olduğunu düşünelim. diyelimki hacze geldiler.anneniz telaş yapmasın.hiçbir şey götüremezler. malları haczederlerse "ANNENİZ MALLARIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNU BORÇLUNUN O EVDE YAŞAMADIĞINI MUTLAKA ZABITA YAZDIRIP İMZALASIN.Bunu yazdırmadan imzalamasın aman dikkat!!!!!!! imzadan kaçınmasın imzadan korkmasın ama mutlaka bu cümleyi yazdırsın okusun oyle imzalasın.böyle bir durum yaşanırsa dediğimi yapsın sonra tekrar görüşelim

Son düzenleyen: Moderatör:
bi daha ki aramasında, istiyorsanız gelin. bizde polis cağıracagız, bizim imzamız ve kefilliğimiz yok. geldiğinizdede sizden şikayetçi olacağız. Arayıp rahatsız ettiğiniz için deyin durumu yazın

Öyle saçma şey mi olur ya,o zaman ben alayım mobilyaları, alayım beyaz eşyaları,sonra gidip tanıdığım birisinin ismini adresini vereyim o ödesin.

Sizin ile alakalı gerekli bilgileri görebilecekleri bir sistem var ve soyadından dolayı sizin telefon numaranıza kimlik bilgilerinize ulaşıp sizin o kişiyle görüştüğünüzü düşünüp baskı uyguluyorlar kişinin telefonu almak için .evdeki eşyaların faturasında o kişinin ismi yazmadığı için geldikleri gibi giderler.Ayrıca zaten gelmezler borçluyu tespit edip emin olunduğu zaman bile gözdağı için gidiyorlar size zarf atarlar arada bir arayıp o kadar

Back
X