- Konu Sahibi Ultraviyole
Bir kadın ister eş olsun, ister olmasın, ister anne olsun, ister olmasın, her ne olursa olsun, hayatı habire idare ederek geçiyor NOKTA.
Büyürken;
Babanı idare et
Anneni idare et
Aile büyüklerini idare et
Okurken;
Dersleri idare et
Arkadaşlarını idare et
Sevgilini idare et
Öğretmenleri idare et
Evi idare et
Evlen;
Kocanı idare et
Çocuklarını idare et
Çocuklar büyüdükçe, çocuklarla çocuk gibi didişen babayı, yani kocayı ekstra idare et
Çocukların arkadaşlarını ve ilişkilerini idare et
Malesef çoğu ailede dünürleri de idare et
İşte;
Patronunu, iş arkadaşlarını ve çalışanları idare et
Bunlar da yetmez, bir de kendi sosyal hayatını ve kendini idare et!
İşi gücü herşeyi bırak yani Eyyyy Kadıncım! Sen sadece habire birşeyleri idare et.
Yazarken kısa yazdım sözde ve fenalaştım da, yaşarken nasıl hiçbirşey olmamış gibiyizdir biz?
Özelhayat Üniversitesi, İdari Bilimler Fakültesi, Kamu İdaresi ve İşletme Sanatı Bölümü’ nden Olağanüstü Başarı ile mezun ol, ama yine de sorun çıksın ha!?
Boşveeeeer durumu idare et.
Sonra bir de şaşıyorlar kadınların iş dünyasındaki ve hayattaki başarısına!
Aslında hayret edilecek bir yeti değil bu. Hayat yolunda ilerlerken, her kadının bolca, her yaz ve kış ve sonbahar ve ilkbahar, stajını karşılıksız ve parasız yaptığı bir iş kolu bu.
Hatta anadan kıza yadigar kalan bir genetik miras bu.
Tam da ‘Anasına bak kızını al’ içerendir bu.
‘Yıkılmadım ayaktayım’ nakaratını nakarat olmaktan çıkarıp, biz tamama bütünleriz icabında.
Bakıyorum, okuyorum, görüyorum, yaşıyorum, nasıl bir kuvvetse bu, her şart altında bir şekilde ayağa kalkıp devam edebiliyoruz. Yılmadan hayatı idare edebliyoruz.
Çok şükür.
Şikayet edecek bir durum yoktur.
Tam tersine incelenecek bir vakadır; tespit edip, dikkat dikkat demek istediğim konu budur.
Ama yine de anlayamadığım, bu beceri ile herşeyi idare edip de, nasıl olup da, hala politikada durumu idare edemediğimizdir, hala orada olamayışımızdır, barınıp dayanamayışımızdır...
Nasıl olup da o alana yeterince yeltenmediğimizdir? Boşvermişliğimizdir...
Acaba bu hormonlarla mı alakalıdır?
....
????
Bu yazı nereye mi gider?
Bir yere gitmez... Soru işaretinde kalır.
Ondan, aman sakın alınma ve aldırma gönlüm, yoksa aklım sende kalır.
Bugünlük İDARE et sen.
Yonca TOKBAŞ
Büyürken;
Babanı idare et
Anneni idare et
Aile büyüklerini idare et
Okurken;
Dersleri idare et
Arkadaşlarını idare et
Sevgilini idare et
Öğretmenleri idare et
Evi idare et
Evlen;
Kocanı idare et
Çocuklarını idare et
Çocuklar büyüdükçe, çocuklarla çocuk gibi didişen babayı, yani kocayı ekstra idare et
Çocukların arkadaşlarını ve ilişkilerini idare et
Malesef çoğu ailede dünürleri de idare et
İşte;
Patronunu, iş arkadaşlarını ve çalışanları idare et
Bunlar da yetmez, bir de kendi sosyal hayatını ve kendini idare et!
İşi gücü herşeyi bırak yani Eyyyy Kadıncım! Sen sadece habire birşeyleri idare et.
Yazarken kısa yazdım sözde ve fenalaştım da, yaşarken nasıl hiçbirşey olmamış gibiyizdir biz?
Özelhayat Üniversitesi, İdari Bilimler Fakültesi, Kamu İdaresi ve İşletme Sanatı Bölümü’ nden Olağanüstü Başarı ile mezun ol, ama yine de sorun çıksın ha!?
Boşveeeeer durumu idare et.
Sonra bir de şaşıyorlar kadınların iş dünyasındaki ve hayattaki başarısına!
Aslında hayret edilecek bir yeti değil bu. Hayat yolunda ilerlerken, her kadının bolca, her yaz ve kış ve sonbahar ve ilkbahar, stajını karşılıksız ve parasız yaptığı bir iş kolu bu.
Hatta anadan kıza yadigar kalan bir genetik miras bu.
Tam da ‘Anasına bak kızını al’ içerendir bu.
‘Yıkılmadım ayaktayım’ nakaratını nakarat olmaktan çıkarıp, biz tamama bütünleriz icabında.
Bakıyorum, okuyorum, görüyorum, yaşıyorum, nasıl bir kuvvetse bu, her şart altında bir şekilde ayağa kalkıp devam edebiliyoruz. Yılmadan hayatı idare edebliyoruz.
Çok şükür.
Şikayet edecek bir durum yoktur.
Tam tersine incelenecek bir vakadır; tespit edip, dikkat dikkat demek istediğim konu budur.
Ama yine de anlayamadığım, bu beceri ile herşeyi idare edip de, nasıl olup da, hala politikada durumu idare edemediğimizdir, hala orada olamayışımızdır, barınıp dayanamayışımızdır...
Nasıl olup da o alana yeterince yeltenmediğimizdir? Boşvermişliğimizdir...
Acaba bu hormonlarla mı alakalıdır?
....
????
Bu yazı nereye mi gider?
Bir yere gitmez... Soru işaretinde kalır.
Ondan, aman sakın alınma ve aldırma gönlüm, yoksa aklım sende kalır.
Bugünlük İDARE et sen.
Yonca TOKBAŞ