Idare etmeyi bilmiyorum..

En iyisi mumkun oldunca evden cikmamak bn bir haftadir cikmiyorum ve parada harcamiyorum bu vesileyle bnmde ihtiyaclarim olmuyomu oluyo erteliyorum elimde olanla bisiler yapmaya calisiyorum yazdan kalma bizlukdakilerle yada bayat ekmekle falan daha hayata ve mutfaga adapte olamadin icin belkide bu sorunu fazla yasiyo olabilirsin canim inan evde olan herseyle bisiler yapilabiliyor istenince

Öğrenciyim. Kuruşu kuruşuna hesaplayıp alışveriş yapmaya çalışıyorum en fazla 7-8 eşya ama 40 lira civarı geliyor her zaman... İhtiyaçlarım da öyle abartı olan şeyler değil. Anlamıyorum çok üzülüyorum haftalığımın bir anda yitip gitmesine ama mecbur:cry:

aldıklarını tek seferde pişirme
üçe dörde böl buzluga koy
kalmaz dökmezsin
sebzelerde aynı şekilde fazlaysa buzluga at
balık al
alabalık degil ama hamsi al daha fazla pişirirsin
etide tek başına degil sebzeyle pişir
geremedikçe markete gitme
gittigin zaman yanına az para al
paran az oldugu için fazla harcamazsın:KK53:

Uzun bi sure yurtdisinda yasadigim icin buzlugumda bir sey yok ,et cesitlerinden baska ama suna karar verdim evde ne kadar malzeme varsa onlari kalem kalem yazicam .
Sonra fasulye nohut haslicam .
Onlari buzluga kaldiricam
Haftalik liste yapip onun disina cikmicam
Haftanin uc gunu sebze
1 gunu balik
1 gunu corba salata
Kalan bir gun kahvalti
Bir gunde et pisiricem
Malzemeleri aylik olarak alip markete liste ile gidicem
Aklina baska fikir gelen soylesin lutfen
Dun gene markete gittim
1 lt sut
Bir paket tavuk cigeri
Iki paket makarna
Bir cig kofte
Bir bulasik makinesi deterjani
Parlaticisi aldim 49 gitti gene :63:

Az önce markete gittim.
Patlıcan muz kahve çöp poşeti yufka alacaktım. 5 kalem.
Aldım ve çıktım. Marketin başka reyonlarımda dolaşmadım bile. Ohoooo dolaşsam neler alırdım.
Topiğin geçmişinde vardır belki ama tam okuyamadım. Evli misiniz
Çocuk var mı

Uzun bi sure yurtdisinda yasadigim icin buzlugumda bir sey yok ,et cesitlerinden baska ama suna karar verdim evde ne kadar malzeme varsa onlari kalem kalem yazicam .
Sonra fasulye nohut haslicam .
Onlari buzluga kaldiricam
Haftalik liste yapip onun disina cikmicam
Haftanin uc gunu sebze
1 gunu balik
1 gunu corba salata
Kalan bir gun kahvalti
Bir gunde et pisiricem
Malzemeleri aylik olarak alip markete liste ile gidicem
Aklina baska fikir gelen soylesin lutfen
Dun gene markete gittim
1 lt sut
Bir paket tavuk cigeri
Iki paket makarna
Bir cig kofte
Bir bulasik makinesi deterjani
Parlaticisi aldim 49 gitti gene :63:
Hangi markete gidiyorsun. Bulaşık makinesi deterjanı toz bim de çok ucuz parlaticida ucuz hem de çok güzel yıkıyor pahali deterjanlara o kadar para vermeye gerek yok.
Süt makarna bunlarda ucuz.

Ya ben bişey sorucam mesala ben önceleri atıyorum temizlik malzemelerini hep tanınmış marka falan alırdım .Sonra baktım ciddi bir bütçe gidiyor şimdi mesala marketlerin kendi markası olan temizlik eşyalarını falan kullanıyorum ve fiyatları yarı yariya,yinede bazende içime sinmiyor iyi temizliyorum falan diye bilmiyorum ama geçim zor .

Az önce markete gittim.
Patlıcan muz kahve çöp poşeti yufka alacaktım. 5 kalem.
Aldım ve çıktım. Marketin başka reyonlarımda dolaşmadım bile. Ohoooo dolaşsam neler alırdım.
Topiğin geçmişinde vardır belki ama tam okuyamadım. Evli misiniz
Çocuk var mı

Ikisi de yok ama ben keyfine duskunum galiba ama idare etmek zorundayim su an isim yok elimde bi miktar para var o da her gecen gun suyunu cekiyo

Hangi markete gidiyorsun. Bulaşık makinesi deterjanı toz bim de çok ucuz parlaticida ucuz hem de çok güzel yıkıyor pahali deterjanlara o kadar para vermeye gerek yok.
Süt makarna bunlarda ucuz.

Carrefour,migros,A101 hepsini dolasiyorum oyle marka takintim yok ama iyi almaya calisiyorum cunku oteki turlu icime sinmiyor.
Bilemedim mesela domestos 5 lira guldal marka 1'95 gibi bi fiyat sanki pahali iyiymis gibi geliyor ama o da zorluyor iste

Ikisi de yok ama ben keyfine duskunum galiba ama idare etmek zorundayim su an isim yok elimde bi miktar para var o da her gecen gun suyunu cekiyo
Ben az önce yazdığınız haftalık yemek listesini görünce öyle sanmıştım. Tek kişi için fazla değil mi?
İnşallah en kısa zamanda bir iş bulursunuz.

Back
X