Idare etmeyi bilmiyorum..

Carrefour,migros,A101 hepsini dolasiyorum oyle marka takintim yok ama iyi almaya calisiyorum cunku oteki turlu icime sinmiyor.
Bilemedim mesela domestos 5 lira guldal marka 1'95 gibi bi fiyat sanki pahali iyiymis gibi geliyor ama o da zorluyor iste
Bimden alıyoruz biz artık bayagi fark ediyor güzel de temizliyor.

Ya ben bişey sorucam mesala ben önceleri atıyorum temizlik malzemelerini hep tanınmış marka falan alırdım .Sonra baktım ciddi bir bütçe gidiyor şimdi mesala marketlerin kendi markası olan temizlik eşyalarını falan kullanıyorum ve fiyatları yarı yariya,yinede bazende içime sinmiyor iyi temizliyorum falan diye bilmiyorum ama geçim zor .

Ben uzun zamandır bim den alıyorum bütün temizlik malzemelerini hiç bi fark göremedim.
Bulaşık makinesi deterjanı hariç. Onu da büyük marketlerde indirimden denk getirip çok ucuza alıyorum.Parlatıcılar var hem pahalı hem zararlı. onlar yerine limon tuzu koyuyorum eritip ya da sirke. Kokusu rahatsız ederse limon tuzunu suda eritip koyabilirsiniz. Çok güzel parlatıyor.
Deterjanların pahalısı da ucuzu da farketmiyor hepsi kimyasal içeriyor mümkün mertebe dikkatli kullanmak lazım. Markası süsü püsü farkettiriyor fiyatlarını bence. Yüzey temizleyici almıyorum mesela, gerek yok yani. Her taraf için ayrı bir deterjan kullanmıyorum. Çamaşır suyu kireç çözücü yağ çözücü gibi amaca yönelik alıyorum.

Marketten al sebzeni, az az çürümez
Tarhana al, marketlerde oluyo yöresel olanlar mümkünse. Kaynat kaynat iç
Kuru fasulye, nohut vs. ısla geceden ertesi gün pişir
Makarna, menemen filan da iş görür bazen
Market olarak bim, a101, şok daha uygundur diğerlerinden

Eti az az tüket mesela biraziyla dolma yap birazini köfte yapip buzluga at. Kalabalik olsan yapamazsinda tek kisisin 3 4 köfte bile yeter öğlen yemegine. Bütün eti tek halde bitirme. Birde pazara falan bakın markete göre birazcık daha ucuz.

Merhaba ,sizlere bir sey sormak istiyorum ..
Su an issizim is ariyorum bilenler icin soyluyorum yurda dondum iki hafta oldu..
Is bulana kadar elimdeki paralarla idare etmem gerekiyor.Ama ben bunu beceremiyorum mesela her gun o eksik bu eksik diye markete giriyorum 15_20 Allah ne verdiyse gidiyor..
Mesela 1 kilo kiyma aliyorum haftasi dolmadan bitiyo :110:
Sebze yemiyorum cok fazla pazara gitsem aldiklarim curuyor ben yiyene kadar.
Evde bi seyler var mutlaka ama ben ne pisirecegimi bilmiyorum:110:
Bu yuzden aperatif oluyor eeee para cik gidiyor malum :KK12:
Bi yol gosterin gozunuzu seveyim ya :KK1:
Sadece mutfak degil mesela para biriktiriyorum hop bisey cikiyo bu sefer biriktirdiklerim de kalmiyoro_O
Dun 70 lira gitmis nereye gitti derseniz bilmiyorum elimde A101 den aldigim guvec disinda bi sey yok :KK14:
Tesekkur ederim :KK5:

Canım yaa nasılsın.
Çok merak ettim seni.
İnşallah iyisindir...

Canım yaa nasılsın.
Çok merak ettim seni.
İnşallah iyisindir...

Iyiyim tesekkur ederim
Olay soguklugunu kaybetti
bende korkmuyorum artik
Kim ne dusunuyor bilemem
Ama insallah kotuluk dusunen kotulukle iyilik dusunen iyilikle karsilasir
Baska ne diyim
Boyle iste

Iyiyim tesekkur ederim
Olay soguklugunu kaybetti
bende korkmuyorum artik
Kim ne dusunuyor bilemem
Ama insallah kotuluk dusunen kotulukle iyilik dusunen iyilikle karsilasir
Baska ne diyim
Boyle iste

Çok şükür sevindim.
Rabbim herkesin gönlünde olanı versin kendisine.
Dediğin gibi kötülük düşünene kötülük iyilik düşünene iyilik versin.
Allaha emanet ol sende.

Merhaba ,sizlere bir sey sormak istiyorum ..
Su an issizim is ariyorum bilenler icin soyluyorum yurda dondum iki hafta oldu..
Is bulana kadar elimdeki paralarla idare etmem gerekiyor.Ama ben bunu beceremiyorum mesela her gun o eksik bu eksik diye markete giriyorum 15_20 Allah ne verdiyse gidiyor..
Mesela 1 kilo kiyma aliyorum haftasi dolmadan bitiyo :110:
Sebze yemiyorum cok fazla pazara gitsem aldiklarim curuyor ben yiyene kadar.
Evde bi seyler var mutlaka ama ben ne pisirecegimi bilmiyorum:110:
Bu yuzden aperatif oluyor eeee para cik gidiyor malum :KK12:
Bi yol gosterin gozunuzu seveyim ya :KK1:
Sadece mutfak degil mesela para biriktiriyorum hop bisey cikiyo bu sefer biriktirdiklerim de kalmiyoro_O
Dun 70 lira gitmis nereye gitti derseniz bilmiyorum elimde A101 den aldigim guvec disinda bi sey yok :KK14:
Tesekkur ederim :KK5:

Ogrencimisin calisiyormusun ben anlamadim ama, ben ogrenciyken etin e si girmezdi evimize 2 sen devlet yurdunda kalanini da evde gecirdim. En buyuk luksumuz simdi baktigimda midemin kalktigi icinde ne oldsugu belli olmayan cok sagliksiz olan endustriel tavuk-pilic-hindi tarzi sucuklar varya onlardi. Ha bazen kurban bayraminda falan eve gittigimizde donerken kavurma getirirdik o kadar. Kisaca surekli corba makarna ve sebze yemegi piserdi evimizde. Ayda yilda bir doner durum yerdik tek etimiz oydu.
70 lira guvec dedin ne anlamadim, toprak kazan mi aldin yemek pisirmek icin ?
Oncelikle aldigin kiymayi kucuk porsiyonlara ayirip dondurucu posetiyle buzlukta saklamalisin boylece uzun sure gider sana, birazda sebze tencere yemegi yapmayi dene ogren yada alistir kendini.
Sanirim bolluga alismissin ama durumuna gore hareket edeceksin mecburen.

Markete gidersen hersey ihtiyac gibi gorunur gozune, listesiz gitme markete derim.

1 kg kıymayı napıyorsun 1 kısı
bız 3 kısıyız yarım kılo kıymayla köfte patate pılav oh 2 gun cıkıyor aradan

Yani ben o zaman eeee aksama ne yencek diye markette buluyorum kendimi:KK34:
ayy annem bu konuda muhteşem ötesi bir kadın evimde bir hafta kalmıştı markete yollamadı beni bulup buluşturup bişiler yaptı.oysaki aynı durumda ben o evde yemeklik çöp çıkaramazdım.bende öleyim nerdeyse günlük marketteyim yaa ne pişecek deyince önce markete koşuyorum.

Hayat pahali yapacak bisey yok, ben de bugun markete uğradım sampuan, ped, tavuk, bikac parca sebze aldim 100 lira tuttu fisi tekrar tekrar okudum :KK70:
:KK70::KK70:her alışverişte tekrar tekrar bakıyorum kesin hata yaptı kız çift çiftmi geçirdi naptı diyorum yada yanlışmı topladı diyorum ama hep hüsran doğru çıkıyor.eşimde makine yanlışmı toplucak napcak diyo.

aslında ben de çok güzel idare ediyorum diyemem ama fena da değilim.

misal 400 gram parça eti 3 parçaya bölüyorum. nohut yemeği, fasulye yemeği ve patates yemeği yapıyorum yapıyorum. 2 kişiyiz bir de 2 yaşında oğlum var 2 şer gün gidiyor. yanınada bulgur pilavı yapıyorum. tabi her hafta birini yapıyorum.

sonra 750 gr kıyma alıyorum 3 e bölüyorum sebzeli kıymalı fırın yemeği yapıyorum, patlıcan kebap yapıyorum kıymalı yumurta yapıyorum. bunları da 3 hafta da birer gün yapıyorum.

sonra 1 tavuk parçalatıyorum. göğsünü sote yapıyorum. butlardan tavuklu çorba yapıyorum geri kalan parçalardan fırında tavuk yapıyorum.

bu kadar eti sanırım 60 liraya falan alıyorum. aylık alıp bölüp bölüp koyuyorum.

hafta da bir makarna çorba yapıyorum. haftada bir zeytinyağlı sebze pilav yapıyorum. aylık ortalama 350 liraya mutfak işini hallediyorum.

sabah kahvaltı ve akşam yemeği evde öğlen mecbur dışarda. o da kamu görevlisiyim yemekhane de 4 liraya halloluyor.

guveci almanin vakti miydi? evde tencere yok mu da bi de givec almissiniz. ?

bu ihtiyacim mi.degil mi diye bi dusunun almadan.

is arayin . bian once calisin.
ne yazik ki kiymetlu seyler pahali et sut yumurta peynir :(

Ben markete girdiğimde sadece alacağım şey meyse onun reyonuna bakıyorum. Diğerlerinin önünden geçerken gözümü karartıyorum:KK45:

aslında ben de çok güzel idare ediyorum diyemem ama fena da değilim.

misal 400 gram parça eti 3 parçaya bölüyorum. nohut yemeği, fasulye yemeği ve patates yemeği yapıyorum yapıyorum. 2 kişiyiz bir de 2 yaşında oğlum var 2 şer gün gidiyor. yanınada bulgur pilavı yapıyorum. tabi her hafta birini yapıyorum.

sonra 750 gr kıyma alıyorum 3 e bölüyorum sebzeli kıymalı fırın yemeği yapıyorum, patlıcan kebap yapıyorum kıymalı yumurta yapıyorum. bunları da 3 hafta da birer gün yapıyorum.

sonra 1 tavuk parçalatıyorum. göğsünü sote yapıyorum. butlardan tavuklu çorba yapıyorum geri kalan parçalardan fırında tavuk yapıyorum.

bu kadar eti sanırım 60 liraya falan alıyorum. aylık alıp bölüp bölüp koyuyorum.

hafta da bir makarna çorba yapıyorum. haftada bir zeytinyağlı sebze pilav yapıyorum. aylık ortalama 350 liraya mutfak işini hallediyorum.

sabah kahvaltı ve akşam yemeği evde öğlen mecbur dışarda. o da kamu görevlisiyim yemekhane de 4 liraya halloluyor.

Ben de bu sisteme geçtim, bulguru pirinç pilavını makarna ve erişteyi dönüşümlü yapıyorum. Yanına salata oluyor mutlaka, ya da kızartma türü bir şey. Eti de bu şekilde alınca epey bereketli oluyor.

Back
X