İdareci Olmak İster miydiniz?

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
Kızlar merhaba bu sefer mesleğimle ilgili bir problemle karşınızdayım:)
Öğretmenim, sabahçıyım 7-30- 12.30 çalışıyorum gerisi evdeyim..
Müdürümüz okula yeni atandı ve idareci kadrosunu kurmak zorunda,, pazartesi beni çağırdı ve benimle ilgili çok olumlu şeyler duyduğunu söyledi , idareci olarak çalışmayı hiç düşünmedin mi diye sordu,, bende hayır kesinlikle dedim.
Bugün odasına çağırdı ve açık açık söylüyorum seni teklif edeceğim dedi, ben de yazın ve karne tatilinde okulda duramam dedim ,1 ay yeter bence dedi..
Teklifi kabul etmezsen bak bozuşuruz diye de şaka mı ciddi mi anlamadığım biçimde takıldı..

Öğretmenlikte inanılmaz rahatım hiç bir sorunum yok, idareci olunca tüm gün , karne tatili ve yaz tatili okulda olmak zorundayız..Bir yandan da herkes deli misin bu fırsat bi daha eline geçmez , kesinlikle kabul et diyolar..
Ne desem bilemedim, ya da istemediğimi bu adama nasıl söyleyebilirim.İlk haftadan papaz olmak istemiyorum..

Her şey para değil bence. Evet bu bir fırsat ama bir bayan için yorucu. butun vaktiniz okulda geçecek,eşinize zamaniniz,sabrınız azalacak. Evli değilseniz evleneceksiniz bir ömür bekar olacak değilsiniz. Yuva kuracak çoluk çocuğa karisacaksiniz. Her halükarda zor yani...

Bir dönem yapmıştım köyde mecburen:KK53:
İdarecilikte çok fazla evrak işi var ve okulun kırık kapı kolundan temizlenmeyen tuvaletlere; yakıtından elektriğine kadar senin sorunun. Ben hoşlanmamıştım.

9 yıldır meslegimi yapıyorum egitimciyim ama mebde degil diyanette bu yıl idareci oldum yatılı bir kurs.. Ders saatim normalde 08.00-12-00 ama beşten altıdan önce eve gelemiyorum inanın hiç bitmiyo işler prosedürler kurs içi düzen pansiyon sorunları yeni evliyim hamileyim ve diyorum ki sadece dersime girdiğim günlerin kıymetini bilememişim..
kadınlar zaten daha ince düşünüp herşeyi kafaya takıp çabuk yıpranıyor ileride ailenize eşinize çocugunuza ayıracagınız enerjiyi tüketmeyin derim ben..zira beyin yorgunlugu gecmiyor..hayırlısı olsun :)

sağolun arkadaşlar ,, bekarım ama yaza evlilik olabilir , nasip...
Özel bir durumum var dedim , engelli kardeşim var ve annemin yükünü az da olsa karne tatilinde ve yaz tatilinde azaltıyorum dedim ama adam ısrarcı olcak gibi..
İnşallah sorunsuz bi şekilde atlatırım.

Ben olsam kabul ederdim.

Çünkü insan zamanla her türlü yoğunluğa uyum sağlar. Önemli olan planlı programlı çalışmak.

Ayrıca bu güzel bir fırsat. İşinizde ilerlemeniz ne kadar güzel. Maddi anlamda da daha iyi olacak durumunuz. Statü olarak yükselmek güzeldir iş hayatında bence.

Ben olsam tepmezdim bu fırsatı.

Ben de ogretmenim canim okuldaki bayan idarecilerin hali ortada tabi ben lisedeyim ilkogretim ya lise hangi okulda yapacagina da bagli ama bayanlara gore degil sanki hem mdr yrd uzerindeki sorumluluk bana gore daha fazla gibi yani maasinin biraz daha fazla olacagi kesin ama hersey de para demek degilk ki tatlim hem cekecegin stresi bi düşün

Ben de öğretmenim. İdarecilik çok çok yoğun ve sorumluluk gerektiren bir iş.. Hele de müdür yardımcı isen.. Müdür sadece imza olayına bakıyor o zaman.. Adamın aklındaki tüm iş yoğunluğunu sana yıkmak, ben farklı bir şey düşünemiyorum. Bence kabul etme. Zorla yapacak hali yok.

Ben tercih etmezdim.
acikcasi gercekten bir fırsat mi bu emin degilim.
su an butun idare işleri siyasetle ilerliyor.
yarin fikir degistirip ya da yerine baskasini dusunup bir anda isleri tersine dondurebilirler.
bir de ben yapi itibari ile is arkadaslarima su soyle olacak bu boyle olacak diyemem. Stajyerlerime bile otoriter duramiyorum.
sizin mesafeli bir durusunuz varsa daha kolay halledersiniz.

ilkokuldayım , 1600 tane öğrenci 55 öğretmen var..Maaş olarak sadece ek derste farkediyor o da 150 lira bir rakam..
İşin maddiyatında zaten olmadım da, benim derdim müdürle papaz olmamak..

Back
X