iddet süresi derdim

Tamam git ama sebebin kendine yeni bir hayat kurmak olsun.
Çok daha yanlış bir evlilik yapacak olabilirsin.
Aileni bu şekilde karşına alma ne olursa olsun senin yanında olacak olanlar onlar başka kimse değil .
Şu an ailenden bıkmış olsanda bir düşün başka bir evlilik kurtuluşun olmayacak asla

İddet süresi 300 gündür. Bu süre içinde evlenemezsiniz. Hamile olmadığınızı ispat ederseniz iddet süresi kalkar ve evlenirsiniz. Yalnız ben de diğer arkadaşlara katılıyorum, evlenmek aceleye getirilecek bir durum değil..

Gitti evet ama ben kurtulmak istiyorum tamamen bu sürenin bile olması okadar canımı sıkıoki psikolojikman kurtulmak istiyorum

tamam madem bunu bu kadar sknti ediyorsun kurtul bende de benzer bir durum var ama kafama takmiyorum zaten herhangi bi sey icin de acelem yok, sana tavsiyem zamana birak, bazi seyleri iyi düsün , ölc, tart... mutluluklar dilerim..

Amacımda bu hayat kurup sıfırdan başlamak

tamam madem bunu bu kadar sknti ediyorsun kurtul bende de benzer bir durum var ama kafama takmiyorum zaten herhangi bi sey icin de acelem yok, sana tavsiyem zamana birak, bazi seyleri iyi düsün , ölc, tart... mutluluklar dilerim..
Çok saolun ben biraz takıntılıyım ondan

1 yil olduysa bosanali sure hem dinen hem hukuken tamam demektir.
1 yil olmadiysa aceleniz ne zaten.bu kadar cabuk tekrar evlenmeyi dusunmeden once kendinize zaman taniyin karsinida ki kisiden kesinlikle emin olun.
Ben bosandiktan sonra ki erkek arkadasimdan emin olup tekrar evlenmeye hazir olmam icin 7 yil bekledik.
Beklemenizi tavsiye ederim

Amacımda bu hayat kurup sıfırdan başlamak
O zaman sakın evlenme!
Hayatında ki insanın seni anlayıp yanında olması gerekiyor o nasıl hemen evlenelim diyebiliyor şu an nasıl bir psikolojide olduğunu göremiyor.
Git bir işe gir kendin ayakların üzerinde dur, kuru ekmek ye ama bu benim hayatım ve kimseye muhtaç değilim de önce.
Erkek arkadaşın beklesin seni yanında olsun yaralarını sarsın.
Sonra sen emin ol bu adam beni yüceltiyor, benim arkamda dimdik duruyor evlenebilir onunla de ama şimdi değil şu an objektif bakamıyorsun bence

Kadın için boşandıktan sonra 300 gün iddet müddeti vardır bunun sebebi eğer çocuk doğarsa çocuğun soy bağında karışıklık olmaması içindir eğer hamile değilseniz bunu gösteren bir belgeyle iddet müddetini beklemeden evlenebilirsiniz

İddet müddeti bir kaç günde kalkar, mahkeme çabuk bitiyor, sadece hamilelik testi yapıyorlar sanırım.
Boşandığınız eşiniz ile aynı gün evlenmek istesenizde iddet süresi devreye girer.

Canım inşallah senin için hayırlısı olur.

Iddet suresi resmi olarak yaklasik 1 sene.. Cok yeni sanirim bosanmaniz? Yeni biriyle bi yola girmek icin cok erken degil mi? "Gercekten" tanidiginiza emin misiniz? Çocukluktan beri taniyor olmak yeterli mi? Evlilik cok farkli bi şey..

Son düzenleme:
Dinimize gore hamile olmanin kanitlanip kanitlanmamasi onemli degil yine de bekleyeceksiniz ilahiyatciyim ben bilgim var yani kafamdan konusmuyorum..Hanefiyseniz 3 adet donemi Şafii iseniz 3 temizlik donemi beklemeniz gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…