İddia bağımlısı nişanlı

Gulummlk

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2021
187
111
13
Hanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı

Hanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
İddiayıbıraköayı bilmiyorum da kumar denilen illet Baska illetleri de beraberinde getiriyormuş.
Sizde de yalan dolan borc batagı varmış.
Bence düzelmez.

İddiayıbıraköayı bilmiyorum da kumar denilen illet Baska illetleri de beraberinde getiriyormuş.
Sizde de yalan dolan borc batagı varmış.
Bence düzelmez.
Bir dengesizlik, aşırı dürtüsellik vardı zaten bazen kendini kaybediyor gibi düşünüyordum kendimce hastalık da yakıştırdım ama zaten bakınca bire bir bağımlılık özellikleri gösteriyormuş

O kadarda yıl kredi iddia oynayıp, yüklü borçlar yalan insan bırakirim demeyle bırakamaz, bağımlı çünkü.
Bu konuda bir yakınımdan dolayı da oldukça tecrübeliyim, tedavi olmasına rağmen hiçbir işe yaramıyor.

Yakmayın başınızı, kesinlikle hiç acabaya düşmeden ayrılın.

O kadarda yıl kredi iddia oynayıp, yüklü borçlar yalan insan bırakirim demeyle bırakamaz, bağımlı çünkü.
Bu konuda bir yakınımdan dolayı da oldukça tecrübeliyim, tedavi olmasına rağmen hiçbir işe yaramıyor.

Yakmayın başınızı, kesinlikle hiç acabaya düşmeden ayrılın.
Söylediklerinize karşı çıkabilecek tek bir şey okumadım zaten günlerdir uyumadan olabilir mi diye araştırıyorum ama sanırım mümkün değil. Yakınları da ailesini dağıtmış her şeyini kaybetmiş bana hep karşı tarafın suçu gibi anlatıldı ve ben sorgulamadım aptal gibi. Evet resmen birkaç ev parası yenmiş seneler içinde

Dürtü bozukluğu var maalesef. Bir arkadaşımın eşi de, iddia bağımlılığından toplam 400bine yakın borç yaptı. 3 kere tedavi oldu ama düzelmedi ve en sonunda geçen ay boşandılar.
Tedavi ile bir ihtimal olur diye inanmak istedim ben sanırım yanında olurum birlikte aşarız diye. 100bin sadece bu sene çekilmiş ve en az 5 sene borç ödenecek bunlar benim bildiklerim ama tedavi bile işe yaramıyorsa

Söylediklerinize karşı çıkabilecek tek bir şey okumadım zaten günlerdir uyumadan olabilir mi diye araştırıyorum ama sanırım mümkün değil. Yakınları da ailesini dağıtmış her şeyini kaybetmiş bana hep karşı tarafın suçu gibi anlatıldı ve ben sorgulamadım aptal gibi. Evet resmen birkaç ev parası yenmiş seneler içinde
Hiçbirsey yapılamıyor çok dertli olduğum bir konu benimde ama yok olmuyor düzelmiyor yani.

Nişanlıyken öğrenmişsiniz çok şanslısiniz. Çözüm ayrılmak, başka şeyler için hiç yormayın kendinizi.

Şanslıymışsınız ki nişanlılık zamanı öğrenmişsiniz.

100 bin tl batırmıs az iz bir rakam değil.

Evlendikten sonra bu işlere bulaşmayacağının kimse garantisini veremez size.
100bin sadece bu sene, 15 senelik maaşı ortalamanın bayağı üstünde bir iş ve elinde hiçbir şey yok ne yapmışsa babası yapmış. Düzelme ihtimaline tutundum ama sanırım öyle bir ihtimal yok

Tedavi ile bir ihtimal olur diye inanmak istedim ben sanırım yanında olurum birlikte aşarız diye. 100bin sadece bu sene çekilmiş ve en az 5 sene borç ödenecek bunlar benim bildiklerim ama tedavi bile işe yaramıyorsa
Sizin nişanlınızda işe yarar mı bilmiyorum ama arkadaşımın eşi 3 kere gitti tedaviye, hep aynı şeyi yaptı yine. Bence böyle bir riski almayın, zor ama ayrılın.

Hiçbirsey yapılamıyorz çok dertli olduğum bir konu benimde ama yok olmuyor düzelmiyor yani.

Nişanlıyken öğrenmişsiniz çok şanslısiniz. Çözüm ayrılmak, başka şeyler için hiç yormayın kendinizi.
Çevremde hiç yok, sevgiliyken öğrenince ciddi bir şey değildir diye düşündüm ama yazılanlar çok kötü. İnanın yaşadığım çok büyük bir hayal kırıklığı

Tedaviler düşündüğünüz gibi sonuç vermiyor yalnız hiç onlara güvenmeyin.

Neden böyle bir riske atacaksınız hayatınızı?

Duygusal bakılacak bir konu değil bu destek olurum aşarız hayalleri kurmayın hiç.

Hayatınızı sizin olmayan borçlar üzerine mi şekillendireceksiniz.İyi düşünün yalan yalanı doğurur ki nişanlınız sizin de vebalinize girecek bu kadar borçla nasıl evlilik planı yapabiliyor sorulması gereken soru bu.

100bin sadece bu sene, 15 senelik maaşı ortalamanın bayağı üstünde bir iş ve elinde hiçbir şey yok ne yapmışsa babası yapmış. Düzelme ihtimaline tutundum ama sanırım öyle bir ihtimal yok

Cok zor bir karar sizin icin farkındayım. tedaviye hemen baslamasını teklif edin. nisanlılık surecini uzatın. inşallah kurtulur ama kendisi kurtulmak istiyor mu o da onemli. kaybettiklerimin hepsini bi sefer kazanacagim mantığindaysa yine oynar.

Eski konularda var. Şu ana kadar bıraktı diyen görmedim. Bir sene sonra gizlice otuz bin kredi çekip oynayan bile var. Adam olmaz bunlardan, koca hiç olmaz. Ayrıl bence
Ben de hiç okumadım nasıl bir bela bu inanamıyorum. Sürekli bir borç ödeme ve ben hep yanındaydım kaç yaşında adam 5 parasız gezmek bile gücüne gitmemiş rezil bir yaşantı

Iddia bağımlılığı biraktim diyince bırakılabilecek bir şey değil.
Hatta bırakabileni ne gördüm ne de duydum.
Ne mutlu ki evlenmeden fark etmişsiniz.
Evlenene kadar ruhu duymayan, evlenip yıllarca borç ödeyen sabri taşınca da boşanan o kadar çok örnek var ki.

Sizin nişanlınızda işe yarar mı bilmiyorum ama arkadaşımın eşi 3 kere gitti tedaviye, hep aynı şeyi yaptı yine. Bence böyle bir riski almayın, zor ama ayrılın.
Böyle bir ihtimalle hayatımı şekillendiremem, ailem duysa yüzlerine bakamam. Çok çok seviyorum ama böyle bir durum beni çok aşacak. Maddiyat değil asla ama bunun bana yaşatacakları

Back
X