İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı

netjulya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
103
22
13
38
Bugün arkadaslarla toplandık, masada konusu geçti, 23 yaşında evlenip 29 yaşında boşanmış biri olarak, benim bu konu hakkındaki görüşlerim şöyle ; Bence ideal evlilik yaşı 35, ideal doğum yaşı da 37-45 arası olmalı dedim 3 arkadasım da bana karşı çıktı, 20 lerde evlenip 20 lerde doğurmak en ideal dönemmiş.
Eve dönerken kendi kendime düşündüm acaba ben mi yanılıyorum diye, ama tıp çok gelişti ve 35+ yaşta doğuran bir kadın, kendini o yaşa kadar mental açıdan geliştireceği için, evlatlarına daha iyi , daha bilinçli annelik yapar diye düşünüyorum. Tıp da üstelik cok gelişti. 35+ yaşlardaki doğumların bir sorun yaratacagını düşünmüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kim haklı sizce , ben mi arkadaslarım mı ?

Herkesin ideali kendine diyorum.
Benim için ideal evlilik yaşı 27 (Çünkü o yaşta evlendim) ideal çocuk doğurma yaşı 30 (O yaşta doğurdum).
Bak komşunun kızının ideal evlilik yaşı 24, çocuk doğurma yaşı 25.
Kuzenimin ideal evlilik yaşı 32, çocuk doğurma yaşı yok. (İstemiyor)
Diğer kuzenimin 20, çocuk doğurma yaşı 26.
Arkadaşımınki 31, çocuk doğurma yaşı 33.
Sevdiğim bir ablamın ideal evlilik yaşı 38, çocuk doğurma yaşı 40.

Daha böyle sayabilirim biliyorsunuz değil mi?

Ideal yaş diye birsey yok. Evliliginde mutlu olan kendi evlendigi yaşı ideal gosterir. Bekarsa okulunu, isini vs dusunerek yine kendine gore ideal şudur der. Lakin 20 yasinda veya 30 yasinda evlenince mutlu mu mutsuz mu olacagini bilemezsin. Bunun bir garantisi yok.
Siz 29 yasinda bosanmis oldugunuz icin tabiki 35 ideal evlilik yasiniz olabilir sizin icin. Yani herkes kendine göre, kendi hayat şartlarina göre çeker bunu. Gereksiz bir konusma yani. Hakli haksiz yok. Ideal 25 olsa 25 yaşına dönebilecek misin? Hayir. :))) Tabiki senin icin o yaslar ideal olamaz.

Ideal dogum yaşına 37-45 nasıl diyebiliyorsunuz?
35+ hamilelikler ekstra takip ediliyor?
Kendi sartlarinizi ideal olarak sunamazsiniz
Fizyolojik olarak idealler belli
Psikolojik ideal yas ise oldukca goreceli.
Abes bir tartisma olmus.

İdeal yas diye bir sey yoktur Tabiki ama sizin idealleriniz gercekten bana gore cok ters. (İlk cocuk icin konusuyorum) 45 yasinda Anne olsam kesinlikle o cocuga yetemem. Cocugumun universite mezuniyetine elimde bastonla gitmek istemem ve 70 lerime gelip oteki tarafa gittigimde buyuk cocuguma kucuk kardesinin sorumlulugunu yuklemek istemem. O kadar gec anne olmak bence sadece uzun yillar cocuk sahibi olamamis kadinlar icin cok guzel. Onun disinda bana cok ters.

Valla bence de evlılık yası ıdealı 23 dgum yası da 25 bence ben 28 yasındayım hala cocugum yok olmyor bence kayıp bı zaman cunku genc bı anne olmak kadar guzel bısey yok evlenmeden once 30 yas anne olmk ıcın ıdeal dıye dusunurdum evlenınce fıkrım degıstı cocugum kadar enerJık olup onunla aktıvıteler yapmak gezmek yuzmek daga trmanmak fakan ısterdım o 25 yasındayken ben 50 yasında olurdum ama artık olamam

Ayrica bende 20 lerinde evlenip yine 20 lerinde dogum yapmayi cok daha mantikli buluyorum. Tabiki kendini hazir hisseden insanlar icin :) ben 30 larima geldigimde cocuk dogurma islerini bitirmis, cocuklarini da bir guzel yetistirip buyutmus, 30 undan sonrasini ise kafadi gonlu rahat, gezen tozan bir insan olarak gecirmeyi cok isterdim.

Ideal dogum yaşına 37-45 nasıl diyebiliyorsunuz?
35+ hamilelikler ekstra takip ediliyor?
Kendi sartlarinizi ideal olarak sunamazsiniz
Fizyolojik olarak idealler belli
Psikolojik ideal yas ise oldukca goreceli.
Abes bir tartisma olmus.
Fizyolojik açıdan doğum konusunda 20 ile 45 yaş arasında çok büyük bir fark görmüyorum. 20 yaşındaki kadında dogum yapabilir 45 yaşındaki bir kadında doğum yapabilir. Kadınları fizyolojik açıdan ayırmak yanlış bir düşünce bence.
Mental açıdan 35+ yaşlarında doğum yapan bir kadın, çok daha bilinçli anne olur diye düşünüyorum.

N netjulya merhaba..
İdeal yaş sizin ve eş adayınızın evliliğe ne kadar hazır olduguyla alakalı. Bana sorarsan bayan için en az 30. Ben hep geç olsun, güç olmasın mantığimda idim.. 35 yaşimda evlendim. Pişman mıyım kesinlikle hayır. Sadece 35 yaş sonrasında çocuk yapmak zaman alabiliyor. Hiç sorununuz olmasa da tüp bebek sürecinde uğrasmanız gerekebiliyor. Çocuk işi planlanan zamanda olmayabiliyor. Tabi ki herkesin bünyesi farklı. Kimse yaşamadan bilemez.. Tamamen kısmet belki de.

bence insanin belli bir olgunluga ulastigi yas idealdir , 30 yasimda evlenip 30 umda dogurdum ikinciyi de 38 de

30 yas bana gore ideal cunku meslegimde iyi bi yere gelmistim , gecmiste yasadigim iliskiler beni tecrube sahibi yapmisti , gayet aklim basimdaydi hayattan ne bekledigimi biliyorum vs..

herkesin kendi tercihi elbette ama bence anne olma yasi en erken 25 olmali , bilincli ve olgun annelere ihtiyacimiz var dunya ahalisi.olarak

Ideal evlilik yasi diye birsey olmamali bence. kisi fiziksel ve ruhsal olarak gelisimini yuzde yuz tamamlamis ve istedigi ozelliklere sahib esi bulmus ve mutlu olacagina,guzel bir evlilik surdurecegine inanmis,ayrica ruhsal,manevi uyumlari varsa. Ekonomikm acidan hazirlarsa ve meslek edinmislerse evlilige hazirlardir benim icin. Cocuk yapma yasi ise kisi Anne olmaya ruhsal olarak kendini bir cocugun tum sorumluluklarini alabilecek sekilde hazir hisediyorsa dogru yas o zamandir:)

İdeal evlilik yaşı kaçtır yada varmıdır bilmem ama ideal anne yaşı kesinlikle 35 den öncedir.otuzunda önce iki çocuk doğurmuş bir anne olarak bunda eminim o hamilelik ve doğum sürecini bu yaşta (37) yaşayamam.ve bu yüzdendir ki eşim ve çocuklar çok istese yapamıyorum

Ben 30 dan önce işlerin yola koyulması gerektiğini düşünüyorum çocuğumla aramda çok fark olsun istemem. 40 yaşında çocuk doğurunca arada resmen 2 kuşak farkı oluyor.

İdealleriniz bana çok ters ama kişi kaç yaşında evlenirse ve Doğum yaparsa ona göre ideal odur

Neye dayandiriyorsunuz bu dusuncelerinizi?
25 ile 45i bir tutmak nasil bir yaklasimdir anlayamadim.
Elbette iki yasta da -erken menapoz olunmamissa- yumurta var.
Ancak hamilelik sadece zigotun bolunmesinden ibaret degil.

Neyse bence siz kendinizi yasli hissetmeye baslamissiniz.
Boyle seyler savunuyor olusunuzu cok da yadirgamiyorum.
Ama yasiniz gec degil.
Insallah hayirli bir evlat sahibi olursunuz, en sagliklisindan.

40+ yaş riskli gebe grubundadır.
Kendi adıma 40 ımdan sonra çocuğun peşinden koşacak enerjim olur mu ona da emin değilim.

25 yaşımda evlendim, 28 de Doğum yaptım.
30 da da iki numara oldu.
İdeali benim için buydu.
Herkes için değişir.

Ideal bence kisiden kisiye degisir..

Ben 25 yasinda evlendim.. 27 yasinda anne oldum, 31 yasinda ikinci kez anne oldum..

Bana gore ideal olan bu..

Genel olarak da 25 yasindan sonra evlilik daha iyi olur diye dusunuyorum.. 30lu yaslarda esle uyum saglamak daha zor olabilir...

Mental açıdan evet.. Ama fizyolojik olarak bence hayır. Bakınız tüp bebek bölümü.
Bilmiyorum araştırdınız mı ama bebek işi çooook teferruatlı. Eğer herkes her istediği zamanda (tıp imkanları dâhil) bebek sahibi olabilseydi, herkes ilk denemesinde bebek sahibi olurdu. Tamamen bünye ve fizyolojinizle alakalı. 20 yasinda denemeye başlayıp, yıllarca olumlu sonuc alabilirsiniz veya 45 yaşında olup hemen bebek sahibi olabilirsiniz.. Buna tıp bile kesin bişey diyemiyor.

Ben okul du iş hayatıydı derken 28 de evlendim 29 da oglum oldu şimdi 31 yaşındayım ikinci bebeğime hamileyim çok şükür ama isterdim ki 23 te evleneyim 30 a kadar üç çocuğum olsun nasip böyleymiş böylede güzel eşin 33 yaşındaydı evlendiğimiz de işi arabası var evimizde hemen aldık çok şükür herşeyi kendimiz yaptık kimseyi karıştırmadık yaşımızın yerinde olmadı bize özgüven verdi çok şükür bu günlere Rabbim bu günlerimizi aratmasın yuvalarımıza dirlik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…