Fizyolojik açıdan doğum konusunda 20 ile 45 yaş arasında çok büyük bir fark görmüyorum. 20 yaşındaki kadında dogum yapabilir 45 yaşındaki bir kadında doğum yapabilir. Kadınları fizyolojik açıdan ayırmak yanlış bir düşünce bence.Ideal dogum yaşına 37-45 nasıl diyebiliyorsunuz?
35+ hamilelikler ekstra takip ediliyor?
Kendi sartlarinizi ideal olarak sunamazsiniz
Fizyolojik olarak idealler belli
Psikolojik ideal yas ise oldukca goreceli.
Abes bir tartisma olmus.
Ideal evlilik yasi diye birsey olmamali bence. kisi fiziksel ve ruhsal olarak gelisimini yuzde yuz tamamlamis ve istedigi ozelliklere sahib esi bulmus ve mutlu olacagina,guzel bir evlilik surdurecegine inanmis,ayrica ruhsal,manevi uyumlari varsa. Ekonomikm acidan hazirlarsa ve meslek edinmislerse evlilige hazirlardir benim icin. Cocuk yapma yasi ise kisi Anne olmaya ruhsal olarak kendini bir cocugun tum sorumluluklarini alabilecek sekilde hazir hisediyorsa dogru yas o zamandir:)Bugün arkadaslarla toplandık, masada konusu geçti, 23 yaşında evlenip 29 yaşında boşanmış biri olarak, benim bu konu hakkındaki görüşlerim şöyle ; Bence ideal evlilik yaşı 35, ideal doğum yaşı da 37-45 arası olmalı dedim 3 arkadasım da bana karşı çıktı, 20 lerde evlenip 20 lerde doğurmak en ideal dönemmiş.
Eve dönerken kendi kendime düşündüm acaba ben mi yanılıyorum diye, ama tıp çok gelişti ve 35+ yaşta doğuran bir kadın, kendini o yaşa kadar mental açıdan geliştireceği için, evlatlarına daha iyi , daha bilinçli annelik yapar diye düşünüyorum. Tıp da üstelik cok gelişti. 35+ yaşlardaki doğumların bir sorun yaratacagını düşünmüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kim haklı sizce , ben mi arkadaslarım mı ?
Fizyolojik açıdan doğum konusunda 20 ile 45 yaş arasında çok büyük bir fark görmüyorum. 20 yaşındaki kadında dogum yapabilir 45 yaşındaki bir kadında doğum yapabilir. Kadınları fizyolojik açıdan ayırmak yanlış bir düşünce bence.
Mental açıdan 35+ yaşlarında doğum yapan bir kadın, çok daha bilinçli anne olur diye düşünüyorum.
Bugün arkadaslarla toplandık, masada konusu geçti, 23 yaşında evlenip 29 yaşında boşanmış biri olarak, benim bu konu hakkındaki görüşlerim şöyle ; Bence ideal evlilik yaşı 35, ideal doğum yaşı da 37-45 arası olmalı dedim 3 arkadasım da bana karşı çıktı, 20 lerde evlenip 20 lerde doğurmak en ideal dönemmiş.
Eve dönerken kendi kendime düşündüm acaba ben mi yanılıyorum diye, ama tıp çok gelişti ve 35+ yaşta doğuran bir kadın, kendini o yaşa kadar mental açıdan geliştireceği için, evlatlarına daha iyi , daha bilinçli annelik yapar diye düşünüyorum. Tıp da üstelik cok gelişti. 35+ yaşlardaki doğumların bir sorun yaratacagını düşünmüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kim haklı sizce , ben mi arkadaslarım mı ?
Mental açıdan evet.. Ama fizyolojik olarak bence hayır. Bakınız tüp bebek bölümü.Fizyolojik açıdan doğum konusunda 20 ile 45 yaş arasında çok büyük bir fark görmüyorum. 20 yaşındaki kadında dogum yapabilir 45 yaşındaki bir kadında doğum yapabilir. Kadınları fizyolojik açıdan ayırmak yanlış bir düşünce bence.
Mental açıdan 35+ yaşlarında doğum yapan bir kadın, çok daha bilinçli anne olur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?