İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı

35 yaş sonrası riskli gebeliğe giriyor tıbbi olarak idealleriniz yanlış.ancak gerçek hayatta herlesin ideali farklı.isteyen herkese kendi ideal vaktinde evlilik evlat nasip etsin.

Ideali degisirde
25 oncesi kesinlikle evlilik icin uygun degil bence

Ya niye boyle sacma dayatmalar? Herkes kendi idealine gore bir yon cizsin dicem de, o nasil olacak ki...kismet bu isler, aaaa ideal yasim geldi dediginizde es adayi, dogurmak icin tam zamani dediginizde hamilelik garanti mi sanki?

Beden gucu olarak 20 li ve 40 li yaslari es tutmak cok sacma zaten. Bir de sabir diye bi olay var, gencken cocuk bakmak, onunla saatlerce oynamak cok daha kolay.

Bunlari da senden cok buyuk, ne esi ne cocugu olan biri olarak yaziyorum bu arada.

Konuya bi bakış daha getireyim; hani üzerine düşünülesi bir nokta olsun.
Ruhen de belli yaşlara belli olgunluk ya da bedenlere belli sağlık kalıpları koyuyoruz; hani genel gözlem-çoğunluk bize bu kalıbı sunuyor, tabi tıbbın da bulguları illa ki var. Ancak 24-25ten sonrasını ruhen de fiziken de tek düzlemde düşünmek doğru gelmiyor bana.

Mesela ben 30 yaşında doğurdum. Sigarayı bıraktım kendimi baya bi ayarlamaya çalıştım.
Ancak 27-28 yaşında fosur fosur sigara içen ve fast fooda abanan birinin bedeni ile, 38-39 yaşında hiç sigara kullanmamış ve düzenli beslenip spor yapan kişinin bedenini kıyasladığınızda, ayrı bir yaş da ortaya çıkıyor.

Hamilelik sürecinde ve sonrasında manyak gibi kilo aldığım için, spora gittim. Tabi yağ,kas kütlesi şu bu, sigara sorgusu vb. derken; benim 30 olan yaşım, o analizin neticesinde 39 çıktı. Yani bedenim 39 yaşındaki birinin bedeni gibiydi o verilere göre.
Bu yüzden, bu işleri kişisel buluyorum, insanların sağlıklı yeme alışkanlıkları vb. şeylere göre de şekilleniyor.

Ruhen de öyle yani kimi daha olgun durabiliyor. Çekinmeden söyleyebilirim ki benden 9 yaş küçük kardeşim, bazı anlar gelir benden daha olgun durur düşünür. Yapı mevzu..

25i, en azından hayatı yaşama-okuma-iş vb. açılardan sınır gibi görüyorum, gerisinin (elbette tıbbın genellediği alanlar mevcut ama haricinde) sağlığa ve hazır hissetmeye göre çeşitlendiğini, kişiye göre ideallendiğini düşünüyorum.

Evlilik yasim 22 dogum yasim 23. Evlilik olan ideal degil benim icin cok erkenmis diyorum simdi kendi kendime. Ama dogum yaptigim yasimdan menmunum genc annelik insana daha cok sey katiyo sanki. Ama tabi herkesin dusuncesi farkli artik cogu kisi 25 yasindan sonra evlenip 30 yasindan sonra cocuk istiyo.

20 yas ile 45 yas arasindaki farki 45 yasina gelince anlarsiniz. Bu konuda ideal diye bsy yoktur ama yillarin yipranmasi ile nasil ideal anne olunuyor anlayamadim.

Ben 25 yaşında hamile kaldım yine de bazen kendimi yaşlı hissediyorum bebeğin peşinde koşarken... mental olarak haklısın ama fiziksel olarak 35 üstü anne olmak çok daha zor olacaktır. Ufacık yara bile yaş ilerledikçe daha zor iyileşiyor hele bir de Doğumu düşün

Ayrıca mesela ben 3-4 çocuk istiyorum 35 den sonraya bıraksam yetişmez

Bu arada kadın için ideal evlilik yaşı okulunu bitirip mesleğini eline aldığı yaştır

aslinda yaslandikca daha sabirli oluyoruz
kendimden ve cevrede gozlemledigim bu
insan gencken daha cok sıkılıyor bir cocukla saatlerce oynamaktan cunku is hayati daha yolun basinda , kendisine daha cok vakit ayirmak istiyor vs..
ileri yasta daha degerli oluyor cocuk ve daha sabirli daha anlayisli ebeveynler oluyoruz

Cocuk dogurmak ile cocuk buyutmek ayri seyler. Bilincsiz annelerin yetistirdigi cocuklar ileride toplumun yapitaslarini olusturur. Toplumumuzun hali ortada. Fazla soze gerek yok.

Evlilik ve cocuk ikilisi arasinda bocalayan, kafasini telefonlarindan kaldirmayan , ezbere dayali bir egitim sisteminde duygusalliktan yoksun, empati kurmayi bilmeyen gencler...

35 yaşından sonra bir bebek büyütebilme sabrını nasıl gösterebilir ki insan? 35 yıl boyunca insanların cefasını, stresini, işin yorgunluğunu çekip 35inde bebek doğurmak insanın belini baya büker bence.

Tıp istediği kadar gelişsin. İnsan fizyolojisi buna izin vermiyor. Müdehale ile sağlıklı bir hamilelik geçirmek yerine, en doğal halimle doğum yapar,en kısa zamanda toparlanır, bütün hayat enerjimle çocuğumu büyütürüm.

İdeal yaş aşık olup evliliğe hazır hissettiğim zamandi. 18 yaşında aşık oldum. 20 yaşında evlendim. İdeal bebek yaşım istediğim zamandı. 23 yaşındayım 1 kızım var.

20-30 lu yaşlarda evlenen birinin 40 yaşında çocuk doğurması mantıksız bence.
Birde ben yakıştıramıyorum çocuk torunu mu çocuğu mu anlaşılmıyor bile.
Sağlık sorunu vardır, isteyip olmamıştır, geç yaşta evlenmiştir ona bi şey diyemem.

30 da evlenmek en guzelidir.35te dogurmak iyidir.
22de evlendim 24 te anne oldum 25 te bosandim.
Kismetse ideal dedigim artik 35e girince 2.dogumumda yasarim

İdeal 18 olmadigi kesin :) 18 yasinda evlenmis biri olarak soyluyorum benim icin ideal yas 25-26 diye dusunuyorum

Oyle mi diyorsunuz? Insallah, bu daha umut verici.

Bana gencken zaman daha kolay harcadigim biseydi gibi geliyor. Hani tanidiklarin cocuklarini falan saatlerce severek oynatirdim. Yas aldikca sanki vakti bosa harcama luksum kalmadi gibi hissetmeye basladim. Ama haklisiniz evlat ile gecirilen saatler farklidir.

yok yahu bisey olmuyo 35 den sonra dogurunca
insan yenileniyor her dogumda , gayet de enerjigim

Bence ideal evlenme yaşı 30
Bunu 21 inde evlenen biri olarak söylüyorum
Çocuğu bilemem. Ben de yok. Bana kalsa 3o dan önce de istemem. 26dan gidiyorum bakalım

Yaşın bir standartı yok
Şurada 21 yaşında bazı kişiler tarafından açılmış konuları okuyorum da çoluk çocuk düşünceleri gibi anlamsız
Ben 21 yaşında evlendim mesela ama mantıklı düşünce yapısına sahip kendimi yaşıma göre iyi bilen biriydim

Bu tür bir zihinsel olgunluğa erişildiğinde evlilik düşünülmeli

Çocuk işi de herkese göre değişir tıp ne kadar ilerlese de kadınlar için biyolojik engeller var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…