İdeal evlilik yaşı ve ideal doğum yaşı

ya bu işler nasip kısmet işi ideal zaman diye bi şey yok kişi ne zaman isterse o zaman ideal olur. Ama bence 37-45 çok geç o zaman nasip olmuşsa diyecek bi şey yok ama ben 40 ı bekliyorum anne olmak için demek çok tuhaf olur herahalde. Kaldı ki artık 20'li yaşlarda bile insanlar çocuk sahibi olmakta zorlanıyor 40 yaşında bi insan için her şey daha zor tedaviden olumlu sonuç almakta buna dahil bebek bakmakta

insanin kendi cocugu farkli oluyor
ilkinde 30 ikincide 38 dim , ikinciye karsi cok daha sabirliyim :)

Ideal yas diye bir sey yoktur ama varsa da dogum icin 45 degildir.
Her seyi gectim ben cocugumla aramda 45 yas fark istemem.
Evet bu yaslarda dogurmak mumkun ama cok daha zor ve riskli. Bir seyin en son noktasi ideal olamaz.
Aldiginiz kiloyu bile vermeniz cok zor o yastan sonra
Menopoza da girmis olabilirsiniz.

İlk Doğum mu peki canım ? Benim içim geçmiş desene
estagfurullah :)
ilki 30 , ikinci 38
ilkinda daha zorlandim diyebilirim
ikinci cok daha rahat , bende kendimi daha enerjik hissediyorum
mesela esimde ilk baba oldugunda 28 yasindaymis , isten gucten calismaktan cocugunun yuzunu goremezmis
simdi 47 yasinda , her aksam oturup saatlerce bebegimizle oynuyor :)

Yok o öyle değil ıste bilinç 20 li yaşlarda da oluyor ki bunun yaşla cok-da ilgisi yok kızımı 26 yaşında doğum yaptim çok çok hareketli bir çocuktu tepelerde gezerdi eee şimdi 40 üstü bi annenin herkes farklı tabi ama kaldırması daha zorken 20 li yaşlarda daha kolay oluyor oğlumu 30 yaşımda kucağıma aldım sakin ama.hastalikla büyüyen nazlı bur çocuk bazen tükeniyorum inanki yani ideal herkese gire farklı ama çok okumak kendini geliştirmek 35 üstü birşey değil bunu bilin

Bunu ben de düşündüm hep

30 yaşımda çocuk sahibi oldum

Tam mesleği maddi durumu vs oturtmuştum

Çocuk geldi hayat değişti

Ya diyorum 20lerin başında doğurup 30 olunca çocuk az büyüyecekti ya da 40ta doğurup kenara çekilecektik

Örneğin 37 oldum oğlan da yedi ama henüz evde kendi kalamıyor vs cs

Bu da dışarı hayatımızı vs sekteye uğratıyor çocuksuz gidilecek hiçbir yere gidemiyorsun

@elanur84 de yok ki bak Kv ye çocuğumu bıraksam sorun çözülür diyeyim

Tam hayatımızın orta yerinde geldi dedim bazen ki bizimki zor kavuşulan çocuk

Zira çok gençken para yoktu şimdi ise kaygılar farklı yöne dönük

45 olunca da bazı şeylere enerjim kalmaz gibi geliyor

Allah muhabbetinizi arttırsın maşallah :)

benim esim 47 yasinda , cok guzel vakit geciriyor bebekle , bol bol oyun oynuyor , yemegini yediriyor vs..
ikimiz de herseyi yasamisiz simdi eve tikilmak iyi geliyor bize :)

aslinda aksam bakicisi tutsan 7 yas bakiciyla aksam evde vakit gevirebilir siz de disari cikabilirsiniz
biz aksam cikmak istedigimizde oglani anneanneye postaliyoruz kiz da evde bakiciyla kaliyor

o zaman niye 23 yaşında evlendin. boşandığıun içinmi böyle düşünüyosun

Bence evlilik için 28-32 çocuk için 30-34 arası ideal. Şuan 29 yaşında bekar olduğum için böyle demiyorum. Şuan hayatıma biri girsin ve evlenelim istiyorum ama hiçbir zaman erken evlenmeyi istemedim. Insan önce kendi hayatını düzene sokmalı yaşamalı öyle evlilik daha güzel bence. Çocuk da evlilik düzene girince. Herkesin isteği farklı olur tabi dilerim herkes diledigini yaşar. Ama şu da var belli bir yaştan sonra doğru bir insan bulmak daha zor o yüzden belki de geç kalmamak lazım ama neticede kısmet bir yerde bu isler.

21 yaşında evlendim. 26 yaşında ve doğurmak üzereyim. Dünyaya bin kere gelsem, yine aynı yaşta ve yine eşimle evlenirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…