İdeal evlilik yaşı?

cilekliturtaam34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
132
156
33
Merhaba ben geçen sene hele bi üniversite bitsin evlenirim diyordum. sonra işe başladım. şimdi de hele bi para biriktireyim evlenirim diyorum. ama asla şu vakit evlenirim diyemiyorum. bi erkek arkadaşım var görüşüyoruz. sorum şu tecrübeliler yazsın lütfen sizce ideal evlilik yaşı ne zaman olmalı ve neden ? şu aralar her arkadaşım pat pat evleniyor 18 yaşında evlenip çocuğu bile olan var. bir de ballandıra ballandıra anlatmaları yok mu. merak ediyorum sizce ideal evlilik yaşı kaç olmalı ve neden? erken evlenmenin eksisi artısı nedir? ben şu an için 25 26 gibi düşünüyorum size de sormak istedim ilk konum bu arada teşekkürler şimdiden ....

Son düzenleme:
Merhaba ben 22 yaşında bir yüksek lisans öğrencisiyim. geçen sene hele bi üniversite bitsin evlenirim diyordum. sonra yüksek lisansa başladım. şimdi de hele bi yüksek lisans bitsin evlenirim diyorum. ama asla şu vakit evlenirim diyemiyorum. bi erkek arkadaşım var görüşüyoruz. sorum şu tecrübeliler yazsın lütfen sizce ideal evlilik yaşı ne zaman olmalı ve neden ? şu aralar her arkadaşım pat pat evleniyor 18 yaşında evlenip çocuğu bile olan var. bir de ballandıra ballandıra anlatmaları yok mu. merak ediyorum sizce ideal evlilik yaşı kaç olmalı ve neden? erken evlenmenin eksisi artısı nedir? ben şu an için 25 26 gibi düşünüyorum size de sormak istedim ilk konum bu arada teşekkürler şimdiden
Erken evlenmenin nerdeyse hiç katkısı yok. Ballandıra ballandıra anlatan tabiki zor zamanları anlatmaz her anlatılana inanma. Benim akraba vardı kocası eve kadın getirirdi karısı varken. Karısı etrafa öyle anlatırdı ki hiçbir sorunu yokmuş gibi. Öyle mutluluklar diyip geç. İdeal yaş kişinin olgunluğuna göre değişir ancak en az 25 olmalı. Ayakları üstünde duran, kimseye muhtaç olmayan biri olarak. Erkeklerde bu yaş biraz daha yüksek

Bence 24 ve üstü ideal yaş. Nedenine gelirsen bir kadının bedensel ve fiziksel gelişimini tamamladığı yaş. 18 yaşında evlenirsin evet ama rahmin oturmadığı için tam olarak gelişimini tamamlamadığın için yıllar sonra kadın doğum bölümünün müptelası olursun. Genç yaşta evlenen annelerimiz teyzelerimize dikkat et hep kadın hastalığı. Hormonlar var bir de tabi 18 yaşında çılgınca gelen şey 24 25 yaşında manasız geliyor.

idealize edilemeyecek en önemli 2 şey bence 1. evlilik yaşı 2. ne zaman çocuk sahibi olunacağı..

ideal olan kendini hazır hissettiğin zamandır. kimisi için evlilik hayatta herşeyden önemlidir, evde olmak önemlidir, evdeki dünya dış dünyadan mühimdir. bazısının kariyerle derdi pek olmaz. erken evlilik ona göre doğrudur.

benim için 30a dek kariyer elde etmek önemliydi. o yaşa kadar evlilik düşünmedim. hatta son 1 senedir evlilik gündemime geldi desem yeri.

o nedenle iç sesinizi dinleyin.

çok teşekkür ederim mesalarınız için ben de planlarımı 2 3 sene sonrası için yapıyorum bir de şu oluyor insanda sanki hiç evlenmicekmiş gibi evlilik çok uzakmış gibi geliyor. kendimi o konuma oturtamıyorum bi türlü :D

Şartlar ne zaman uygunsa sizin için o idealdir, herkesin hayati farkli, herkes ayni yaşlarda aynı kafada olmuyor, ayni seyleri yapmiyor. İdeal kişilere göre degisir.

Ben 21 yasimda evlendim mesela, başkalari o yaşta kendini "cahildim" ya da "ergendim" diye tanimlayabilir. İnsanlar ayni yaşlarda ama hayatin farkli aşamalarinda ve kafa yapisinda olabilir.

• Beğen
Reactions: 000
Kişiden kişiye değişiyor. Hayata bakış açısı düşünceler. Bende 22 yaşındayım. Arkadaşlarımın bir kısmı evlendi liseden falan çocukları olan var. Bir kısmı nişanlı. Ama bana hiç cazip gelmiyor mesela. Kendimi öyle göremiyorum şuan. Özgürlüğüme düşkün bir insanım sanırım ondan biraz da . Kafama göre yaşamayı seviyorum. Istediğim kendime göre biri çıksa evlenirim ama zor yani😊 24 ve üstü normal geliyor bana çünkü insanların düşüncesi tam olarak o yaştan sonra oturuyor.

25 bence dönüm noktası. 25te evlenmeyin bence. Çünkü tam o yaştan sonra insan evlilikten beklentilerini daha net anlıyor. Benim için ideal yaş 27 28.

27 - 28 gibi.
Yaşayın biraz hayatınızı. O yaşa kadar uğraştınız bir 5 sene sizin olsun.Kimsenin değil. Ödülünüz olsun hayatta.Kazandığınızı yiyin, gezin, eğlenin. Evlendikten sonra kocamla yaparım demeyin aynı olmuyor. Bekarlığın tadını çıkartın. Sonra çok pişman olursunuz keşke yapsaydım dersiniz.

Ben 24 yaşında evlendim o zaman kısmetmiş öyle oldu. Öncesinde 30'umda falan evlenirim diyordum ama karşıma biri çıktı, birikimi vardı, evliliğe hazırdı, iyi anlaşıyorduk, şartlar güzeldi ve evlendim. Yani kafanız da kurmayın. Zaten kısmetiniz karşınıza çıktığında Allah'ın yazdığı vakitte evleneceksiniz :KK28:

Merhaba ben geçen sene hele bi üniversite bitsin evlenirim diyordum. sonra işe başladım. şimdi de hele bi para biriktireyim evlenirim diyorum. ama asla şu vakit evlenirim diyemiyorum. bi erkek arkadaşım var görüşüyoruz. sorum şu tecrübeliler yazsın lütfen sizce ideal evlilik yaşı ne zaman olmalı ve neden ? şu aralar her arkadaşım pat pat evleniyor 18 yaşında evlenip çocuğu bile olan var. bir de ballandıra ballandıra anlatmaları yok mu. merak ediyorum sizce ideal evlilik yaşı kaç olmalı ve neden? erken evlenmenin eksisi artısı nedir? ben şu an için 25 26 gibi düşünüyorum size de sormak istedim ilk konum bu arada teşekkürler şimdiden ....
ben 27 de evlendim. bi skintimiz yok bence kendini hazir hissettignde evlenmelisin hayatmdaki kisi 8 yillik sevgilimdi ama 27 yasinda evlendik universteydi isti derken. o

Tecrübeliler derken???
Neyde tecrübe pardon?:işsiz:
Ideal konusunda mı?

Ideal evlilik yaşı yoktur.
Nasip olan vakit vardır.
Kime göre neye göre ıdeal evlilik yaşı?
Size; bana; ona; onlara; herkese göre değişir bu ideal kavramı.
Bu konuların kadınları baskıladığını düşünüyorum..

Ayrıca bir üniversite öğrencisi olarak 18 yaşında ergenken evlenen arkadaşlarınıza mı özeniyorsunuz?:KK12:
Sizin özenmeniz olmasaydı isterse 7/24 tv de yayın yapsalar umrunuzda olmazdı.
Biraz kendi hayatınıza bakın.
Ballandıra ballandıra derslere bakın..

Son düzenleme:
Tecrübeliler derken???
Neyde tecrübe pardon?:işsiz:
Ideal konusunda mı?

Ideal evlilik yaşı yoktur.
Nasip olan vakit vardır.
Kime göre neye göre ıdeal evlilik yaşı?
Size; bana; ona; onlara; herkese göre değişir bu ideal kavramı.
Bu konuların kadınları baskıladığını düşünüyorum..

Ayrıca bir üniversite öğrencisi olarak 18 yaşında ergenken evlenen arkadaşlarınıza mı özeniyorsunuz?:KK12:
Sizin özenmeniz olmasaydı isterse 7/24 tv de yayın yapsalar umrunuzda olmazdı.
Biraz kendi hayatınıza bakın.
Ballandıra ballandıra derslere bakın..
ne çok seviyosunuz boş konuşmayı yaa. derslerime bakıyorum merak etmeyin derdi size kaldıysa. hey allahım.
tecrübelilerden kasıtta şu güzelim erken evlenip evliliğin iyi veya kötü yanlarını veya geç evlenip de iyi ve kötü yanlarını anlatmalarını istedim. sonuçta evlenmişler o duyguyu tatmışlar değil mi. konuda da açıklamıştım halbuki ama sırf yorum yapmak için yorum yapınca böyle oluyo demek.

ne çok seviyosunuz boş konuşmayı yaa. derslerime bakıyorum merak etmeyin derdi size kaldıysa. hey allahım.
tecrübelilerden kasıtta şu güzelim erken evlenip evliliğin iyi veya kötü yanlarını veya geç evlenip de iyi ve kötü yanlarını anlatmalarını istedim. sonuçta evlenmişler o duyguyu tatmışlar değil mi. konuda da açıklamıştım halbuki ama sırf yorum yapmak için yorum yapınca böyle oluyo demek.
Saygı çerçevesinde isem istediğim yorumu yaparım.
Ister boş (!) yaparım ister dolu.

Arkadaşlarınızın 18 yaşında evlenmesi asıl size dert olmuş belli ki.. merak etmeyin ben üniversiteyi bitireli çok oldu.. derslerinize ne yaptığınız derdim değil.. sadece bir üniversite öğrencisinin 18 yaşında hop diye evlenenlere özenmesine şaşırdım. Ballandıra ballandıra anlatmalarını bu kadar icsellestirmeyin. Kıskandı derler.. :KK59:

Back
X