Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Gönülcüm , özelden atığın mesaj bana ulsmadı canım İyi ki burdn yazmssın lif in ismini. Eşim bugün bir eczaneye sormus yokmus. Baska br eczaneye de tel ettim, üretimden kalktı ded. Bilmiyorum ne dar doğru bir cevaptı bu. İnşallah tüm buna gerek kalmadan kabzlık sorunumuzu çözeriz.

kuzucuklarını öpyorum canım.

Demek seni şaşırtmadı İdilcik teyzesi. OG taklı hadeki resimlerini bilerek koydum.Amaçokşükür artık OG siz besliyorun. Baya zor luyor ama olsun. Minik yavrumun boğazına en azından o hortum grmiyor. Takarken ellrim titriyordu. İdil kıvrandıkça Her defasında ağlayacak gib oluyordm. Şükür ki kurtulduk OG den.

Mama ve su konusunda söylediklerine katılıyorum canım. 2. bir uzman doktora görnme konsuna gelince. Aklım karısmasın diye şimdilik 2. dokoragitmek istemiyorum. İdil i şu an gittiğimiz doktorlar byüttü, o yüzden de onu tamıyorlar. Bakalım, bir süre dah aböyle devam edelim. Oturmaa baslayınca ek gdaya gececekişiz, o zaman suya a baslarız sanırım.

El-muallim, bebişlerine kavusmussun, inan çok sevindim hayatım. ıdilime kavustugum gün geldi gözümün önüne bir anda… Allah ayırmasın canım.Sağlıkla mutlulukla büyüt bebişlerimizi..

Ebrizm, Beril Prensesim nasıl oldu. Gelişeleri çok takip edemedm. Umarım hersey senin dilediğin şekilde gelişiyordur.

Mayaiolp, jeandark, okynus39, ecrindilos, soraya, ececim, sizlere de çokk ama çok teşekkürler
Güzel dilekleriniz için. Allahım kimseyi yavrusundan ayrmasın, evladıyla test etmesin…

ılnarcım cok sagol canım bana destek olan hepınız sagolun rabbım hepımıze guzel gunler versın nş ayırmasın bızı meleklerımızeden.........yoğun bı telaş var bakalım ınş hasta etmeden gecırırız bu gunlerı........

ilnarcim Masallah kirkbirkere Masallah guzel kizimiza, kocaman olmus annesi
cok sukur bugunleri de gorduk.
elmuallim senin de gozun aydin prenseslerin gelmis yuvalarina.
yagmur arkadasim Insallah Allah'in izniyle senin de oglusunun cok saglikli fotolarini boyle gorecegiz. ne olur hic kotu dusunme, dularimiz seninle.

ilnarcim beni sormussun sagol canim iyiyim baharda tup bebege gececegiz asilama yaptirdim olmadi( Insallah kendiliginden hamile kalarim diye dua ediyorum.
Idilcigimin resimlerini gordugume cok sevindim cok tatli cok guzel, sansi bahti da hep acik olur Insallah onunde cok cok uzun cok cok saglikli bir omur onu bekliyor. Masallah prensesime :teytey:

Yagmurlu, canım, nereden baslasam, hangibirini anlatm bilemiyorum. Ben tnsiyon yükselmesiyle 25 haftalıkken hastaneye yattım Birkaç doktor bebeğiin alınması yönünde hemfikir oldulr, vakit gectikçe anney ve bebeği kaybedebiliri dedier. Fakat Doktorum kontrolü altında yatırdı beni ve 3 hafta dayandırabildi . 28 + 1 de (dopler akım kaybı + preeklemsi baslanıcı nedeniyle) doğum yaptım. Çok ama çok küçüktü bebeğim. Ona melek demiyorum hiçbir zaman, melek olup uçmasından korkuyorum. Sende severken meleğim deme, nedense bana bu hitap hüznü, kaybetme korkusunu çağrıstırıyor.

Sezeryandan cıktım, herkes yavrsunu koklar kucaklarken ben odada sancılarımla ve ç kanamamla basbasaydım bebeğim bir üst katımda küvezdeyd. Ben sezeryan sonrası iç kanama gecirdigimden hastaneden 1 hafta sonra taburcu oldum. Bebğim doğdugunda ilk 2 gün gayet iyiydi. Hatta o kadar minik olmasına ragmen ventilatörden bile cıkabilmişti, ama3. gün gelen telefla yıklıdım adeta. Anne-baba son kez görmek istyorsa gelsinler, sabaha cıkamayabilir dendi. Orada bayılacaktım. İç kanamadn dolayı zor zar yürüyerek üst kata iki göziki çeşme bir halde cıktım. Kendi sancılarımı unutmustum adeta. Öyle bir hevesle ve korkuyla girdim ki. Onun küveznin bulunduu odaya gidene dek yürüdüğüm koridor sani kilometrelerce bigi geliyordu. sonundayanındaydım miniğimin... Hr yerinde kablolar bağlıydı. Kemikleri sayılıyordu. Of off hatırlamak bile istemiyorum o günler.. Sana bnlaı nedenanlattım... Yasadıklarımı az cok bilirsen ümidini yitirmezsin belki diye, moral olması acısından anlatıyorum...

Küvezde gecirdiğimiz 4.5 ay süresince kah üzldük kah sevindik. Tam taburcu ola,ucaz artık derken zatürreye yaalandı miniğim.. Zaten ciğer sıkıntımız vardı. Doktoru görşme esnasında yüzüme bakamıyordu... Ne olacagını blemeyiz, ne yazıkkikötü sonuclanmsı muhteme dediginde.... Dünym basıma yıkıldı... Snra iyileşti miniğim... bir süre sonrada bizi ilk defa srvise cıkardılar.. Şanssızlık o ki, serviste domuz gribi tedavisiyle yata cocuklar vardı. ne kaar özel odada da kalsak önüne geclemedi... Tam taburcu oldugumuz gece atesi yükseldi ve tekrar hastaneye gittik. Domuz giribi şühesile yattı tkrar İdilim... Yüksek aeslegitmiştik hastaneye.. bebeğimin nabzı hızla düşt oksijen miktarı azaldı ve morardı.. Nasıl bagırı seslendim hiç hatırlamıorum. tüm doktor ve hemsireler odamza geşdi.. Yavrumu kaybediorduk. Br süresonra solunumu durdu... Çok korktum, çok agladım... Ambulayarak hayata tekrar söndürdüler kuzumu... Allahımabinlerce kez şükürler olsun.....

Sonra tekrar taburcu olduk... Bu defa taburcu olurken eve hemsire desteğiyle geldik. Hemsie tttuk . 10 gün kadar birlikte bktık... Ve çok şükür bugünlere geldik. Halen daha oksijen desteğinde yavrum Aspire ederkenn kıyametikoarıor. Kolaymı, burnunda neredeyse midesine kadar hortum sokuyorum..ama şükür ki aspire işimizde artık iyice azaldı. Birde oksijenden kurtulsak... ,,AA unutmadan soruna da cevap vereyim.. Biz eve Hud içide oksijenle cıktık. Beyin kanaması gecirmedi kızım. O yüzden de sekel kalabileceği ile ilgili birsey denmedi bize..Kronik akciger rahatsızlığı var, ciğerleri yeni yeni gelisiyor. O yüzden zaten oksijen destegindeyiz.. Annem ve ben 24 saat nöbetleşe bekliyoruz İdilimi... Evde de bazı aksilikler yasadık... Onları da daha sonra anlatırım istersen, tecrbe olur sana da...

Biliyorum, çok uzun oldu yazım.. Ama bunları yukarda da yazdıım gibi, sana yasadıklarım moal olsun diyeydi.... Ümidni yitirme... Benimde halen daha korkularım var, henü tam sağlığına kavusmadı. Oksijenden cıkmadık... Ama olsun, ümitliyim, en kısa zamanda oksijenden decıkarız inşallah... Bu arada bu gece zor olacak bizim için. Satürason cihazımız (ekranda nabız ve ksijen degerlerini gördüğümüz) bozuldu.Yarın medikalci yenisini getirtece. O olmadam degerleri bilemediğimizen bugece coook uzun gececek bie, gözümüz sürekli İdilde olaca, oksijensiz kalı morarmasın diye... Dua edin bize... ,,

Allah kimseyi yavrusundan ayırmasın....

ayyy ilnarcim yazini aglayarak okudum gercekten yasadiklarimiz cok zor gunler insallah en kisa zamanda tamamen sagligina kavusur idilimiz

yagmurlu bu arada sana gelince bebegin cok kucuk dogdu benim bebegim 32 haftalik dogdugu halde 1 aydan fazla kalmisti oksijende seninki 26 haftalik dogdu korkma canim insallah senin oglunda en kisa zamanda oksijenden cikar
sekel kalma konusuna gelince allaha havale et canim allaha surekli dua et o seni duyuyor
hem oyle olsa bile o senin evladin belki benim yazimi hic okuyamamissindir bilmiyorum ama benim oglumda hasar aldi erken doguma bagli suanda 11 aylik oldu ama ben hep allaha sukur ediyorum beyin hasarindan dolayi beni gormuyor ama okadar sevincliki simdi bile bunlari yazarken bir suru gulucukler atiyor konusuyor bunlar dunyalara bedel seyler her zaman onun yasadigi icin sukur ediyorum
bizim evlatlarimiz olumle kac defa burun buruna geldiler allahima sukurler olsun hayatta ve ben onu koklayabiliyorum opebiliyorm sarabiliyorum o benim herseyim
ama ben inaniyorumki senin oglun en kisa surede iyilesip hic bir hasar almadan mutlu ve saglikli buyuyecektir
dua edecem sizin icin herpiniz icin minik idile zaten her aksam ediyoruz

Soraya cım, duaların için cok sagol canım. Bende prensimiz Ufuk için dua ediyorum inan.Çünkü bizleri en iyi yine bizler anlarız.

Ah ilnarcım çok zor günler yaşadın hala da yaşıyorsun. Ama artık toparlıyor ıdilimiz inşallah oksijen desteğinden de kurtulacak yakında. Berkay'ın uyumasını bekliyordum şu an dua ediyorum canım inşallah hiçbir sıkıntısı olmadan atlatacak bu geceyi endişelenme. Minik prensesi öpüyorum. Sevgiler..

Sağol mehtapcım duaların için. bende uyumamak için bilg. basında vakit gecirmeye calsyoum. Annem cok yrgun düştü. O üzden de onu mmkün oldugunca uytmaya calısıyorum. Gözümde sürekli İdil de.. Bu geceyi bir atlatsak ve yarın da chazımız gelse... İnşallah yarın aksilik yaşamayız da chazımz gelir...

Berkayımı koklyorum canım. bir an önce uyr inşallah yakışıklı prensim.. Annesi sabah işe idecek, uyusunda büyüsün bakalım..

ilnar canım idil çok şeker olmuş..
onu koklarmısın benim yerime annesi...
canım dualarım seninle...
demin hikayeni okuyunca tutamadım ağladım...
Allah sana ve idile güç versin....
inşallah oksijen desdeğinden de en kısa zamanda kurtulur idilimiz...

yağmurlu canım güçlü ol...
biliyorum söylemesi kolay..
ama öyle olmak zorundasın kuzun için...
Allahtan ümidini kesme,,,
öyle aklımı yitiricem gib sözler söyleme canım, inana burda biz çokkk üzülüyoruz...
sen annesin ve güçlü olmak zorundasın...
dularaım seninle ve kuzunla canım...
bizi haberdar etmeyi unutma...

il_nar,soraya,nınım teşekkürederim yazdıklarınız için..
ama ümit tükendi bizde..
doktorlar beyi hasarı konusunda emin..
Allah sonumuzu hayretsin

olsun canim yani belki simdi yazmanin vakti ve zamani degil belki cok uzuluyorsun ama yalniz degilsin benim de ebrizm arkadasiminda bebegimizde hasar var ama biz onlari saglikli bir bebekten bile daha cok seviyoruz inan tabiki insan saglikli herseyi duzgun olmasini cok ister ama degilsede buda bizim imtihaniz ben hep soyle dusunuyorum obur dunyadoglumun simdi yaptigi hic birseyi orda yapacak ve benimle eybewraber cennete girecek
hem b selki hasar olabilir ama okadar kotu bir hasar olusmamistir yani ben cok gordum boyle bebek lere hic bir sey yapamiyacaklar yatalak olacaklar diyorlar sonradan cocuk super zekali olmazsa bile herseyi kendi kendi yapabilecek duruma geliyor gercekten sen allaha dua et o ol dese olur bol bol dua et bizde ediyoruz

il_nar,soraya,nınım teşekkürederim yazdıklarınız için..
ama ümit tükendi bizde..
doktorlar beyi hasarı konusunda emin..
Allah sonumuzu hayretsin

Canım çok zor bir durum biliyorum ama doktorları bu kadar kesin konuşturan şey nedir? Yani beyin kanaması kaçıncı evrede? Çünkü kanamalar da sınıflandırılıyor ve bazen küçük seviyede olan kanama hiçbir sekel bırakmayabiliyor. Allah sana da miniğine de güç versin canım.

canım nasıl bir hasr bırakacakmış..
çok zor ne diyeceğimi bilemiyorum..
üzüntünü ve sıkıntını inan paylaşıyorum, eminim diğer arkadaşlarda benle hem fikirdedir..
Allah sana ve bebişine güç versin canım..
bizi bilgilendir canım...
hep aklımdasın....

hidrosefalisi var arkadaşlar. dr şant önerdi ama yinede ileri derecede hasarlı bi bebek olacağını söyledi.
işte böyle maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…