Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yerim ben o minyatür prensesi afferin kuzucuğa nasıl güçlü nasıl direndi her şeye hep böyle olsun inşallah her şey yoluna girip öznurdan ve tüm arkadaşlarımızdan çok daha iyi haberler alalım inşallah

aa süper dönme çalışmaları yapması..
çok sevindim...
bize de haber verdiğin için teşekkür ederim Mehtap...

Rica ederim canım. Hep güzel haberler paylaşalım inşallah. Bu arada ben yağmurluyu da çok merak ettim. Aramak istedim ama kaldığı hastaneyi bilmiyorum. İnşallah iyidir bebeğiyle.

ay canim sonradan gordum bu mesaji, nasil sevindim, yerim onu kirkbirkere Masallah guzelimize. mehtapcim haber verdigin icin cok tesekkurler.

uzun bir ara verdik yine, kusura bakmayın ıdilimin teyzoşları ve benim dert ortaklarım sevgili arkadaşlarım....

yine anlatacak öyle çok şey var ki, nerden başlasam bilemiyorum. Aklıma geldik.çe yazayım... ıdilcik şu an uyuyor. Fırsat bu fırsat bende nete gireyim dedim...

Mama konusundaki sorunlarımız halen daha devam ediyor. Tembelliğe alışacak ve biberonla beslenmeyi tamamen kesecek diye korkuma artık OG (mide sondası) takmıyorum ıdil'e. Az az da olsa biberonla besliyorum. Beslenmesini bir görseniz, mamayı istemediği için başını bir sağa bir sola öyle hızlı hızlı döndürüyor ki... Ama o inat ben inat... inşallah ben galip gelirim de beslenmeye alışır küçük yaramaz..

Son zamanlarda beslendikten sonra az da olsa kusmaları oluyor. Kısmet olursa (havalar çok souk olmazsa) çarşamba günü VEP testi işin hastaneye gittiğimizde doktoruna da göstereyim diyoum. Bakalım gelişmeleri nasıl bulacak...

Oksijen miktarını azalttık biraz, böyle deniyoruz 1-2 gündür. 0.5 in altına cektim. En kısa zamanda bir kurtulsak şu oksijenden....

Aman bir de kaka sorunumuz baş gösterdi son günlerde... Poposuna zeytinyağlı derece girmeden kaka yapamaz oldu neredeyse:) doktora gittiğimizde hepsini bir bir anlatıcm. Bakalım ne önerecek..

Mehtapla konuşmamızda dönmeye çaılışıyor demiştim. Ne zaman altını açsak o zaman kendini yan aatmaya çalışıyor. Ama tabi başaramıyr henüz. Yüz üstü yatırdığımızda da zorlanıyor bir iki defa kaldırmaya ugrasıyor kendisini ama sonra yoruluyor. Oksijn desteği aldığından çanuk yoruluyor. Bende zorlamıyorum..

Bu arada cuma günü synagis aşısının 3. dozunu yaptırdık. Aslında aşılarına da başlamamz gerekiyor ama oksijenle gitmek ve oralarda enfeksiyon almasından korktugum için ksatıyorum. Olmazsa hemsirelerden rica edicem, eşim gidip alsın evde yapılsın aşıları.. Bakalım bunu nasıl çözücez. .

Neyse tekrar yazarım..
Yavruları küvezde olan tüm annelere sabır diliyorum.. ınşallah en kısa zamanda kuzucuklarına kavusurlar.. Ceylancım - Hazancım sizler den ne haber? bebek için tedavi nasıl gidyr? Allah dileklerinize kavustursun...

son zamanlarda nete cok sık girmediğimden bebişler hakındaki gelişmeleri de bilemiyorum. Umarım Berkay, Beril, Deriin, Ata, Ufuk, Nur ve şu ann ismiii sayamadığım tüm abebişleriizden haberler çok iyidir.

el-muallim, canım sende biran önce kavusursun inşallah minik savaşçılarına..

ıdilim ve ben Hepinizi çok öpüyoruz..

ilnarcım çok güzel haberler veri...
merak etme azda olsa biberon alması güzel..
senin azminle herşey yoluna girecek...
inşallah oksijenide kısa zamana bırakır...
doktordan döndükten sonra bizide bilgilendir canım...
önce sağlığı iyi olsun,
sonra dönmeleri yapar kuzucuk...
çok öpüyorum..herşey güzel olacak....

Canııım oksijenin azaltılmasına inan çok sevindim. Bence en önemli gelişme bu. ınşallah yakın zamanda tamamen de kurtulacak miniğimiz. Bak minik savaşçıya bak yaramaza mamalarını hala bitirmiyor demek. ılnarcım ogyi unutursa belki gittikçe daha fazla yer ve toparlar iyice. ınşallah VEP sonuçları da iyi çıkar ve bize güzel haberler verirsin. Sevgiler...

idil hakkinda guzel gelismeleri okuyunca cok ama cok sevindim uzun zamandir yazmiyordun merak etmistik ama beklemeye deger haberler aldik insallah hersey yavas yavas duzeliyor cok zor surecler ama hersey duzene oturttuktan sonrada bu aci gunler unutulacak ve idilimiz sapa saglam ve mutlu bir sekilde hayatina devam edecek

Çok sevindim İdil'in yeni haberlerine. Çok iyi olacak İdil. Maşallah onun direncine.bayanssulusmile

canim doktordan sonra da yazmaya calis, oksijeni azalttiginiza cok cok sevindim kirkbir kere Masallah, bir dahaki yazisinda oksijen destegine gerek yok, Idilimizin istahi da acildi yazacaksin Insallah.

canım ılnar hep okumuştum senı ve yazmanı hep beklemıştım gelışmelere cok cok sevınıyorum sımdı senı dahada cok anlıyorum beklemek cok zor ......yasamak cok zor ama cok sukur canım bak evıne geldı annesı ve sen ve kızın cok guçlusunuz canım.........onu hep kokla annesı sev senın sevgın hıçbıseyde yok...........rabbım yardımcın ols canım yaz mutlaka sızler moral kaynagı guçlu ınsanlarsınız

Çok güzel haberler maşallah. İnşallah en kısa zamanda oksijen desteğinide bırakır. Kaka sorunu için biz kızıma duphalac diye bir ilaç kullanmıştık. Bilemiyorum doktorunuz önerir mi? Beslenmesi konusundaki inatlaşmada da hep senin galip gelmeni diliyorum.

Merhaba,
buyraya üye olurken mynet e-mailimi verniştim. Onu uzun zamandur açmadığımdan mailim kapanmıs, dolaısıyla da burdaki üye adımla giriş yapamadım. O yğzden de sişzlere yazamadım. Tekrar maili aktive edip editor e mesaj attım ve üyeliğim yenidn aktive edildi.

Kar dı soğuk tu derken gecen hafta ıdil i hastalanmasından korktuğum için doktora götğrmedik. Kısmetse bu hafta gidelim diyorum. Tabi havalara baglı bu. Çok korkuyoruk hastalanırsa diye. Allah korusun.

Diğr hersey sizlee anlattığım gibi değişik birsey olursa mutlaka paykaşırım.
Hepinizi çook öpüyoruz ..

evet canım çok dikkat etmek lazım...
Ata büyüdü ama yinde korkuyorum üşütmekten...
daha güzel haberlerinizi bekliyoruz..
bende minik kuzuyu öpüyorum...

Hepimizin ortak sorunu bu soğuk havalar. Biz de bu sene hiç hastalanmasın ciğerlerinde problem olmasın diye çıkaramıyoruz Berkay'ı dışarıya. Temiz hava çok önemli temiz hava da alması lazım. Bazen 3-5 dakikalığına iyice giydirip balkona çıkarıp tekrar içeriye alıyoruz. Ya da eğer hava çok soğuksa Berkay'ı evin bir odasına alıyorum salonu falan iyice açıp havalandırıp sanki dışarıdaymışız gibi giydirip salona alıyorum. Daha sonra ev ısındıkça üzerindekileri yavaş yavaş çıkarıyorum. Havalar biran önce ısınsa da çıkarabilsek kuzucukları. Biz de bu ay kontrolümüze gidemedik henüz hava durumunu takip ediyorum ona göre randevu alacağım.
Allah bütün bebekleri hastalıklardan korusun. ıdilciğin kontrolleri de iyi geçer inşallah.

iyi dilekleriniz için çook teşekkürler arkadaşlar.

Snunda vep testini yaptırabildik. Çok şükür temiz çıktı.

Aylık kontrolünü de yaptırdık.Gelişimini iyi buldu doktorumuz. Ek gıda ya gececekmiyiz diye sordum.Düzeltilmiş 4 ayını doldurduk. Hayır dedi. Ne zaman oturmaya başlaro zaman geicez dedi. Su verecekmiyiz dedim ona da hayır cevbını aldım. 1 yasına kadar suyu vermeyecekmişiz sanırım.Şu kavanozmamalarını ve dğer ek gdaya gecis mamalarını sordum pek kullandırma taraftarı değil doktorumuz.

Aa birde yürüteç e kesinlikle karsılar. Bebekler parmak uçlarına bastıklarından topuklardaki sinirlerin geç gelişmesine neden oluyormus.

ışte bizden haberler bunlar. Sizler ek gısaya ne zaman gectiiz ıdil cik oturmadanek gıdaya geciş yok.AAbirde kaka soruumuz vardı ya, mamaya katılan tahıl varmıs, eczaneden onu aln katın dedi. ısmini hatırlayamadı. Szi duyduuzmu bölebirsey?

Vep sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim ilnarcım. Bizi düzeltilmiş 3.5 aylıkken ek gıdaya geçirmişti doktor. Mamaya katılan tahılı bilmiyorum canım. Milupa'nın 7 tahıllı adında bir tahıl kaynağı var ben onu almıştım ama Berkay pek sevmemişti. Eczanede satılan belki de farklı birşeydir bulduğunda ismini bize de yazarsan sevinirim. Bir de canım 1 sene hiç su verilmemesi bana biraz fazla gibi geldi. Normalde ek gıdaya başlandığında suya da başlanır. Suyu bir sene içirmemesinin özel bir nedeni mi var acaba?

gözünüz aydın idil bebeğin iyi olmasına çok sevindim mama ile beslenen bebekler mamadan sonra kaynatılmış ılınmış su veriliyor eğer tahmin ettiğim dr gidiyorsanız banada 1 sene yok demişti. kocaeli üniv. dr ama ben 3-4 kg geçtikten sonra vermeye başlamıştım eczaneden alınanada tahıl değilde lif bizede vermişti akın bebeğimde kabızlık olmuştu. öğle tatilinde eve gidince ismine bakıp yazıcam. günde 2-3 beslenmeye 1 çay kaışığı koyuyorduk. ama ben mamasına 1 çay kaşığı saf zeytin yağını koymayı bıraktığım zaman kabızlık yaşamıştık sonra tekrar zeytin yağı vermeye başlayınca düzeldi ve daha sonra yağın miktarını azalta azalta bıraktım ve kabızlık olayıda kalmamıştı. görüşmek üzere.

çok zor günler yaşadığım bu son 2 ayda sen ve kızının öyküsü moral ve ümit kaynağım oldu..
bende 27.haftada doğum yaptım,oğlum 2 aydır yoğun bakımda..solunum desteğinden bi türlü kurtulamıyor..kah entübe kah sibapta kah hudda...doktorlar umut vermiyorlar ama bende senin gibi inancımı ve umudumu kesemiyorum ne deselerde..
kızının hala solunum desteği aldığını okudum,inşallah Allah yardımcınız olur bunu da atlatır..ben evde bu uygulamayı nasıl yaptığınızı merak ediyorum, birde dr önerisiylemi taburcu edildi İdil prenses yoksa sizlermi evde bakmayı tercih ettiniz?

Mehtapcım, bende 1 sene su verilmemesini anlamıyorum doğrusu ama bize söylediği mama zaten su ile hazırlandığından suya gerek yok demeleri. Düzeltilmiş 4. ayını dsoldurduumuz için kızkardeşim bir hevesle kavanoz mamalarının her çeşidinden, aptamilin ek gıdalrının hepsinden (armutlu elmalı- pirinçli - muzzlu vb. ) almıs ama doktor verilmeyecek, önermiyoruz dedi, şaşırdım bende.

Gönülcüm, Evet Kocaeli Üniv. de doktoru. Sen Akıncığımız için kullandığın lif in ismini yazarsan sevinirim, almadan önce hocayı arayıp söyleyecekmişiz ve bize ne kadar kullanacağımızı anlatacakmıs. Senel telde konusursak ismini veririrm doktorun. Sanırım sen tahmin edebiliyorsun. En kuralcı olan hoca.

Yagmurlu, canım inancını asla yitirme. 4.5 ay yoğun bakım kapılarında az kosturmadım. Gece yarıları ıstanbul yollarına düşüp yollarda sabahladığımız günler oldu. Ama asla pes etmedim. ıdil benim herseyim. Umarım senin , el-muallimin ve şu an hatırlayamadığım tüm küvezdeki bebeklerin annelerine Allah sabır , bebişlerimize de güç-kuvvat verir de biran önce kurtulurlar.

Biz kendimiz istediğimiz için solunum desteğiyle cıkmadık. Artık biz oksijen desteği haricinde bebeğe birsey vermiyoruz, ilaçlarını - buharlarını siz evde de verebilisiniz dendi. Ev ortamında daha iyi bakılır, en azından hastane enfeksiyonundan uzak olur. O yüzden de eve aldık ıdlimizi. Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki her gecen gün düzeliyor. Maşallahı var kızımın. Elbette tüm sorunları tamamen atmadık. Ama buna da şükür; Hayat ta ya, benimle ya.. benden mutlusu yok.. Onun bana bir gülümsemesi dünyalara bedel... Sormak, konusmak istersn tel veririm görüşürüz... Yaşadıgım deneyimleri paylaşabilirim seninle....

Gönülcüm, lif in adını yazmayı unutmazsın umarım....

Bu arada Ozlem80 den haberi olan varmı? uzun zamandır haber alamadım ondan... GHepinizi cok öpüyorum..
Selamlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…