Bazi insanlarin dini konulari yorumlama cehaleti beni delirtecek.
imanin kuvveti kisinin kendine kalmis.
bu hadis sahih bir hadistir, bunca gunaha girmeden, eger samimiyseniz arayin fetva hattini ogrenin isin aslini.
burda her sey onunuze hazir verilecek degil.
konu tabiki de onca iyilik yap ama cis sicradi diye cehennemde en buyuk azabi cek kadar duz bir mantikla aciklanamaz.
ama böyle bir konuda isin aslini bilmeden dalga gecer gibi yorumlar yapilmasi da hos degil.
sizler icin önemli olmayabilir, hatta sirf bu yuzden ateist olmayi dusunecekseniz butun kapilar da ardina kadar açık. Ama birileri buna hassasiyet gosteriyorsa da dalga geçmek kimsenin uzerine vazife olmamali.
benimde sıçramaz.annem çocukken öğretti. valla dışarda alafranga wclerde aynı şekilde yaparım. konunun uzmanı oldum sanırım. oturmadan gayet rahat ve sıçratmadan olay bitiyor:):)))) ya dayanamıycam söyleyeceğim ben dayamasam yani oturmazsam nedense bacağıma sıçrıyor acaba bende fizyolojik bir sorun mu var? o nedenle hep peçete döşerim. ama yine de huylanıyorum ya
bolca su icip lifli gidalardan tuket canim iyi geliyor genelde...balli su kuru kayisi ye...bunlar bildigim yontemler...sag salim kucagina alirsin insaAllah bebisini
iyi geceler hanımlar. yıllardır içimde çözemediğim bir sıkıntıdır bu tuvalette üzerimize idrar sıçraması. malum kabir azabının en büyüğü idrar sıçramasından olacakmış derler. bende yıllrdır tuvalette buna dikkat etmeme rağmen illaki apntolon paçalarına idrar geliyor. alafranga tuvalet evimde var kullanıyorum ama işyerimde alaturka kullanıyorum ve bu elbiselerimle yani pantolunma namaz kılamıyorum. buna çözüm yolu önerecek biri varmı. şimdi pantolunu çıkar kıl diyebilirsiniz evet kısmen uygulayabilirim evim dışında. ama yine normal hayatta üzerine idrar sıçramasından nasıl korunurum.
iyi geceler hanımlar. yıllardır içimde çözemediğim bir sıkıntıdır bu tuvalette üzerimize idrar sıçraması. malum kabir azabının en büyüğü idrar sıçramasından olacakmış derler. bende yıllrdır tuvalette buna dikkat etmeme rağmen illaki apntolon paçalarına idrar geliyor. alafranga tuvalet evimde var kullanıyorum ama işyerimde alaturka kullanıyorum ve bu elbiselerimle yani pantolunma namaz kılamıyorum. buna çözüm yolu önerecek biri varmı. şimdi pantolunu çıkar kıl diyebilirsiniz evet kısmen uygulayabilirim evim dışında. ama yine normal hayatta üzerine idrar sıçramasından nasıl korunurum.
birincisi kabir azabı var mı bu meseleden başlayalım..ayette diyor ki o gün kafirler yani yeniden diriltilme günü,bizi uykumuzdan kim kaldırdı diyecekler...ayet açık ve net.eğer kabirde azap ve diriliş varsa o zaman bu ayette olduğu gibi insan neden hatırlamaz..ikincisi dinimizi paçalardaki sidiğe indirmeyin derim..allah gücünüzün üstünde yük yüklemez diyor ayette..siz niyetinizi halis tutun ve gerisini allaha tevekkül edin..uydurulan değil,indirilen dine tabi olun...allahın sonsuz merhametini değil de sırf paçanızdaki sidik için sizi en ağır şekilde cezalandıran allah tasavvuru,yine ayetlere çok ters konudur..hadis diye bize dayatılan herşey doğru mu,yine ayette o yani peygamber kendi nefsinden konuşmaz diyor,peygamberin her sözünün tek katnağı kurandır..kurana ters bir söz işitirseniz ona şüpheyle bakınız...
benimde sıçramaz.annem çocukken öğretti. valla dışarda alafranga wclerde aynı şekilde yaparım. konunun uzmanı oldum sanırım. oturmadan gayet rahat ve sıçratmadan olay bitiyor:)
Eki Görüntüle 1185827
heyooo bayanlar
alın size bir çözüm yöntemi işte.. ben daha önce hiç kullanmadım ama aslında bi denemek lazım. bir aralar, kolayy diye bir sitede satılıyordu, hatta isteyene ücretsiz numune gönderiyolardı. hala varmı bakmadım.
Alafıranga tuvaletin zararlı, asıl iyi olanın alaturka tuvalet olduğunu söyleyen uzmanlar aynı zaman da, kalp hastalarının asla alaturka tuvalet kullanmamasını öneriyor, yine aynı şekilde menisküs ameliyatı olmuş kişilere de alafıranga tuvalet öneriyorlar. Kısacası bu uzmanlar işlerine ne gelirse onu diyorlar. Benim babam kalp krizi geçirdi , doktor özellikle "asla alaturka tuvalet kullanmayacak, alafıranga kullanacak" dedi. Aynı şekilde annem menisküs ameliyatı oldu, doktor ona da "alaturka tuvalet kullanmak yok" dedi. Hoş zaten kullanmak istese de, dizleri bükülmüyor orada öyle bir süre duracak kadar. Örneğin benim kayınvalidemin evinde de alaturka var, alafıranga yok. Sırf bu sebepten annem kayınvalidemin evine gelmek istemiyor, gelse de fazla oturamıyor. Çünkü tuvaleti geldiğinde oturamıyor.
Allah beni alafırangaya mecbur etmesin demişsiniz de, sanırsınız yataklara düşeceksiniz. Bence her evde her ikisi de olmalı, insanların özel durumlarını bilemezsiniz.
Eki Görüntüle 1185827
heyooo bayanlar
alın size bir çözüm yöntemi işte.. ben daha önce hiç kullanmadım ama aslında bi denemek lazım. bir aralar, kolayy diye bir sitede satılıyordu, hatta isteyene ücretsiz numune gönderiyolardı. hala varmı bakmadım.
Eki Görüntüle 1185827
heyooo bayanlar
O ne gı???????????
işte bu kartondan yapılmışı, tek kullanmlık. bunu katlıyosun. hazır hale getirince tuvalette orana koyup çişini yapıyosun ayakta bir yerlere sıçramamış oluyor hem de sen alafranga tuvalete oturmamış oluyosun.
gerçi ben hiç kullanmadım ama:26:
Asıl boyle sıçramaz mı? :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?