idrar sıçramasından vesveseye düşmek

şeytan boş durmaz ve vesvese verir her konuda. bu da onlardan biridir.
öncelikle tuvalete paçalarını katlayarak ve çoraplarını çıkararak gir.
daha sonra işin bitince elini ıslatıp bacaklarının alt kısımlarını ovala.
taharetini de yap.
sen elinden geleni yapınca Allah Azze ve Celle bunu görecektir.
Allah'a sığın ve gerekli önlemleri al.
illaki sıçrayabilir, insanız.
fakat islam alimleri sol tarafa meyilli bir şekilde tuvalet yapmanın çok sıçratmayacağını söylüyor. aklında bulunsun.

Dimi ya düşünsene hayatında bi sürü sevap işlemişsin ama ölüyosun "ahaanda kaptım cenneti" derkennnn biri sana "üzerine çiş sıçramış hadi kabir azabına yürrrrrrü " mü diyo
Banada çok saçma geldi açıkcası ve şunuda söylemek isterim ki 22 yıldır alafranga tuvalet kullandım evşmde oturdum başka yerde oturmadan yaptım daha hiç sıçramadııı takiiiiii iş yerindeki alaturka tuvaletini kullanma gafletinde bulunana kadar. O ne beeeee!!!! Resmen duş aldım idrarla

Malum mu :) Ben de ilk kez duyuyorum ve hiç mantıklı değil.Bu hadisin uydurma olma ihtimali var sanırım.
Doğru olduğunu kabul etsek bile,buradaki amaç yine temizliğe yöneltmektir.Dinimiz "malum" temizlik dinidir.Temizlik imandandır.Namazdan önce abdest alıp temizlenirken,giysinin pis olması düşünülemez.
Mecbur kalıp dışarıda tuvalete gidilmişse,eve dönünce giysiler değiştirilir.Bunu da imanı olan/olmayan,hijyene önem veren herkes yapar sanırım.
Bu kadar temizliğe önem veren bir milletken,umumi tuvaletlerin bu kadar pis olması nasıl açıklanır bilemiyorum.

aynen..zaten corapla girilmez tuvalete...mutlaka sicrar yaa..ben alafranga tuvaletten yanayim...

okuyun arastirin idrar yuzunden evet kabir azabi var...sacma bulanlar neyi niye sacma bulduklarini bi arastirsinlar derim..oyle sacma demekle olmuyor bu isler...temizligin onemine dikkatinizi cekerim...pis sekilde namaz kilinmaz zaten...

okuyun arastirin idrar yuzunden evet kabir azabi var...sacma bulanlar neyi niye sacma bulduklarini bi arastirsinlar derim..oyle sacma demekle olmuyor bu isler...temizligin onemine dikkatinizi cekerim...pis sekilde namaz kilinmaz zaten...

Mesela biri dörtlük bir insan sevgili saygılı namuslu ne bileyim düzgün biri işte. Bu kişinin paçasına ayakkabısına her neresineyse işte bi şekilde çiş geliyoo yanacak mı ??

Hayır ben anlamıyorum zaten kim kasıtlı orasına burasına bulaştırır ki bu mereti ??? Pasaklı pis ya da deli deilse de bulaşınca yıkar üzerini değişir bişi yapar, garip yani, mantıksız

Su idrar meselesini bi turlu cozemedim.
Madem idrar pis bisey, bi tane hadiste Peygamberimizin idrarini icen esinden bahsediliyordu.:26:
Kabir azabinin idrara baglanilmasini hep tuhaf bulmusumdur. Kabir azabi diye bisey varsa tabi.

Alafıranga tuvaletin zararlı, asıl iyi olanın alaturka tuvalet olduğunu söyleyen uzmanlar aynı zaman da, kalp hastalarının asla alaturka tuvalet kullanmamasını öneriyor, yine aynı şekilde menisküs ameliyatı olmuş kişilere de alafıranga tuvalet öneriyorlar. Kısacası bu uzmanlar işlerine ne gelirse onu diyorlar. Benim babam kalp krizi geçirdi , doktor özellikle "asla alaturka tuvalet kullanmayacak, alafıranga kullanacak" dedi. Aynı şekilde annem menisküs ameliyatı oldu, doktor ona da "alaturka tuvalet kullanmak yok" dedi. Hoş zaten kullanmak istese de, dizleri bükülmüyor orada öyle bir süre duracak kadar. Örneğin benim kayınvalidemin evinde de alaturka var, alafıranga yok. Sırf bu sebepten annem kayınvalidemin evine gelmek istemiyor, gelse de fazla oturamıyor. Çünkü tuvaleti geldiğinde oturamıyor.

Allah beni alafırangaya mecbur etmesin demişsiniz de, sanırsınız yataklara düşeceksiniz. Bence her evde her ikisi de olmalı, insanların özel durumlarını bilemezsiniz.

Son düzenleme:

...kabir azabının en büyüğü idrar sıçramasından olacakmış ....

Bunu demek başka,sözkonusu hadiste söylenen başka :

"ikisi azap görüyorlar. (Kendilerince) büyük bir günah sebebiyle azap görmüyorlar. Oysa ki bu büyük bir günahtır. Birisi idrarından sakınmazdı. Diğeri ise insanlar arasında laf getirip götürürdü (koğuculuk yapardı)".

O dönemde tuvalet olup olmadığı hakkında net bir bilgiye ulaşamadım.Evden uzakta boş alanları kullanıyorlardı gibi bir bilgi var.
Ayrıca bugün bile Arapların oldukları yere tuvalet yaptıklarına dair söylentiler var.Geçmişte hacca gidenler hayretle anlatırlardı,orta yerde eteklerinin altından tuvaletlerini yaparlarmış.
Günümüzde tuvalete gidip farketmeden sıçratmakla arada fark var diye düşünüyorum.

Şimdi aklıma geldide ben küçükken benim teyzem bize habire büyü yapardı sabah kalkınca bi bakardık annem arabasına kan sürülmüş bi bakardık dış kapımıza yağ gbi bişeyler sürülmüş bide evde heryerden muska çıkardı. Annem bi gün artık ya büyüyü bozuyo yada ona benzer bi sebepten ( artık kadının piskolojisi bozulmuştu habire domuz kanı domuz yağı görmekten) beni bi kaba tuvaletimi yaptırım idrarı yüzüme gelmiycek şekilde kafamın arka tarafından aşşağ dökmüştü:26: sonrada hamamda kırklanıp çıkmıştık
Bu sebepten yanarsak hiiiiç şaşırmam

Kabir azabını ben de duymuştum çocuktum
yapabiliyorsanız sol elinizle idrarınızı yaparken tutun sıçramaması için bunu bir hoca söylemişti bu şekilde yapılması gerekir miş

Konunun dini yönü ile ilgili yorum yapmayacağım, inanmak herkesin kendine aittir

Ancak sağlık konusunda bir küçük bilgilendirme yapmak isterim, alaturka neden sağlıklıdır ?
Çömelerek kullanıldığı için mesane ters döner ve tamamen boşalır, büyük abdestte barsaklar çömelmenin verdiği rahatlıkla ilk 55 cm'e kadar hareket eder ve büyük kısmı boşalır. Hal böyle olunca mesane ve barsak kanserlerine karşı vücut korunur. İdrar her ne kadar steril bir sıvı da olsa sürekli mesane de bir miktar doluluk olması ileri ki yaşlar için iyi bir şey değildir. Ayrıca sürekli alaturka kullananlarda boşaltım daha rahat olduğu için çatlak,fissür,hemeroid gibi rahatsılıkların oluşma riski daha azdır. Boşaltım sistemi kanserlerinin büyük bölümü organların tam boşaltım yapmamasından kaynaklanır. Bunlar annemin onkoloğundan öğrenmiş olduğum şeyler. Paylaşmak istedim, konunun sağlık yönü böyle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…