İdrar yolları enfeksiyonu :(

E
evli misin ? Ya da herhangi bi şekilde cinsellik var mı? Çünkü ben çok uzun süre çektim bunu ayrıntısıyla yardımcı olabilirim

Çay ağacı yağı kullandım ben onca yedavanın ardından bu sıkıntıyı ilk kez evlendiğimde dönemde yaşadım ilaç da kullandım ama antibiyotik daha da az dırdı tabi bir uzmana mutlaka gözükün çamaşırınızzı ütüleyerek giyin fırsat buldukça değiştirmek de iyi olur gün içinde

Maden suyu sade olanindan icin tas ise problem maydonozda cok faydali birde ac karnına çilek beni cok idrara çıkarmıştı.karabiber fazla kekik pul biberli seyler yeme light yogurt ayran ye ve iç bol bol az tuzlu yesil salata ye mevsimindeyiz yap yap ye.sogan suyu icemiyorsan kendine hafif corba yap bilendrdan gecir icine kat.rafine tuz yerine deniz yada kaya tuzu kullan az miktarda

Bir yılı geçen bir süre sürekli tekrarladı yani düşünün .idrar yolları enfek+ balayı sistiti teşhisi vardı çay ağacı yağından sonra bin şükür kurtuldum Allahın izniyle geceleri hiç uyanmayan ben wc için 2 3 kez uyanıyordum kesinlikle doğal oldu içinde rahatlıkla kullandım çok da iyi geldi çok şükür evli misiniz

Canım geçmiş olsun ama iyi bir doktora git derim . .
Bol su yürüyüş ve idrar yolları enfeksiyonu için neo penotran öneririm. .

Böbrek taşı için hibiskus bitkisinin toz hali eritiyotmuş diye okudum taşları. Sistit için de kızılcık al kuruyemişçilerden mi aktardan mı bulursun bilmiyorum

Teşekkür ederim arastiracagim..

Sistit...
Baş belası insanı ağlatan bir şey.
Doktorunuz çok daha iyi bilir ama tek doz kullanımlık ilaçlar var isterseniz danışın doktora,ben de birkaç kez olmuştum ve her seferinde iyi geldi.

Aynen öyle valla
Önce bitkisel çözümlere bakıp geçmezse her yola gideceğim. Ay 24 saat orada bir şey çok rahatsız edici

kiraz sapi da bende ise yaramisti. tas var sistit varsenede 1 oluyorum. agrisi berbat

Size de çok geçmiş olsun. Gerçekten çok kötü. Dr ne bilmezdim bir yıldır acillerdeyim.

E

evli misin ? Ya da herhangi bi şekilde cinsellik var mı? Çünkü ben çok uzun süre çektim bunu ayrıntısıyla yardımcı olabilirim

Evliyim 4 yıllık. Ama ilk 3 yıl bir sorun yoktu. 1 senedir bunları yaşıyorum. .

Erkekler hijyene dikkat etmeyince ilişkiden de oluyor sanırım.

3 yıl bir sorun yoktu ama 1 yıldır var. Ben direk suya bağladım o yüzden

Çok teşekkür ederim. Güzel öneriler.
Maden suyu için taşi büyütüyor diye okumuştum sanki ama..

ayy berbat bişeydir o iyi bilirim. aşırı su iç. bide ben aktardan glaburu çayı almıştım iyi geldi
Onu da aldım canım taş düşürüyor diye okudum. Onun da pek berbat bir kokusu var devam edemedim

Sistit olmuşsun. Yaklaşık 3-4 sene bende çektim bu durumu. Her seferinde sonucu kanlı idrar ve hastanede yatışla sonuçlanıyordu. Son gittiğim doktor sayesinde artık sistit olmuyorum. Nelere dikkat etmem gerektiğini o kadar net anlattıki hiç bir doktor böyle anlatmamıştı. Bu yüzden hep Allah razı olsun diye dua ediyorum.

1. 4 senedir havuza kesinlikle girmiyorum. Çünkü mikrop yuvası. (Ne zaman havuza girsem o gece acillik oluyorum)
2. Uzun süre susuz kalma.
3. Eğer bir kere sistite yakalandıysan, yoğurt, ayran, peynir, portakal, mandalina, limon, turşu,şalgam gibi asidik şeyler tüketme. Ağrını dahada artırır.
4.Çok baharatlı yiyecekler ve acı tüketme. Sistite neden oluyorlar.
5. Eğer evliysen, her cinsel ilişkiden sonra wc'ye git.
6. Normalde günde en az 2 lt su içmen gerekiyorken, sistit olduğun durumlarda 4-5 lt içmen gerekiyor ki için temizlenebilsin.
7. Eğer bir kere bu enfeksiyona yakalandıysan, doktorun sana verdiği antibiyotiği bitene kadar kullan. (ben ağrı ve yanma geçtiği anda ilaç kullanmayı bırakıyordum. en geç 1 ayiçinde tekrarlıyordu. Meğersem enfeksiyon vücuttan tam olarak atılamıyormuş, ilacı yarıda bıraktığım için ve en ufak birşeyde tetikliyormuş hastalığı)
8. Kırmızı erik, dut, kızılcıkyani kısacası kırmızı meyvveler bol antioksidan içerdiği için bu hastalığı atlatmana yardımcı olur.
9. Ben sistit olduğumda resmen sıcak su torbasıyla bitişik yaşıyorum. Sıcak su ağrına çok iyi gelir. bu yüzden küveti dayanabildiğin seviyede sıcak su ile doldurup içine oturursan oda ağrına çok iyi gelir.

Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.
Inşallah dikkat etmeye çalışacağım..

Bu hastaligi tam 3 sene araliksiz cektim. Hicbir ilac fayda etmiyordu. En sonunda dogru duzgun bir doktor buldum da, bana ihtiyacim olan ilaci verdi sagolsun. Hem dozu dusuk hem cok etkililer.
Ama bunun yaninda su sart. Bu hastalik susuz gecmiyor malesef. Ben tuvalette elimde koca suyla saatlerce oturdugumu biliyorum. Kalktigim anda sizlama basliyordu cunku. Ama o aciyi cekince dunyanin suyunu iciyordum agri gecsin diye. Sen nasil oluyorda hala su icemiyorsun?

Canım.cok geçmiş olsun.bir an önce atlatirsin inşallah.aklima geldide sorayim dedim kardeşin doğum yaptimi

Geçmiş olsun. Bol bol maydonoz, özellikle sapıyla beraber yenirse çok faydalı idrar yolu enfeksiyonu için... Ben de kronikleşti idrar yolu enfeksiyonu neredeyse:) 3-4 ayda bir oluyor. Ben de su içmem, ihtiyaç hissetmem nedense. 2-3 günde bir belki 1 bardak, o da zoraki:)

Pyeloseptyl adli antiseptik benim kurtarıcım
Tabi doktor verdigi icin aliyorum
Senede 3-4 kere sistit olmadan duramam :) kroniklesti.

Mutlaka su icmelisin
Cinsel iliskiden önce sen ve esin hijyene dikkat etmelisiniz
Sonrasında ise hemen mutlaka idrarini yap ozellikle bu cok önlemli
Tuvaletini tutma. Ne kadar tutarsan o kadar bakteri vs uruyor ve daha cabuk yakalanirsin
Malesef sistit geçiren kadinlar iyilesse de tekrar tekrar yakalanma riski fazlaymis
Cok gecmis olsun

Çabalıyorum bu çabalayan halim. Eskiden bir günü üç bardak su ile belki tamamlardim şimdi 2 litre içmeye çalışıyorum en az. Yani ancak bu kadar oluyor maalesef

Canım.cok geçmiş olsun.bir an önce atlatirsin inşallah.aklima geldide sorayim dedim kardeşin doğum yaptimi

Çok teşekkür ederim canım. Evet 20 gün evvel doğum yaptı kardeşim. Bebek arabasını da seçtik Benetto marka çift yönlü inşallah memnun kalır. Sağolasın :)

Kalkayım da maydanoz yiyeyim bari.
Oo sizinki çok daha kötüymüs. Aman dikkat edin kendinize. Ben başıma bu geldiğinden beri çok pişmanım şu icmedigime

Bende onu kullandim. Mucizevi bi ilac bu hastalik icin. Ama sanirim ilac ismi vermek yasak canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…