- 1 Nisan 2016
- 925
- 713
- 18
- 39
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
evli misin ? Ya da herhangi bi şekilde cinsellik var mı? Çünkü ben çok uzun süre çektim bunu ayrıntısıyla yardımcı olabilirimCanım acıyor. Sürekli tuvaletin varmış hissi ile koşma ama sızı eşliğinde gelen iki damla
Aslında eskiden hiç böyle bir derdim yoktu. Bir kaç ay evvel ilk kez bu başladı ardından çok beter bir sancı ile acillik oldum. Idrarda kan vardı. Ardından böbrekte pirinç büyüklüğünde taş çıktı.
Pek su icmememin tek zararı kiloyken bu çıktı küçücük taş ağrıdan ölüyorum gibi bir his veriyordu.
Artık su içmeye gayret ediyorum. Evet hala istenilen miktarda değil farkındayım. Çok zorlasam da günde 2 litreyi aşmiyorumdur.
Uykudan uyaninca daha iyiyim ama gün içinde bu haldeyim..
Ilaclari bırakalı 3 hafta oldu sadece.
Artık hep böyle ilaç alıp alıp mi rahatlayacagim. Bundan ilaçsız kurtulma yolları yok mudur kızlar?
Böbrek taşı için hibiskus bitkisinin toz hali eritiyotmuş diye okudum taşları. Sistit için de kızılcık al kuruyemişçilerden mi aktardan mı bulursun bilmiyorum
Sistit...
Baş belası insanı ağlatan bir şey.
Doktorunuz çok daha iyi bilir ama tek doz kullanımlık ilaçlar var isterseniz danışın doktora,ben de birkaç kez olmuştum ve her seferinde iyi geldi.
kiraz sapi da bende ise yaramisti. tas var sistit varsenede 1 oluyorum. agrisi berbat
E
evli misin ? Ya da herhangi bi şekilde cinsellik var mı? Çünkü ben çok uzun süre çektim bunu ayrıntısıyla yardımcı olabilirim
Erkekler hijyene dikkat etmeyince ilişkiden de oluyor sanırım.
Maden suyu sade olanindan icin tas ise problem maydonozda cok faydali birde ac karnına çilek beni cok idrara çıkarmıştı.karabiber fazla kekik pul biberli seyler yeme light yogurt ayran ye ve iç bol bol az tuzlu yesil salata ye mevsimindeyiz yap yap ye.sogan suyu icemiyorsan kendine hafif corba yap bilendrdan gecir icine kat.rafine tuz yerine deniz yada kaya tuzu kullan az miktarda
Onu da aldım canım taş düşürüyor diye okudum. Onun da pek berbat bir kokusu var devam edemedimayy berbat bişeydir o iyi bilirim. aşırı su iç. bide ben aktardan glaburu çayı almıştım iyi geldi
devam et. ben burnumu kapatıp içip ardından çikolata yedim hep. o olmasa taşlarım temizlenmezdiOnu da aldım canım taş düşürüyor diye okudum. Onun da pek berbat bir kokusu var devam edemedim
devam et. ben burnumu kapatıp içip ardından çikolata yedim hep. o olmasa taşlarım temizlenmezdi
Böbrek taşı için gilaboru meyvesinin şurubunu duymuştum.Aktarlarda vardı.Geçmiş olsun
önemli değil kuzum :) böbrek taşını da idrar yolları enfeksiyonunda da çok çektim. glaburu geçirdi hepDevam edeyim o halde ona.
Kokuya da katlanacağiz artık..
Çok teşekkürler kızlar.
Canım acıyor. Sürekli tuvaletin varmış hissi ile koşma ama sızı eşliğinde gelen iki damla
Aslında eskiden hiç böyle bir derdim yoktu. Bir kaç ay evvel ilk kez bu başladı ardından çok beter bir sancı ile acillik oldum. Idrarda kan vardı. Ardından böbrekte pirinç büyüklüğünde taş çıktı.
Pek su icmememin tek zararı kiloyken bu çıktı küçücük taş ağrıdan ölüyorum gibi bir his veriyordu.
Artık su içmeye gayret ediyorum. Evet hala istenilen miktarda değil farkındayım. Çok zorlasam da günde 2 litreyi aşmiyorumdur.
Artık hep böyle ilaç alıp alıp mi rahatlayacagim. Bundan ilaçsız kurtulma yolları yok mudur kızlar?
Sistit olmuşsun. Yaklaşık 3-4 sene bende çektim bu durumu. Her seferinde sonucu kanlı idrar ve hastanede yatışla sonuçlanıyordu. Son gittiğim doktor sayesinde artık sistit olmuyorum. Nelere dikkat etmem gerektiğini o kadar net anlattıki hiç bir doktor böyle anlatmamıştı. Bu yüzden hep Allah razı olsun diye dua ediyorum.
1. 4 senedir havuza kesinlikle girmiyorum. Çünkü mikrop yuvası. (Ne zaman havuza girsem o gece acillik oluyorum)
2. Uzun süre susuz kalma.
3. Eğer bir kere sistite yakalandıysan, yoğurt, ayran, peynir, portakal, mandalina, limon, turşu,şalgam gibi asidik şeyler tüketme. Ağrını dahada artırır.
4.Çok baharatlı yiyecekler ve acı tüketme. Sistite neden oluyorlar.
5. Eğer evliysen, her cinsel ilişkiden sonra wc'ye git.
6. Normalde günde en az 2 lt su içmen gerekiyorken, sistit olduğun durumlarda 4-5 lt içmen gerekiyor ki için temizlenebilsin.
7. Eğer bir kere bu enfeksiyona yakalandıysan, doktorun sana verdiği antibiyotiği bitene kadar kullan. (ben ağrı ve yanma geçtiği anda ilaç kullanmayı bırakıyordum. en geç 1 ayiçinde tekrarlıyordu. Meğersem enfeksiyon vücuttan tam olarak atılamıyormuş, ilacı yarıda bıraktığım için ve en ufak birşeyde tetikliyormuş hastalığı)
8. Kırmızı erik, dut, kızılcıkyani kısacası kırmızı meyvveler bol antioksidan içerdiği için bu hastalığı atlatmana yardımcı olur.
9. Ben sistit olduğumda resmen sıcak su torbasıyla bitişik yaşıyorum. Sıcak su ağrına çok iyi gelir. bu yüzden küveti dayanabildiğin seviyede sıcak su ile doldurup içine oturursan oda ağrına çok iyi gelir.
Canım acıyor. Sürekli tuvaletin varmış hissi ile koşma ama sızı eşliğinde gelen iki damla
Bu hastaligi tam 3 sene araliksiz cektim. Hicbir ilac fayda etmiyordu. En sonunda dogru duzgun bir doktor buldum da, bana ihtiyacim olan ilaci verdi sagolsun. Hem dozu dusuk hem cok etkililer.
Ama bunun yaninda su sart. Bu hastalik susuz gecmiyor malesef. Ben tuvalette elimde koca suyla saatlerce oturdugumu biliyorum. Kalktigim anda sizlama basliyordu cunku. Ama o aciyi cekince dunyanin suyunu iciyordum agri gecsin diye. Sen nasil oluyorda hala su icemiyorsun?
Canım.cok geçmiş olsun.bir an önce atlatirsin inşallah.aklima geldide sorayim dedim kardeşin doğum yaptimi
Geçmiş olsun. Bol bol maydonoz, özellikle sapıyla beraber yenirse çok faydalı idrar yolu enfeksiyonu için... Ben de kronikleşti idrar yolu enfeksiyonu neredeyse:) 3-4 ayda bir oluyor. Ben de su içmem, ihtiyaç hissetmem nedense. 2-3 günde bir belki 1 bardak, o da zoraki:)
Bende onu kullandim. Mucizevi bi ilac bu hastalik icin. Ama sanirim ilac ismi vermek yasak canim.Pyeloseptyl adli antiseptik benim kurtarıcım
Tabi doktor verdigi icin aliyorum
Senede 3-4 kere sistit olmadan duramam :) kroniklesti.
Mutlaka su icmelisin
Cinsel iliskiden önce sen ve esin hijyene dikkat etmelisiniz
Sonrasında ise hemen mutlaka idrarini yap ozellikle bu cok önlemli
Tuvaletini tutma. Ne kadar tutarsan o kadar bakteri vs uruyor ve daha cabuk yakalanirsin
Malesef sistit geçiren kadinlar iyilesse de tekrar tekrar yakalanma riski fazlaymis
Cok gecmis olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?