- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.522
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Malesef bol su icmekten baska pek bi care yok, papatya cayi falan icmeyi denesen? Normal suyun yerini tutmaz tabi ama en azindan o sancili tualet ihtiyaci geldiginde bir iki damladan fazla yaptirip rahatlatir.
Bende taş yok ama enfeksiyon sık sık olurum, 2 dk bi wc başında bulurum kendimi. Doktorum idrar kesemdeki iltihabi disari atmak icin cok fazla tualete cikmam gerektigini söylemisti. Saten o ihtiyaci varmis gibi hissediyosun, ama su icmedigin icin 1-2 damladan fazlasi cikmiyo.
Birde yengemde kum vardi böbreklerinde kiraz sapi kaynatip iciyordu.
Evet, aslında sağlıklı beslenmeye yönelsek böyle sağlık sorunları da yaşamamış oluruz. Ama işte, biliyoruz da yapmıyoruz malesef: ( Benim de meyveyle, süt ürünleriyle aram yoktur. Bu yüzden 7 sene önce osteopeni teşhisi koyuldu, şu an ne durumda bilmiyorum bile, hiç gitmedim Dr.a.Bir ara limon dilimliyordum sürahiye ama ondan da likir likir icememistim.
Yeşillik ve salata ile pek aram yok. Aslında bunlar hep sağlıksız beslenme sonuçları istebiliyorum da değiştiremiyorum. .
yillardir cekiyorum. Allahim ne eziyettir o. cipro basucu ilacimde bir de munorol. ama bi sure sonra ona da alisiyor vucut.Canım acıyor. Sürekli tuvaletin varmış hissi ile koşma ama sızı eşliğinde gelen iki damla
Aslında eskiden hiç böyle bir derdim yoktu. Bir kaç ay evvel ilk kez bu başladı ardından çok beter bir sancı ile acillik oldum. Idrarda kan vardı. Ardından böbrekte pirinç büyüklüğünde taş çıktı.
Pek su icmememin tek zararı kiloyken bu çıktı küçücük taş ağrıdan ölüyorum gibi bir his veriyordu.
Artık su içmeye gayret ediyorum. Evet hala istenilen miktarda değil farkındayım. Çok zorlasam da günde 2 litreyi aşmiyorumdur.
Uykudan uyaninca daha iyiyim ama gün içinde bu haldeyim..
Ilaclari bırakalı 3 hafta oldu sadece.
Artık hep böyle ilaç alıp alıp mi rahatlayacagim. Bundan ilaçsız kurtulma yolları yok mudur kızlar?
Evet, aslında sağlıklı beslenmeye yönelsek böyle sağlık sorunları da yaşamamış oluruz. Ama işte, biliyoruz da yapmıyoruz malesef: ( Benim de meyveyle, süt ürünleriyle aram yoktur. Bu yüzden 7 sene önce osteopeni teşhisi koyuldu, şu an ne durumda bilmiyorum bile, hiç gitmedim Dr.a.
Çabucak atlatırsınız siz de İnşaAllah.
yillardir cekiyorum. Allahim ne eziyettir o. cipro basucu ilacimde bir de munorol. ama bi sure sonra ona da alisiyor vucut.
yapacagin tek sey su icmek kendini alistir. sabah kalk yarim litre ac karna ic sonra 2 3 saat arayla hastayken 4 lt kadar ic. normal zamanlarda en az 2 lt. zamanla azalacak gecmis olsun.
Canım çok geçmiş olsun. Sistit ben her yıl iki defa olurum. Acısı sancısı felakettirCanım acıyor. Sürekli tuvaletin varmış hissi ile koşma ama sızı eşliğinde gelen iki damla
Aslında eskiden hiç böyle bir derdim yoktu. Bir kaç ay evvel ilk kez bu başladı ardından çok beter bir sancı ile acillik oldum. Idrarda kan vardı. Ardından böbrekte pirinç büyüklüğünde taş çıktı.
Pek su icmememin tek zararı kiloyken bu çıktı küçücük taş ağrıdan ölüyorum gibi bir his veriyordu.
Artık su içmeye gayret ediyorum. Evet hala istenilen miktarda değil farkındayım. Çok zorlasam da günde 2 litreyi aşmiyorumdur.
Uykudan uyaninca daha iyiyim ama gün içinde bu haldeyim..
Ilaclari bırakalı 3 hafta oldu sadece.
Artık hep böyle ilaç alıp alıp mi rahatlayacagim. Bundan ilaçsız kurtulma yolları yok mudur kızlar?
Sen tutma da, yani klozete oturmuyorum ben temassız halletmeye çalışıyorum. Eşini de uyar yani elinden geldiğince oturmasın. Bilmiyorum artık Nasıl bakar :)Olabilir valla
Nasıl engel olunur ki?
Ben dışarda pek girmem tuvalete kolay kolay ama tutmak da zararliymis. Ne yapsak dert
Canım çok geçmiş olsun. Sistit ben her yıl iki defa olurum. Acısı sancısı felakettir(
Ben doktorun tedavisine ek olarak şunları yapıyorum:
Doktorun verdiği ilaçlara harfiyen uy, geçmiyorsa bir haftanın sonunda yeniden doktora görün. Genelde iki haftalık iğne tedavisi artı antibiyotik ayrıca idrar söktürücü tozlar ve ağrı kesiciler verecekler. Bu aşamada komposto içerek karaciğerini rahatlatmanda fayda var.
Her gün iç çamaşırı değiştirmen gerekiyor hastalık depreşince günde iki defa.
İç çamaşırın karnını örten cinsten olmalı. Hijyen programda yıkanmalı ve tersten ütülenmeli.
Belin açık kalmayacak hiç bir surette kalmayacak.
Ayağını daima sıcak tut.
Suyu hep bol bol içeceksin hastalık vaktinde ben basınç yaratması adına ard arda bolca içiyorum mesela yarım litreyi beş on dakika içinde.
Üstünde mayo kurumayacak.
Tuvalete girmeden önce sıcak su ile ya da hijyen edici herhangi bir şeyle temizleyip gireceksin.
Hastalık vakitlerinde günlük ped kullanma.
Maydonoz suyu buharı kendisi diüretiktir, Nasıl yükleyebiliyorsan vücuduna yükle. Günde bir Demet'ten fazlası zehirler!!!!
Adaçayı açık limonlu çay iyi hissettirir.
Yanma arttığı vakit bel bölgeni sar.
Yanma artınca ütüyle ısıtılmış bir havluyu iç çamaşırının üzerinden bacak Arana koy.
Umumi tuvalet kullanımında dikkatli ol. İdrarını tutman da yanlış olur.
Tatlı şeyler de iyi gelir.
Geçmiş olsun
Sen tutma da, yani klozete oturmuyorum ben temassız halletmeye çalışıyorum. Eşini de uyar yani elinden geldiğince oturmasın. Bilmiyorum artık Nasıl bakar :)
O kanlı halleri iyi bilirim
Bugün bende de oldu, iki üç damla da kan geldi.Ayda bir kere çekmezsem bu acıyı hatırı kalıyor.Kışın çok şiddetli enfeksiyon geçirdim ondan sonra her ay yaşadım.Üstelik son iki tanesinde idrarda enfeksiyon çıkmadı.Üroloji doktoru bir de kadın doğum doktoruna gözük dedi.Ama niye dedi bilmiyorum.Böbrekler temiz, enfeksiyon yok ama acı var, koştur koştur tuvalete gitme var, kan var.
Tesekkur ederim. Size de çok geçmiş olsun. Bunlar pek dikkat ettiğim şeyler değil açıkçası. Rahatıma da düşkünüm o kadar yapabilir miyim bilmiyorum ama deneyeceğim
Size de çok geçmiş olsun. Ben de hep peçete koyarım klozet kenarlarına. Tam temas etmem. Ben susuzluga bağlıyorum yine ama tek başına o yapar mı bilemedim..
Size de çok geçmiş olsun. Her ay her ay çok zor olmalı
İlaçlarım var ama bu ay regl olmadım daha teste falan çıkmasa da insan ümit ediyor işte.O yüzden kullanamıyorum.Suya devam.
Ben suan reglim. Zaten o da işkence gibi olur. Üstüne bununla birleşti tam oldu
Sistit olmuşsun canım.Bunun için evliysen ilişkiden sonra wc ye gitmen gerekiyor.Birde ilaç var suyun içine attıgında eriyor onu içiyorsun.geçiriyor sabaha kadar
Evde maydonoz varsa kaynatıp içsen güzel olur aslında.
Bunu eczaneden alabilir miyim direk Dr a gitmeden acaba?
Hepsini sırayla yiyeceğim, içeceğim, süreceğim inşallah. .
Çay ağacı yağı önerdiler burda. Siz de onu deneyin isterseniz. Internette çok faydalı olduğu yazıyor.
Ben işte bir yılın sonunda gebeliği tutturabildiysem diye ümit ettiğimden bitkisel şey de kullanmıyorum.Ne olur ne olmaz diye.Of ya o kadar testten sonra ümitli olmak çok zavallıca ama olmayan yavru kuşuma bir şey olursa diye üzülüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?